«Χάλκινος» στο Παγκόσμιο νέων ο Καλπογιαννάκης

«Χάλκινος» στο Παγκόσμιο νέων ο Καλπογιαννάκης

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα RSX youth που ολοκληρώθηκε στην Γαλλία ο Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία U17!. Ο νεαρός ιστιοπλόος του Ν.Ο. Βουλιαγμένης πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και με 131 βαθμούς μετά από 13 δύσκολες ιστιοδρομίες κατάφερε να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου σε σύνολο 25 σκαφών.

Στη γενική βαθμολογία των 95 σκαφών ο Καλπογιαννάκης κατέλαβε την 12η θέση, ενώ πολύ καλά πήγε και ο Λεωνίδας Τσορτανίδης, ο οποίος ήταν 8ος με 94 βαθμούς. Από εκεί και πέρα ο Χ. Κόγιας τερμάτισε 6ος και 32ος αντίστοιχα με 255 βαθμούς και ο Π. Τσορτανίδης 16ος και 64ος με 223 βαθμούς.

 8ος ο Δ. Παπαδημητρίου στην Πολωνία 

Στην Πολωνία τελείωσε το παγκόσμιο πρωτάθλημα Λέιζερ Στάνταρντ U21 και το αντίστοιχο Λέιζερ Ράντιαλ γυναικών. Στα Στάνταρντ ο Δ. Παπαδημητρίου προκρίθηκε στον χρυσό στολίσκο των 69 σκαφών και πήγε πολύ καλά. Μετά από 12 ιστιοδρομίες κατέλαβε την 8η θέση με 148 βαθμούς. Ο Α. Παναγιωτίδης ήταν 32ος με 263β. και ο Ι. Σταμπουλίδης πήρε μέρος στον αργυρό στολίσκο των 64 σκαφών και κατέλαβε την 38η θέση με 433 βαθμούς. Στα Ράντιαλ επίσης μετά από 12 κούρσες η Ν. Ταμβακίδου πήρε την 47η θέση με 419β.και η Α. Ρέκκα την 55η θέση με 527 βαθμούς σε σύνολο 73 σκαφών.

Previous ArticleNext Article

Παγκόσμιοι πρωταθλητές στα tornado οι Πασχαλίδης – Κωνσταντινίδης

Παγκόσμιοι πρωταθλητές στα tornado οι Πασχαλίδης - Κωνσταντινίδης

;Ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για την ελληνική ιστιοπλοΐα από την κλάση Tornado. Στους αγώνες της Γαλλίας, ο Ιορδάνης Πασχαλίδης με τον Πέτρο Κωνσταντινίδη κατέλαβαν την 1η θέση ανάμεσα σε 24 σκάφη.Στις 8 ιστιοδρομίες που πραγματοποιήθηκαν, οι αθλητές του ΝΟΘ πήραν 6 πρώτες θέσεις και 2 δεύτερες και πανάξια ανέβηκαν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Ήταν το 8ο χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα από ιστιοπλόους της συγκεκριμένης κλάσης. Τα 6 τα έχουν κατακτήσει οι Πασχαλίδης – Τριγκώνης και τα δύο οι Πασχαλίδης – Κωνσταντινίδης.

Ο πρώτος έχει φτάσει στα 51 του και θεωρείται από τους κορυφαίους ιστιοπλόους στον κόσμο στα Τornando και ο δεύτερος είναι μόλις 19 χρόνων. Στις δηλώσεις του, άλλωστε, ο Πασχαλίδης στέκεται στον νεαρό Κωνσταντινίδη, για τον οποίο εκτιμά ότι μπορεί να κάνει πολύ μεγάλη διεθνή καριέρα. Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είπε: «Ο μεγάλος μας στόχος είναι να διατηρήσουμε την κλάση στην Ελλάδα και να την ενισχύσουμε, έτσι ώστε να παρουσιάσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες μικτό πλήρωμα. Ο Πέτρος δουλεύει πολύ σκληρά, αγαπά αυτό που κάνει και είναι το μέλλον στα Καταμαράν. Να έχουμε πρώτα υγεία και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να διατηρηθούμε στην κορυφή».

Οι νικητές στο πανελλήνιο Europe 

Με τη συμμετοχή 22 σκαφών ο Ν.Ο. Αγίων Αποστόλων διοργάνωσε το πανελλήνιο πρωτάθλημα Europe. Στους άνδρες κέρδισε ο Χ. Μπόμποτας του Ν.Ο. Αντιπάρου «Ωλίαρος» με 17 βαθμούς και τον ακολούθησαν ο Μ. Κασσιανός του Α.Ο. Ιθάκης με 23β.  και ο Π. Κόντης του Ι.Ο.Π. με 35 βαθμούς.Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Α. Ζουγανέλη του Ν.Ο.Ε. με 40 βαθμούς, δεύτερη ήταν η Φ. Τσάλτα του Ν.Ο. Αγίων Αποστόλων με 50β. και τρίτη η Π. Μαλατέστα του Ν.Ο. Πάρου με 72 βαθμούς.Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων στα Europe που έγινε στην Ιταλία ο Σταύρος Παπαδόπουλος – Κουκλάκης τερμάτισε 22ος με 151 βαθμούς σε σύνολο 61 σκαφών.

Σκληρές μάχες και δυνατές συγκινήσεις υπόσχεται το «55ο Ράλλυ Αιγαίου»

Σκληρές μάχες και δυνατές συγκινήσεις υπόσχεται το «55ο Ράλλυ Αιγαίου»

Μία διοργάνωση για την οποία δε μπορούν να γίνουν προβλέψεις θα είναι και το «55ο Ράλλυ Αιγαίου», που θα ανοίξει πανιά στις 20 Ιουλίου. Ανακατατάξεις πληρωμάτων, μία συμμετοχή ρουμανικού σκάφους, με τη βοήθεια της «Team Optimum» και η επιστροφή στον ιστορικό θεσμό, ύστερα από δύο χρόνια, του «Bullet – Encode», με κυβερνήτη τον Ολυμπιονίκη, Δημήτρη Δεληγιάννη αποτελούν κάποια από τα συστατικά ενός αγώνα που αναμένεται να έχει ενδιαφέρον μέχρι και το τελευταίο μίλι. Διοργανωτής είναι ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης και το «55o Ράλλυ Αιγαίου» θα είναι, με τη στήριξη της HELMEPA, αφιερωμένο στην προστασία των θαλασσών.

Ο πολυνίκης του ιστορικού αγώνα, Δημήτρης Δεληγιάννης, ο οποίος είχε έναν σοβαρό τραυματισμό που τον άφησε ένα χρόνο εκτός ιστιοπλοΐας, θα βρεθεί και πάλι στο τιμόνι του «Bullet – Encode». «Πρόκειται για μία διπλή επιστροφή. Δύο χρόνια ήμασταν εκτός διότι η διοργάνωση είχε διεξαχθεί ταυτόχρονα με παγκόσμιο ή ευρωπαϊκό και δε μπορούσαμε να αγωνιστούμε και στα δύο. Επίσης, ύστερα από τον τραυματισμό μου, την Παρασκευή, θα μπω για πρώτη φορά σε σκάφος.

Ήμουν ένα χρόνο εκτός. Σε ότι αφορά τα ORCi θα μπορούσα να πω ότι, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, υπάρχουν πέντε σκάφη που μπορούν να κερδίσουν. Όλα είναι ανοιχτά. Για πρώτη φορά ένας από τους διεκδικητές του τίτλου θα είναι σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού, κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα», δήλωσε ο Δημήτρης Δεληγιάννης.

Αυτή τη χρονιά ο νικητής των τελευταίων διοργανώσεων, το σκάφος «Optimum» δε θα βρεθεί στο Αιγαίο Πέλαγος. Μέλη της ιστιοπλοϊκής του ομάδας, όμως, θα βρεθούν στο πλήρωμα του «Africana», ενός σκάφους ρουμανικής ιδιοκτησίας. «Γίνεται αγώνας δρόμου για τη συμμετοχή μαζί με μία ομάδα ιστιοπλόων από τη Ρουμανία», δήλωσε ο συγκυβερνήτης του «Optimum» και, επίσης, πολυνίκης στο «Ράλλυ Αιγαίου», Περικλής Λιβάς.

Ιδιαίτερα δυνατό θα είναι και το σκάφος «Chiara Iason», με κυβερνήτη τον Νικόλαο Φωτίου, στο πλήρωμα του οποίου, εκτός από τη βασική ομάδα, έχουν προστεθεί ιστιοπλόοι που αγωνίζονταν, κατά το παρελθόν, με το «Optimum», αλλά και νέοι ιστιοπλόοι, ενώ ένα ακόμα αξιόλογο σκάφος που θα πάρει μέρος στον αγώνα με ιδιαίτερες αξιώσεις είναι και το Bana Violetta 4 με κυβερνήτη τον Γιώργο Συκάρη.

Αυτή τη χρονιά, τα σκάφη του «Ράλλυ Αιγαίου» θα μεταφέρουν το μήνυμα «Να σώσουμε τις θάλασσες» με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού. Σε κάθε ένα από τα νησιά που θα επισκεφθεί η διοργάνωση θα βρίσκεται στέλεχος της HELMEPA προκειμένου, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τα πληρώματα, να πραγματοποιήσουν καθαρισμό των ακτών και διανομή ενημερωτικού υλικού

Χορηγός του αγώνα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η πολυεθνική εταιρεία χρωμάτων JOTUN, ενώ υποστηρικτές είναι οι εταιρείες, D. KORONAKIS S.A. ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές σχοινιών και αλυσίδων για την ναυτιλία, η εταιρεία τεχνικής υποστήριξης σε ποντοπόρα πλοία TECHNAVA S.A, καθώς και η εταιρεία φυσικών καλλυντικών KORRES .S.A. Την ζωντανή παρακολούθηση του αγώνα μέσω διαδικτύου θα υποστηρίξει, όπως κάθε χρόνο, η εταιρία G4s Telematix, ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και η αθλητική Εφημερίδα Sportime. Επίσης από τις σελίδες τους στο διαδίκτυο θα καλύπτουν το αγώνα το Sport24 και το We Love Sports, ενώ η συχνότητα του ραδιοφώνου Sport24-103,3 θα μεταδίδει καθημερινά νέα και ειδήσεις από τον αγώνα.

Παρακολουθείστε την εξέλιξη του 55ο Ράλλυ Αιγαίου από τα αθλητικά κανάλια Novasports και ακολουθείστε τους αθλητές που θα ζουν την αδρεναλίνη του Ράλλυ Αιγαίου από τα social media, της διοργάνωσης όπως το Facebook, το Twitter, το Instagram, και το YouTube με το hashtag #55aegeanrally.

Από το γραφείο Τύπου

Ευχαριστούμε για την δημοσίευση

Με σύμμαχο τον Αίολο ολοκληρώθηκε το International Windsurfing Tour (IWT) στην Πάρο

Με σύμμαχο τον Αίολο ολοκληρώθηκε το International Windsurfing Tour (IWT) στην Πάρο

Με παρόντες στην τελετή έναρξης τον Ολυμπιονίκη Νίκο Κακλαμανάκη, τον παγκόσμιου φήμης πρωταθλητή ιστιοσανίδας Κevin Pritchard, και τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιστιοσανίδας Ταχύτητας και Σλάλομ (ΗΗSWA) Γεώργιο Γουλιέλμο, το Paros Wind Odyssey 2018 ξεκίνησε στην Πούντα της Πάρου, με τους καλύτερους οιωνούς σε ψυχολογία, αλλά όχι σε καιρικές συνθήκες.

Η Τετάρτη 11η Ιουλίου και πρώτη μέρα του αγώνα σήμανε λήξη στις 5 μ.μ, αφού ο καιρός δεν ήταν με το μέρος της διοργάνωσης. Τη δεύτερη ημέρα ο Αίολος απάντησε, με τον αέρα να πιάνει τους 12-15 κόμβους από νωρίς το πρωί και να δίνεται η εκκίνηση του αγώνα στις 10:30 πμ. Η τρίτη αγωνιστική ημέρα μετά το skippers meeting βρήκε τους ανέμους να φτάνουν τους 24 κόμβους και τους συμμετέχοντες στην καλύτερή τους απόδοση.

Το Paros Wind Odyssey 2018 ολοκληρώθηκε την Κυριακή 15 Ιουλίου, με τον άνεμο να βρίσκεται κοντά στους 25 κόμβους, ενώ κατά τη διάρκεια των 4 ημερών ολοκληρώθηκαν 15 κούρσες, με διάρκεια μίας ώρας για την καθεμία, ενώ περιλάμβαναν από 4 εκκινήσεις. Η μάχη των πρώτων τεσσάρων ανδρών ήταν έντονη καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, αφού η βαθμολογία ήταν κυριολεκτικά πανί με πανί.

Την τελευταία ημέρα του αγώνα η λήξη δόθηκε με τα αποτελέσματα στην κατάταξη ανδρών και γυναικών να διαμορφώνονται ως εξής:

Άνδρες:

  1. Άλκης Βωβός
  2. Ζώης Θεοχάρης
  3. Φίλιππος Αδαμίδης

Γυναίκες:

  1. Σοφία Κουκουζέλη
  2. Sam Bittner Wilson
  3. Θεοδώρα Γεωργιοπούλου

Μετά την λήξη του πρωταθλήματος, ο πρόεδρος της επιτροπής αγώνων (P.R.O) Αλέξης Κάτσιος δήλωσε: «Ήταν ένας αγώνας που κύλησε ομαλά όλες τις ημέρες με σταθερά δυνατό αέρα. Οι κούρσες που δόθηκαν ήταν πολλές αν αναλογιστεί κανείς ότι συνήθως δεν ξεπερνούν τις 5 σε αντίστοιχες διοργανώσεις.» Συνέχισε αναφέροντας πως το νησί ενδείκνυται για τη διεξαγωγή τέτοιων αγώνων, ενώ ευχαρίστησε για την σημαντική τους προσφορά στην διοργάνωση στους Γιάννη και Δημήτρη Φαρούπο από τον Ναυτικό Όμιλο Αντιπάρου, τον ναυαγοσώστη της διοργάνωσης Αλέξανδρο Οικονομίδη, τον Mάθιου Σαρρή, και τους Γιάννης Παπασπύρου και Σίλια Γιακά από την HHSWA.

Ο Δήμαρχος Πάρου Mάρκος Κωβαίος μεταξύ άλλων δήλωσε πως η Πάρος αποτελεί ιδανικό τόπο φιλοξενίας υδάτινων σπορ με πρόσβαση σε μερικές από τις καλύτερες θαλάσσιες πίστες τις Μεσογείου και πως η επιστροφή μίας διεθνής αθλητικής διοργάνωσης στο νησί είναι απόδειξη προσέγγισης και ανάδειξης του αθλητικού τουρισμού στην Πάρο.

Η Πάρος θα συνεχίσει την παράδοση στο άθλημα της ιστιοσανίδας φιλοξενώντας αυτό το καλοκαίρι και το Πανελλήνιο Κύπελλο Iστιοσανίδας Σλάλομ στις 25-29 Αυγούστου στην περιοχή της Πούντας.

Send this to a friend