Site icon runnfun.gr

Διατροφή και άσκηση: Οι σωστές… δόσεις για την υγεία και το σώμα (vid)

Διατροφή και άσκηση: Οι σωστές... δόσεις για την υγεία και το σώμα (vid)

Του Σάββα Τσανασίδη*

Είναι αλήθεια ότι μέχρι και 70% του πληθυσμού στις δυτικές χώρες δεν έχει επαρκή επίπεδα σωματικής δραστηριότητας για βέλτιστη υγεία και διατήρηση του σωματικού βάρους, ενώ λιγότερη προσοχή φαίνεται να δίνεται γενικά στην ποσότητα ενέργειας που δαπανάμε όντας σωματικά δραστήριοι…

Είναι σκόπιμο επομένως να διερευνήσουμε τα είδη των δραστηριοτήτων που μπορούμε να επιλέξουμε, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να εντάξουμε την κίνηση καθημερινά στη ζωή μας.

– Ποια είναι λοιπόν τα οφέλη του να είμαστε σωματικά δραστήριοι;

– Ποιες ασκήσεις είναι πιο αποτελεσματικές στην καύση του περιττού λίπους;

– Ποιες αλλαγές μπορούμε να εφαρμόσουμε στη καθημερινότητα μας ώστε να επωφεληθούμε απο τα πλεονεκτήματα της φυσικής δραστηριότητας;

Οι απαντήσεις βρίσκονται στο παρακάτω αναλυτικό βίντεο, το οποίο προσπαθεί να αναπτύξει και να ενημερώσει για κάποιες βασικές αρχές στη διατροφή.

Δείτε το βίντεο:


* Ο Σάββας Τσανασίδης σπούδασε Διατροφή και Διαιτολογία στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Η μεγάλη χαρά του είναι να μοιράζεται τις γνώσεις που αποκτά από τη μελέτη της επιστήμης του. Αυτό τον οδήγησε στην δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού με σκοπό την όσο το δυνατόν ευκολότερη μεταφορά κάποιων βασικών εννοιών της διατροφής σε όλους.


Διαβάστε ακόμα: Οι 4 «χρυσοί» κανόνες που ορίζουν τον υγιεινό τρόπο ζωής

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version