Αδερφές Βασιλείου: Το όνειρο εκπληρώθηκε και οι στόχοι επαναπροσδιορίζονται

Ο τελικός των 400 μ. των γυναικών στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είχε μόνο δύο φαβορί. Δύο αθλήτριες που έδειχναν ικανές να φτάσουν πρώτες στο νήμα και μάλιστα σημειώνοντας ένα καλό χρόνο.

Κι έτσι έγινε. Η Αννα Βασιλείου προσπάθησε να είναι εκείνη που θα έπαιρνε αυτή τη φορά τη νίκη, όμως, η αδελφή της Ειρήνη είχε άλλη άποψη. Λίγα μέτρα πριν το τερματισμό και παρά την κούραση όχι μόνο εκείνης της κούρσας, αλλά και του προκριματικού που είχε προηγηθεί βρήκε τη δύναμη και έκανε το φίνις που της έδωσε τη νίκη. Αλλη μία νίκη στη φετινή σεζόν. Οι δύο τους έχουν μάθει να συνυπάρχουν αγωνιστικά πολλά χρόνια τώρα. Εχουν μάθει η μία να κυνηγά την άλλη, δίχως να έχει καμία σημασία το κοινό dna και το γεγονός ότι ήρθα στη ζωή με μόλις λίγα δευτερόλεπτα διαφορά.

“Την είδα να είναι μπροστά και το μόνο που σκέφτηκα ήταν “πρέπει να την φτάσω”. Για εμένα εκείνη τη στιγμή δεν ήταν η αδελφή μου, ήταν η αθλήτρια που βρισκόταν μπροστά μου”, εξήγησε η Ειρήνη Βασιλείου που τις τελευταίες ημέρες, ύστερα από την επίτευξη του ολυμπιακού ορίου ζει μαγικές στιγμές. “Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη. Το βλέπαμε και στην προπόνηση ότι ήταν εφικτός ένας χρόνο στο όριο, όμως, όταν τελικά το πετυχαίνεις είναι αλλιώς”, συμπλήρωσε η αθλήτρια του Αρη Βισκαδουράκη, παράλληλα με την προπόνηση δουλεύει σε επενδυτική εταιρεία στο Ηράκλειο.

“Τώρα ο στόχος ήρθε. Δεν θέλω να επαναπαυτώ σε αυτό, αλλά θέλω να βάλω το κάτι παραπάνω. Μια αξιοπρεπή παρουσία τόσο στο Αμστερνταμ όσο και στο Ρίο. Οι στόχοι αλλάζουν κάθε φορά και η αλήθεια είναι πως μου αρέσει να βάζω δύσκολους στόχους”, είπε.

Η πορεία τόσο της Ειρήνης και της Αννας Βασιλείου μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Αμφότερες από την κατηγορία των Κορασίδων είχαν δείξει πως διαθέτουν πολύ ταλέντο. Μπορεί η πορεία τους να μην ήταν αυτή που θα περίμενε κανείς, όταν επέλεξαν να έρθουν στην Αθήνα για να συνεχίσουν προπόνηση και σπουδές, ωστόσο κατάφεραν να βρουν το δρόμο τους έστω και με καθυστέρηση, οτώ ετών, το 2014, όταν συνάντησαν και πάλι τον πρώτο τους προπονητή, Αρη Βισκαδουράκη. “Νομίζω πως αυτό που μας κράτησε ήταν κυρίως η ψυχολογία. Νοητικά το δουλέψαμε πάρα πολύ και αυτό μας βοήθησε να έρθουν τα αποτελέσματα. Από την άλλη βλέπαμε και βλέπουμε ακόμη την προπόνηση διασκέδαση”, είπε η Ειρήνη.

Η Ειρήνη Βασιλείου με αριθμούς
60 μ.: 7.63  Πειραιάς (2/2/14)
100 μ.: 12.33 Ηράκλειο (27/5/05)
200 μ.: 23.86 Ηράκλειο (7/5/16)
300 μ.: 38.47 Ηράκλειο (13/6/15)
400 μ.: 52.12 Πάτρα (18/6/15)

Πηγή: ΣΕΓΑΣ

Previous ArticleNext Article

Τεντόγλου και Φιλιππίδης δίνουν ραντεβού στη Μαδρίτη

Τεντόγλου και Φιλιππίδης δίνουν ραντεβού στη Μαδρίτη

Η φετινή χειμερινή σεζόν μπορεί να είναι μικρότερη απ’ όσο αναμενόταν, ωστόσο το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο με μεγάλη μερίδα αθλητών και αθλητριών σε όλο τον πλανήτη να διατηρείται σε υψηλό επίπεδο.

Σε μια από τις τελευταίες στάσεις της περιόδου, αύριο στη Μαδρίτη, στον τελευταίο αγώνα της σειράς Indoor Tour θα συγκεντρωθούν σπουδαίοι αθλητές, την Παρασκευή (21/2). Ανάμεσα σε αυτούς και δύο Έλληνες, ο Μίλτος Τεντόγλου και ο Κωστας Φιλιππίδης, που έχουν ήδη δώσει τα διαπιστευτήρια τους με τις εμφανίσεις τους.

Ο Τεντόγλου εκμεταλλεύεται την απουσία μεγάλης διοργάνωσης, προκειμένου να κάνει κάποιες αλλαγές που θα του φανούν χρήσιμες για το καλοκαίρι. Παρόλα αυτά δεν είχε κανένα πρόβλημα να ολοκληρώσει όλους του τους αγώνες με επιδόσεις πάνω από τα 8,00 μ., με καλύτερο όλων των 8,07 μ., το οποίο σημείωσε στον πρώτο του αγώνα στη σεζόν, στο Μπόχουμ. Στο μήκος θα αγωνιστούν ακόμη οι Γιαν Ετσεβαρία (Κούβα) και Τόμπιας Μόντλερ (Σουηδία).

Σε καλή κατάσταση έδειξε και ο Κώστας Φιλιππίδης, με φετινό 5,70 μ. και σταθερά καλές παρουσίες στο σύνολο των διοργανώσεων όπου έχει συμμετάσχει. Ο αυριανός είναι ο τελευταίος αγώνας των αθλητών μας, πριν το ραντεβού τους με το κορυφαίος εγχώριο γεγονός, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού, το οποίο θα γίνει 28-29/2 στο ΣΕΦ.

Οι συμμετοχές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος

Οι συμμετοχές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος

Ιδιαίτερα συναρπαστικό αναμένεται να είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο δρόμο, την Κυριακή (23/2).

Σε ένα γνώριμο για τους αθλητές και τις αθλήτριες μέρος, στο αθλητικό κέντρο Σκαμνιές στην Πηγή Τρικάλων, θα δώσουν το παρών ορισμένοι από τους κορυφαίους και τις κορυφαίες των αποστάσεων, που αναμένεται να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για δυνατούς αγώνες.

Δείτε τις συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες

x

Send this to a friend