Δόθηκε η… εκκίνηση για τον 9ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Το σύνθημα της εκκίνησης για τον 9ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας δόθηκε το πρωί στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου της Αθήνας. Εκεί όπου παρουσία των διοργανωτών

– του ΣΕΓΑΣ και του Δήμου Αθηναίων -του συνδιοργανωτή, ρόλο που κρατά η Περιφέρεια Αττικής, του Μεγάλου Χορηγού του Αγώνα –της Ergo- αλλά και μιας σπουδαίας Ελληνίδας πρωταθλήτριας, της Αναστασίας Καρακατσάνη, έγινε η πρώτη παρουσίαση του φετινού σημαντικού διεθνούς δρομικού γεγονότος που διεξάγεται στην Αθήνα, στην  αρχή της Άνοιξης, την Κυριακή 22 Μαρτίου 2020.

“Σηματοδοτεί το ξεκίνημα της Άνοιξης”

«Ετοιμαζόμαστε και φέτος να υποδεχτούμε χιλιάδες δρομείς στον αγώνα που σηματοδοτεί το ξεκίνημα της Άνοιξης. Να υποδεχτούμε χιλιάδες χαμόγελα, να βιώσουμε όλοι την πόλη από μια άλλη σκοπιά. Δεν υπάρχουν μυστικά στην επιτυχία της διοργάνωσης. Υπάρχει ο σωστός σχεδιασμός, η γνώση, η εμπειρία και η διάθεση πολλών ανθρώπων από διαφορετικούς φορείς που συνεργάζονται άψογα», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, ο οποίος επεσήμανε την άριστη σχέση τόσο με τον Δήμο Αθηναίων, τον Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη και την πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ Άννα Ροκοφύλλου όσο και με την Περιφέρεια Αττικής, τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και τους συνεργάτες του, εξαίροντας παράλληλα της συμβολή της ERGO μέσω της μεγάλης της χορηγίας.

Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας είναι ο ιδανικός αγώνας για όλους τους τακτικούς αλλά και τους αρχάριους δρομείς κάθε ηλικίας, οι οποίοι με τη συμμετοχή τους στους Αγώνες Δρόμου 5χλμ και 3χλμ γίνονται κοινωνοί μιας μεγάλης γιορτής κατά μήκος των πλέον σημαντικών ιστορικών και πολιτιστικών μνημείων ενός από τους πιο δημοφιλείς αθλητικούς και πολιτιστικούς τουριστικούς προορισμούς του κόσμου, της Αθήνας.

Έρχεται και η ATHENS HALF MARATHON EXPO

Στο πλαίσιο του Ημιμαραθωνίου Αθήνας θα λειτουργήσει και φέτος η ATHENS HALF MARATHON EXPO, η μεγάλη έκθεση αθλητισμού και τουρισμού η οποία θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της HELEXPO ΜΑΡΟΥΣΙ από τις 19 έως τις 21 Μαρτίου.  Στον ίδιο χώρο και τις ίδιες ημέρες θα λειτουργεί και το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης από όπου θα περάσουν οι 20.000 χιλιάδες και πλέον δρομείς που αναμένεται να εγγραφούν στους αγώνες της διοργάνωσης προκειμένου να παραλάβουν τον αριθμό τους και το απαραίτητο υλικό για τον αγώνα, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν και την αθλητική αυτή έκθεση.

«Με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ έχουμε βάλει ένα στοίχημα: να είναι ο φετινός, ο καλύτερος Ημιμαραθώνιος που έχει γίνει ποτέ στην Αθήνα. Ο πιο ευχάριστος, ο πιο όμορφος και ταυτόχρονα να είναι ένα πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός που θα μας επιτρέψει να αναδείξουμε όλα τα  ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της πόλης μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην παρουσίαση μιας σπουδαίας καινοτομίας: «Το Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων έχει μεταφέρει την ετήσια Νύχτα Πολιτισμού, την  Παρασκευή 20 Μαρτίου, ενισχύοντας την με περισσότερες από 40 εκδηλώσεις, κυρίως στο Δήμο Αθηναίων όπως και σε όμορους Δήμους, την προπαραμονή του Ημιμαραθωνίου. Είναι η πρώτη φόρα που ο Ημιμαραθώνιος συνδέεται με αυτό το σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός. Στις 20 Μαρτίου είναι η Νύχτα Πολιτισμού. Στις 21 Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Μέρα Ποίησης και η Εαρινή Ισημερία και στις 22 Μαρτίου διεξάγεται ο Ημιμαραθώνιος. Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ διαφορετικό τριήμερο που θα είναι Άνοιξη για τον Νου, το Σώμα και την Ψυχή».

Έμφαση στη σημασία της διοργάνωσης για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αττικής έδωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος τόνισε ότι ο Ημιμαραθώνιος «προσδίδει υψηλή προστιθέμενη αξία στην Αττική και συμβάλλει στην τουριστική της προβολή καθώς την καθιστά ένα σημαντικό αθλητικό και πολιτιστικό προορισμό σε μια χρονική περίοδο όπου ο τουρισμός αποτελεί κινητήρια δύναμη στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας», επισημαίνοντας παράλληλα τη διεθνή διάσταση που έχει πλέον η διοργάνωση στο πλαίσιο του δρομικού κινήματος.

Σταθερός και πολύτιμος συμπαραστάτης του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας για τέταρτη χρονιά η Ergo έδωσε το «παρών» δια του διευθυντή τομέα εμπορικών λειτουργιών της, Στάθη Τσαούση. «Είμαστε χαρούμενοι που ο αγώνας αποκτά σταθερά κάθε χρόνο ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση στον κόσμο. Όραμα και δέσμευση μας είναι να είμαστε μια ασφαλιστική εταιρεία που στηρίζει κάθε έργο με όραμα και αξία. Κι ο Ημιμαραθώνιος είναι ένα έργο που στηρίζεται στη συνεργασία, την κοινή προσπάθεια και τον συντονισμό πολλών φορέων, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Εμείς ως μεγάλος χορηγός του δευτέρου μεγαλύτερου δρομικού αγώνα της χώρας προστατεύουμε και ασφαλίζουμε όλους τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια των αγώνων, ενώ τους ενθαρρύνουμε σε όλη τη διαδρομή με την επίσημη ομάδα των εμψυχωτών μας», προσθέτοντας ότι η ομάδα δρομέων της Ergo ενδέχεται να αγγίξει τα 500 άτομα και προσκαλώντας τους Αθηναίους να κατέβουν στους δρόμους της πόλης στις 22 Μαρτίου για να χειροκροτήσουν τους δρομείς.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Αναστασία Καρακατσάνη, η οποία θα συμμετάσχει στον αγώνα της 22ας Μαρτίου –δεδομένου ότι θα διεξαχθεί και το 11ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου Ανδρών-Γυναικών του ΣΕΓΑΣ-  ανέφερε ότι «τα τελευταία χρόνια πως έχει γιγαντωθεί το δρομικό κίνημα στην Ελλάδα και περισσότερο βλέπω τον κόσμο να έχει έναν καλύτερο τρόπο ζωής. Σε ότι αφορά τον αγώνα, μου αρέσει και το γεγονός ότι θα έχουμε μια Αθήνα χωρίς αυτοκίνητα. Να βλέπω μπαλόνια, παιδιά να φωνάζουν, οικογένειες να περπατούν στους δρόμους. Θα θέλαμε να είναι μια μέρα που όλοι να έρθουν στο κέντρο είτε να τρέξουν ή όχι, να δουν και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειές μας. Να γίνουμε μια μεγάλη παρέα. Η διοργάνωση προσφέρει πολλά στην Αθήνα. Εύχομαι μια καλύτερη συνέχεια και ακόμα περισσότερες συμμετοχές τα επόμενα χρόνια».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για τον Ημιμαραθώνιο Δρόμου και τους Αγώνες Δρόμου 5χλμ και 3χλμ online μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης το αργότερο μέχρι τις 9 Μαρτίου 2020. Σε περίπτωση που τα όρια συμμετοχής ανά αγώνα δρόμου συμπληρωθούν νωρίτερα από τις 9 Μαρτίου, τότε οι εγγραφές για τον συγκεκριμένο αγώνα κλείνουν άμεσα.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Το T-shirt του 5ο Veikou Trail τα… σπάει!

Η Οργανωτική Επιτροπή του 5ο Veikou Trail είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει το T-shirt  της φετινής διοργάνωσης.

Η σχεδίαση του φετινού T-shirt είναι πραγματικά φανταστική και ξεφεύγει από τα κλασικά  σχέδια άλλων διοργανώσεων. Άλλωστε στόχος της Οργανωτικής Επιτροπής δεν είναι η κατασκευή ενός T-shirt που μετά την διοργάνωση απλά θα μπει στο συρτάρι, αλλά να μπορεί όποιος το αποκτήσει να το φοράει με χαρά στις προπονήσεις και στην καθημερινότητά του.

Στο κομμάτι του χρώματος, λόγω και της ζέστης, αποκλείστηκε η πιθανότητα σκούρου χρώματος. Από την άλλη να μην επαναληφθεί το λευκό των προηγούμενων διοργανώσεων. Επιλέχθηκε το χρώμα της μέντας, που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα και δίνει ένα άρωμα δροσιάς.

Οι εγγραφές ακόμα τρέχουν. Πιθανότατα θα κλείσουν την προσεχή Κυριακή 27/06 ή γρηγορότερα, αν συμπληρωθεί το όριο των 300 ατόμων/ απόσταση . Όποιος επιθυμεί, μπορεί να το αποκτήσει μαζί με την εγγραφή του, σε μια από τις 2 αποστάσεις της διοργάνωσης.

Όσοι έχουν ήδη πραγματοποιήσει ήδη της εγγραφή τους, (ακόμα και όσοι έχουν εγγραφεί για την διοργάνωση του Ιανουαρίου  που αναβλήθηκε και μετέφεραν την εγγραφή τους για τώρα), μπορούν να το αποκτήσουν. Πως;;; Πολύ απλά αποστέλλουν email στην διοργάνωση στο [email protected], γράφοντας το ονοματεπώνυμο του δρομέα, το μέγεθος T-shirt  και τον κωδικό  VT που έλαβαν κατά την εγγραφή τους. Στη συνέχεια θα πρέπει να καταβληθεί το ποσό των 8,00€ στον τραπεζικό λογαριασμό που κατατέθηκε και το αντίτιμο συμμετοχής, με αιτιολογία το ονοματεπώνυμο του δρομέα και τον κωδικό VT της εγγραφής τους. Σε κάθε περίπτωση μπορούν να επικοινωνούν με το ανωτέρω email.

Η παραλαβή των T-shirt θα πραγματοποιείται μόνο από το σημείο, που οι δρομείς επέλεξαν κατά την εγγραφή τους, μαζί με τον αριθμό συμμετοχής.

Οι εγγραφές τρέχουν και κλείνουν σύντομα

Όλοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εύκολα και γρήγορα αρκεί να μπουν στη σελίδα της διοργάνωσης www.veikoutrail.gr. Στην ειδική κατηγορία των εγγραφών, συμπληρώνουν τα στοιχεία τους στην σχετική φόρμα και επιλέγουν το αγώνισμα όπου επιθυμούν. Στο τέλος, ορίζουν και σημείο παραλαβής του πακέτου συμμετοχής από τα 5 διαθέσιμα που προσφέρονται από την διοργάνωση.

Εγγραφές πραγματοποιούνται και μέσω της πλατφόρμας  www.racefinder.gr

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η διοργάνωση, όπως και οι υπόλοιπες διοργανώσεις που θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο διάστημα, θα υλοποιηθούν σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες της ΓΓΑ. Οι βασικοί όροι και οι προϋποθέσεις για συμμετοχή στην διοργάνωση, που ισχύουν μέχρι αυτή τη στιγμή, αναφέρονται και στην προκήρυξη που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης. Την προκήρυξη μπορείτε να την διαβάσετε ΕΔΩ

Οι εγγεγραμμένοι δρομείς θα παραλαμβάνουν τους αριθμούς και τα πακέτα συμμετοχής από το σημείο παραλαβής που επέλεξαν κατά την εγγραφή τους, την Παρασκευή 02/07 και το Σάββατο 03/07 σε ώρες που θα ανακοινωθούν από την διοργάνωση

  • Κατάστημα Cosmos Sport |  Κηφισιά, Αργυροπούλου 4
  • Κατάστημα Cosmos Sport |  Κορυδαλλός, Ταξιαρχών 57
  • Κατάστημα Outrun | Παλαιό Φάληρο, Mαρίνα Φλοίσβου,
  • Κατάστημα Top Cycles | Περιστέρι, Βασ. Αλεξάνδρου 72,
  • Κεντρική είσοδος Άλσους Βεΐκου | Λεωφ. Βεΐκου, Γαλάτσι

Για περισσότερες πληροφορίες, οι δρομείς μπορούν να επικοινωνούν με την οργανωτική επιτροπή του αγώνα μέσω email στο [email protected].

Διαρκής ενημέρωση για το Veikou Trail παρέχεται επίσης μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης www.veikoutrail.gr και της σελίδας facebook www.facebook.com/veikoutrail.

“Τρέξε στο βουνό μέσα στην πόλη”

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Γιατί ειδικά οι δρομείς δεν πρέπει να κοιμούνται με ανεμιστήρα το βράδυ

Γιατί ειδικά οι δρομείς δεν πρέπει να κοιμούνται με ανεμιστήρα το βράδυ

Σε αυτές τις τόσο θερμές μέρες του καλοκαιριού, ο βραδινός ύπνος δεν είναι μια εύκολη υπόθεση και ειδικά αν στο σπίτι δεν υπάρχει κλιματιστικό. Η ζέστη είναι τόσο έντονη που ο βραδινός ύπνος γίνεται αληθινό μαρτύριο.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι αγορές αδειάζουν από τους ανεμιστήρες: όσοι δεν έχουν κλιματιστικό αγοράζουν έναν ανεμιστήρα και τα βράδια τον χρησιμοποιούν χωρίς διακοπή.

Αν είσαι δρομέας και έχεις κάνει την παραπάνω επιλογή, τα νέα δεν είναι καλά για εσένα: είναι μια από τις χειρότερες επιλογές που μπορείς να κάνεις το να κοιμάσαι το βράδυ με έναν ανεμιστήρα. Είναι πολύ κακό από άποψη υγιεινής και είναι δεδομένο πως θα έχεις προβλήματα με το τρέξιμό σου.

Ας μην ξεχνάμε, ότι ο ύπνος είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της προπόνησης, αλλά και της προετοιμασίας πριν από έναν αγώνα.

Σκόνη…

Όπως τονίζεται στο «The Sleep Advisor», την αμερικάνικη ιστοσελίδα που ειδικεύεται σε θέματα ύπνου, η λειτουργία του ανεμιστήρα μπορεί να κάνει το δωμάτιο πιο δροσερό αλλά ταυτόχρονα το γεμίζει με σκόνη. Ουσιαστικά «σηκώνει» ό,τι σκόνη υπάρχει μέσα στο δωμάτιο και την διαχέει στον αέρα, γεγονός που προκαλεί προβλήματα με την αναπνοή τα οποία θα έχουν άμεσο αντίκτυπο και στις προπονήσεις σας. Ειδικά αν είστε αλλεργικοί ή έχετε άσθμα, ο ανεμιστήρας το βράδυ είναι η χειρότερη δυνατή επιλογή.

«Κοιτάξτε προσεκτικά τον ανεμιστήρα σας. Θα διαπιστώσετε ότι μαζεύει σκόνη στις λεπίδες του και όλη αυτή η σκόνη πετάει στην ατμόσφαιρα κάθε φορά που τον ανοίγετε», αναφέρει χαρακτηριστικά το «The Sleep Advisor».

Αναπνοή

Υπάρχουν όμως και άλλοι λόγοι που ένας δρομέας δεν πρέπει να κοιμάται με ανεμιστήρα το βράδυ. Ένας σημαντικός από αυτούς είναι πως ο ανεμιστήρας στεγνώνει το δέρμα σας καθώς και τα ρινικά σας περάσματα και αν τα τελευταία γίνουν πολύ στεγνά το σώμα σας παράγει αυτόματα υπερβολικά πολύ οξυγόνο με αποτέλεσμα να έχετε δυσκολία στην αναπνοή. Επίσης, η μύτη σας θα είναι υπερβολικά υγρή, σε ενοχλητικό βαθμό, κάθε φορά που θα τρέχετε.

Κράμπες

Αν όλα αυτά δεν σας φτάνουν τότε προσθέστε και τις μυϊκές κράμπες, που είναι με διαφορά ο χειρότερος εφιάλτης ενός δρομέα. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ειδικοί του «The Sleep Advisor»: «Οι άνθρωποι που κοιμούνται με τον αέρα να τους χτυπάει, μπορεί να ξυπνήσουν με δύσκαμπτους μύες, γιατί ο συμπυκνωμένος δροσερός αέρας μπορεί να κάνει τους μύες να συμπιέζονται και να υποφέρουν από κράμπες. Επίσης, ένα πολύ συχνό πρόβλημα για τους ανθρώπους που κοιμούνται μαζί του με τον ανεμιστήρα κοντά στο πρόσωπο και το λαιμό τους είναι να ξυπνάνε με πονόλαιμο».

Ενώ λοιπόν ο ύπνος με έναν ανεμιστήρα φαίνεται σαν ο μοναδικός τρόπος για να αντιμετωπιστεί η ζέστη, μάλλον πρέπει να δοκιμάσετε άλλα πράγματα όπως μια δροσερή φανέλα σε ένα μπολ με νερό κοντά στο κρεβάτι σας ή το προσπαθήσετε να κοιμάστε πολύ κοντά σε ένα ανοιχτό παράθυρο.

Διαβάστε ακόμα: Πώς θα κάνετε καλό ύπνο χωρίς κλιματισμό στον καύσωνα!

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend