Aνοιξαν oι εγγραφές για τον 2ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης στη Νέα Σμύρνη

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά για το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός στην Αττική μετά τον Αυθεντικό Μαραθώνιο και τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, τον 2ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης στη Νέα Σμύρνη.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν για τους τρεις αγώνες (2,5 χλμ, 5 χλμ και 10 χλμ) της 2ας Οκτωβρίου. Αγώνες που ήδη από πέρυσι που διοργανώθηκαν για πρώτη φορά κέρδισαν την αγάπη του κοινού.

Οι διοργανωτές – ο Πολιτιστικός Οργανισμός σε συνεργασία με το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης  – του αγώνα που τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, έδωσαν το στίγμα του σε συνέντευξη Τύπου σήμερα στον πολιτιστικό χώρο «Γαλαξίας» παρουσία δύο σημαντικών ελληνίδων αθλητριών που στηρίζουν τη διοργάνωση: την χρυσή ολυμπιονίκη στο βάδην Αθανασία Τσουμελέκα και την πρωταθλήτρια στον Μαραθώνιο και το τρίαθλο, Ντενίζ Δημάκη.

«Μετά την περσινή επιτυχία δεν είχαμε κανένα λόγο να μην θέλουμε να επαναλάβουμε τον αγώνα και όποιες παραλείψεις υπήρχαν, αυτή τη φορά θα τις διορθώσουμε. Είμαι σίγουρος ότι εάν βοηθήσουν όλες οι πλευρές, η συμμετοχή του κόσμου θα είναι πολύ μεγαλύτερη και θέλουμε όλοι ο συγκεκριμένος αγώνας να γίνει θεσμός και να είναι αντάξιος της Ίστορίας αυτής της πόλης. Επίσης να επισημάνω, επειδή οι ημέρες αυτές είναι για πολλούς δύσκολες, ένα ποσοστό των εσόδων θα διατεθεί για κοινωφελείς σκοπούς», τόνισε ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης.

Για ποιους λόγους όμως ξεχωρίζει ο Αγώνας Ιστορικής Μνήμης της Νέας Σμύρνης από άλλους που διοργανώνονται στην Αττική; «Ο βασικός λόγος είναι ότι πρόκειται για τον μοναδικό αγώνα σε όλη τη χώρα που αφιερώνεται στην επέτειο της Καταστροφής της Σμύρνης, τη μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές του προηγούμενου αιώνα», εξήγησε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα και πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν

«Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η Οργανωτική Επιτροπή αποτελεί ουσιαστικά την Dream Team των αγώνων δρόμου και εγγυάται την απόλυτη επιτυχία του αγώνα. Είναι μάλιστα από τους λίγους αγώνες που γίνεται υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ κάτι που προσδίδει στη διοργάνωση κύρος, σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Πέρα από το δρομικό γεγονός, θα υπάρχουν και άλλες καλλιτεχνικές, πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις με συναυλίες, εκθέσεις, χάπενιγκ, ενώ στις επτά στάσεις του τραμ θα υπάρχουν μουσικά συγκροτήματα, υποστηρίζοντας τους δρομείς και δίνοντας κλίμα γιορτής σε όλη την πόλη.

Επίσης θέλω να επισημάνω ότι οι παροχές προς τους δρομείς, ξεπερνούν σε ποιότητα και ποσότητα μεγαλύτερους αγώνες. Χαρακτηριστικά αναφέρω το συλλεκτικό μπλουζάκι για τον αγώνα που θα δημιουργήσει ο σπουδαίος ζωγράφος Αλέκος Φασιανός, ενώ και το μετάλλιο θα είναι πραγματικά ξεχωριστό και θα αποτελεί έναν επιπλέον λόγο για να τρέξει κάποιος και να τερματίσει. Παράλληλα θα είναι ένα καλό αγωνιστικό τεστ για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, καθώς γίνεται ένα μήνα πριν από αυτόν.

Στόχος μας είναι κάθε χρόνο να αυξάνονται οι συμμετοχές αλλά και να ρίχνουμε ιδιαίτερο βάρος στην ιστορική πλευρά του αγώνα. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε ξεχωριστούς πρεσβευτές στη διοργάνωση όπως  οι πρώην ποδοσφαιριστές Νίκος Αναστόπουλος, Θωμάς Μαύρος και Δημήτρης Σαραβάκος που ανδρώθηκαν εδώ ποδοσφαιρικά, καθώς ξεκίνησαν από τον Πανιώνιο. Σε αυτούς να προσθέσω και την εξαιρετική Κάρμεν Ρουγγέρη που μιλάει στις καρδιές των παιδιών και θα είναι μαζί μας εδώ, στη Νέα Σμύρνη»

Τον λόγο που ο ΣΕΓΑΣ προσφέρει την αιγίδα του στον αγώνα εξήγησε το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ και πρόεδρος της επιτροπής αγώνων δρόμου, Γιάννης Μαμουζέλος: «Για μας στον ΣΕΓΑΣ είναι ιδιαίτερα θετικό οι Δήμοι μαζί με τα σωματεία να διοργανώνουν καλούς αγώνες. Αυτό στηρίζουμε και θέλουμε προκειμένου μέσα από τους αγώνες αυτούς να εξασφαλίζονται η σωστή οργάνωση, η ποιότητα και η ασφάλεια, κάτι που ισχύει εδώ στη Νέα Σμύρνη, όπως είδαμε ξεκάθαρα στον περσινό αγώνα.

Επίσης είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει η σύνδεση του αγώνα με ένα μέρος της Ιστορίας μας κι εδώ υπάρχει σύνδεση με ένα γεγονός που αφορά όλους τους Έλληνες, κάτι που κινητοποιεί και σε μεγαλύτερο βαθμό την τοπική κοινωνία».

Tέλος ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα, Ευάγγελος Παπαποστόλου κάλεσε τον κόσμο να σπεύσει να δηλώσει συμμετοχή καθώς άνοιξαν οι εγγραφές. «Πέρυσι αυτό που έγινε ήταν πραγματικά κάτι μεγάλο και πρέπει να επισημάνω την προσπάθεια του Δημάρχου να σταματήσει η κυκλοφορία του τραμ ώστε να διεξαχθεί ο αγώνας με ασφάλεια μέσα στον αστικό ιστό. Πετύχαμε να έχουμε καλούς αθλητές, πολλούς φιλάθλους, σωστές υποδομές και τη σύνδεση με τον πολιτισμό, με αποτέλεσμα να εξελιχθεί ο αγώνας σε μία μεγάλη γιορτή για την πόλη, κάτι που θέλουμε να επαναλάβουμε και τον προσεχή Οκτώβριο».

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Στις 08/02 κλείνουν οι εγγραφές για το 8ο Lycabettus Run

Η Οργανωτική Επιτροπή ενημερώνει ότι οι εγγραφές για συμμετοχή στην διοργάνωση θα είναι διαθέσιμες μέχρι και την Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου 2023 στις 24:00.

Οι εγγραφές είναι διαθέσιμες μόνο μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.lycabettusrun.gr στο ειδικό πεδίο εγγραφών.

Την ημέρα του αγώνα δεν θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής στην γραμματεία.

Πέρα από τις ατομικές συμμετοχές ενηλίκων διατίθενται και αντίστοιχες ομαδικές για γκρουπ 5 ατόμων και άνω. Οι ομαδικές εγγραφές απευθύνονται σε αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων, γυμναστήρια, εταιρείες, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, αλλά και απλές παρέες ανθρώπων που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως ομάδα. Κατά την ομαδική εγγραφή ορίζεται ένας υπεύθυνος της ομάδας, ο οποίος εκπροσωπεί την ομάδα για διάφορα θέματα έναντι των διοργανωτών.

Αποστάσεις αγώνων

– Αγώνας Road (άσφαλτος) 5,5 χλμ

– Αγώνας Road (άσφαλτος) 11 χλμ

– Αγώνας Trail (κυρίως χωμάτινος) 4,5 χλμ

– Αγώνας Trail (κυρίως χωμάτινος) 9 χλμ

– Αγώνας Lycabettus Road Relay (άσφαλτος) 11 χλμ (Σκυταλοδρομία  2 x 5,5 χλμ)

– Αγώνας Lycabettus Trail Relay (άσφαλτος) 9 χλμ (Σκυταλοδρομία 2 x 4,5 χλμ)

Οι δρομείς επιλέγουν την γραμματεία παραλαβής από την διαδικασία των εγγραφών και η παραλαβή θα πραγματοποιείται μόνο το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 στις αναφερόμενες ανά γραμματεία ώρες.

  • Lobby George Lycabettus Lifestyle Hotel |Αθήνα, Κλεομένους 2 – 10:00 17:00
  • Κατάστημα RUNDOME|  Κέντρο Αθήνας, Μητροπόλεως 76   – 10:00 17:00
  • Κατάστημα Cosmos Sport | Αγία Παρασκευή, Λ. Μεσογείων 433   – 10:00 17:00
  • Κατάστημα Cosmos Sport | Κηφισιά, Αργυροπούλου 4   – 10:00 17:00
  • Κατάστημα Cosmos Sport | Κορυδαλλός, Ταξιαρχών 57   – 10:00 17:00
  • Κατάστημα Outrun | Παλαιό Φάληρο, Mαρίνα Φλοίσβου – 10:00 17:00
  • Κατάστημα Top Cycles | Περιστέρι, Βασ. Αλεξάνδρου 72 – 10:00 15:00
  • Φαρμακείο ΚΑΤΡΗ | Γλυφάδα, Γούναρη 227 & Ηφαίστου – 10:00 – 17:00

Το 8ο Lycabettus Run τελεί Υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) και προβάλετε μέσα από τα κανάλια του Visit Greece. Επίσης τελεί Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (Π.Σ.Α.Τ.).

Αποτελεί διοργάνωση και υλοποιείτε από την My Sportevent, με την αμέριστη υποστήριξη του St. George Lycabettus Lifestyle Hotel.

Περισσότερες πληροφορίες:

Site: www.lycabettusrun.gr

Facebook Page: www.facebook.com/lycabettusrun

Instagram: https://www.instagram.com/lycabettusrun/

Στις 19 Φεβρουαρίου 2023 τρέχουμε στην κορυφή της πόλης!! Run the Hill

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Άνοιξαν οι εγγραφές στο No Finish Line με προσφορά -50%

Το No Finish Line πιστό στο ανοιξιάτικο ραντεβού του επιστρέφει στην Αθήνα το ερχόμενο Μάϊο (17-21) στη μοναδική Αγορά Καλατράβα στο ΟΑΚΑ.

Ο μεγαλύτερος φιλανθρωπικός αγώνας του κόσμου αφιερωμένος στο «Μαζί για το Παιδί», στον οποίο συμμετέχουν κάθε χρόνο χιλιάδες ευαισθητοποιημένοι πολίτες, αθλητές και αθλούμενοι, σύλλογοι και σχολεία, οργανισμοί και εταιρείες, ανοίγει σήμερα τις εγγραφές για 10.000 θέσεις.

Οι διοργανωτές καλούν για 7η συνεχόμενη χρονιά τον κόσμο να στηρίξει το μοναδικό στο είδος του αγώνα, συμμετέχοντας και καταγράφοντας χιλιόμετρα είτε τρέχοντας είτε περπατώντας, ετοιμάζοντας όπως κάθε πολλές παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις, χάρη στις οποίες το No Finish Line πέραν του φιλανθρωπικού του χαρακτήρα, έχει καθιερωθεί και ως το κορυφαίο αθλητικό-κοινωνικό-ψυχαγωγικό γεγονός της χρονιάς.

Οι εγγραφές για τον αγώνα του Μαίου 2023 άνοιξαν για τον 100ωρο φιλανθρωπικό αγώνα με πενθήμερη προσφορά εγγραφής -50% (έως και 3 Φεβρουαρίου). Οι εγγραφές άνοιξαν επίσης και για τους δύο αγωνιστικούς υπερμαραθωνίους 100 και 24 ωρών. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι ανεξαιρέτως, σε έναν αγώνα όπου το κάθε χιλιόμετρο μετράει!

Για την εγγραφή σας επισκεφτείτε την ιστοσελίδα nflathens.com και επιλέξτε τον αγώνα που επιθυμείτε να συμμετέχετε εφόσον έχει ανοίξει η διαδικασία εγγραφής για το συγκεκριμένο αγώνισμα.

Ακολουθήστε το No Finish Line Athens:

https://www.facebook.com/NoFinishLineAthens

https://www.instagram.com/nflathens/

https://twitter.com/NFLAthens

Επικοινωνήστε με το No Finish Line Athens: [email protected]

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend