4ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΕΔΙΟΥ ΑΡΕΩΣ: Πλημμύρισε δρομείς το πανέμορφο πάρκο

Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο του Πεδίου Άρεως για τέταρτη φορά ο Αγώνας Πεδίου Άρεως «Στις Γειτονιές της Αθήνας» από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Αθηναίοι Δρομείς» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής, υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Ελληνικής Αστυνομίας ΕΛ.ΑΣ. και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α-Υ. και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αθλησης για Όλους UESpT.

Από νωρίς το πρωί, το πανέμορφο Πάρκο, ο μεγαλύτερος φυσικός πνεύμονας της Αθήνας,  πλημμύρισε από δρομείς, έτοιμους να γεμίσουν και τις γύρω γειτονιές του, σε διαδρομές των πέντε και δέκα χιλιομέτρων, των οποίων οι εκκινήσεις δόθηκαν δυναμικά αλλά τμηματικά από τις 08:30, περίπου και μετά, τηρώντας το εγκεκριμένο από την αρμόδια Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού υγειονομικό πρωτόκολλο προστασίας από την Covid19. Εκπρόσωποι Φορέων τίμησαν με την παρουσία τους την Εκδήλωση. Πιο συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, κ. Δημόπουλος Γιώργος, ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α-Υ., κ. Σάμιος Κωνσταντίνος μαζί με τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας, κ. Λέκκα Παύλο, ο οποίος έτρεξε και τον Αγώνα, η Πρόεδρος του Σ.Δ.Υ. Αθήνας κα Μπερτσάτου Ελένη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, κ. Τσιμακίδης Σταύρος και ο Πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου Αγ. Παρασκευής Santa Athletic Club και μέλος  του Δ.Σ. της Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ., κ. Τσαγκάρης Βασίλης. Παρών, όπως πάντα, και ο δημοσιογράφος, Ηρακλής Αθανασόπουλος.

Πριν την εκκίνηση του Αγώνα, κυριάρχησε συγκινητική ατμόσφαιρα, καθώς κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για την πρόσφατη απώλεια δύο πολύτιμων εθελοντών του διοργανωτή Συλλόγου, Α.Π.Σ. «Αθηναίοι Δρομείς», της κας Πετροπούλου Παναγιώτας και του κου Μπαξεβάνη Αθανάσιου, μέλος του Σ.Δ.Υ. Αθήνας, παρουσία συγγενών τους. Επιπλέον, ενεργοποιήθηκε για μια ακόμη φορά και η περιβαλλοντική ευαισθησία, συγκεντρώνοντας παλιές ηλεκτρικές μικροσυσκευές με την ευγενική συνδρομή του ιδρυτικού μέλους του Συλλόγου, κας Εύης Ρόδη.

Τον Αγώνα των 5 & 10 χιλιομέτρων ολοκλήρωσαν με επιτυχία όλοι οι δρομείς. Όμως, κάποιοι και κάποιες εξ’ αυτών πρώτευσαν και κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις, ήτοι:

ΑΓΩΝΑΣ 10ΧΛΜ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

 1. DE WINTER NINA 41:27
 2. ΛΑΛΑΚΗ ΝΑΤΑΛΙΑ 44:33
 3. MOUAIMI NΙΚΟΛΙΝΑ 48:57

 ΑΓΩΝΑΣ 10ΧΛΜ

ΑΝΔΡΕΣ

 1.                ALIMI MORTEZA 33:38
 2. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ 37:28
 3. ΔΡΟΥΤΣΑΣ ΝΙΚΟΣ 38:53

ΑΓΩΝΑΣ 5ΧΛΜ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

 1. ΜΑΡΚΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ 23:42
 2. ΡΟΔΗ ΕΥΗ 24:55
 3. ΠΟΛΥΖΟΥ ΆΝΝΑ 25:59

ΑΓΩΝΑΣ 5ΧΛΜ

ΆΝΔΡΕΣ

 1. REZAI SAMIL 16:11
 2. ΔΑΦΝΗΣΓΙΩΡΓΟΣ 16:37
 3. ΑΡΓΥΡΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 18:41

Ακολούθησαν κληρώσεις.

Πρώτα, έγινε κλήρωση, μεταξύ των ανωτέρω, δύο ζευγαριών παπουτσιών, Saucony Ride, ευγενική  προσφορά της εν λόγω Εταiρείας, με τυχερούς τον Γεωργόπουλο Χριστόφορο και την  Πολύζου Άννα.

Κατόπιν, κληρώθηκαν δύο ζώνες-τσαντάκια, WANTALIS  για όλους τους συμμετέχοντες δρομείς, ευγενική προσφορά της Εταιρείας αθλητικών ειδών OUTRUN.

Τέλος, έξι τυχεροί κέρδισαν, αντίστοιχα, έξι παγούρια με δύο καλαμάκια σιλικόνης για έκαστο για παντός είδους εξορμήσεις, ευγενική προσφορά της Εταιρείας Alpin Outdoors Activities.

Στα πρόσωπα όλων ήταν φανερός ο ενθουσιασμός τους τόσο για την όμορφη, αν και απαιτητική διαδρομή, όσο και για «την ανταμοιβή τους», με προϊόντα που τους περίμεναν στο τέλος του Αγώνα.

Καθώς όλοι οι εθελοντές και ο καθένας ξεχωριστά, είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε διοργάνωση του Συλλόγου και η βοήθειά τους είναι πάντα πολύτιμη, οι FILIPPINO VOLUNTEERS βραβεύτηκαν από τον υπεύθυνο εθελοντών και Ειδικό Γραμματέα, Ηλία Μπέλλο ως η πολυπληθέστερη ομάδα Εθελοντών στον Αγώνα.

Πριν ολοκληρωθεί η Εκδήλωση, συνεργείο της δημόσιας τηλεόρασης, ΕΡΤ από την εκπομπή ΜΕ ΝΕΑ ΜΑΤΙΑ που απαθανάτισε τις τελευταίες σκηνές της  Εκδήλωσης, ενώ ο Πρόεδρος των Αθηναίων Δρομέων, κ. Λεμπέσης Ευάγγελος έδωσε συνέντευξη, αναφορικά με τον Αγώνα στον απεσταλμένο δημοσιογράφο, Ηλία Κούκο και παρότρυνε τον κόσμο να βγει στον δρόμο και να τρέξει, γιατί το τρέξιμο είναι η απόλυτη υγεία!

Η αποφώνηση ήταν ιδιαίτερη. Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις. Όλοι μαζί κάτω από το Άγαλμα του Κωνσταντίνου με διάπλατο χαμόγελο έκλεισαν τον 4ο Αγώνα Πεδίου Άρεως «Στις Γειτονιές της Αθήνας», στέλνοντας μόνο θετικά μηνύματα και ανανεώνοντας το ραντεβού για το 2022.

Θερμές ευχαριστίες σ’ όλους, δρομείς, εθελοντές, απλούς θεατές αλλά και στους Φορείς που αγκάλιασαν την Εκδήλωση και την απογείωσαν!

4ος Αγώνας Πεδίου Άρεως «Στις Γειτονιές της Αθήνας»

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθηναίοι Δρομείς»

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Περιφέρεια Αττικής

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

 • Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
 • Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ)
 • Ελληνική Αστυνομία ΕΛ.ΑΣ.
 • Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Άθλησης για όλους UESpT

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

 • Δήμο Αθηναίων – ΟΠΑΝΔΑ
 • Δημοτική Αστυνομία Δήμου Αθηναίων
 • ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑΣ
 • Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
 • FILIPPINO VOLUNTEERS
 • FOTO TREXOUME
 • ZOTEN

ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΙΑ

 • Χορηγός Ενυδάτωσης ΒΙΚΟΣ Α.Ε.
 • ΗΠΕΙΡΟΣ Ζεμύθα ProteinBars
 • ΕΤΑΡΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ SAUCONY
 • ΚΡΙ ΚΡΙ SUPER SPOON HIGH PROTEIN
 • Αρτοποιία Ζαχαροπλαστική ΜΑΡΕΤΣΗΣ
 • Herbalife Nutrition
 • Emelia
 • Ψητοπωλείο «Ο Γιώργος»
 • OUTRUN
 • ALPIN OUTDOORS ACTIVITIES

ΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΓΩΝΑ

 • ΕΡΤ Τηλεόραση
 • ΕΡΑΣΠΟΡ 101.8
 • Ηρακλής Αθανασόπουλος

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Γλιτώνεις τους τραυματισμούς όταν τρέχεις αργά;

Είναι μια διάγνωση που κανένας δρομέας δεν θέλει να ακούσει: τόσο το υπερβολικό άγχος όσο και διάφορα προβλήματα των οστών προκαλούνται συχνά από τις έντονες και πολλές προπονήσεις.

Αν και όσον αφορά τα κατάγματα κόπωσης υπάρχουν πολλές αιτίες, όπως για παράδειγμα, η κακή διατροφή, η ελλιπής ανάκαμψη, τα παπούτσια που έχουν χρησιμοποιηθεί πολύ κ.α., πολύ συχνά το πολύ τρέξιμο θεωρείται ο νούμερο ένα παράγοντας.

Άπειροι δρομείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού έχουν ακούσει από ειδικούς πως πρέπει να μειώσουν το τρέξιμο για να μην χειροτερέψει η κατάστασή τους.

Πολλοί φυσικά αγνοούν αυτή τη συμβουλή καθώς θεωρούν ότι μια μέρα ανάκαμψης, έπειτα από μια σκληρή προπόνηση, φτάνει και περισσεύει για τη μείωση του κινδύνου τραυματισμού.

Ρίχνεις την ένταση αλλά…

Για πολλούς μάλιστα, φαίνεται λογική η υπόθεση πως όσο πιο πολύ ρίχνεις τους ρυθμούς και την ένταση με την οποία τρέχεις, τόσο λιγότερους τραυματισμούς έχεις. Αυτό όμως, απέχει από την πραγματικότητα σύμφωνα με μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ.

Στη μελέτη, 43 ερασιτέχνες δρομείς, 29 γυναίκες και 14 άνδρες από 18 έως 49 ετών, κλήθηκαν να τρέξουν μια διαδρομή 50 μέτρων, τρεις φορές με γρήγορη ταχύτητα, τρεις φορές με μέτρια ταχύτητα και τρεις φορές με αργή. Οι ερευνητές ενδιαφέρθηκαν να βρουν το σωρευτικό φορτίο τραυματισμών στην κνήμη των δρομέων, την πιο κοινή περιοχή καταγμάτων δηλαδή, στις διάφορες ταχύτητες.

Οι μεταβλητές…

Για τον υπολογισμό αυτό συνυπολογίστηκαν τρεις μεταβλητές: το κνημιαίο φορτίο (δηλαδή η πίεση που ασκήθηκε στην κνήμη κατά τη διάρκεια της επαφής με το έδαφος), ο κάθετος ρυθμός φόρτισης (δηλαδή πόσο γρήγορα εφαρμόζεται το σώμα με το πόδι καθώς το πόδι έρχεται σε επαφή με το έδαφος) και η εναέρια στιγμή (η κίνηση του κάτω μέρους του ποδιού όταν απομακρύνεται από το έδαφος).

Η συγγραφέας της μελέτης Τζέσικα Χάντερ και οι συνάδελφοί της, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το συνεχές τρέξιμο με μέτρια ταχύτητα έχει τον ίδιο αντίκτυπο στα πόδια με την διάνυση της ίδιας απόστασης κατά το ήμισυ με γρήγορο και κατά το έτερο ήμισυ με αργό ρυθμό. Μάλιστα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι είναι ο πιο αργός ρυθμός που δημιουργεί μεγαλύτερη πίεση καθώς όσο πιο αργά τρέχει ένας δρομέας τόσες περισσότερες οι πιθανότητες τραυματισμών, αφού τα πόδια χτυπούν στο έδαφος πιο συχνά.

Η έρευνα ήταν ξεκάθαρη: το γρήγορο τρέξιμο δεν συμβάλλει περισσότερο στο σωρευτικό κνημιαίο φορτίο σε σχέση με το αργό τρέξιμο άρα το συμπέρασμα πως με αργό τρέξιμο μειώνεις την πιθανότητα τραυματισμού είναι άκυρο.

«Είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε συστάσεις για το πώς οι δρομείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες για να βελτιώσουν τις εκπαιδευτικές τους συνήθειες», ξεκαθαρίζει η Χάντερ, που πάντως ένα πρώτο συμπέρασμα για την σχέση τραυματισμών και ταχύτητας μας έχει βοηθήσει να το βγάλουμε.

Διαβάστε ακόμα: Οι πιο συνηθισμένοι τραυματισμοί των δρομέων και πώς να τους αποφύγετε

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Greece Race for the Cure® 2024: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Το Greece Race for the Cure®,  ο αγώνας-θεσμός ενάντια στον καρκίνο του μαστού, επιστρέφει για 16η χρονιά την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου. Με αφετηρία το Ζάππειο, δύο νέες διαδρομές στο κέντρο της Αθήνας και με δυνατότητα απομακρυσμένης συμμετοχής από όπου κι αν βρισκόμαστε, θα είμαστε για ακόμα μια χρονιά

«Μαζί πιο δυνατοί από τον καρκίνο του μαστού».

Το Greece Race for the Cure® πραγματοποιείται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), με την έγκριση της οργάνωσης Think Pink Europe® και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση Race for the Cure® παγκοσμίως, ευαισθητοποιώντας χιλιάδες κόσμου για τον καρκίνο του μαστού κάθε χρόνο.

Εγγραφές: www.greecerace.gr

Οι εγγραφές για το 16ο Greece Race for the Cure® άνοιξαν και πραγματοποιούνται αποκλειστικά διαδικτυακά εδώ: https://greecerace.gr/greeceraceforthecureregistrations/

 • Αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων : Εκκίνηση 9.30 πμ, Ζάππειο/ Εγγραφή:10€.
  Οι εγγραφές για τον αγώνα δρόμου θα ολοκληρωθούν στις 19/09 ή με τη συμπλήρωση 10.000 δρομέων.
 • Περίπατος 2 χιλιομέτρων: Εκκίνηση 10.30 πμ, Ζάππειο / Εγγραφή: 8€
  Οι εγγραφές για τον περίπατο θα ολοκληρωθούν στις 22/09 ή με τη συμπλήρωση 35.000 συμμετεχόντων.
 • Digital Συμμετοχή: Mαζί, όπου κι αν βρισκόμαστε. Συμμετέχουμε στη διοργάνωση απομακρυσμένα και αφήνουμε το δικό μας αποτύπωμα ενάντια στον καρκίνο του μαστού μέσα από τα social media / Εγγραφές για τη digital συμμετοχή ως τις 17/09 / Εγγραφή: 8€.

Σε κάθε εγγραφή περιλαμβάνεται το συλλεκτικό t-shirt της διοργάνωσης και chip χρονομέτρησης για τους δρομείς.

Πληροφορίες διοργάνωσης

 • Ημερομηνία: Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου
 • Έναρξη διοργάνωσης: 8.30 πμ
 • Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου – Ημέρα Προαγωγής Υγείας (12μμ-6μμ): Δωρεάν δράσεις για μικρούς & μεγάλους & Συμβολική φωταγώγηση του Ζαππείου στις 10μμ

Γιατί να πάρουμε μέρος

 • Γιατί το Greece Race for the Cure® είναι μια γιορτή για τη ζωή!
 • Για να αναγνωρίσουμε τη δύναμη των γυναικών που έχουν βιώσει τον καρκίνο του μαστού.
 • Για να διαδώσουμε μαζί το μήνυμα της ευαισθητοποίησης σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο.
 • Γιατί μέσα από την διοργάνωση έχουμε ουσιαστικό αντίκτυπο ενάντια στον καρκίνο του μαστού, όλο τον χρόνο. Με κάθε μας συμμετοχή χρηματοδοτούμε προγράμματα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» για τη στήριξη και ενδυνάμωση των ασθενών, τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και την προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend