Αθλητική και ταξιδιωτική εμπειρία το 3ο TRIMORE Syros Triathlon

Αθλητική και ταξιδιωτική εμπειρία το 3ο TRIMORE Syros Triathlon

Οι προετοιμασίες για ένα από τα πιο εντυπωσιακά multisport events στην Ελλάδα συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. To 3o Trimore Syros Triathlon δεν είναι απλά ένας αγώνας αλλά μια ολοκληρωμένη αθλητική και ταξιδιωτική εμπειρία όχι μόνο για αθλητές αλλά για ολόκληρη την οικογένεια.

Το 3ο Trimore Syros Triathlon, μια από τις πιο δημοφιλείς και απαιτητικές αθλητικές διοργανώσεις τριάθλου, η οποία λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί και φέτος στις 21-24 Ιουνίου 2018 στο όμορφο νησί της Σύρου, πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Το 3o Trimore Syros Triathlon περιλαμβάνει για άλλη μια φορά ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων δίνοντας την ευκαιρία στους λάτρεις των σπορ να ζήσουν μια μοναδική αθλητική εμπειρία στο γραφικό νησί της Σύρου. Κατά τη διάρκεια της τετραήμερης πλέον αθλητικής διοργάνωσης, τριαθλητές, κολυμβητές ανοικτής θαλάσσης, δρομείς και ποδηλάτες όλων των ηλικιών από όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να συναγωνιστούν σε ένα από τα πιο όμορφα και αριστοκρατικά νησιά των Κυκλάδων, με μεσαιωνικές επιρροές και Κυκλαδίτικη παράδοση και γοητεία.

Η διοργάνωση, η οποία πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, φέτος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον Αγώνα The Braves (5.5km Kολύμβηση Ανοικτής Θαλάσσης/Ολυμπιακό Τρίαθλο/10km City Running), τον Αγώνα The Braves Light (3.5km Kολύμβηση Ανοικτής Θαλάσσης/Half Ολυμπιακό Τρίαθλο/5km City Running), τον Ατομικό και Ομαδικό Αγώνα Τριάθλου (Olympic Distance & Half Olympic Distance), τους Αγώνες Δρόμου 5 χλμ. και 10 χλμ., τους Αγώνες Κολύμβησης Ανοικτής Θαλάσσης 500 μέτρων, 3.5 χλμ. και 5 χλμ., τον Αγώνα Κολύμβησης Μετ’ Εμποδίων και τον Αγώνα Half Iron Distance.

Εκτός από τους αγώνες των ενηλίκων, η διοργάνωση θα περιλαμβάνει επίσης τον ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά Αγώνα Παιδικού Τριάθλου (50μ κολύμβησης, 1.000μ ποδηλασίας, 200μ τρεξίματος για παιδιά με έτος γέννησης 2005-2007 & 100μ κολύμβησης, 2.000μ ποδηλασίας, 400μ τρεξίματος για παιδιά με έτος γέννησης 2002-2004).

Το 3o Trimore Syros Triathlon επιφυλάσσει επίσης για τους συμμετέχοντες ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων, καθιστώντας την διοργάνωση ιδανική για όσους επιθυμούν να συνδυάσουν την άθληση με τις διακοπές τους.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές δείτε εδώ: http://www.syrostriathlon.gr/el/

Previous ArticleNext Article

Η Κρήτη για μια ακόμη φορά θα συναρπάσει! ISOMAN presented by G – TRIMORE M.T. Rethymno

Η Κρήτη για μια ακόμη φορά θα συναρπάσει! ISOMAN presented by G - TRIMORE M.T. Rethymno

Το Ρέθυμνο είναι πανέτοιμο να υποδεχτεί κάτι νέο και καινοτόμο στο χώρο του αθλητισμού, το τριήμερο 27-29 Σεπτεμβρίου 2019. Το ISOMAN presented by G-TRIMORE M.T. Rethymno είναι προ το πυλών τοποθετώντας την Κρήτη στο επίκεντρο των Multisports events

O Δήμος Ρεθύμνης, η Περιφέρεια Κρήτης –Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και η TRIMORE – XTERRA Greece –ISOMAN Hellas συνδιοργανώνουν με τη στήριξη του ΓΕΡΜΑΝΟΥ μια ξεχωριστή αθλητική και ψυχαγωγική εμπειρία, εντάσσοντας το Ρέθυμνο στο TRIMORE Multisports TOUR.

Στην Κρήτη και στην ιστορική πόλη του Ρεθύμνου θα δώσουν ραντεβού, όχι μόνο η ελίτ των τριαθλητών αλλά και όσοι αγαπούν αυτό το ξεχωριστό άθλημα. Πολιτισμός, αθλητισμός και τουρισμός ανταμώνουν σε  μια διοργάνωση που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός αποκτώντας διεθνή χαρακτήρα.

Τριαθλητές, κολυμβητές, δρομείς και λάτρεις του αθλητισμού μαζί με τις οικογένειες τους  θα ζήσουν μοναδικές στιγμές  στον στίβο του Ρεθύμνου, βιώνοντας την ανεπανάληπτη γοητεία και φιλοξενία της Κρήτης μ’ έναν ξεχωριστό τρόπο.

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ, τολμά και παρουσιάζει το ISOMAN presented by G,  αυτό το ξεχωριστό σπορ για δεύτερη φορά μετά τη μοναδική Καστοριά, που ουσιαστικά ισοσκελίζει την χρονική προσπάθεια μεταξύ του κολυμπιού, της ποδηλασίας και του τρεξίματος, δίνοντας νέες προοπτικές και δυναμισμό στο Τρίαθλο της μιας ανάσας-όπως ονόμασαν οι νικητές του πρώτου ISOMAN presented by G στην Ελλάδα.H TRIMORE – XTERRA Greece –ISOMAN Hellas εκπρόσωπος του brand ISOMAN στην Ελλάδα, υπόσχεται δράση και εμπειρία στους τολμηρούς που θα διεκδικήσουν θέση στην εκκίνηση.

Iδανικός στίβος για συναρπαστικές στιγμές! Η πόλη στις επάλξεις!

Ο στόχος, η φιλοσοφία και το πρόγραμμα του ISOMAN presented by G – TRIMORE M.T. Rethymno παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε από τους διοργανωτές στη Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρεθύμνου. Το παρών έδωσαν δημοσιογράφοι από όλα τα ΜΜΕ της Κρήτη, εκπρόσωποι  της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων.

Την ευχή του να γίνει η διοργάνωση θεσμός εξέφρασε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γεώργιος Μαρινάκης.«Είναι χαρά και τιμή που η πόλη του Ρεθύμνουεπιλέχθηκε από την TRIMORE για μια τέτοια διοργάνωση. Η άψογη συνεργασία μας είναι εγγύηση για την άρτια διεξαγωγή των αγώνων.Εύχομαι να γίνει θεσμός και να στηριχθεί από όλους τους πολίτες σε επίπεδο συμμετοχής αλλά και εθελοντισμού.»

Για την αγωνιστική δράση αλλά και την επιλογή του Ρεθύμνου μίλησε ο Race Director και επικεφαλής της TRIMORE – XTERRA Greece –ISOMAN Hellas, Κωστής Μητρόπαπας «Κάνουμε συλλογή των ωραιότερων πόλεων της Ελλάδος και ήρθε η ώρα της Κρήτης και του Ρεθύμνου! Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε μπροστά σε ένα event που θα συναρπάσει με το αγωνιστικό του σκέλος, το πλούσιο ψυχαγωγικό του πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες και επίπεδα αθλητών αλλά κυρίως για το ξεχωριστό χρώμα και άρωμα Κρήτης με το οποίο θα γεμίσει τις βαλίτσες όσων επιλέξουν να το ζήσουν! Μας έχει κάνει ιδιαίτερα θετική εντύπωση η εξαιρετική κουλτούρα φιλοξενίας events αθλητικού τουρισμού απάντων στην Κρήτη, από το Δήμο και την Περιφέρεια που μας στηρίζουν, τις Αρχές που με απίστευτο τρόπο μας βοηθούν, τους επαγγελματίες τουρισμού που ανυπομονούν και τους πολίτες των οποίων το ενδιαφέρον τους μας συγκινεί. Καλούμε την πόλη να συνθέσει μια εκρηκτική κερκίδα στο πρώτο Τρίαθλο που εξολοκλήρου είναι εφικτό να έχει θεατές σε όλη του τη διάρκεια, να προσέλθει να λάβει μέρος με κάθε τρόπο και κυρίως φέρνοντας τα παιδιά να το ζήσουν και κυρίως, να γιγαντώσει ακόμη περισσότερο την εθελοντική ομάδα που πραγματοποιεί το eventμαζί μας!

Το Ρέθυμνο θα ενθουσιάσει, το ISOMAN presented by G θα αγαπηθεί ακόμη περισσότερο και το ραντεβού θα ανανεωθεί ακόμη πιο ψηλά!»

Στην εκκίνηση με μια ανάσα

Το Ρέθυμνο, θα αποτελέσει το δεύτερο σταθμό του ISOMAN presented by G, Sprint distance Triathlon Equalized στην Ελλάδα, ένα βήμα πριν τη δυναμική εισαγωγή του ISOMAN presented by G Quarter distance Triathlon Equalized, που έρχεται το 2020! Οι αθλητές που ανυπομονούν να ζήσουν τη ξεχωριστή εμπειρία στη θάλασσα και τις διαδρομές του Ρεθύμνου, θα διανύσουν 1,4k Κολύμπι, 12,3k Ποδήλατο και 5,3k τρέξιμο!

Καινοτομία της διοργάνωσης του Ρεθύμνου η ταυτόχρονη εκκίνηση και διεξαγωγή του ISOMAN presented by G-sprint distance με τοTriathlon Half Olympic (sprint) distance!

Τα αγωνίσματα στα οποία θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν και δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους αθλητές όλων των επιπέδων και ηλικιών, είναι:

– ISOMAN presented by G, Sprint distance Triathlon Equalized

– Triathlon Half Olympic

– Open Water Swimming (0,5k | 2,5k | 5k)

– City Running 5k

– Kids ISOMAN presented by G, Αναπτυξιακής απόστασης Triathlon Equalized

– Kids Open Water Swimming (100m | 200m)

Lazer Run forKids

Παράλληλα, δραστηριότητες γεμάτες δυναμισμό και φαντασία από την TRIMORE-XTERRA Greece-ISOMAN Hellas, σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους και φορείς θα εμπλουτίσουν το τριήμερο δίνοντας την ευκαιρία να βιώσει το αγωνιστικό πνεύμα όλη η οικογένεια.

– Ποδηλατική βραδυπορία και ελιγμοί για παιδιά

Yoga για όλους

– Σκάκι σε παράλληλα γήπεδα

– SUP Experience

Δείτε εδώ το teaser https://www.youtube.com/watch?v=rEnJT31Ijls

Εγγραφές και πληροφορίες: www.trimore.gr

Fb: Trimore Sport Events

Instagram: trimoresportevents

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ, το μεγαλύτερο retail δίκτυο προϊόντων τεχνολογίας στην Ελλάδα, θα βρίσκεται εκεί, 27-29 Σεπτεμβρίου για να στηρίξει δυναμικά την προσπάθεια αθλητών και επισκεπτών, να υιοθετήσουν έναν πιο υγιή και αθλητικό τρόπο ζωής με τη βοήθεια προηγμένων προϊόντων τεχνολογίας. Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους G TECH SHOW ROOM και G FITNESS AND WELL BEING HUB οι επισκέπτες και οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν κορυφαία προϊόντα τεχνολογίας, όπως smart watches, smart bands, action cameras, scooters& sports accessories ενώ παράλληλα πολλές εκπλήξεις και πλούσια δώρα περιμένουν όλους τους συμμετέχοντες στις συναρπαστικές πολυθεματικές δράσεις του ΓΕΡΜΑΝΟΥ. Στηρίζοντας τη σύνδεση της τεχνολογίας με το well being, έμπειροι instructors θα μυήσουν τους επισκέπτες, αθλητές και μη, σε μοναδικά workouts&workshops.

Έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

H ANEK LINES και η  BLUE STAR FERRIES υποστηρίζουν  ως Χορηγοί Μεταφοράς της διοργάνωσης το ISOMAN presented by G-TRIMORE M.T. Rethymno. Παρέχουν έκπτωση -50% για Χανιά και 40% για Ηράκλειο (αθλητές, συνοδοί & Ι.Χ.). !

Εξασφαλίστε την έκπτωση στα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια,  δηλώνοντας πρώτα συμμετοχή στον αγώνα μέσω του www.trimore.gr.

H ANEK LINES και η BLUE STAR FERRIES συνεργάζονται πραγματοποιώντας συνδυασμένα δρομολόγια από πλοία των δύο εταιρειών στις γραμμές Ηρακλείου και Χανίων διασφαλίζοντας την καλή και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των επιβατών και των εμπορευμάτων στην Κρήτη, διατηρώντας παράλληλα την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών

Η διοργάνωση τελεί υπό την Αιγίδα του ΕΟΤ και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου (Ε.Ο.Μο.Π) αρμόδιας για το Τρίαθλο, ενώ έχει την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.).

Epidavros Action 2019: Η ώρα για το μεγάλο ραντεβού έφτασε!

Epidavros Action 2019: Η ώρα για το μεγάλο ραντεβού έφτασε!

Όλα είναι πανέτοιμα για το μεγάλο multi sport event του Σεπτεμβρίου, που αναμένεται να δώσει άλλη διάσταση στην έννοια του αθλητικού τουρισμού.

Το Epidavros Action 2019, που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 14-15 Σεπτεμβρίου οδεύει ήδη στο να ξεπεράσει κάθε προσδοκία συμμετοχών, με τους διοργανωτές να υπόσχονται μια εμπειρία για αθλητές και επισκέπτες, κάνοντας πράξη τη δέσμευσή τους για μια άρτια εκδήλωση, όχι μόνο για τους συμμετέχοντες στα αγωνίσματα, αλλά για όλους.

Περισσότεροι από 650 Αθλητές και 140 εθελοντές στο σπουδαίο multi sport event του Σεπτεμβρίου

Η γραφική και φιλόξενη πόλη της Αργολίδας θα γεμίσει χρώματα, μουσικές και επισκέπτες που θα συμμετάσχουν ή θα παρακολουθήσουν την ανανεωμένη διοργάνωση – θεσμό, που φέτος έρχεται με πολλές εκπλήξεις, ιδιαιτερότητες και προκλήσεις για όλους.

Ήδη ο αριθμός των συμμετοχών πλησιάζει τις 650, ενώ όσοι ευελπιστούν να κάνουν την εγγραφή τους την τελευταία στιγμή, θα πρέπει να βιαστούν γιατί οι ελάχιστες εναπομείνασες θέσεις εξαντλούνται. Το εντυπωσιακό και πλέον ενθαρρυντικό στοιχείο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι στην πλειονότητά τους οι κρατήσεις έχουν γίνει από οικογένειες που αναμένεται να ταξιδέψουν με όλα τα μέλη τους για να απολαύσουν το διήμερο, αποδεικνύοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο πως το Epidavros Action έχει αφήσει πλέον το δικό του στίγμα στον αθλητικό τουρισμό.

Το Epidavros Action έχει σχεδιαστεί φέτος προσφέροντας συναρπαστικά αγωνίσματα (κολύμπιτρέξιμοτρίαθλο & Aquathlon), δομημένο έτσι ώστε να καλύψει τις ανάγκες των αθλητών κάθε φύλου, επιπέδου, ηλικίας και απαιτήσεων με φόντο το πανέμορφο τοπίο και γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής.

Οι αθλητές και οι επισκέπτες δεν θα απολαύσουν, όμως, μόνο τα γαλανά και πεντακάθαρα νερά και τις πλακόστρωτες παραθαλάσσιες διαδρομές που έχουν σχεδιαστεί για τα αγωνιστικά κομμάτια του διημέρου, αλλά θα το κάνουν μέσα σε καθεστώς απόλυτης ασφάλειας, καθώς οι διοργανωτές έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό το νευραλγικό κομμάτι.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου, σε συνεργασία με την Τροχαία, την Αστυνομική Διεύθυνση, που προσέφεραν 15 άτομα προσωπικό, καθώς και το λιμενικό, οι δρόμοι από όπου θα περνούν τα αγωνίσματα θα είναι κλειστοί για τα οχήματα, μέσα στο νερό 8 ναυαγοσώστες και 5 διασώστες με kayak θα επιβλέπουν την ασφάλεια των κολυμβητών, ο Ερυθρός Σταυρός θα συμμετέχει με 12μελή ομάδα, όπως επίσης θα υπάρχουν 2 γιατροί και 3 νοσηλευτές για την περίθαλψη τυχόν τραυματισμών.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, θα υπάρχουν πάντα 4 σταθεροί κριτές και 5 με μοτοσικλέτες, ενώ οι διοργανωτές είναι χαρούμενοι και θέλουν να ευχαριστήσουν ιδιαίτερα τους 140 εθελοντές που θα στηρίξουν με την παρουσία τους το event σε όλη τη διάρκεια του διημέρου.

Ραντεβού στην Επίδαυρο, λοιπόν, για ένα αθλητικό διήμερο που θα μείνει και φέτος αξέχαστο!

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, του Υπουργείου Πολιτισμού – Αρχαιολογική Υπηρεσία, του Υπουργείου Τουρισμού, της ΕΟΜΟΠ, του ΕΟΤ και με την τεχνική υποστήριξη της ΠΕΠΑ

Όλες οι πληροφορίες και του πρόγραμμα του αγώνα βρίσκονται στη επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσηςhttps://why-n.gr/event/epidavros-action-2019/

Το πρόγραμμα του διημέρου

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου

17.00 – 21.00: Λειτουργία γραμματείας στο HotelCafe Aktis (Λιμάνι Αρχαίας Επιδαύρου).

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου

09.00 – 21.00: Λειτουργία γραμματείας στο HotelCafe Aktis (Λιμάνι Αρχαίας Επιδαύρου).
11.00 – 12:00: Κολύμβηση 1500m & 3000m  στην παραλία «ΒΕΡΔΕΛΗ», περιοχή Γιαλάσι
12.15 – 12:30
: Κολύμβηση Kids 300m στην παραλία «ΒΕΡΔΕΛΗ», περιοχή Γιαλάσι
12.45 – 13.30: Απονομές κολυμβητικών

17.00 – 17.10: City Run 1500m, εκκίνηση και τερματισμός στο λιμάνι Αρχαίας Επιδαύρου.
17.10 – 18.00: City Run 5.000m εκκίνηση και τερματισμός στο λιμάνι Αρχαίας Επιδαύρου.

18.15 – 18.45: Απονομές δρομικών αγώνων στο λιμάνι Αρχαίας Επιδαύρου.

19.00 – 19.30: Race Briefing,  Cafe Koilon & Plaza (Λιμάνι Αρχαίας Επιδαύρου)
19.15 – 20.15: Pasta Party,  Cafe Koilon & Plaza (Λιμάνι Αρχαίας Επιδαύρου)

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου

06.30 – 12.30: Λειτουργία γραμματείας στο HotelCafe Aktis (Λιμάνι Αρχαίας Επιδαύρου)
07.00 – 07.50: Bike check 
08.00
: Εκκίνηση Super Sprint (Λιμάνι Αρχαίας Επιδαύρου)
09.00
: Εκκίνηση Sprint & Aquathlon (Ακτή Βαγιωνιά)
09.05: Εκκίνηση Standard (Ακτή Βαγιωνιά)
12.00: Εκκίνηση Kids Aquathlon (Λιμάνι Αρχαίας Επιδαύρου)
12.30 – 14.30  : Bike check out
13.30
: Απονομές

Ολυμπιονίκες του Ρίο στο Santorini Experience 2019

Ολυμπιονίκες του Ρίο στο Santorini Experience 2019

Οι μέρες μετρούν αντίστροφα για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση “Santorini Experience”, καθώς στις 4 με 6 Οκτωβρίου, θα διεξαχθούν για 5η χρονιά οι μοναδικοί αγώνες τρεξίματος και κολύμβησης, με θέα τον απαράμιλλης ομορφιάς παγκόσμιο τουριστικό προορισμό της Σαντορίνης. 

Το “Santorini Experience” θα συγκεντρώσει για ακόμα μία φορά το παγκόσμιο ενδιαφέρον και τις συμμετοχές επαγγελματιών και ερασιτεχνών αθλητών φιλοξενώντας το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 τους αγώνες τρεξίματος και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου τον αγώνα κολύμβησης, με φόντο το εμβληματικό Κυκλαδίτικο νησί. 

Συγκεκριμένα το Σάββατο 05/10, θα δοθούν ταυτόχρονα οι εκκινήσεις των διαδρομών τρεξίματος 15χλμ by Samsung και 10χλμ, στις 08.15 το πρωί, ενώ η διαδρομή των 5 χλμ «Αριστείδης Αλαφούζος» θα εκκινήσει στις 11:00 το πρωί. Όλες οι διαδρομές έχουν ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού το εργοστάσιο αφαλάτωσης στην Οία.

Την Κυριακή 06/10, η δράση θα είναι κολυμβητική καθώς οι συμμετέχοντες θα νιώσουν την εκρηκτική ατμόσφαιρα του ηφαιστείου. Συγκεκριμένα, θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν την διαδρομή 1,5 μιλίου (2,4 χλμ.) από το ηφαίστειο έως το παλιό λιμάνι των Φηρών, έχοντας την επιβλητική όψη του νησιού μπροστά τους, στον αγώνα open water swimming by Vikos. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:00 το πρωί από το ηφαίστειο. Ο αγώνας πραγματοποιείται υπό την τεχνική καθοδήγηση του ομοσπονδιακού προπονητή και τεχνικού διευθυντή Νίκου Γέμελου, με την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, τους κανονισμούς της FINA και την ασφάλεια της Ένωσης Λεμβούχων Σαντορίνης, της Lifeguard Patrol, του Εθελοντικού Διασωστικού Σώματος Θήρας, του Atlantis Dive Center και του Ναυτικού Ομίλου Σαντορίνης.

Στην φετινή διοργάνωση θα δώσουν το δυναμικό παρών ο αργυρός Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης Σπύρος Γιαννιώτης, ο Ιάπωνας Ολυμπιονίκης του Ρίο,  Yasunari Hirai, καθώς και η ελίτ της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης Ανοιχτής Θαλάσσης, όπως η παγκόσμια πρωταθλήτρια Κέλλυ Αραούζου, ο πρωταθλητής Ευρώπης Γιώργος Αρνιακός και οι πρωταθλητές Ελλάδας Δημήτρης Νέγρης, Στελλίνα Απλαντή, Δημήτρης Μανιός, οι δίδυμοι Έλληνες της διασποράς που αγωνίζονται με τα χρώματα της εθνικής Ολλανδίας, Γιώργος και Τίμος Σκοτάδης και οι Ειρήνη Διακουμάκου, Μαρία Φιλοπούλου, Κωνσταντίνος Κωνσταντινέσκου, Παναγιώτης Αλογάκος, Μαρία Κηρύκου, Τριανταφυλλιά Διακουμάκου και Μελίνα Τροχαλάκη.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις συμβουλές που δίνουν ο Σπύρος Γιαννιώτης και η Κέλλυ Αραούζου για τον συναρπαστικό κολυμβητικό αγώνα του “Santorini Experience”: https://youtu.be/CvnYb1qf_Xo 

Δείτε εδώ το αναλυτικό φετινό πρόγραμμα: https://bit.ly/2lYla6e 

Ειδική προσφορά & παραλαβή πακέτου στο Alafouzos Sport

Οι εγγραφές στην κολύμβηση και το τρέξιμο συνεχίζονται και στο κατάστημα του επίσημου χορηγού της διοργάνωσης Alafouzos Sport στα Φηρά. 

Να σημειωθεί ότι ειδική έκπτωση 25%, στις τιμές των εγγραφών ανά δραστηριότητα, θα απολαύσουν όσοι πραγματοποιήσουν αγορές στο κατάστημα της χορηγού εταιρείας άνω των 15 ευρώ.

Από την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου έως και το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019, οι συμμετέχοντες αθλητές θα μπορούν να παραλαμβάνουν το πακέτο συμμετοχής τους από το κατάστημα Alafouzos Sport (ώρες καταστήματος: 09:00-21:00). Εναλλακτικά, οι συμμετέχοντες στο τρέξιμο θα μπορούν να παραλάβουν τους αριθμούς μία ώρα πριν την εκκίνηση της διαδρομής τους το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, από το Εργοστάσιο Αφαλάτωσης στην Οία και οι συμμετέχοντες στην κολύμβηση μία ώρα πριν την εκκίνηση της δικής τους διαδρομής την Κυριακή 6 Οκτωβρίου από το παλιό λιμάνι των Φηρών.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες μπορούν να πραγματοποιούν την εγγραφή τους με βάση το τελευταίο κύμα εγγραφών, που ισχύει μέχρι και την έναρξη της διοργάνωσης στο ακόλουθο link: https://activemedia.travelotopos.com

Προσφορά για την μεταφορά των συμμετεχόντων

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και μεταφορά των συμμετεχόντων του “Santorini Experience” στα σημεία εκκίνησης των διαδρομών τρεξίματος το Σάββατο 05/10 στην Οία και της κολυμβητικής διαδρομής την Κυριακή 06/10 στο παλιό λιμάνι των Φηρών, η DNA Travel, ο επίσημος συνεργάτης μεταφορών της διοργάνωσης, θα φροντίσει να πραγματοποιήσει τα ακόλουθα δρομολόγια: Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019, θα πραγματοποιηθούν δύο δρομολόγια (στις 05:30π.μ. και 07:50π.μ) από την Περίσσα (Ιερός Ναός Τιμίου Σταυρού) που θα περάσουν (στις 05:50π.μ. και 08:10π.μ. αντίστοιχα) από το Καμάρι (Έναντι Γηπέδου), αμέσως μετά (στις 06:10π.μ. και 08:30π.μ. αντίστοιχα) από τα Φηρά (Έναντι Παλαιού Κέντρου Υγείας) για να φτάσουν στην Οία (Εργοστάσιο Αφαλάτωσης) με λεωφορείο που θα εξυπηρετήσει τους συμμετέχοντες που επιθυμούν να βρεθούν στο σημείο εκκίνησης των διαδρομών τρεξίματος. Αντίστοιχα, η επιστροφή των συμμετεχόντων θα γίνει με ένα ακόμα δρομολόγιο στις 12:30μ.μ. το μεσημέρι, από την Οία προς τα Φηρά, το Καμάρι και την Περίσσα.

Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να μετακινηθούν την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019, από την Περίσσα και το Καμάρι στο παλιό λιμάνι των Φηρών, για την εκκίνηση της κολυμβητικής διαδρομής θα εξυπηρετηθούν με το λεωφορείο που θα έχει ως σημείο εκκίνησης τον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στην Περίσσα, στις 07:50 το πρωί και θα περάσει στις 08:10π.μ. από το Καμάρι (Έναντι Γηπέδου). Να σημειωθεί ότι η μεταφορά των κολυμβητών προς το ηφαίστειο ξενικά στις 09:30, από το παλιό λιμάνι. Επιπλέον η DNA Travel θα πραγματοποιήσει ένα ακόμα δρομολόγιο στις 14:00μ.μ. το μεσημέρι από τα Φηρά (Έναντι Παλαιού Κέντρου Υγείας) στον Λιμένα Αθηνιού (Κεντρικό Λιμάνι Θήρας).

Οι προσφορές του Santorini Experience 2019

Για να ανακαλύψετε τις προσφορές που ισχύουν σε θέματα ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ενοικίασης οχημάτων και διαμονών για το “Santorini Experience” μπείτε στο: https://bit.ly/2LCydS7 

Παρακολούθησε το κάμπ της Ρεάλ Μαδρίτης στη Σαντορίνη!

Στο πλαίσιο του “Santorini Experience”, σε συνεργασία με το MGC Soccer Central, επικεφαλής προπονητές από τις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης θα βρεθούν για πρώτη φορά στη Σαντορίνη, στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου Playland, στις 3-6 Οκτωβρίου 2019, για να διδάξουν ποδόσφαιρο σε παιδιά ηλικίας 6 – 16 ετών χρησιμοποιώντας μεθοδολογίες προπονητικής των Μερένχες! Δηλώστε τη συμμετοχή σας. Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο: http://www.frmclinicsgreece.com

Επίσημος χορηγός τεχνολογίας της διοργάνωσης είναι για ακόμα μία χρονιά η Samsung.

Επίσημοι χορηγοί της διοργάνωσης είναι οι Ford Motor Ελλάς, Athina Luxury Suites, Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa, Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος», Blue Star Ferries και Alafouzos Sport. 

Για ακόμα μία χρονιά, επίσημος προμηθευτής αθλητικού υλικού της διοργάνωσης είναι η Luanvi. 

Στους επίσημους υποστηρικτές της διοργάνωσης συμπεριλαμβάνονται οι: Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης, Meltemi Hotels & Resorts και Ένωση Λεμβούχων Σαντορίνης. 

Official rental partner της διοργάνωσης είναι η Avance Rent A Car. 

Official shoe partner είναι για πρώτη χρονιά η On.

Strategic partner της διοργάνωσης είναι το National Geographic και Premium Media Partner είναι η 24MEDIA. 

Επίσημος συνεργάτης μεταφορών είναι η DNA Travel.

Αρωγοί στην διοργάνωση είναι οι West East Suites, Lifeguard Patrol, Εθελοντικό Διασωστικό Σώμα Θήρας, Atlantis Dive Center, Ναυτικός Όμιλος Σαντορίνης, Santorini Yacht Cruises, Caldera Yachting και Ερωτόκριτος.

Οι χορηγοί φιλοξενίας της διοργάνωσης, που με ειδικές προσφορές και τιμές προωθούν τον θεσμό και υποστηρίζουν την διοργάνωση είναι οι: Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης, Meltemi Hotels & Resorts, Athina Luxury Suites, Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa, Canaves Oia, West East Suites, Andronis Arcadia, Vedema a Luxury Collection Resort, Mystique a Luxury Collection Hotel, Sienna Resort, Santo Houses, Desiterra Luxury Suites & Villas, 270 Oia’s View, Fanouris Condo, Monolithia, Casa Iphigenia, La Mer Suites & Spa, Antinea Suites & Spa, Beach Boutique Hotel, Bloom Travel, Loizos Stylish Residencies, Iokasti Villa, Olive Cave Houses, Panorama Studios & Suites, Esperas Santorini, Mesana Stone House και White Pearl Villas ενώ οι συμμετοχές συνεχίζονται.

Επίσημο ταξιδιωτικό γραφείο είναι το VitaNTravel.

Το “Santorini Experience” έχει ενταχθεί στις ελληνικές δράσεις του προγράμματος #BeactiveHellas 2019 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Το “Santorini Experience” αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας, τoυ Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) και της Active Media Group. Η διοργάνωση τελείται υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), με την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ).

Περισσότερες πληροφορίες στο: www.santorini-experience.com

Official Hashtag: #SantoriniExperience

Σουβατζόγλου: Το Epidavros Action είναι μια διαφορετική εμπειρία

Σουβατζόγλου: Το Epidavros Action είναι μια διαφορετική εμπειρία

Μόλις λίγες ώρες πριν, ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου βρισκόταν στη Νίκαια της Γαλλίας, όπου ανταγωνίστηκε ορισμένους από τους κορυφαίους υπεραθλητές του κόσμου, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ironman.

Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους αθλητές της χώρας, με πολλές διακρίσεις και ατομικές επιτυχίες. Δεν το βάζει ποτέ κάτω και πάντα ψάχνει μια νέα πρόκληση. Δεν παραλείπει, ωστόσο, να προσπαθεί να παρακινεί συνεχώς όλους να τολμήσουν και να πάρουν μέρος σε αθλητικές διοργανώσεις, να θέτουν προκλήσεις και να απολαμβάνουν τη χαρά της συμμετοχής.

Ο “Σούβα” θα είναι παρών στο  Epidavros action, που θα διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο, 14-15 του Σεπτεμβρίου και θα δώσει ιδιαίτερο στίγμα με την παρουσια του στη διοργάνωση.

Λίγες μέρες πριν την έναρξη του Epidavros action, ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου μίλησε για την αξία της συμμετοχής και της διοργάνωσης αντίστοιχων events.

-Γιατί πρέπει κανείς να ζήσει την εμπειρία του Epidavros Action;

Γιατί έχει την ευκαιρία να συμμετέχει και να ευχαριστηθεί μια διαφορετική εμπειρία σε ασφαλές, όμορφο και καθαρό περιβάλλον, με άρτια οργάνωση, με πολλές παροχές ή να μετρήσει τις αντοχές του σε οποιονδήποτε συνδυασμό αθλημάτων και αποστάσεων θέλει.

-Ποιο νομίζεις ότι είναι το δυνατό σημείο της διοργάνωσης;

Το δυνατό σημείο της διοργάνωσης είναι η ασφάλεια και οι παροχές που προσφέρει σε όλους τους διαγωνιζόμενους, ώστε να ευχαριστηθούν τον αγώνα τους. Όλο αυτό, σε συνδυασμό με το εύθυμο – παρεϊστικο κλίμα των διοργανωτών και των εθελοντών, που σε κάνει να ξεχνάς το άγχος του αγώνα και να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή.

-Είναι μια ευκαιρία για την Επίδαυρο, εκτός από τον πολιτισμό, όπου κατέχει εξέχουσα θέση στη συνείδηση του κόσμου, να γίνει γνωστή και για τον αθλητισμό;

Είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να γνωρίσουμε όλοι μας καλύτερα την Επίδαυρο. Κολυμπώντας στα καθαρά νερά που κρύβουν εκπλήξεις, ποδηλατώντας τις «δυνατές» διαδρομές και τρέχοντας ανάμεσα στα πολιτιστικά μνημεία της περιοχής!

Ironman 70.3 World Championship: «Ξεχώρισαν» Σουβατζόγλου, Μπουλμέτη και Γαρέφης!

Ironman 70.3 World Championship: "Ξεχώρισαν" Σουβατζόγλου, Μπουλμέτη και Γαρέφης!

To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ironman 70.3 διεξήχθη το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στη Νίκαια της Γαλλίας με την συμμέτοχη παραπάνω 5.500 αθλητών μεταξύ των οποίων και 18 Έλληνες που κατάφεραν να διακριθούν.

Καλύτερη επίδοση από τους Έλληνες αθλητές είχε ο πρωταθλητής Ελλάδας Γρηγόρης Σουβατζόγλου, παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να απολαύσει την κούρσα, ενώ είχε να αντιμετωπίσει και έναν μικροτραυματισμό που τον ταλαιπώρησε τον τελευταίο καιρό, ενώ στις γυναίκες η Τζένη Μπουλμέτη με αρκετά καλή κούρσα πέτυχε τον καλύτερο χρόνο.

Μεγάλη διάκριση και για τον Χρήστο Γαρέφη που ήταν τρίτος στην ηλικιακή του κατηγορία!

Αξίζει να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που 18 αθλητές συμμετέχουν σε World Championship, γεγονός που δεν μπορεί να να μην επισημανθεί, ενώ σημαντικός είναι ο ρόλος των εγχώριων διοργανώσεων που τα τελευταία χρόνια έχουν αναβαθμίσει το επίπεδο τους, ενώ άκρως καθοριστική ήταν και η διοργάνωση του Ironman 70.3 Greece, Costa Navarino.

Οι πρωταθλητές

Σε ότι αφορά τους μεγάλους νικητές, ο Gustav Iden (Νορβηγία) πήρε την πρώτη θέση με 3:52:35, δεύτερος ήταν ο Βρετανός Alistair Brownlee με 3:55:19 και τρίτος ο Αμερικάνος Rodolphe Von Berg με 3:56:45.

Στις γυναίκες η Ελβετίδα Daniela Ryf τερμάτισε πρώτη σε 4:23:04, ενώ 2η ήταν η Βρετανίδα Holly Lawrence (4:27:02) και τρίτη η Imogen Simmonds από την Ελβετία με συνολικό χρόνο 4:28:10

Οι Έλληνες

Συνολικά 18 ήταν οι Έλληνες που συμμετείχαν στον αγώνα. Δείτε αναλυτικά τις επιδόσεις τους:

Άνδρες

Γρηγόρης Σουβατζόγλου 4:33:24 26ος ηλικιακής κατηγορίας 30-34, 146ος γενικής

Δημήτρης Λέκκος 4:46:20 42ος ηλικιακής κατηγορίας 40-44, 490ος γενικής

Χρήστος Γείτονας 4:49:06 138ος ηλικιακής κατηγορίας 35-39, 574ος γενικής

Αλεξάντερ Πουλής 4:58:42 115ος ηλικιακής κατηγορίας 40-44, 936ος γενικής

Στυλιανός Στυλιανάκης 5:01:03 258ος ηλικιακής κατηγορίας 35-39, 1057ος γενικής

Κωνσταντίνος Μουρίκης 5:04:40 53ος ηλικιακής κατηγορίας 50-54, 1216ος γενικής

Θεόδωρος Κάζης 5:05:30 259ος ηλικιακής κατηγορίας 30-34, 1250ος γενικής

Χρήστος Γαρέφης 5:06:32 3ος ηλικιακής κατηγορίας 60-64, 1305ος γενικής

Κωνσταντίνος Κοστίμπας 5:12:05 173ος ηλικιακής κατηγορίας 45-49, 1550ος γενικής

Παντελής Σαραντής 5:15:37 201ος ηλικιακής κατηγορίας 45-49, 1699ος γενικής

Κωνσταντίνος Παπανικολάου 5:20:21 146ος ηλικιακής κατηγορίας 50-54, 1894ος γενικής

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος 5:23:37 366ος ηλικιακής κατηγορίας 40-44, 2027ος γενικής

Κωνσταντίνος Μυλωνόπουλος 5:44:04 473ος ηλικιακής κατηγορίας 40-44, 2596ος γενικής

Ανδρέας Γκόρος 5:57:13 302ος ηλικιακής κατηγορίας 50-54, 2810ος γενικής

Γυναίκες

Ευγενία Μπουλμέτη 5:18:09, 129η γενικής, 28η ηλικιακής κατηγορίας 30-34

Κωνσταντίνα Συντζανάκη 5:29:02, 264η γενικής, 26η ηλικιακής κατηγορίας 40-44

Λαμπρινή Λιούτα 5:38:27, 402η γενικής, 64η ηλικιακής κατηγορίας 25-29

Βίκυ Δελιγεώργη 6:31:35, 1306η γενικής, 172η ηλικιακής κατηγορίας 45-49

Ultra-Oceanman Kalamata: Κολύμβηση 30 χλμ. από την Κορώνη στην Καλαμάτα

Ultra-Oceanman Kalamata: Κολύμβηση 30 χλμ. από την Κορώνη στην Καλαμάτα

Ο ιστορικότερος και δυσκολότερος αγώνας ανοικτής θάλασσας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας ή αλλιώς διάπλους μεσσηνιακού κόλπου εντάσσεται στο διεθνές καλεντάρι της αναγνωρισμένης διοργάνωσης open water Oceanman με την ονομασία Ultra-Oceanman Kalamata και διεξάγεται το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου.

Θυμίζουμε ότι το Oceanman Greece που έγινε στο Λιμένι στο τέλος Ιουνίου, συγκέντρωσε πάνω από 1000 αθλητές και θεωρείται, όχι άδικα, η κορυφαία κολυμβητική συνάντηση στην Ελλάδα.

11 ηρωικοί κολυμβητές θα κολυμπήσουν από την Κορώνη στην Καλαμάτα και απόσταση 30 Χλμ και θα πρέπει να το καταφέρουν στο όριο του χρόνου των 12 ωρών.

Οι διοργανωτές μίλησαν για τον σπουδαίο αγώνα, ο οποίος έχει σηματοδοτήσει τις διοργανώσεις open water στην Ελλάδα, σε συνέντευξη Τύπου που έγινε στις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ, παράλληλα με την ενημέρωση του αγώνα για τους εθελοντές δότες μυελού των οστών.

“Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους που μας τιμάτε με την παρουσία σας. Για μας είναι χαρά αυτό, γιατί επιτέλους θα βγει προς τα έξω κάτι που κάνουμε για 31 χρόνια”, τόνισε στο ξεκίνημα της τοποθέτησή του ο πρόεδρος ΝΟΚ, Δημήτρης Κακαλίκας και συνέχισε: “Θέλω να ευχαριστήσω τους διασώστες που κάθε χρόνο είναι μεσ’ στη θάλασσα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, αν τους χρειαστούμε. Θέλω να σας ενημερώσω ότι από φέτος έχουμε μια συνεργασία με το OceanMan, τον εκπρόσωπο του κ. Λινάρδο, που αν πάμε καλά φέτος, θα συνεργαστούμε και του χρόνου καλύτερα.Σκοπός αυτής της κίνησης είναι να γίνει ο αγώνας μη εξαρτώμενος από άλλες δυνάμεις. Ελπίζω να το πετύχουμε.”

Ο Αρμάνδος Λινάρδος, διοργανωτής-εκπρόσωπος της Oceanman και παλαιός πρωταθλητής της κολύμβησης, είπε για τον αγώνα:

«Φέτος είμαστε εδώ στον 31ο μαραθώνιο Κορώνης –Καλαμάτας. Εντάσσεται φέτος για πρώτη φορά στο Διεθνές καλεντάρι της Ocean Man, που είναι μια παγκόσμια διοργάνωση. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 7:30 από την Κορώνη και θα διανύσουν οι εννέα ηρωικοί αθλητές και κολυμβητές 30 χιλιόμετρα και ο τερματισμός θα γίνει μπροστά από το Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας. Η διάρκεια του αγώνα είναι 12 ώρες και η λήξη του αγώνα θα γίνει στις 7:30 το απόγευμα.

“Παράλληλα, είμαστε εδώ για να δώσουμε και το μήνυμα από το Αρχέγονο Κύτταρο της ζωής για τον φιλανθρωπικό αγώνα που γίνεται το απόγευμα, ο οποίος δίνει το μήνυμα για δωρητές μυελού των οστών».

Εκ μέρους των διασωστών μίλησε η Νικολέτα Τσιμικλή (μέλος Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης):

«Ανταποκριθήκαμε για άλλη μία φορά στο κάλεσμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, και στον κ. Κακαλίκα προσωπικά που εκτιμάμε ιδιαίτερα, προκειμένου για την υγειονομική κάλυψη του διάπλου θα βρισκόμαστε στο σκάφος καθ’ όλη τη διάρκεια της κολυμβητικής διαδρομής, προκειμένου αν τύχει να μπορέσουμε να επέμβουμε άμεσα, από την Κορώνη που θα ξεκινήσει μέχρι εδώ που θα ολοκληρωθεί. Καλή έκβαση εύχομαι στον αγώνα, όλα να πάνε καλά».

Στον αγώνα θα πάρουν μέρος επτά κολυμβητές οι Άρης Ιωαννίδης, Άρης Καραμπάς, Σοφιάν Ισμαήλ (Μαλαισία), Σεργκέι Σούμοφ (Ουκρανία), Βουάλι Στούπακ (Ουκρανία), Ιγκόρ Μακέεφ (Ρωσία), Εμρέ Ντελιβελι (Τουρκία) και και δύο κολυμβήτριες που είναι οι Σοφία Ψιλόλιγνου, Μέι Τομλανι (Λίβανος).

Με πληροφορίες από το www.messinialive.gr

x

Send this to a friend