Aδελφοποιήθηκαν ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου και ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας

Aδελφοποιήθηκαν ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου και ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας

Σε εξαιρετικά θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε στις 28 Απριλίου στη Ρόδο, η τελετή αδελφοποίησης του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου και του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας. Στην κατάμεστη από αθλητές, στελέχη του εγχώριου αθλητισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης, αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου οι δύο διοργανώσεις προχώρησαν σε μία κίνηση ιδιαίτερα μεγάλης συμβολικής σημασίας, που περιλαμβάνει ταυτόχρονα σειρά κοινών δράσεων. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, τα επόμενα βήματα της αδελφοποίησης των δύο διοργανώσεων περιλαμβάνουν:

-Ανταλλαγή αντιπροσωπειών
-Φιλοξενία των πρώτων νικητών της κάθε διοργάνωσης
-Κοινά αγωνιστικά πακέτα
-Κοινά πακέτα φιλοξενίας
-Κοινές δράσεις επικοινωνίας
-Κοινή εμπορική συνεργασία

Ο Δήμαρχος Λάρνακας, κ. Ανδρέας Βύρας, που έδωσε το παρών στην τελετή, αναφέρθηκε στα κοινά χαρακτηριστικά που διέπουν Κύπρο και Ρόδο, τα οποία όπως χαρακτηριστικά σχολίασε “προκύπτουν μέσα από τις ιστορικά στενές σχέσεις των δύο νησιών”. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να μεταφέρει τη χαρά των Λαρνακέων για την αδελφοποίηση των δύο αθλητικών διοργανώσεων, που αποτελούν σημαντικά ορόσημα για το δρομικό κίνημα, υπερβαίνοντας τα σύνορα των δύο χωρών.

Κατά την ομιλία της, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου, κα Μαριέτα Παπαβασιλείου επεσήμανε το κοινό όραμα που μοιράζονται οι δύο διοργανώσεις. Ταυτόχρονα δε, αναφέρθηκε στη σημασία των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, ως μέσου ανάδειξης και ανάπτυξης των περιφερειακών πόλεων.

Ο εκτελεστικός Διευθυντής της Οργανωτικής Επιτροπής του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, κ. Κώστας Ντάλτας αναφέρθηκε στις μεγάλες προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο διοργανώσεων, χάρις όχι μόνο στα κοινά τους χαρακτηριστικά, αλλά και στη γεωγραφική εγγύτητα. Παράλληλα απηύθυνε πρόσκληση, ώστε η παρουσία Ροδιτών στον 2ο Radisson Blu Διεθνή  Μαραθώνιο Λάρνακας να είναι αυξημένη, δίνοντας την ευκαιρία στους Λαρνακείς να ανταποδώσουν τη φιλοξενία που τους ετοίμασαν οι τοπικές αρχές και οι κάτοικοι της Ρόδου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αδελφοποίησης των διοργανώσεων, τιμήθηκε η Ολυμπιονίκης Νίκη Ξάνθου, η Πανελληνιονίκης Ουρανία Ρεμπούλη και ο πρωτεργάτης του Μαραθωνίου της Ρόδου, Λευτέρης Καστρούνης, για τη σημαντική προσφορά τους στον αθλητισμό και τη συνεχή παρουσία τους στην αθλητική ενεργοποίηση της νέας γενιάς.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Ρόδο, ο Δήμαρχος Λάρνακας, κ. Ανδρέας Βύρας και ο εκτελεστικός Διευθυντής της Οργανωτικής Επιτροπής του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, κ. Κώστας Ντάλτας πραγματοποίησαν παράλληλα συναντήσεις με τον Δήμαρχο Ρόδου, κ. Φώτη Χατζηδιάκου και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργο Χατζημάρκου. Αμφότεροι οι πολιτειακοί παράγοντες εξέφρασαν το θαυμασμό τους προς τη διοργάνωση της Λάρνακας για την καλλιέργεια του μαζικού αθλητισμού, ενώ δέχτηκαν τα συγχαρητήρια των φιλοξενούμενων για την παγκόσμια ανάδειξη της Ρόδου, μέσω της εκεί διοργάνωσης.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 18 Νοεμβρίου 2018, στον 2ο RadissonBlu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας.

Previous ArticleNext Article

Πρωτοχρονιά ανοίγουν οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο Ναυπλίου 2019

Πρωτοχρονιά ανοίγουν οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο Ναυπλίου 2019

Η αντίστροφη μέτρηση για τον πρώτο Μαραθώνιο της άνοιξης ξεκινά την 1η Ιανουαρίου, καθώς η Πρωτοχρονιά σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη των εγγραφών για τον Μαραθώνιο Ναυπλίου που θα γίνει για 6η χρονιά, στην πανέμορφη πόλη της Αργολίδας.

Οι δρομείς που θα δηλώσουν συμμετοχή θ’ απολαύσουν έναν αγώνα που συνδυάζει τις υψηλότερες αθλητικές προδιαγραφές με μία μεγάλη με πολλές παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις γιορτή, στον ομορφότερο προορισμό της χώρας το Ναύπλιο!

Ο 6ος Μαραθώνιος Ναυπλίου θα γίνει στις 3 Μαρτίου του 2019 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν και να αντλήσουν πλήθος πληροφοριών για τον Μαραθώνιο, τον Ημιμαραθώνιο και τα αγωνίσματα των 5 χλμ. και των 2,5 χλμ. στο Face Book της Διοργάνωσης: https://www.facebook.com/NafplioMarathonGR/

Οι εγγραφές θα γίνονται ηλεκτρονικά στη σελίδα https://nafpliomarathon.gr/  η οποία θα λειτουργήσει από την 1η Ιανουαρίου.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ανακοινωθούν και οι παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις του Μαραθωνίου Ναυπλίου, το πολιτιστικό πρόγραμμα επισκέψεων στους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard, το πρόγραμμα υγείας και το Μουσικό πρόγραμμα.

 

 

 

Θετική ενέργεια και χαμόγελα στο 3ο Olympic Stadium Run

Θετική ενέργεια και χαμόγελα στο 3ο Olympic Stadium Run

Περισσότεροι από 1.600 δρομείς κάθε ηλικίας μετείχαν στο 3ο Olympic Stadium Run υποστηρίζοντας την Οργάνωση «Μάχη» για τα αυτοάνοσα νοσήματα. Για ακόμα μια χρονιά, η αθλητική γιορτή- θεσμός που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Αττικής και το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης» πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Η εκκίνηση δόθηκε στο Τείχος των Εθνών από τον Αντιπεριφερειάρχη Βόρειας Αθήνας, Γιώργο Καραμέρο, ενώ την παράσταση όπως κάθε χρονιά έκλεψαν τα μικρά παιδιά στην απόσταση των 2 χιλιομέτρων, που έδωσαν χριστουγεννιάτικο τόνο στην αθλητική αυτή γιορτή με τα αγιοβασιλιάτικα σκουφάκια.

Έντονες ήταν και οι συγκινήσεις κατά την εκκίνηση και τον τερματισμό των 5 και 10 χιλιομέτρων, ενώ δρομείς και θεατές πριν και κατά τη διάρκεια των αγώνων απολάμβαναν ήχους jazz και swing μουσικής από συγκρότημα. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων ΕΔΩ

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Καραμέρος, υπογράμμισε: «Για άλλη μια χρονιά το Μαρούσι αγκάλιασε το Olympic Stadium Run που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του του Μαρουσιώτη «γιατρού της Ειρήνης», Νίκου Δούση-Ρασσιά. Ένα ευχαριστώ από καρδιάς σε όλες και σε όλους για την συμμετοχή και παρουσία τους και την υποστήριξή τους στην Οργάνωσης «Μάχης» για τα αυτοάνοσα νοσήματα. Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές, καλή χρονιά με υγεία».

Τα μετάλλια στους νικητές κάθε κατηγορίας απένειμαν ο Αντιπεριφερειάρχης βόρειας Αθήνας, Γ. Καραμέρος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Φώτης Χρυσικός, η Πρόεδρος του Σωματείου «Μάχη» για τα αυτοάνοσα, Έλλη Σπυροπούλου, ο πρωταθλητής σφυροβολίας, Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, οι εκπρόσωποι των Γυμναστικών Συλλόγων: Αμαρουσίου, Γιώργος Τσαλτάκης και «Ακρίτας» Καλαμάτας, Πέτρος Παπαδόπουλος. Παρών στην εκδήλωση και ο αδελφός του Νίκου Δούση- Ρασσιά, Βαγγέλης Ρασσιάς.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια  Έλενα Χατζηλιάδου πρέσβειρα του  KATERINI RUN 2019

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια  Έλενα Χατζηλιάδου πρέσβειρα του  KATERINI RUN 2019

.Η Έλενα Χαζηλιάδου, η «χρυσή» παγκόσμια πρωταθλήτρια του καράτε και μία από τις μεγάλες ελπίδες του ελληνικού αθλητισμού για συμμετοχή και διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 στηρίζει ενεργά τον 10ο επετειακό Διεθνή Ημιμαραθώνιο «KATERINI RUN» του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», από τη θέση της πρέσβειρας της διοργάνωσης!

Αποτελώντας ένα λαμπρό αθλητικό παράδειγμα -πρότυπο για τους νέους και γενικότερα για τους συμμετέχοντες δρομείς η κορυφαία Κατερινιώτισσα πρωταθλήτριά μας θα είναι παρούσα σε όλα τα στάδια προετοιμασίας (poster, promo video κ.α.) της σπουδαίας διοργάνωσης, χαρίζοντας τη θετική αύρα της στους αγώνες.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» Αλέξανδρος Πούλιος:
«Αποτελεί ύψιστη τιμή για τον σύλλογό μας η αποδοχή της πρότασής μας από την  Έλενα Χατζηλιάδου. Ευχαριστούμε από καρδιάς την παγκόσμια πρωταθλήτριά μας που αποδέχτηκε να είναι το πρωταγωνιστικό πρόσωπο, η πρέσβειρα του αγώνα, η οποία θα μεταδώσει παντού το μήνυμα της ευγενούς άμιλλας, της συμμετοχής και της χαράς του τρεξίματος για τους νέους, τις νέες αλλά και για όλες τις ηλικίες».

Όπως είναι γνωστό, τον Ημιμαραθώνιο δρόμο, τον δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μέτρων, καθώς και τον αγώνα 1000 μέτρων για παιδιά κάτω των 12 ετών διοργανώνουν την Κυριακή 03 Μαρτίου, ο Α.Π.Σ. Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.) του Δήμου Κατερίνης, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού & Υπεραποστάσεων (Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ) και της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος.

Μία αγωνιστική διαδρομή επίπεδη, από τις πιο γρήγορες στην Ελλάδα, με σημείο αναφοράς την άμεση σύνδεση και δυναμική σχέση της πόλης της Κατερίνης με τη θάλασσα, την εκτεταμένη παραλιακή ζώνη, με μοναδικό φόντο τα Πιέρια όρη και τον Όλυμπο.

 

Send this to a friend