34ο πρωτάθλημα κλειστού 2η ημέρα- Δηλώσεις πρωταγωνιστών

34ο πρωτάθλημα κλειστού 2η ημέρα- Δηλώσεις πρωταγωνιστών

Οι πρωταγωνιστές στο 34ο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου δήλωσαν:

Κώστας Μπανιώτης ύψος: «Δεν είμαι ικανοποιημένος από την επίδοση ένιωθα πολύ καλά και πίστευα ότι θα κυνηγήσω μεγάλη επίδοση αλλά δεν μπόρεσα να το κάνω. Ελπίζω στη συνέχεια να είμαι υγιής και σίγουρα θα βγει η προετοιμασία μου και φυσικά οι μεγάλες επιδόσεις. Συνέχεια για τον ανοιχτό στίβο και τις μεγάλες προκλήσεις που μας περιμένουν. Ελπίζω ότι θα έχω μια επιτυχημένη χρονιά.»

Χρήστος Κοτίτσας 800μ «Πρώτη φορά αγωνίστηκα στο ΣΕΦ και συνδυάστηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είμαι πολύ ευχαριστημένος, δικαιωθήκαμε με τον προπονητή μου Χρήστο Παπαχρήστο για την χειμερινή  προπόνησή μας παρόλο που δεν προετοιμαστήκαμε 100% για τον κλειστό στίβο. Στην κούρσα ένιωσα πολύ δυνατός δεν αισθάνθηκα κουρασμένος σε κανένα σημείο και πιστεύω με καλύτερες προϋποθέσεις θα μπορούσα και κάτω από 1.50.00. Επόμενος στόχος μου και πιο σημαντικός είναι στον ανοιχτό στίβο η πρόκριση για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Παρίσι. Τέλος να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που είναι αρωγός σε κάθε μου προσπάθεια.»

Μίλτος Τεντόγλου μήκος «Έκλεισα τη σεζόν με μια καλή επίδοση. Δεν υπήρχε αγώνας στόχος αλλά ήθελα να κάνω στην Ελλάδα μπροστά στους Έλληνες φιλάθλους του στίβου έναν καλό αγώνα και να τους αποζημιώσω για την παρουσία τους. Ξεκινάμε προετοιμασία για τον ανοιχτό στίβο που μας περιμένει μια πολύ απαιτητική χρονιά με Ολυμπιακούς Αγώνες και Πανευρωπαϊκούς αγώνες. Η επίδοσή μου σήμερα (8.26μ.) με φέρνει πρώτο στην Ευρώπη και 2ο στον κόσμο. Θέλω να είμαι υγιής για τη συνέχεια και ώστε να πετύχω τους στόχους μου.»

Κων/να Γιανναοπούλου 800μ «Πέτυχα το 2ο νταμπλ στον κλειστό στίβο, 800 και 1.500μ στο ΄΄ιδιο πρωτάθλημα και αυτό με κάνει χαρούμενη. Γενικά είμαι σταθερή στις επιδόσεις μου αλλά περιμένω να «βγει» κάτι παραπάνω. Ελπίζω να έρθει στον ανοιχτό αυτό το κάτι παραπάνω. Θέλω να συγχαρώ την Έλλη Δελγιάννη για το πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 που πέτυχε στην κούρσα και τις εύχομαι καλή συνέχεια».

Κορίνα Πολίτη 200μ «Είμαι πολύ χαρούμενη τόσο για την πρώτη θέση όσο και για την επίδοση (24.13) αγωνίστηκα στον κλειστό μετά από δύο χρόνια. Ξεκίνησα με δύο κούρσες στα 400μ αλλά δεν πήγα όπως θα ήθελα αλλά με τον προπονητή μου κ Κώστα Ηλία έχουμε βάλει ως στόχο τους αγώνες του καλοκαιριού»

Παναγιώτης Τριβυζάς 200μ: «5ος συνεχόμενος τίτλος, προσπάθησα να κάνω ένα πολύ καλό χρόνο αλλά το έχασα στις λεπτομέρειες. Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί η προπόνηση έχε στόχο τον ανοιχτό και όχι τον κλειστό και δουλεύουμε πολύ καλά προς αυτή την κατεύθυνση με τον προπονητή μου Κώστα Ηλία. Υπόσχομαι ένα συναρπαστικό καλοκαίρι.

Ελένη Πόλακ επί κοντώ: «Επιβεβαίωσα άλλη μια φορά το όριο για το Ευρωπαϊκό που είναι κύριος στόχος μου, Στον κλειστό ο στόχος μου ήταν τα 4.70μ, το όριο για την ΟΑ, είχα πολύ καλά άλματα αλλά δυστυχώς, έφτασα στην πηγή και δεν ήπια νερό, ειδικά με το τρίτο μου άλμα στα 4.70μ. Θέλω να ευχαριστήσω τον σύλλογό μου ΑΟ Μεγάρων και τον προπονητή μου Μανώλη Καραγιάννη τον σύζυγό μου και τις οικογένειές μας που μας στηρίζουν στις προσπάθειές μας και είναι δίπλα μας στις δύσκολες στιγμές. Είμαι χαρούμενη για τον 4ο τίτλο μου.»

Ελσα Πεσιρίδου 60μ εμπόδια: «Γλυκόπικρη γεύση γιατί στον κλειστό ήθελα να τρέξω πιο γρήγορα.  έχω όμως αποκομίσει καλά στοιχεία για τον ανοιχτό. Είμαι ευχαριστημένη για τον 7ο τίτλο μου στον κλειστό. Στη συνέχεια ο ανοιχτός στίβος έχει δυνατές προκλήσεις, Ολυμπιακοί αγώνες και Πανευρωπαϊκοί και ελπίζω να είμαι υγιής για να πετύχω τους επόμενους στόχους».

Κώστας Δουβαλίδης 60μ εμπόδια: «Δεν είμαι ευχαριστημένος με την επίδοσή μου ήθελα να ολοκληρώσω τον κλειστό με καλύτερη επίδοση παρόλα αυτά δεν «βγήκε» Συνεχίζω για τον ανοιχτό στίβο, ωστόσο είμαι χαρούμενος για την 9η νίκη μου. Για τον ανοιχτό είναι μια δυνατή και απαιτητική χρονιά, έχουμε Ολυμπιακούς Αγώνες και Πανευρωπαϊκούς  και Εύχομαι να είμαι υγιής για να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις στη συνέχεια».

Σοφία Καϊσίδου σφαιροβολία: «Στις τρεις συμμετοχές μου στον κλειστό μετρά ω δύο πρωταθλήματα, το 2018 και το 2020. Είμαι ευχαριστημένη από την επίδοσή μου, πέτυχα ατομικό ρεκόρ (14.80μ). Φέτος τροποποίησα την τεχνική μου, είναι μια μεταβατική χρονιά και γι αυτό θεωρώ πως ήταν ένας καλός αγώνας ενώ στόχος μου είναι η συνεχής βελτίωση με τη νέα μου τεχνική»

Αντώνης Ανδρέογλου 7θλο : «Είμαι ευχαριστημένος από τις επιδόσεις μου ιδιαίτερα της πρώτης ημέρας. Όλα ήταν ατομικά ρεκόρ εκτός από το μήκος. Η δεύτερη ημέρα ξεκίνησε μέτρια με τα εμπόδια και άσχημα με το επί κοντώ, έμεινα στο αρχικό ύψος και ο δίδυμος αδερφός μου έκανε τρία άκυρα πράγμα που με έριξε ψυχολογικά. Στο 1.000άρι ήμουν καλά προπονημένος και περίμενα μια καλή επίδοση.  Σε γενικές γραμμές είμαι χαρούμενος που κέρδισα το πρωτάθλημα»

Αναστασία Ντραγκομίροβα 5αθλο: «Είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα να κάνω το ρεκόρ. Σίγουρα θα μπορούσα να έχω κάνει καλύτερη επίδοση, γιατί και το 1,81 μ. είναι άλμα που θεωρώ πως έχω, αλλά και διότι αν είχα περισσότερο χρόνο να ξεκουραστώ για το επόμενο αγώνισμα, θα μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο στο μήκος. Ο κλειστός είναι για εμένα ένα ζέσταμα για τον ανοιχτό, οπότε τώρα συνεχίζουμε για τους αγώνες της θερινής περιόδου. Σίγουρα στο Ριέτι θα κάνω σύνθετα και από τη στιγμή που μου το επιτρέπει το πρόγραμμα, θα κάνω και μήκος. Παρότι έπιασα το όριο στο ύψος, δεν μας ενδιαφέρει ενόψει Ριέτι. Πάντα αντιμετωπίζω το κάθε αγώνισμα και σαν μονάδα».

Οξάνα Κορένεβα μήκος «Δεν είμαι πολύ ευχαριστημένη περίμενα μεγαλύτερα άλματα αλλά είναι αρχή και για δεύτερο αγώνα στη σεζόν είμαι ικανοποιημένη αλλά όχι ευχαριστημένη. Χάρηκα που κέρδισα το χρυσό μετάλλιο και θα το αφιερώσω στον προπονητή μου και στον σύλλογό μου. Το καλοκαίρι ο στόχος μου είναι πάνω 6.40μ.»

Αναστασία Καρακατσάνη 3.000μ «Μέχρι χθες βράδυ δεν είχα αποφασίσει να τρέξω αλλά είπαμε να αγωνιστώ για να κλείσω καλά η χειμερινή περίοδος. Είχα αποφασίσει να κάνω συγκεκριμένα περάσματα και αναλόγως στην κατάσταση που θα βρισκόμουν αν μπορούσα να κάνω κάποια αλλαγή. Τελικά η κούρσα μου βγήκε, δεν πιεστικά και ήταν από τις πιο ευχάριστες κούρσες και πέτυχα την Πέμπτη μου νίκη στο πρωτάθλημα»

Ανδρέας Δημητράκης 3.000μ «Είμαι ευχαριστημένος με τη νίκη και το 5ο νταμπλ, μπήκα απλά για να κερδίσω, πιστεύω με πιο έντονο συναγωνισμό θα είχα μια επίδοση κάτω από 8 λεπτά και αυτό θα επιδιώξω στον ανοιχτό όταν βρω την κατάλληλη ευκαιρία».

Previous ArticleNext Article

Ζουν περισσότερο οι άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερη μυϊκή ισχύ;

Μια ντουζίνα λάθη που κάνετε στο γυμναστήριο και μένετε στάσιμοι

Οι άνθρωποι με μεγαλύτερη μυϊκή ισχύ, οι οποίοι μπορούν να σηκώσουν γρήγορα βάρη, τείνουν να ζουν περισσότερο.

Αυτό δείχνει για πρώτη φορά μια βραζιλιάνικη έρευνα, σύμφωνα με την οποία η άσκηση που βασίζεται σε βάρη μπορεί να παρατείνει το προσδόκιμο ζωής, χωρίς όμως όλες οι μέθοδοι ενδυνάμωσης να επιφέρουν το ίδιο θετικό αποτέλεσμα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Κλαούδιο Τζιλ Αραούζο, διευθυντή έρευνας και εκπαίδευσης της Κλινικής CLINIMEX στο Ρίο ντε Τζανέιρο, έκαναν σχετική παρουσίαση στο συνέδριο EuroPrevent («Ευρω-πρόληψη 2019») της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας, στη Λισαβόνα.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 3.878 μη αθλητές ηλικίας 41-85 ετών, των οποίων εξετάστηκε η μυϊκή δύναμη και ισχύς μέσω ειδικού τεστ.

Ο Αραούζο υπογράμμισε τη διαφορά μεταξύ μυϊκής ισχύος (power) και μυϊκής δύναμης (strength). Σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ οι περισσότερες κινήσεις που κάνουμε στην καθημερινότητά μας απαιτούν μυϊκή ισχύ, η πλειονότητα των προγραμμάτων ενδυνάμωσης επικεντρώνεται στην αύξηση της μυϊκής δύναμης.

Δύναμη, ταχύτητα, συντονισμός

Η ισχύς περιλαμβάνει εκτός του στοιχείου της δύναμης και αυτό της ταχύτητας και του συντονισμού των κινήσεων. Περισσότερη μυϊκή ισχύς παράγεται όταν η ίδια εργασία ολοκληρώνεται σε μικρότερο χρονικό διάστημα ή όταν εκτελείται περισσότερη εργασία κατά την ίδια περίοδο. Για παράδειγμα, όταν ανεβαίνει κάποιος γρήγορα τις σκάλες, χρειάζεται μεγαλύτερη μυϊκή ισχύ, αλλά για να ανυψώσει ένα βαρύ αντικείμενο του αρκεί η μυϊκή δύναμη.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα άτομα με μυϊκή ισχύ ανώτερη του μέσου όρου για το φύλο τους είχαν μεγαλύτερα ποσοστά επιβίωσης, συγκριτικά με τους συμμετέχοντες με μυϊκή ισχύ κάτω του μέσου όρου.

Η μέχρι τώρα επιστημονική έρευνα έχει εστιάσει στη μυϊκή δύναμη – παραλείποντας το στοιχείο της ταχύτητας- και, μάλιστα, με εφαρμογή σε ασκήσεις αποκλειστικά χεριών.

Πόσο γρήγορα;

Συνεπώς στο γυμναστήριο δεν έχει σημασία μόνο πόσα βάρη σηκώνει κάποιος, αλλά και πόσο γρήγορα το κάνει. «Για το καλύτερο αποτέλεσμα στην εξάσκηση της μυϊκής ισχύος, πρέπει κάποιος να πάει πέρα από την τυπική μυϊκή δύναμη και να προσθέσει ταχύτητα στην ανύψωση των βαρών» ανέφερε ο Αραούζο. «Εφόσον η ισχύς συνάδει με τη μακροζωία, είναι ανάγκη τα προγράμματα ενδυνάμωσης να εμπλουτιστούν με το στοιχείο της ταχύτητας» πρόσθεσε.

Η μυϊκή ισχύς μειώνεται σταδιακά μετά την ηλικία των 40 ετών. Οι ερευνητές, που εξετάζουν τώρα τη συσχέτιση της μυϊκής ισχύος και των αιτιών θανάτου λόγω σοβαρών παθήσεων (καρδιαγγειακών, καρκίνου κλπ), προτείνουν ότι οι γιατροί θα πρέπει αφενός να αξιολογούν το επίπεδο μυϊκής ισχύος των ασθενών τους και αφετέρου θα πρέπει να τους παρέχουν χρήσιμες συμβουλές για την αύξηση της μυϊκής ισχύος.

Πηγή: www.healthyliving.gr

Δερματικά προβλήματα εξαιτίας της προπόνησης και λύσεις

Το δέρμα σου μπορεί να απορροφήσει πολλά μικρόβια κατα τη διάρκεια της γυμναστικής σου, είτε από τις χειρολαβές στα μηχανήματα του γυμναστηρίου, είτε από το βρόμικο πάτωμα των αποδυτηρίων.

Ρίξε μια ματιά παρακάτω στις πιο συνηθισμένες περιπτώσεις όπου η γυμναστική μπορεί να επηρεάζει το δέρμα σου και πως να το διατηρείς καθαρό μετά από κάθε άσκηση.

1. Οι δερματικές μολύνσεις από τον εξοπλισμό του γυμναστηρίου

Υπάρχουν αμέτρητοι άνθρωποι που χρησιμοποιούν καθημερινά τα μηχανήματα του γυμναστηρίου με αποτέλεσμα τα μικρόβια και τα βακτήρια να μπορούν να εξαπλώνονται με ταχύτατους ρυθμούς. Με το τρόπο αυτό μπορεί να οδηγήσει το δέρμα σου σε σοβαρές δερματικές μολύνσεις.

Πως να το αντιμετωπίσεις

Όποτε έχεις τη δυνατότητα φρόντιζε να καθαρίζεις με υγρά αντισηπτικά μαντηλάκια τα μηχανήματα γυμναστικής πριν τα χρησιμοποιήσεις, ακόμη και αν έχεις σκεφτεί πως μπορεί κάποιος άλλος να το έχει κάνει πριν από εσένα. Και ποτέ μα ποτέ μην ακουμπάς το πρόσωπο σου αν δεν έχεις πλύνει πρώτα τα χέρια σου. Με το να πιάνεις τα βρόμικα μηχανήματα και στη συνέχεια να ακουμπάς το πρόσωπο σου, μπορείς εύκολα να μεταφέρεις τα βακτήρια στο δέρμα σου προκαλώντας ακμή ή ακόμη και μόλυνση.

Σε ποια θερμοκρασία σκοτώνονται τα μικρόβια των ρούχων των δρομέων στο πλυντήριο;

2. Τα εξανθήματα μπορεί να προκληθούν από τη γυμναστική στη ζέστη

Η ζέστη και η υγρασία μπορεί να μπλοκάρει τους πόρους σου, δημιουργώντας πρήξιμο και κατ΄επέκταση να οδηγήσει σε κάποιο εξάνθημα. Η κατάσταση αυτή συνηθίζει να εμφανίζεται με τη μορφή μικρών ροζ ή κόκκινων στιγμάτων που μοιάζουν με σπυράκια και συνήθως παρουσιάζονται σε σημεία του δέρματος όπου τα ρούχα προκαλούν τριβή.

Πως να το αντιμετωπίσεις

Αν συνηθίζεις να βγαίνεις στη φύση για περπάτημα, για τρέξιμο ή για να κάνεις ποδήλατο, φρόντισε να σταματάς σε ένα μέρος δροσερό με σκιά για να ξεκουράζεσαι μια στο τόσο.

3. Γυμναστική σε εξωτερικούς χώρους χωρίς αντηλιακό.

Η ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει σημαντική ζημιά στο δέρμα σου και να οδηγήσει σε ρυτίδες, λεκέδες καθώς μπορεί να αυξήσει και τις πιθανότητες για καρκίνο του δέρματος.

Πως να το αντιμετωπίσεις

Αν κάνεις γυμναστική σε εξωτερικούς χώρους, είναι πολύ σημαντικό να βάζεις στο εκτεθειμένο δέρμα σου ένα προϊόν με αντηλιακή προστασία τουλάχιστον μισή ώρα πριν βγεις από το σπίτι και φρόντισε να επαναλαμβάνεις συχνά τη διαδικασία. Προτίμησε κάποιο αδιάβροχο αντηλιακό το οποίο δεν θα απομακρύνεται εύκολα από τον ιδρώτα σου και δεν θα τσούζει τα μάτια σου.

4. Η ακμή στη πλάτη και στο στήθος μπορεί να προκληθεί από τα στενά ρούχα γυμναστικής σου.

Με το να κάνεις γυμναστική φορώντας ρούχα τα οποία είναι πολύ εφαρμοστά πάνω σου μπορεί να προκαλέσουν ιδρώτα και να αναπτυχθούν βακτήρια τα οποία θα εγκλωβιστούν μέσα στα ρούχα σου. Με τον τρόπο αυτό προκαλείς ερεθισμό στο δέρμα σου με αποτέλεσμα οι πόροι σου να «βουλώνουν» και να δημιουργούνται ανεπιθύμητα σπυράκια. Ο ιδρώτας σου δημιουργεί ένα ζεστό και υγρό περιβάλλον, ιδανικό για την ανάπτυξη των βακτηρίων και τη δημιουργία ακμής.

Πως να το αντιμετωπίσεις

Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψεις την ακμή του σώματος είναι να κάνεις μπάνιο αμέσως μετά τη γυμναστική σου, ειδικότερα αν τα ρούχα που φοράς είναι πολύ εφαρμοστά πάνω σου. Επέλεξε ένα αφρόλουτρο με αντιβακτηριδιακές ιδιότητες το οποίο περιέχει υπεροξείδιο του βενζολίου, ιδανικό για την καταπολέμηση της ακμής.

Το υπεροξείδιο του βενζολίου απομακρύνει με ήπιο τρόπο το περιττό λάδι του σώματος, το σμήγμα, τα βακτήρια, τη βρομιά και όλα όσα επηρεάζουν το δέρμα σου.

Αν το γυμναστήριο σου δεν έχει ντουζιέρες φρόντισε να αλλάζεις τα ρούχα της γυμναστικής σου φορώντας άλλα φρεσκοπλυμένα ρούχα και κάνε μπάνιο αμέσως  μόλις φτάσεις στο σπίτι σου. Δοκίμασε επίσης να φορέσεις πιο ανάλαφρα ρούχα τα οποία έχουν υφάσματα που επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει έτσι ώστε να μειώσεις τη ποσότητα του εγκλωβισμένου ιδρώτα.

Αν παρατηρήσεις σπυράκια στη πλάτη ή στο στήθος σου, αγόρασε ένα τοπικό προϊόν το οποίο περιέχει σαλικυλικό οξύ, ιδανική θεραπεία για την αντιμετώπιση της ακμής.

Ο καναπές του σπιτιού έχει περισσότερα μικρόβια από την τουαλέτα!

5. Η φαγούρα μπορεί να προκληθεί από τη συνεχή τριβή του δέρματος με τα ρούχα σου.

Όταν το δέρμα σου τρίβεται συνεχώς με τα ρούχα σου ή με άλλα μέρη του δέρματος σου, μερικές φορές μπορεί να προκληθεί φαγούρα, κοκκινίλες, τσούξιμο ή κάψιμο.

Πως να το αντιμετωπίσεις

Φρόντισε να κάνεις γυμναστική φορώντας απαλά υφάσματα τα οποία προκαλούν λιγότερη τριβή στο δέρμα αποφεύγοντας τα πολύ ανάλαφρα ρούχα σε ευαίσθητες περιοχές που συνηθίζουν να τρίβονται και να ερεθίζονται με τις κινήσεις σου.

Αν αντιμετωπίζεις προβλήματα με φαγούρα ή τσουξίματα και κοκκινίλες, φρόντισε να πλένεις τις ευαίσθητες περιοχές σου με χλιαρό έως κρύο νερό χρησιμοποιώντας ένα ήπιο καθαριστικό και εφαρμόζοντας μια αντιβιοτική κρέμα. Είναι σημαντικό να κρατήσεις καλυμμένες τις ευαίσθητες περιοχές σου με τη κρέμα μέχρι να επουλωθεί το δέρμα σου.

Από τη στιγμή που θα επιτρέψεις στη γυμναστική σου, φρόντισε να χρησιμοποιήσεις μια πούδρα με αντιμυκητιακές ιδιότητες για να απορροφήσει την περιττή υγρασία όσο θα γυμνάζεσαι.

6. Οι μύκητες προσβάλλουν τα ξυπόλητα πόδια σου στις δημόσιες ντουζιέρες.

Οι μύκητες στα πόδια που μπορεί να προκαλέσουν φαγούρα, κάψιμο και τσούξιμο ανάμεσα από τα δάχτυλα σου, συνηθίζουν να αναπτύσσονται στο πάτωμα από τις δημόσιες ντουζιέρες των γυμναστηρίων. Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος να πάθεις ονυχομυκητίαση όπου μπορεί να καταστρέψει τα νύχια σου κάνοντας τα αδύναμα και εύθραυστα με δυσχρωμίες.

Πως να το αντιμετωπίσεις

Ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψεις τα πόδια σου όταν κάνεις ντουζ στο γυμναστήριο ή στο κολυμβητήριο είναι να φοράς πάντα ειδικά παπούτσια για μπάνιο, ακόμη και όταν αλλάζεις ρούχα στα αποδυτήρια. Μια επίσης καλή ιδέα είναι να καθαρίζεις τα παπούτσια του μπάνιου σου με ένα απολυμαντικό προϊόν όπως η χλωρίνη και φρόντισε να τα αντικαθιστάς συχνά.

Αν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα στα πόδια ή στα νύχια σου, φρόντισε να αγοράσεις μια κρέμα με κορτιζόνη η οποία μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και τις πιο σοβαρές μολύνσεις.

Διαβάστε επίσης: H κατάλληλη διατροφή για να… κοιμήσεις τις αλλεργίες!

x
Send this to a friend