Δυναμικό «παρών» του Αθλητικού Ομίλου Φιλιατρών στον 3ο Ημιμαραθώνιο Καλαμάτας & στο Kaiafas Run

Δυναμικό "παρών" του Αθλητικού Ομίλου Φιλιατρών στον 3ο Ημιμαραθώνιο Καλαμάτας & στο Kaiafas Run

Με τη συμμετοχή 155 αθλητών, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο 3ος Ημιμαραθώνιος Καλαμάτας, το πρωί της Κυριακής 7 Οκτωβρίου 2018.Οι αθλητές απόλαυσαν μία επίπεδη διαδρομή στο παραλιακό μέτωπο της Καλαμάτας (από το «Elite» μέχρι τον Μπουρνιά) και μετέφεραν με ένα πλατύ χαμόγελο στο κοινό την ικανοποίησή τους για τις προσπάθειες καθιέρωσης του αγώνα εκ μέρους του διοργανωτή Δήμου Καλαμάτας.

Το «παρών» στον Ημιμαραθώνιο (21,1 χλμ) έδωσαν πέντε (5) αθλητές του Αθλητικού Ομίλου Φιλιατρών:
1. Πέτρος Νικολόπουλος 01:48:35
2. Χρήστος Μπαρκάς 01:50:59
3. Δημήτριος Πανόπουλος 01:53:06
4. Αδάμ Νικολόπουλος 01:53:58
5. Παρασκευάς Παπασταθόπουλος 02:01:22
Παράλληλα, διεξήχθη ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων, στη διαδρομή «Πανελλήνιον» – Ξενοδοχείο Elite – «Πανελλήνιον», με τη συμμετοχή 111 αθλητών. Το «παρών» στον αγώνα των 5 χλμ έδωσαν τέσσερις (4) αθλητές του Αθλητικού Ομίλου Φιλιατρών:
1. Γιώργος Παπασταθόπουλος 0:34:28
2. Ευδοκία Παπασταθοπούλου 0:38:35
3. Χαρά Δρακοπούλου 0:38:38
4. Ιωάννα Δημητρακοπούλου 0:45:29

Kaiafas Run 2018

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον Καϊάφα, το πρωί της Κυριακής 7 Οκτωβρίου 2018, ο αγώνας δρόμου KAIAFAS RUN από το Ναυτικό Όμιλο Ζαχάρως, τον Σύλλογο «Ποδηλάτες Ζαχάρως» και τους Δρομείς Υγείας Ζαχάρως με την υποστήριξη του Δήμου Ζαχάρως, της Εταιρείας Ακινήτων δημοσίου–ΕΤΑΔ Α.Ε. και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο κύριος αγώνας των 10 χιλιομέτρων, διεξήχθη με τη συμμετοχή 120 αθλητών. Οι αθλητές αυτοί είχαν την μοναδική εμπειρία να τρέξουν σε ένα μαγευτικό περιβάλλον το οποίο συνδυάζει διαδρομές μέσα σε πευκοδάσος, περιμετρικά αλλά και εντός της λίμνης, καθώς η εκκίνηση και ο τερματισμός πραγματοποιήθηκαν μέσα στο νησί της Αγ. Αικατερίνης.  

Το «παρών» στον αγώνα των 10 χλμ έδωσαν εννέα (9) αθλητές του Αθλητικού Ομίλου Φιλιατρών:

1. Δημήτρης Βασιλόπουλος 0:48:33
2. Ιωάννης Στριμπάκος 0:48:35
3. Χαράλαμπος Γιούλης 0:50:07
4. Βασιλική Αλεξανδροπούλου 0:50:20 (2η θέση γενικής γυναικών και 1η θέση ηλικιακής κατηγορίας) 
5. Χαράλαμπος Ντούνος 0:53:17
6. Χρήστος Μητράκος 0:53:18
7. Κωνσταντίνος Μίχος 0:55:20
8. Παύλος Καψιμάλης 0:55:56 
9. Παναγιώτης Δημητρακόπουλος 0:56:54 

Previous ArticleNext Article

Οι εξι αριθμοί για την υγεία σας που οφείλετε να γνωρίζετε

Οι εξι αριθμοί για την υγεία σας που οφείλετε να γνωρίζετε

Πάρτε τον έλεγχο της υγείας στα χέρια σας με την εκμάθηση των 6 αριθμών που ακολουθούν. Αυτοί θα σας βοηθήσουν από το να χάσετε πιο γρήγορα τα περιττά κιλά, μέχρι να προστατέψετε την καρδιά σας από ανεπιθύμητα προβλήματα.

1. Η ημερήσια ανάγκη για θερμίδες

Από τεχνικής άποψης δεν αποτελεί μέτρηση, ωστόσο μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στην υγεία σας. Οι περισσότερες γυναίκες χρειάζονται 2.000 θερμίδες την ημέρα ώστε να βρίσκονται σε μια καλή κατάσταση και οι άνδρες γύρω στις 2.250.

Προκειμένου να υπολογίσετε την ημερήσια ανάγκη σας για θερμίδες, πολλαπλασιάστε το βάρος σας σε κιλά με 13 ή 15, ανάλογα με το πόσο δραστήριοι είστε. Κατά μέσο όρο θα πρέπει να χρειάζεστε 300-400 θερμίδες από το πρωινό, 600 θερμίδες από το μεσημεριανό και 600-700 από το δείπνο.  Αν επιθυμείτε να χάσετε βάρος, αφαιρέστε 500 θερμίδες.

2. Το μέγεθος της μέσης

Το μέγεθος της περιφέρειας είναι ένας καλός τρόπος για να διαπιστώσετε αν το βάρος σας επηρεάζει την καρδιακή λειτουργία. Το λίπος δεν είναι μόνο αποθηκευτικός χώρος έξτρα θερμίδων. Όταν το λίπος συσσωρεύεται γύρω από την κοιλιακή χώρα, τα κύτταρά του απελευθερώνουν φλεγμονώδεις χημικές ουσίες και αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Επίσης επηρεάζεται αρνητικά ο μεταβολισμός του οργανισμού αλλά και τα επίπεδα ινσουλίνης.

Για την γυναίκα τα προβλήματα αρχίζουν όταν η περιφέρεια είναι μεγαλύτερη από 35 ίντσες, ενώ για τους άνδρες όταν ξεπερνούν τις 40. Πάρτε ένα μέτρο και βάλτε το γύρω από την μέση χωρίς να ρουφάτε το στομάχι προς τα μέσα, αν θέλετε να έχετε ακριβή αποτελέσματα.

3. Tα επίπεδα LDL και HDL

Είναι σημαντικό να μετράτε τα επίπεδα της συνολικής χοληστερόλης αλλά και την λεγόμενης «κακής» χοληστερόλης  (LDL) και της «καλής» (HDL) στο αίμα σας. Η συνολική θα πρέπει να έχει τιμή < 5.2 mmol/l και η LDL θα πρέπει να είναι <3.5 mmol/l.

4. H αρτηριακή πίεση

H πίεση είναι λογικό να ανεβαίνει και να κατεβαίνει μέσα στην ίδια ημέρα. Όταν παραμένει σε επίπεδα υψηλά, τότε έχετε υπέρταση και αυτό μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε εγκεφαλικό επεισόδιο ή έμφραγμα.

Ο προσωπικός σας γιατρός θα πρέπει να ελέγχει την αρτηριακή σας πίεση σε κάθε επίσκεψη, ωστόσο υπάρχουν και τα πιεσόμετρα που βοηθούν να το κάνετε μόνοι σας στο σπίτι. Το πόσο συχνά θα ελέγχετε την πίεσή σας εξαρτάται από την κατάσταση της υγείας σας και τις συμβουλές του γιατρού. Μπορείτε να το κάνετε μια φορά την ημέρα, με το πηγαίνετε στο γραφείο σας.

5. Τα τριγλυκερίδια

Παρασκευάζονται από τα λίπη και τους υδατάνθρακες που καταναλώνετε ημερησίως και τα οποία αποθηκεύονται σε τροποποιημένη μορφή στα λιποκύτταρα. Επίσης τα τριγλυκερίδια απελευθερώνονται από τον λιπώδη ιστό όταν το σώμα χρειάζεται έξτρα ενέργεια μεταξύ των γευμάτων.

Τα υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων μπορούν να οδηγήσουν σε στεφανιαία νόσο, ειδικά στις γυναίκες. Μια νορμάλ τιμή είναι < 1.7 mmol/l.

6. Oι καρδιακοί σας παλμοί το πρωί

Ο σφυγμός είναι ο αριθμός που των φορών που η καρδιά σας χτυπά το λεπτό. Η τακτική παρακολούθηση των παλμών σας σε κατάσταση ηρεμίας το πρωί, σας βοηθά να καταλάβετε αν οι προπονήσεις έχουν θετικό αντίκτυπο στην καρδιακή σας λειτουργία. Μια φυσιολογική τιμή είναι 60 εως 90 παλμοί ανά λεπτό.

Τα άτομα που είναι πιο δραστήρια, τείνουν να έχουν χαμηλότερους παλμούς ηρεμίας, καθώς η καρδιά τους βρίσκεται σε καλή κατάσταση.  Ωστόσο αν δεν ασκήστε αρκετά και οι παλμοί σας είναι χαμηλότεροι του κανονικού, μιλήστε άμεσα με τον γιατρό σας.

Θα χρειαστείτε ένα ρολόι για να μετρήσετε τους παλμούς σας. Καλύτερα στον καρπό ή τον λαιμό όπου οι αρτηρίες τρέχουν κοντά στην επιφάνεια του δέρματος. Για να μετρήσετε το σφυγμό στον καρπό, τοποθετήστε τον δείκτη και το μεσαίο δάκτυλο στην κάτω πλευρά απέναντι από τον καρπό. Πιέστε απαλά μέχρι να νιώσετε τον παλμό με τα δάχτυλά σας.

Μετρήστε τους παλμούς σας τουλάχιστον μια φορά τον μήνα πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι το πρωί. Για να ελέγξετε αν το πρόγραμμα άσκησης αποδίδει, μετρήστε τους παλμούς αμέσως μετά την γυμναστική και υπολογίστε πόσος χρόνος χρειάζεται για να επιστρέψουν σε φυσιολογικά επίπεδα ηρεμίας. Ο χρόνος θα πρέπει να μειώνεται όσο βελτιώνεται η φόρμα σας.

Διαβάστε ακόμα: 12 μικρές αλλαγές στη ζωή σας που θα βελτιώσουν άμεσα την υγεία σας!

Δυνατά ονόματα στο 7ο Protergia Athens Street Pole Vault

Δυνατά ονόματα στο 7ο Protergia Athens Street Pole Vault

Η 7η έκδοση του Protergia Athens Street Pole Vault φαίνεται πως θα είναι υψηλού επιπέδου και ιδιαίτερα εντυπωσιακή, αφού θα συμμετάσχουν σε αυτή κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου επί κοντώ, ανάμεσα τους οι τρεις πρώτοι του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γλασκώβης.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που έγινε σήμερα στη Μ. Βρετανία έγιναν γνωστά τα ονόματα των αθλητών, που θα πάρουν μέρος στον αγώνα της Τρίτης (25/6) , ονόματα με πλούσια βιογραφικά και εντυπωσιακά ρεκόρ, όπως ο πρωταθλητής Ευρώπης του κλειστού στίβου Πάβελ Βογιεκόβσκι και ο δεύτερος στην ίδια διοργάνωση, Πιοτρ Λίσεκ με φετινές επιδόσεις 5,93 μ. και 5,90 μ., αντίστοιχα.

Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν σήμερα ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014 Κώστας Φιλιππίδης, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, η Διευθύντρια στρατηγικού μάρκετινγκ του ομίλου Μυτιληναίος Βίβιαν Μπουζάλη, το μέλος του ΟΠΑΝΔΑ Κώστας Τσώλος και ο μάνατζερ της διοργάνωσης, Γιάννης Κουτσογιαννόπουλος.

Κώστας Παναγόπουλος (πρόεδρος ΣΕΓΑΣ): «Φέτος επιστρέφουμε στο Ζάππειο, δε θα έχουμε φόντο τη Βουλή, αλλά το κτήριο του πρώτου ολυμπιακού χωριού που κατασκευάστηκε ποτέ, αλλά και όμορφες εικόνες από την Ακρόπολη. Ο αγώνας φέτος θα γίνει με άνδρες. Στην Ελλάδα έχουμε το ευχάριστο πρόβλημα να διαθέτουμε εξαιρετικό δυναμικό και στους Άνδρες και στις γυναίκες κι έτσι κάθε χρόνο πρέπει να εναλλάσσουμε την συμμετοχή. Έχουμε τη χαρά να έχουμε φέτος στη διοργάνωση πλειάδα κορυφαίων αθλητών της Ευρώπης.
Περιμένουμε τον κόσμο να έρθει και να παρακολουθήσει από κοντά ένα εντυπωσιακό άθλημα, που προσφέρει θέαμα. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Protergia που έχει συνδέσει το όνομα της με τη μετατροπή του αγώνα μας σε θεσμό τα τελευταία χρόνια. Χάρη στη δική της ενέργεια και συμμετοχή καταφέρνουμε να έχουμε εξαιρετικό αγώνα. Βεβαίως θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Αθηναίων για όλες τις δραστηριότητες που κάνουμε μαζί όλο αυτό το διάστημα. Τέλος να μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω τον κ. Ρουμπάνη που είναι σήμερα εδώ και στηρίζει όχι μόνο το Street Event, αλλά και άλλες δράσεις μας».

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ σε ερώτηση αν υπάρχει πρόθεση διεξαγωγής Street Event και σε άλλη πόλη της χώρας, σχολίασε: «Πέρυσι από την ίδια συνέντευξη Τύπου είχα ανακοινώσει τη διεξαγωγή του μίτινγκ «Βενιζέλεια – Χανιά», μια διοργάνωση που ξεκίνησε φέτος σε καλό επίπεδο και τα επόμενα χρόνια θέλουμε να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο. Σίγουρα υπάρχει η πρόθεση και η σκέψη το 2020 να κάνουμε αντίστοιχο αγώνα και στη Θεσσαλονίκη κι έτσι την ίδια χρονιά να έχουμε αγώνα και για Άνδρες και για Γυναίκες. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να έχουμε τη συνεργασία των τοπικών φορέων και φυσικά του χορηγού μας».

Βίβιαν Μπουζάλη (Διευθύντρια στρατηγικού μάρκετινγκ του ομίλου Μυτιληναίος): «Εύχομαι καλή επιτυχία, αν και μαζί σας θεωρώ πως η επιτυχία είναι δεδομένη. Είμαστε εδώ να στηρίξουμε αυτή τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού. Η καινοτομία του Protergia Athens Street Pole Vault έχει να κάνει με το ότι φέρνει ένα αγώνισμα σαν το συγκεκριμένο, κοντά μας, φέρνει παγκόσμιους πρωταθλητές κοντά μας, όπως ο Κώστας Φιλιππίδης. Πρέπει να πω πως η συνεργασία μας με τον ΣΕΓΑΣ, όχι μόνο στο συγκεκριμένο αλλά σε όλα τα επίπεδα είναι εξαιρετική. Μαζί τρέξαμε και κυριολεκτικά και μεταφορικά για να αναδείξουμε τον κλασικό αθλητισμό σε όλη την Ελλάδα. Είναι συγκινητικό να βλέπουμε ανθρώπους κάθε ηλικίας να τρέχουν και να συμμετάσχουν σε αθλητικές διοργανώσεις. Είμαι χαρούμενη να βλέπω στη γειτονιά μου ανθρώπους να τρέχουν και νομίζω πως ο ΣΕΓΑΣ έχει παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτό. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους, σας περιμένουμε όλους στο Ζάππειο».

Κώστας Τσώλος (Μέλος διοικητικού συμβουλίου ΟΠΑΝΔΑ): «Θέλουμε να στηρίξουμε τον αθλητισμό και τις ομοσπονδίες που δεν προβάλλονται όσο πρέπει. Στο πρόγραμμα μας είναι η αναβάθμιση των υποδομών κι έτσι αποφασίσαμε την ανακατασκευαστεί του το σταδίου στην Γκράβα, προκειμένου να χρησιμοποιείται μόνο από τον στίβο, ενώ στο πρόγραμμα του νέου Δήμου είναι και η αναβάθμιση κι άλλων υποδομών».

Κώστας Φιλιππίδης: «Μου αρέσει που επιστρέφουμε πάλι στο Ζάππειο εκεί όπου έγινε ο πρώτος αγώνας, εκεί όπου πέτυχα την καλύτερη μου επίδοση στη συγκεκριμένη διοργάνωση με 5,73 μ., επίδοση που θα επιδιώξω να βελτιώσω στον αγώνα της Τρίτης. Έχω επικρατήσει στις δύο τελευταίες εκδόσεις του αγώνα και θα ήθελα να το επαναλάβω και φέτος, φυσικά θα έχω να συν αγωνιστώ πολύ μεγάλους αθλητές, σημαντικούς αθλητές, φτασμένους αθλητές και είναι σίγουρο πως όλοι μαζί θα προσφέρουμε θέαμα στον κόσμο που θα έρθει να μας δει. Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφουμε στο Ζάππειο, γιατί ήταν ένα από τα μέρη που με τον προπονητή μου είχαμε προτείνει στον κ. Παπανγόπουλο όταν ξεκίνησε αυτό το εγχείρημα. Σας περιμένουμε όλους εκεί για να ζήσετε μια σπουδαία εμπειρία. Ο αγώνας μας δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τους αντίστοιχους που γίνονται στο εξωτερικό και αυτό φαίνεται και από τα ονόματα των αθλητών που έρχονται για να συμμετάσχουν».

Γιάννης Κουτσουγιαννόπουλος (μάνατζερ διοργάνωσης): «Στην Αθήνα θα είναι για να αγωνιστούν οι τέσσερις πρώτοι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γλασκώβης, αλλά και άλλοι αθλητές με επιδόσεις πάνω από τα 5,70 μέτρα. Το Athens Street Pole Vault διαθέτει μία από τις καλύτερες πίστες στον κόσμο και αυτός είναι και ένας από τους λόγους που σπουδαίοι αθλητές εντάσσουν τον συγκεκριμένο αγώνα στο πρόγραμμα τους».

Ανάμεσα στους αθλητές που θα συμμετάσχουν στο 7ο Protergia Athens Street Pole Vault είναι και ο Σουηδός Μέλκερ Τζέικομπσον, που έχει ατομικό ρεκόρ 5,83 μ. και ήταν τρίτος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης. Παρόντες θα είναι και οι δύο κορυφαίοι Έλληνες άλτες του αγωνίσματος, ο Κώστας Φιλιππίδης και ο Εμμανουήλ Καραλής, ενώ ξεχωρίζει και η συμμετοχή του Νορβηγού Σοντρέ Γκούτορμσεν με 7,73 μέτρα.

Η γιορτή της ελληνικής Τοξοβολίας άνοιξε νέους δρόμους για το άθλημα

Η γιορτή της ελληνικής Τοξοβολίας άνοιξε νέους δρόμους για το άθλημα

Απόλυτη επιτυχία γνώρισε η «1η Γιορτή Τοξοβολίας που έγινε την Κυριακή 16 Ιουνίου στο Ο.Α.Κ.Α. και διοργάνωσε  η Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας μέσω της Κεντρικής Επιτροπής Ανάπτυξης Τοξοβολίας (ΚΕΑΤ) και σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Πλήθος κόσμου επισκέφτηκε το Ανοιχτό Ολυμπιακό Προπονητήριο Τοξοβολίας «Ευαγγελία Α. Ψάρρα» και απόλαυσε ψυχαγωγικές δραστηριότητες με επίκεντρο την τοξοβολία. Μικροί και μεγάλοι γνώρισαν το άθλημα με την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών και εκπαιδευτών, ενώ όλοι κέρδισαν κι ένα δωρεάν μάθημα τοξοβολίας. Εκτός από την τοξοβολία, με τη βοήθεια της Connect Athens, διεξήχθησαν και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες ενώ στο τέλος έγινε κλήρωση για πολλά και σημαντικά δώρα.

Παράλληλα με τις δραστηριότητες αυτές, οι θεατές παρακολούθησαν τον αναπτυξιακό αγώνα όλων των κατηγοριών τόξου, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 100 αθλητών, όλων των ηλικιών.

Την ικανοποίηση της, για την επιτυχία της Γιορτής, εξέφρασε η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας ‘Εβελυν Παπαδοπούλου: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την επιτυχία της γιορτής και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Κεντρική Επιτροπή Ανάπτυξης Τοξοβολίας της Ομοσπονδίας. Η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη, οι αναπτυξιακοί αγώνες πήγαν περίφημα, ενώ πολλά ήταν τα παιδιά που είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν για πρώτη φορά και να εξασκήσουν το άθλημα της τοξοβολίας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές, τους χορηγούς και τους συντελεστές της Γιορτής και πιστεύω ότι χρόνο με το χρόνο θα είναι καλύτερη και μεγαλύτερη, από τη στιγμή που μπήκαν με άριστο τρόπο οι βάσεις».

Στη Γιορτή της Τοξοβολίας συμμετείχαν και οι αθλητές της Εθνικής ομάδας που επέστρεψαν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ολλανδίας, Αλέξανδρος Καραγεωργίου, Ανίτα Γκορίλα και Νατάσσα Τσακίρη.

H Eλληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας θέλει να ευχαριστήσει την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την συνεργασία και την συνεχή της στήριξη. Την εθελοντική ομάδα Connect Athens για την μεγάλη βοήθεια που προσέφερε σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Τον Γιάννη Αναστασόπουλο και τα νερά ΚΡΙΝΟΣ για την ευγενική του χορηγία. Τα καταστήματα τοξοβολίας Ν. ΠΑΠΑΔΑΚΗς Α.Ε. Archery shop Κ. ΚΡΟΑΖΙΕ Toxosport καθώς και την Κλέμη Διαμαντοπούλου για τα δώρα που προσέφεραν για την εκδήλωση. Και όλους τους εθελοντές που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες

https://www.archery.org.gr/

Δε θα αναγνωριστεί το παγκόσμιο ρεκόρ στα 50 χιλιόμετρα βάδην…

Δε θα αναγνωριστεί το παγκόσμιο ρεκόρ στα 50 χιλιόμετρα βάδην…

Μεγάλη επίδοση που δεν πρόκειται να αναγνωριστεί πέτυχε στα 50 χιλιόμετρα βάδην η Κλαβτνίγια Αφανασίεβα.

Η Ρωσίδα βαδίστρια κάλυψε την απόσταση στο εθνικό πρωτάθλημα σε 3.57.08 και κατέρριψε το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ, το 3.59.15 της Λιου Χονγκ, όμως η Κινέζα σταρ θα παραμείνει, μέχρι νεωτέρας, κάτοχος της κορυφαίας επίδοσης.

Αυτό, επειδή ο χρόνος της Αφανασίεβα σημειώθηκε χωρίς την παρουσία αναγνωρισμένων κριτών.

Πάντως, η παγκόσμια πρωταθλήτρια νεανίδων του 2015 είναι από τις Ρωσίδες αθλήτριες που έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στις διεθνείς διοργανώσεις με τη σημαία της πατρίδας τους.

Απλοί τρόποι (που λειτουργούν) για να χάσετε βάρος

Απλοί τρόποι (που λειτουργούν) για να χάσετε βάρος

Aντί να βάζουμε δύσκολους στόχους του τύπου «θα χάσω 20 κιλά», μπορούμε να αλλάξουμε μικρά πράγματα στις διατροφικές μας συνήθειες ώστε να απαλλαγούμε σταδιακά από το περιττό λίπος.

Εμείς ψάξαμε να βρούμε μερικούς εύκολους τρόπους για να και εσείς καλείστε να τους εφαρμόσετε. Δεν χρειάζεται να κάνετε υπερβολές, ούτε να αλλάξετε ριζικά τον τρόπο ζωής σας.

Διάλειμμα για μεσημεριανό

Το να τρώτε μπροστά από την  τηλεόραση ή στο γραφείο σας αποσπά την προσοχή από αυτό που κάνετε εκείνη την στιγμή. Σε αυτή την περίπτωση ακόμη και αν καταναλώνετε μεγάλες μερίδες, μπορεί να εξακολουθείτε να αισθάνεστε ανικανοποίητοι καθώς δεν επιτρέπετε στον εγκέφαλο να συνειδητοποιήσει πως γευματίζετε. Καλό θα είναι να αφιερώσετε 20-30 λεπτά στο μεσημεριανό σας, δίχως να αφήνετε τίποτε άλλο να απασχολήσει το μυαλό εκείνη την ώρα. Σε διαφορετική περίπτωση μια ώρα μετά το φαγητό θα νιώσετε και πάλι το αίσθημα της πείνας.

Πιείτε νερό πριν τον πρωινό καφέ

Πολλές φορές μπερδεύουμε το αίσθημα της δίψας με εκείνο της ανάγκης για τροφή. Μείνετε για λίγο ενυδατωμένοι ώστε να διαπιστώσετε αν το σώμα σας χρειάζεται πραγματικά θερμίδες. Πιείτε ένα τουλάχιστον ποτήρι νερό μόλις ξυπνήσετε ώστε να αναπληρώσετε το νερό που καταναλώθηκε όσο κοιμόσασταν.

Φάτε ένα σνακ πριν το σούπερ μάρκετ

Αν πηγαίνετε για ψώνια πεινασμένοι, είναι λογικό πως θα καταλήξετε σε αχρείαστες αγορές. Είναι διαπιστωμένο πως κάνουμε πιο λογικές αγορές και καταλήγουμε σε πιο υγιεινά προϊόντα όταν κάνουμε τα ψώνια μας με γεμάτο στομάχι.

Φάτε πατατάκια από ένα μπολ

Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα, το λέει και η διαφήμιση. Αν αρχίσετε να τρώτε τσιπς από την σακούλα μπορεί να μην σταματήσετε και ποτέ. Αντίθετα όταν έχετε μπροστά σας ένα μπολ τα πράγματα είναι πιο ελεγχόμενα. Μην ξεχνάτε πως υπάρχουν και τα ατομικά σακουλάκια για όσους από εσάς δεν μπορείτε να βάλετε φραγμός τον εαυτό σας.

Γεμίστε τον καταψύκτη με λαχανικά

Όταν βρίσκονται πάντα στην κουζίνα σας κατεψυγμένα λαχανικά, είναι πολύ πιο εύκολο να τα προσθέσετε σε ένα γεύμα. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερη προετοιμασία και μαγειρεύονται πολύ εύκολα και γρήγορα. Επίσης δεν πρόκειται να χαλάσουν ακόμη και αν περάσει αρκετός καιρός, κάτι που δεν συμβαίνει φυσικά με τα φρέσκα από την λαϊκή.

Σερβιριστείτε μακριά από το τραπέζι

Απομακρυνθείτε από το τραπέζι την ώρα που τρώτε ώστε να μην μπείτε στον πειρασμό να γεμίσετε εκ νέου το πιάτο. Συνήθως χρειάζεται 20-30 λεπτά ώστε να δοθεί το σήμα στον εγκέφαλο πως έχετε χορτάσει. Οπότε περιμένετε κάπου τόσο πριν αποφασίσετε ότι θέλετε να φάτε κάτι επιπλέον.

Πείτε «όχι» στο καλάθι με το ψωμί

Είναι δύσκολο να αντισταθείτε όταν βρίσκεστε στο εστιατόριο και έχετε δίπλα σας με το καλαθάκι με τα ψωμιά. Απλά προσπαθήστε να μην του δώσετε καμία σημασία αφού το μόνο που κάνει είναι να προσθέτει έξτρα θερμίδες στο γεύμα σας.

Βάλτε το γυμναστήριο στο πρόγραμμα

Προγραμματίστε τι θα κάνετε στο γυμναστήριο και κάθε πότε. Για παράδειγμα μπορείτε να σχεδιάσετε 30 λεπτά προπόνηση βαρών την Δευτέρα, 20 λεπτά στο ελλειπτικό την Τρίτη και άλλα 20 λεπτά τρεξίματος με διαλείμματα την Τετάρτη. Αν τα έχετε όλα σε πρόγραμμα δεν προλαβαίνετε να κάνετε δεύτερες σκέψεις και σιγά – σιγά, σας γίνεται μια συνήθεια που δεν λέτε να αποχωριστείτε.

Μην προβληματίζεστε για το αν ασκείστε επαρκώς

Ακόμη και 15 λεπτά άσκησης μπορούν να έχουν πάνω σας αποτελέσματα. Αλλωστε θα έχετε ένα κίνητρο για να ανεβάσετε την ένταση του προγράμματός σας στο εγγύς μέλλον.

Προτιμήστε τις σκάλες

Ακόμη και αν πρέπει να ανέβετε 10 ορόφους, προτιμήστε τις σκάλες και όχι τον ανελκυστήρα. Αναζητήστε αφορμές ώστε να βρίσκεστε σε κίνηση.  Ο στόχος των 10.000 βημάτων την ημέρα δεν είναι ανέφικτος.

Θες να αναβαθμίσεις το δρομικό σου επίπεδο; Προπονήσου σε σκαλιά!

Προετοιμάστε το πρωινό από το προηγούμενο βράδυ

Οι περισσότεροι είναι αρκετά βιαστικοί το πρωί και δεν προλαβαίνουν να ασχοληθούν επαρκώς με το φαγητό. Για τον λόγο αυτό ετοιμάστε από πριν ένα ισορροπημένο και πλούσιο πρωινό που θα σας κρατήσει για αρκετές ώρες μέσα στην μέρα.

Αγαπήστε το αβοκάντο

Προσθέστε το αβοκάντο στο γεύμα για να μια πιο κρεμώδη γεύση. Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και μονοακόρεστα λίπη.

Αντικαταστήστε το άσπρο ψωμί με μαύρο

Κατά την διάρκεια της επεξεργασίας, το άσπρο αλεύρι απογυμνώνεται από τα μέρη του σπόρου που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες μας κάνουν να νιώθουμε χορτάτοι γιατί δεν τις χωνεύουμε αλλά τα σώμα μας νομίζει πως το κάνουμε, ξοδεύοντας μεγάλο διάστημα για την πέψη.

Καταλήγουμε έτσι να τρώμε λιγότερο φαγητό καθώς νιώθουμε πιο γρήγορα πλήρεις. Οι λευκοί υδατάνθρακες μετατρέπονται σύντομα σε ζάχαρη που μας δίνει έξτρα ενέργεια αλλά στην συνέχεια ακολουθεί μια πραγματική έκρηξη στο σώμα μας.

Οι φυτικές ίνες στον σπόρο ολικής άλεσης μας κρατά χορτάτους για μεγαλύτερο διάστημα με αποτέλεσμα να τρώμε λιγότερο μέσα στην ημέρα.

Χρησιμοποιείστε ένα dressing πλήρες σε λιπαρά στην σαλάτα

Τα συνοδευτικά διαίτης συνήθως έχουν πρόσθετα ζάχαρης για να αναπληρώσουν την χαμένη γεύση. Προτιμήστε εκείνα που έχουν πλήρη λιπαρά και σας προσφέρουν πιο έντονη γεύση, χρησιμοποιώντας μικρότερη ποσότητα.

Διαβάστε ακόμα: Θετικές και αρνητικές αλλαγές στο σώμα σου όταν χάνεις βάρος

 

Με πολυπρόσωπη συμμετοχή & επιτυχίες στον «24ο Γύρο Κυπαρισσίας» ο Α.Ο. Φιλιατρών

Με πολυπρόσωπη συμμετοχή & επιτυχίες στον "24ο Γύρο Κυπαρισσίας" ο Α.Ο. Φιλιατρών

Το Σάββατο 15 Ιουνίου 2019 διεξήχθη στην Κυπαρισσία ο «24ος Γύρος της Πόλεως», ο οποίος περιλάμβανε αποστάσεις 10 χλμ, 4 χλμ, 5 χλμ βάδην και παιδικό αγώνα 1000 μ.

Για άλλη μια φορά ο Αθλητικός Όμιλος Φιλιατρών έκανε αισθητή την παρουσία του, η οποία συνοδεύτηκε και με αρκετές διακρίσεις.

Ειδικότερα, οι δρομείς που συμμετείχαν (και οι αντίστοιχες επιδόσεις και διακρίσεις τους) ήταν οι εξής:

10 χλμ

Νικόλαος Οικονομόπουλος (0:43:10,32) → 2ος ηλ. κατ.
Αναστάσιος Παυλάκος (0:44:07,04) → 3ος ηλ. κατ.
Άγγελος Οικονομόπουλος (0:47:03,66)
Δημήτριος Βασιλόπουλος (0:48:06,84)
Ελένη Ψύρρου (0:48:35,64) → 3η γεν. κατ.
Πέτρος Νικολόπουλος (0:49:44,97) → 2ος ηλ. κατ.
Παναγιώτης Σταθόπουλος (0:56:30,46)
Παύλος Καψιμάλης (0:56:36,92)
Βίκτωρας Δαλιάνης (0:57:14,58)
Κωνσταντίνος Μίχος (1:02:09,82)
4 χλμ
Αναστασία-Παναγιώτα Λιάτση (0:39:42,26)
Ελένη Νικολοπούλου (0:39:43,13)

Για τα αναλυτικά αποτελέσματα πατήστε εδώ!

Το Δ.Σ. του Α.Ο. Φιλιατρών συγχαίρει τα ανωτέρω μέλη του για τις διακρίσεις και τον επιτυχή τερματισμό τους!
x

Send this to a friend