Aδελφοποιήθηκαν ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου και ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας

Aδελφοποιήθηκαν ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου και ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας

Σε εξαιρετικά θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε στις 28 Απριλίου στη Ρόδο, η τελετή αδελφοποίησης του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου και του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας. Στην κατάμεστη από αθλητές, στελέχη του εγχώριου αθλητισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης, αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου οι δύο διοργανώσεις προχώρησαν σε μία κίνηση ιδιαίτερα μεγάλης συμβολικής σημασίας, που περιλαμβάνει ταυτόχρονα σειρά κοινών δράσεων. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, τα επόμενα βήματα της αδελφοποίησης των δύο διοργανώσεων περιλαμβάνουν:

-Ανταλλαγή αντιπροσωπειών
-Φιλοξενία των πρώτων νικητών της κάθε διοργάνωσης
-Κοινά αγωνιστικά πακέτα
-Κοινά πακέτα φιλοξενίας
-Κοινές δράσεις επικοινωνίας
-Κοινή εμπορική συνεργασία

Ο Δήμαρχος Λάρνακας, κ. Ανδρέας Βύρας, που έδωσε το παρών στην τελετή, αναφέρθηκε στα κοινά χαρακτηριστικά που διέπουν Κύπρο και Ρόδο, τα οποία όπως χαρακτηριστικά σχολίασε “προκύπτουν μέσα από τις ιστορικά στενές σχέσεις των δύο νησιών”. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να μεταφέρει τη χαρά των Λαρνακέων για την αδελφοποίηση των δύο αθλητικών διοργανώσεων, που αποτελούν σημαντικά ορόσημα για το δρομικό κίνημα, υπερβαίνοντας τα σύνορα των δύο χωρών.

Κατά την ομιλία της, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου, κα Μαριέτα Παπαβασιλείου επεσήμανε το κοινό όραμα που μοιράζονται οι δύο διοργανώσεις. Ταυτόχρονα δε, αναφέρθηκε στη σημασία των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, ως μέσου ανάδειξης και ανάπτυξης των περιφερειακών πόλεων.

Ο εκτελεστικός Διευθυντής της Οργανωτικής Επιτροπής του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, κ. Κώστας Ντάλτας αναφέρθηκε στις μεγάλες προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο διοργανώσεων, χάρις όχι μόνο στα κοινά τους χαρακτηριστικά, αλλά και στη γεωγραφική εγγύτητα. Παράλληλα απηύθυνε πρόσκληση, ώστε η παρουσία Ροδιτών στον 2ο Radisson Blu Διεθνή  Μαραθώνιο Λάρνακας να είναι αυξημένη, δίνοντας την ευκαιρία στους Λαρνακείς να ανταποδώσουν τη φιλοξενία που τους ετοίμασαν οι τοπικές αρχές και οι κάτοικοι της Ρόδου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αδελφοποίησης των διοργανώσεων, τιμήθηκε η Ολυμπιονίκης Νίκη Ξάνθου, η Πανελληνιονίκης Ουρανία Ρεμπούλη και ο πρωτεργάτης του Μαραθωνίου της Ρόδου, Λευτέρης Καστρούνης, για τη σημαντική προσφορά τους στον αθλητισμό και τη συνεχή παρουσία τους στην αθλητική ενεργοποίηση της νέας γενιάς.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Ρόδο, ο Δήμαρχος Λάρνακας, κ. Ανδρέας Βύρας και ο εκτελεστικός Διευθυντής της Οργανωτικής Επιτροπής του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, κ. Κώστας Ντάλτας πραγματοποίησαν παράλληλα συναντήσεις με τον Δήμαρχο Ρόδου, κ. Φώτη Χατζηδιάκου και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργο Χατζημάρκου. Αμφότεροι οι πολιτειακοί παράγοντες εξέφρασαν το θαυμασμό τους προς τη διοργάνωση της Λάρνακας για την καλλιέργεια του μαζικού αθλητισμού, ενώ δέχτηκαν τα συγχαρητήρια των φιλοξενούμενων για την παγκόσμια ανάδειξη της Ρόδου, μέσω της εκεί διοργάνωσης.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 18 Νοεμβρίου 2018, στον 2ο RadissonBlu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας.

Previous ArticleNext Article

Στις 7 Απριλίου δίνουμε ραντεβού στο  Poikilo Rocky Mountain 2019 – Οι εγγραφές συνεχίζονται

Στις 7 Απριλίου δίνουμε ραντεβού στο  Poikilo Rocky Mountain 2019 - Οι εγγραφές συνεχίζονται

Η αντίστροφη μέτρηση για τον αγαπημένο αγώνα της Αττικής έχει αρχίσει. Στις 7 Απριλίου 2019, δυνατοί δρομείς, ερασιτέχνες αθλητές και οικογένειες δίνουν ραντεβού στην εκκίνηση του Poikilo Rocky Mountain 2019, που διοργανώνουν ο ΠΔΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ και ο Δήμος Πετρούπολης.

Η διοργάνωση που έχει γίνει θεσμός υποδέχεται για 7η συνεχή χρονιά τους λάτρεις του ορεινού τρεξίματος στα μοναδικά μονοπάτια του Ποικίλου Όρους. Πρόκειται για έναν γνήσιο αγώνα trail σε μία όμορφη διαδρομή 22,5 χιλιομέτρων με 1052 μέτρα θετική υψομετρική, όπου το 50% της διαδρομής αποτελείται από σηματοδοτημένα μονοπάτια και το υπόλοιπο από δασικούς δρόμους.

Παράλληλα διεξάγεται ο αγώνας των 8χλμ. σε μια απαιτητική  διαδρομή για όσους έχουν εμπειρία ορεινού τρεξίματος. Για τους δρομείς που θέλουν να  γνωρίσουν την υπέροχη αίσθηση ελευθερίας να τρέχεις στο βουνό αλλά και για οικογένειες έχει σχεδιαστεί και η FunRace 4χλμ.

Η διαδρομές  με τα υπέροχα μονοπάτια, διαφορετικής δυσκολίας, και τους δασικούς δρόμους με θέα σε όλη την Αττική που κόβει την ανάσα, είναι ο  ιδανικός «στίβος» για μια trail εμπειρία.

Ποικίλο Όρος

To Poikilo Rocky Mountain διεξάγεται στο Ποικίλο  Όρος που αποτελεί ένα «διαμάντι» της Αττικής. Ένας αληθινός παράδεισος για τους δρομείς  που διασχίζουν μονοπάτια  με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Το Ποικίλο Όρος αποτελεί το φυσικό όριο ανάμεσα στο Λεκανοπέδιο Αθηνών και το Θριάσιο Πεδίο με αποτέλεσμα οι συμμετέχοντες στον αγώνα να βρεθούν μπροστά σε μια θέα από την Πάρνηθα  μέχρι τη θάλασσα και να διαπιστώσουν πως πολύ κοντά τους  βρίσκεται ένας μοναδικό τόπος όχι μόνο για τους αγώνες αλλά και για την προετοιμασία τους.

Οι εγγραφές συνεχίζονται στο www.pdsodysseas.gr.

Οι διαδρομές είναι χαραγμένες έτσι ώστε και οι κορυφαίοι αθλητές να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να αγγίξουν τα όρια τους αλλά και όσοι θέλουν να δοκιμαστούν στα ορεινό τρέξιμο να ζήσουν με ασφάλεια την εμπειρία μοναδικών διαδρομών.

Η εκκίνηση και των τριών διαδρομών  θα δοθεί από την πλατεία Πανοράματος στην Πετρούπολη. Εκεί οι χορηγοί και υποστηρικτές  θα φροντίσουν για την θετική ενέργεια, υποστήριξη και αποκατάσταση των δρομέων αλλά και την ψυχαγωγία των συνοδών και επισκεπτών.

Κάνε την εγγραφή σου τώρα: http://www.pdsodysseas.gr/register-poikilo-rocky-mountain

Δυνατοί υποστηρικτές

Για μια ακόμα χρονιά η εταιρία E.CO. LIFT που δραστηριοποιείται στο χώρο των ανελκυστήρων είναι δίπλα στη διοργάνωση από την θέση του Μεγάλου Χορηγού στηρίζοντας τα  «ανεβοκατεβάσματα» των αθλητών.

Συμμετέχοντες και θεατές θα έχουν φέτος την γευστική απόλαυση υψηλής ποιότητας μπανανών Orsero. Η προσπάθεια των δρομέων στη διάρκεια της διαδρομής αλλά και ο τερματισμός τους θα επιβραβευθούν με την θρεπτική αξία και την ενέργεια που προφέρουν οι μπανάνες. Η εταιρία Bella Frutta , κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της εισαγωγής και διανομής υψηλής ποιότητας φρέσκων φρούτων στην Ελλάδα, με το Brand ORSERO, βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό των αθλητών.

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ είναι ο χορηγός ενυδάτωσης της διοργάνωση. Θα βρίσκεται σε κάθε σημείο της διαδρομής για να δροσίσει και να τονώσει όλους τους συμμετέχοντες. Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ είναι θερμός υποστηρικτής όλων των αθλητικών διοργανώσεων που προάγουν τον αθλητισμό προβάλλοντας παράλληλα τη μοναδικότητα της χώρας μας.

Στο Poikilo Rocky Mountain 2019 τα ζαχαροπλαστεία «ΚΑΚΑΛΗΣ» θα φροντίσουν για μία ακόμη φορά τον γλυκαιμικό δείκτη τον αθλητών με σπιτικές μπάρες δημητριακών, γλυκά κεράσματα και φρέσκο παγωτό.

H HIGH5 στηρίζει ως χορηγός ενέργειας το Poikilo Rocky Mountain 2019 .  Για περισσότερο από 20 χρόνια έχει δημιουργήσει μερικά από τα καλύτερα προϊόντα αθλητικής διατροφής για να βοηθήσει τους αθλητές να φτάσουν στους αθλητικούς τους στόχους.

Τη μοναδική γεύση των ποικιλιών CAFFE Molinari θα μπορούν να απολαύσουν όλοι όσοι βρεθούν στο χώρο της εκκίνησης και των απονομών. Ο κορυφαίος καφές θα γεμίσει ενέργεια και γεύση δρομείς και επισκέπτες.

Στο πλευρό της διοργάνωσης στέκεται για ακόμη μια χρονιά το Εργοστάσιο Κατασκευής Οικιακών Ειδών Plasmet ΣΥΛΛΙΓΝΑΚΗΣ. Ποιοτικές και δημιουργικές λύσεις για το σπίτι από το 1976.

Πρώτο μέλημα της διοργάνωσης είναι η ασφάλεια των αθλητών. Σε ετοιμότητα κατά την διάρκεια του αγώνα θα είναι 2 ασθενοφόρα, 3 γιατροί, 80 περίπου Εθελοντές Διασώστες από τον Ε.Ε.Σ την Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α και 120 εθελοντές σε σημεία ελέγχου των διαδρομών.

Σας περιμένουμε να τρέξουμε στο πιο όμορφο βουνό τις Αττικής- Ραντεβού στην εκκίνηση του Poikilo Rocky Mountain 2019

 

 

Σπουδαία πρεμιέρα για τα Βίκος Street Relays στην Πάτρα

Σπουδαία πρεμιέρα για τα Βίκος Street Relays στην Πάτρα

Με πολύ μεγάλη προσέλευση κόσμου, σπουδαίους αγώνες , συγκίνηση για τον Ηλία Κατσαούνο, αλλά και κέφι από τον Μύρωνα Στρατή, ολοκληρώθηκε το πρώτο Βίκος Street Relays του 2019, που έγινε στην Πάτρα.

Το πρωτάθλημα σκυταλοδρομιών δρόμου στη νέα του μορφή, προσέλκυσε πολλούς δρομείς και θεατές, για τα αγωνίσματα των 5 χλμ., των 4Χ1000 μ. και των παιδικών αγώνων 4Χ50 μ. και 4Χ100 μ., στον αγώνα που έγινε με τη συνεργασία του Πατραϊκού Ομίλου Φίλων Αθλητισμού, του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Αχαΐας «Φειδιππίδης» και του «Ερμής 1877», καθώς και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Την παράσταση έκλεψαν η Ισαβέλα Κοτσαχείλη και ο Τζουλιάνο Μάνκο που κατέκτησαν την πρώτη θέση στα 5 χλμ. αλλά και στη σκυταλοδρομία  4Χ1000 μ. «Ηταν μία πολύ όμορφη γιορτή του αθλητισμού και είμαι πολύ ευχαριστημένη που πήρα μέρος στον αγώνα της Πάτρας, που ήταν πολύ καλά οργανωμένος με πολύ κόσμο. Εχω ξανατρέξει στα Βίκος Street Relays, αλλά πρώτη φορά στην Πάτρα και προτιμώ τα 5 από τα 10 χιλιόμετρα» δήλωσε η Ισαβέλα Κοτσαχείλη.

dav

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της απονομής μίας τιμητικής πλακέτας, στη σύζυγο, την κόρη και τον αδερφό του εκπαιδευτικού και δρομέα Ηλία Κατσαούνου που έφυγε πρόωρα και άδικα από τη ζωή το περασμένο καλοκαίρι, αφήνοντας μεγάλο κενό στην εκπαιδευτική κοινότητα της Πάτρας. Στη μνήμη του Ηλία Κατσαούνου ήταν αφιερωμένη η σκυταλοδρομία 4Χ1000.

Την πλακέτα παρέδωσε στην οικογένεια του Ηλία Κατσούνου, ο Τάκης Πετρόπουλος, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, ο οποίος μαζί με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Παναγιώτη Μελά, έκανε και τις απονομές στους νικητές. Βραβείο για την πολυπληθέστερη ομάδα πήρε το 49ο Δημοτικό Σχολείο Πατρέων.

Την παρουσίαση έκανε για πρώτη φορά φέτος ο Θέμης Γεωργαντάς, συνεισφέροντας και αυτός με το δικό του μοναδικό τρόπο στην επιτυχία του αγώνα. Ο Θέμης Γεωργαντάς θα παρουσιάσει και τα επόμενα Bίκος Street Relays σε όλη την Ελλάδα.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των παιδικών σκυταλοδρομιών, στη σκηνή των Βίκος Street Relays βγήκε ο Μύρωνας Στρατής, που τραγούδησε για δρομείς και θεατές και ανέβασε το κέφι στα ύψη, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο έναν σπουδαίο αγώνα!

Τα αποτελέσματα στα Βίκος Street Relays της Πάτρας

5 χλμ. ανδρών

 • Τζουλιάνο Μάνκο 16.37
 • Ντένις Γκιούρα 51
 • Νίκος Ροδόπουλος 05

5 χλμ. γυναικών

 • Ισαβέλα Κοτσαχείλη 18.00
 • Βηθλεέμ Σαπίου 19.25
 • Εκατερίνα Μπαλασάνοβα 21.05

4Χ1000 μ. ανδρών

 • Στράτος Ασπρομάλλης/Αλέξης Καράμπελας/Νίκος Λυμπέρης/Χαρίτων Χαριτωνίδης 12.27
 • Γιώργος Πασχαλίδης/Βάιος Καραστάθης/Ιάσων Μπαλατσούκας/Ευάγγελος Πούλιος 14.47
 • Αριστείδης Δούλος/Γιάννης Παπατρέχας/Κώστας Παπαδημητρίου/Διονύσης Δούλος 15.51

4Χ100 γυναικών

 • Νάντια Τσολάκα/Ιωάννα Ζαφειροπούλου/Μαριάνθη Παπαθανασίου/Αρετή Δελέγκου 17.58
 • Μαρία Παλιούρα/Ευαγγελία Αντζουλάτου/Αθανασία Σάλτου/Μαρία Δαουτίδη 20.22
 • Ελένη Κανούρα/Αννα Αντωνοπούλου/Σωτηρία Φιλιπποπούλου/Αγγελική Φαράντου 20.25

4Χ100 μικτή

 • Ισαβέλα Κοτσαχείλη/Τζουλιάνο Μάνγκο/Ισαβέλα Κοτσαχείλη/Τζουλιάνο Μάνκο 13.08
 • Χρήστος Αριστείδου/Κατερίνα Καρανάτσιου/Ελισάβετ Κόλα/Χρήστος Αριστείδου 14.32
 • Δημήτρης Παπαπέτρου/Μαρία Παπαπέτρου/Χρυσούλα Παπαπέτρου/Βηθλεέμ Σαπίου 15.47

Η Βίκος, η κορυφαία ελληνική βιομηχανία νερών και αναψυκτικών, είναι ο Ονομαστικός Χορηγός των Street Relays για έκτη συνεχή χρονιά, ενώ η WATT+VOLT, η κορυφαία ελληνική εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών ενέργειας, είναι ο Μεγάλος Χορηγός των αγώνων. Επίσημος Χορηγός είναι η Interwetten, ένα από τα σημαντικότερα διεθνή brand names στο χώρο του online gaming, το οποίο συνδυάζει κορυφαία ασφάλεια και αξιοπιστία, καθώς το Ypostirixis Group. Μεγάλοι υποστηρικτές είναι η κορυφαία εταιρεία αθλητικών ειδών Saucony, η νo 1 θερμαντική αναλγητική κρέμα Counterpain και τα καταστήματα αθλητικών ειδών Intersport.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Email[email protected] (για θέματα συμμετοχών και γενικών πληροφοριών), [email protected] (για θέματα media), [email protected] (για θέματα marketing)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

http://relays.gr/

https://www.facebook.com/StreetRelaysGreece/

https://www.instagram.com/street_relays/

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν αγοράσετε παπούτσια για τρέξιμο

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν αγοράσετε παπούτσια για τρέξιμο

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η επιλογή του σωστού παπουτσιού παίζει σημαντικό ρόλο για να αποφύγει ο δρομέας πιθανά προβλήματα τραυματισμού ή ενόχλησης στα πόδια, αλλά και για να κάνει το τρέξιμο του πιο ευχάριστο.

Για να γίνει σωστά η επιλογή πρέπει να λάβουμε υπόψη το βάρος, το πάτημα και το αγωνιστικό επίπεδο του δρομέα.

Το μεγάλο βάρος του δρομέα απαιτεί καλύτερη και μεγαλύτερη υποστήριξη του παπουτσιού (πάτους με υποστήριξη stability & cushion), στην περίπτωση αυτή λόγω της τεχνολογίας υποστήριξης το βάρος του παπουτσιού είναι και λίγο μεγαλύτερο.

Όσον αφορά το πάτημα υπάρχουν δρομείς με ουδέτερο πάτημα που αποτελεί μέρος της φυσικής κίνησης (πρηνισμός) και βοηθά το κάτω μέρος του ποδιού να αντιμετωπίσει τη δύναμη πρόσκρουσης. Είναι πιθανόν να έχετε ουδέτερο πρηνισμό εάν οι σόλες των παπουτσιών σας εμφανίζουν φθορά σε σχήμα S, από την εξωτερική πλευρά της φτέρνας (πλευρικά) έως το μεγάλο δάχτυλο.

Όταν έχετε ένα κανονικό τύπο πρηνισμού, μπορείτε να τρέξετε φορώντας μια μεγάλη ποικιλία από παπούτσια, αλλά τα ειδικά σχεδιασμένα παπούτσια που προσφέρουν προστασία από τους κραδασμούς και υποστήριξη για ουδέτερο πρηνισμό είναι καταλληλότερα. Όταν τώρα παρατηρούμε ότι το πόδι μας κατά την επαφή με το έδαφος εφάπτεται προς το εξωτερικό η αντίθετα προς το εσωτερικό μέρος της φτέρνας τότε μιλάμε για υποπρηνισμό η υπερπρηνισμό.

Υποπρηνισμός (υπτιασμός)


Υποπρηνισμός, επίσης γνωστός και ως υπτιασμός, παρατηρείται όταν το πόδι δεν στρέφεται πολύ. Η εξωτερική πλευρά της φτέρνας εφάπτεται στο έδαφος υπό μεγαλύτερη γωνία και παρατηρείται ελάχιστος ή μηδενικός κανονικός πρηνισμός, με αποτέλεσμα την αυξημένη μετάδοση της δύναμης πρόσκρουσης μέσω του κατώτερου τμήματος του ποδιού.

Αυτή η πλευρική φόρτιση του ποδιού υφίσταται καθ’ όλη τη διάρκεια της φάσης στήριξης του βηματισμού, γεγονός που επηρεάζει την αποδοτικότητα του τρεξίματος. Όσοι εμφανίζουν υποπρηνισμό (ή υπτιασμό) είναι πιθανόν να εμφανίζουν αυξημένη φθορά στην εξωτερική πλευρά της φτέρνας των παπουτσιών, ενώ ολόκληρη η άνω πλευρά του παπουτσιού είναι πιθανόν να ωθείται προς την εξωτερική πλευρά.

Επειδή αυτοί που εμφανίζουν υποπρηνισμό έχουν την τάση να υφίστανται τραυματισμούς που συνδέονται με την πρόσκρουση, όπως κατάγματα κόπωσης, θα πρέπει να επιλέγετε ένα ουδέτερο παπούτσι τρεξίματος με ενισχυμένη προστασία από τους κραδασμούς, Η ενισχυμένη προστασία από τους κραδασμούς θα μειώσει τη δύναμη της πρόσκρουσης κατά την επαφή του ποδιού με το έδαφος όταν τρέχετε.

Υπερπρηνισμός


Υπερπρηνισμός είναι όταν το πόδι στρέφεται προς το εσωτερικό σε υπερβολικό βαθμό ή σε στιγμή που δεν πρέπει, για παράδειγμα, σε προχωρημένο στάδιο της φάσης στήριξης του βαδίσματος. Τα παπούτσια ενός ανθρώπου που εμφανίζει υπερπρηνισμό εμφανίζουν επιπλέον φθορά στην εσωτερική πλευρά της φτέρνας και κάτω από το ακροστήριγμα του ποδιού, ιδίως στο μεγάλο δάχτυλο.

Ο υπερπρηνισμός μπορεί να δημιουργηθεί και από υπερβολική στροφή του γόνατος ή του ισχύου. Τα κατάλληλα παπούτσια είναι αυτά που προσφέρουν ικανοποιητική στήριξη στην ποδική καμάρα της κατηγορίας Stability, ενισχυμένα παπούτσια τύπου cushion (απορρόφησης κραδασμών) ή Motion Control για τις περιπτώσεις που υπάρχει σημαντικό πρόβλημα. Προτιμήστε μοντέλα που διαθέτουν στην εξωτερική τους σόλα υλικά υψηλής αντοχής στις τριβές.

ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΤΕΣΤ ΤΗΣ ΒΡΕΓΜΕΝΗΣ ΠΑΤΟΥΣΑΣ

patousa-01

Κατηγορίες παπουτσιών για τρέξιμο:

Cushion: για δρομείς με ουδέτερο τρέξιμο ή υποπρηνισμό (υπτιασμό)
Stability: για δρομείς με ελαφρύ έως και μέτριο υπερπρηνισμό, 
Motion Control: για δρομείς με σοβαρό υπερπρηνισμό.
Οι παραπάνω τύποι παπουτσιών προτείνονται επίσης για δρομείς με μεγάλο βάρος για καλύτερη και μεγαλύτερη υποστήριξη, στην περίπτωση αυτή λόγω της τεχνολογίας υποστήριξης το βάρος του παπουτσιού είναι και λίγο μεγαλύτερο.

Performance: χαμηλού βάρους για γρήγορες προπονήσεις ή αγώνες για δρομείς με ουδέτερο τρέξιμο ή υπτιασμό,
Racing: πολύ χαμηλού βάρους, αποκλειστικά για αγώνες και αθλητές υψηλού επιπέδου

Trail: Για όσους δρομείς τρέχουν σε μονοπάτια και σε ορεινό πεδίο.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για να επιλέξετε το σωστό παπούτσι:

α) Πρέπει να γνωρίζεται επίσης ότι ένα παπούτσι μπορεί να ικανοποιήσει τις προδιαγραφές του για τις οποίες το αγοράσατε έως και 800 με 900 δρομικά χιλιόμετρα για να μπορεί να υποστηρίξει το βάρος και να προστατέψει τα πόδια σας καθώς οι ιδιότητες που έχουν τα υλικά της ενδιάμεσης σόλας, δυστυχώς δεν κρατούν για πάντα.
β) Παρατηρήστε τις σόλες των παλιών σας παπουτσιών (αυτές θα σας δείξουν πολύ εύκολα ποιος είναι ο τύπος πατήματος σας έτσι ώστε να προβείτε και στην σωστή αγορά του αθλητικού παπουτσιού).
γ) Δώστε μεγάλη προσοχή στη σωστή επιλογή του μεγέθους. Μη βασισθείτε στο νούμερο που φοράτε στα καθημερινά σας παπούτσια ή στα running κάποιας άλλη εταιρίας. Δοκιμάστε το συγκεκριμένο μοντέλο που επιλέξατε, καθώς υπάρχουν διαφορές ακόμα και ανάμεσα στα μοντέλα της ίδιας εταιρίας.
δ) Ζητήστε την γνώμη του ειδικού πωλητή ο οποίος γνωρίζει τον τύπο παπουτσιών που σας ταιριάζει. Υπάρχουν εταιρείες παπουτσιών που έχουν ειδικά μηχανήματα πελματογραφήματος κι έτσι μπορούν να σας προτείνουν με μεγαλύτερη ασφάλεια και εγκυρότητα το σωστό παπούτσι.
ε) Ακόμα καλύτερα, μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν ορθοπεδικό προκειμένου να σας «μετρήσει’ και να είστε σίγουροι για το πέλμα σας και τη φροντίδα που χρειάζεται.

Έρευνες που αλλάζουν τα δεδομένα

Υπάρχουν, ωστόσο και έρευνες που αλλάζουν όλα τα δεδομένα, όπως αυτή του Rasmus Oestergaard Nielsen του τμήματος των αθλητικών επιστημών στο πανεπιστήμιο του Άαρχους στη Δανία. Η συγκεκριμένη έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2013, παρακολουθούσε 927 αρχάριους δρομείς για ένα χρόνο με στόχο να μελετήσει αν οι τραυματισμοί που θα πάθαιναν θα είχαν σχέση με τον τύπο ποδιού τους.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι δεν υπήρχε σχέση με τους τραυματισμούς και τον τύπο του πατήματος του ποδιού. Βέβαια, όπως λέει και η έρευνα, χρειάζεται περισσότερη μελέτη για το θέμα, πριν καταργήσουμε ότι πιστεύαμε μέχρι σήμερα.

Περισσότερα για την έρευνα αυτή μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Γενικώς το θέμα παπούτσι-τρέξιμο είναι μια μεγάλη ιστορία που πολλές φορές τινάζει στον αέρα συζητήσεις δρομέων. Υπάρχουν αυτοί που υποστηρίζουν ότι το καλό παπούτσι τους προστατεύει από τραυματισμούς, άλλοι που θεωρούν ότι δεν παίζει κανένα ρόλο.

Η ουσία είναι πως αισθάνεται κανείς.

Το δεδομένο είναι ένα: Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιό είναι το καλύτερο παπούτσι για τρέξιμο. Και αν θέλετε να διαλέξετε, κλείστε το pc ή το κινητό σας και βγείτε στα μαγαζιά να δοκιμάσετε χωρίς ντροπές.

*Με πληροφορίες από το snowland.gr

Η Μαρία Πολύζου στην επιτροπή της AIMS για τις Γυναίκες

Η Μαρία Πολύζου στην επιτροπή της AIMS για τις Γυναίκες

Του Νίκου Αρμένη

Η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου, όπως ανακοίνωσε η AIMS (Παγκόσμια Ομοσπονδία Μαραθωνίων Δρόμων), είναι μία από τις γυναίκες της νεοσύστατης επιτροπής «AIMS WOMEN’S COMMISSION», που σκοπό έχει την ενθάρρυνση, την προώθηση και την ενίσχυση των γυναικών για τη συμμετοχή τους στο παγκόσμιο δρομικό κίνημα.

Όλα τα μέλη της επιτροπής «AIMS WOMEN’S COMMISION» διακρίνονται για την εμπειρία δεκαετιών που έχουν αποκομίσει από την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό και για την έντονη πολυετή τους δράση για την αύξηση του αριθμού των γυναικών που ασχολούνται με τους αγώνες δρόμου και το τρέξιμο.

Η απόφαση για τη σύστασής της ελήφθη από τον πρόεδρο της AIMS Paco Borao και την αντιπρόεδρο Martha Morales με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου.

Δύο ημέρες μετά, στον μεγαλύτερο μαραθώνιο γυναικών στον κόσμο με 22.000 συμμετοχές στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας, η νικήτρια από τη Ναμίμπια Helalia Johannes έγινε η πρώτη γυναίκα στην οποία απονεμήθηκε το βραβείο έμπνευσης γυναικών «AIMS insprirational Woman Award».

Η Ελληνίδα κάτοχος του Πανελληνίου Ρεκόρ Μαραθωνίου Δρόμου και Αυθεντικής Διαδρομής είναι η μοναδική εκπρόσωπος της χώρας μας σε αυτή την σημαντική πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων.

Αντικείμενο της «AIMS WOMEN’S COMMISSION» είναι :

– Να διαμορφώσουν για τις γυναίκες τη μεγαλύτερη πλατφόρμα υγείας μέσα από την ενασχόληση με το τρέξιμο

– Να ενθαρρύνουν τις γυναίκες μέσα από το τρέξιμο

– Να βελτιώσουν τη συμμετοχή των γυναικών στα δρομικά γεγονότα σε όλα τον κόσμο

– Να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο δρομικό κίνημα γυναικών στον κόσμο

– Να είναι η κύρια πηγή πληροφόρησης για τις γυναίκες σχετικά με το τρέξιμο αντοχή και μεγάλων αποστάσεων

– Να φέρουν σε επικοινωνία γυναίκες δρομείς από όλο τον κόσμο

– Να δημιουργήσουν κοινωνικά προγράμματα για γυναίκες

Συνολικά σε αυτή την επιτροπή μετέχουν 11 μέλη.

Επικεφαλής τέθηκε η αντιπρόεδρος της AIMS και διοργανώτρια του μαραθωνίου της Tangamanga στο Μεξικό Martha Morales ενώ μεταξύ των μελών είναι βέβαια και ο πρόεδρος της AIMS και διοργανωτής του Μαραθωνίου στη Βαλένθια Paco Borao. Αξίζει να σημειωθεί ότι επί των ημερών του η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μαραθωνίων Δρόμων έχει γιγαντωθεί τα τελευταία χρόνια καθώς υπό την αιγίδα της διοργανώνονται περίπου 460 αγώνες δρόμου σε 115 χώρες σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο.

Στην ανακοίνωση της AIMS παρατίθενται βιογραφικά στοιχεία για όλα τα μέλη.

Για τη Μαρία Πολύζου αναγράφεται ότι πρόκειται για θρυλική αθλήτρια, συγγραφέα και παρουσιάστρια. Σημειώνεται ότι ήταν η πρώτη Ελληνίδα που πήρε μέρος σε Μαραθώνιο Ολυμπιακών Αγώνων το 1996 στην Ατλάντα, ότι είναι κάτοχος του Πανελληνίου Ρεκόρ με 2:33:40, ότι το 2010 στην επέτειο των 2500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα έγινε η πρώτη γυναίκα στην ιστορία που αναβίωσε τον Φειδιππείδιο Άθλο διανύοντας 520 χλμ από την Αθήνα στη Σπάρτη και πίσω στον Μαραθώνα για 6 ημέρες, ότι έχει γράψει το βιβλίο «Ψυχή τε και Σώματι» και πως έχει κάνει δεκάδες ομιλίες για τις αξίες του αθλητισμού και του Μαραθωνίου.

Τα υπόλοιπα μέλη είναι τα εξής:

Dagmawit Amare: Μάνατζερ Στρατηγικής του Great Ethiopian Run για τον οποίο εργάζεται για 15 χρόνια διοργανώνοντας πάνω από 130 αγώνες μαζικής συμμετοχής στην Αιθιοπία. Ένας από αυτούς είναι το “Women First 5k” ένας από τους μεγαλύτερους αγώνες γυναικών με 13.000 συμμετοχές το 2019.

Inna Ghernoblavskaya: Επικεφαλής του Μαραθωνίου της Μόσχας με δράση στην Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή, τη Ρωσική Αθλητική Ομοσπονδία και την Εθνική Υπηρεσία αντιντόπινγκ RUSADA.

Stacey Conley: Αθλήτρια και για 20 χρόνια διευθύντρια του Μαραθωνίου στο Όστιν των ΗΠΑ.

Renna Nelis: Διευθύντρια της AIMS στην Εσθονία. Κατάφερε να αυξήσει τη συμμετοχή των γυναικών στον Μαραθώνιο του Ταλίν σε ποσοστό πάνω από 2% του γυναικείου πληθυσμού στη χώρα της.

Tetsuya “Teddy” Okamura: Διοργανωτής του μεγαλύτερου μαραθωνίου γυναικών στον κόσμο στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας.

Alessandra RAmella Pairin: Διευθύντρια της AIMS στην Ευρώπη και για πολλά χρόνια έχει εργαστεί για τα πιο σημαντικά δρομικά γεγονότα στην Ιταλία μεταξύ των οποίων ο μαραθώνιο στο Τορίνο.

Vaclav Skrivanek: Διευθύντρια Αγώνων δρόμου στην Τσεχία μεταξύ των οποίων και του «χρυσού» μαραθωνίου της Πράγας.

Shirley Yang: Με έντονη κοινωνική δραστηριότητα και προσφορά στην Αθλητική Ομοσπονδία της Κίνας. Συνέβαλε στην εντυπωσιακή αύξηση του δρομικού κινήματος στην ασιατική χώρα. Συγκεκριμένα το 2011 στην Κίνα διοργανώθηκαν 22 μαραθώνιοι, το 2016 328, το 2017 1102 και το 2018 ο αριθμός έφτασε τους 1518! Πάνω από 5,8 εκατομμύρια δρομείς έτρεξαν σε κάποιον μαραθώνιο στην Κίνα το 2018.

Πηγη: fosonline.gr

Μέχρι τις 26 Μαρτίου οι ηλεκτρονικές εγγραφές του No Finish Line Athens

Μέχρι τις 26 Μαρτίου οι ηλεκτρονικές εγγραφές του No Finish Line Athens

Η αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη των ηλεκτρονικών εγγραφών του No Finish Line έχει ξεκινήσει, καθώς τα μεσάνυχτα της 26ης Μαρτίου ολοκληρώνεται η δυνατότητα συμμετοχής ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.nflathens.com.

Oι ενδιαφερόμενοι πρέπει έως αυτή την ημέρα, να δηλώσουν σε ποιον αγώνα του No Finish Line θέλουν να πάρουν μέρος, μεταξύ του 90ωρου αγώνα, του  24ωρου υπερμαραθώνιου Βίκος Ultra Race, του μαραθώνιου αγώνα Nescafé Frappé Marathon και του οικογενειακού αγώνα μίας ώρας HSBC Family Race.

Το Νο Finish Line Athens, θα γίνει για τρίτη συνεχόμενη φορά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, από τις 10 ως τις 14 Απριλίου και ο οικογενειακός αγώνας μίας ώρας HSBC Family Race, που θα γίνει για πρώτη φορά, θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Απριλίου με ώρα έναρξης 11:00 και λήξης 12:00 και φυσικά είναι ανοιχτός για όλες τις οικογένειες.

Ο κ. Στέλιος Πιρπινιάς, επικεφαλή του τομέα Retail Banking & Wealth Management και Marketing της HSBC, τόνισε: «Η συνεργασία μας με το No Finish Line ξεκίνησε το 2017, όταν συμμετείχαμε για πρώτη φορά με ομάδα  δρομέων αποτελούμενη από υπαλλήλους και μέλη των οικογενειών τους. Διαπιστώσαμε ότι οι εργαζόμενοί μας «αγκάλιασαν» αυτή την οργάνωση γιατί επιτρέπει σε ολόκληρη την οικογένεια να αγωνιστεί μαζί για έναν καλό σκοπό. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να στηρίξουμε ακόμα πιο δυναμικά φέτος το No Finish Line εγκαινιάζοντας ως χορηγοί πλέον το HSBC Family Race, καθώς στην HSBC θεωρούμε ότι η κουλτούρα της κοινωνικής προσφοράς και της άθλησης ξεκινάει από την οικογένεια».

Το No Finish Line της Αθήνας που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, θα αρχίσει την Τετάρτη 10 Απριλίου στις 19:00 και θα ολοκληρωθεί  την Κυριακή 14 Απριλίου στις 13:00.

Μέσα σε αυτό το διάστημα οι συμμετέχοντες μπορούν να περπατήσουν ή να τρέξουν ότι ώρα θέλουν, όποια στιγμή της ημέρας ή της νύχτας θέλουν, για όσες φορές και ημέρες θέλουν, με όποιο τρόπο και ρυθμό θέλουν και για όση διάρκεια θέλουν, μέσα στην κυκλική διαδρομή 1000μ. γύρω από το Κανάλι του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για να προσφέρουν χρήματα στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί», ανάλογα με τα χιλιόμετρα που θα καλύψουν.

Μεγάλοι Χορηγοί του No Finish Line Athens είναι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Εθνική Ασφαλιστική και για πρώτη φορά η Mastercard, δύο κορυφαίοι οργανισμοί που δίνουν ιδιαίτερο βάρος στην εταιρική κοινωνική ευθύνη, ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά που έχουν ανάγκη!

Επίσημοι χορηγοί είναι ο Nescafé Frappé, το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος και η τράπεζα HSBC. Eπίσημοι πάροχοι είναι η εταιρεία παγωτών Froneri, τα ζυμαρικά Barilla, η Βίκος Cola και η εταιρεία αθλητικών ειδών Saucony. Eπίσημοι υποστηρικτές είναι η εταιρία συμπληρωμάτων διατροφής Ηerbalife Nutrition, τα φυσικά καλλυντικά Bee Cera, o Oμιλος Ιατρικού Αθηνών, η μπύρα Fix Aνευ και τα μπισκότα Παπαδοπούλου.

Επίσημοι Υποστηρικτές είναι το ξενοδοχείο Marriot Athens, η φαρμακευτική εταιρεία UNIPHARMA/InterMed, η διεθνής αλυσίδα καταστημάτων λιανεμπορίου Lidl, το catering Δειπνοσοφιστήριον και η εκτυπωτική βιομηχανία Χαϊδεμένος.

Για επικοινωνία με την διοργάνωση μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο [email protected].

Για πληροφορίες στο www.nflathens.com και στο www.facebook.com/NoFinishLineAthens

To πρόγραμμα των Βίκος Street Relays της Πάτρας

To πρόγραμμα των Βίκος Street Relays της Πάτρας

To Σάββατο 23 Μαρτίου, στις 17:30 θα γίνουν την πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Α’ τα Bίκος Street Relays της Πάτρας, που είναι το πρώτα της φετινής σειράς του πρωταθλήματος σκυταλοδρομιών δρόμου.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου

17:30-18:15     Διεξαγωγή αγώνα Street Relays 4×1000μ.

18:15-18:45     Διεξαγωγή αγώνα Kids Relays 4×100μ.

18:45-19:45     Διεξαγωγή αγώνα Street Run 5000μ.

19:30-19:45     Βραβεύσεις νικητών Street Relays 4×1000μ. και Street Run 5000μ.

20:00-21:30     Διεξαγωγή μουσικού προγράμματος με τον Μύρωνα Στρατή

O αγώνας 4Χ1000 μ. ειδικά για την Πάτρα, είναι αφιερωμένος στη μνήμη του σπουδαίου εκπαιδευτικού και παιδαγωγού Ηλία Κατσαούνου που έφυγε
άδικα και πρόωρα από τη ζωή το περασμένο καλοκαίρι.

Μετά τη λήξη των αγώνων, θα ακολουθήσει live εμφάνιση επί σκηνής με είσοδο ελεύθερη για όλους του εξαιρετικού τραγουδιστή και συνθέτη Μύρωνα Στρατή, που θα διασκεδάσει τους δρομείς αλλά και τους θεατές.

Επίσης στην Πάτρα θα είναι ο αγαπητός στη νεολαία Θέμης Γεωργαντάς, ο οποίος είναι το νέο μέλος της οικογένειας των Βίκος Street Relays και θα παρουσιάζει τους αγώνες!

Η παραλαβή εξοπλισμού (αριθμών, chip, σκυτάλων και άλλων αναμνηστικών), θα γίνεται από την γραμματεία των αγώνων, που θα λειτουργεί στο κατάστημα της WΑΤΤ+VΟLT Αγίου Ανδρέου 68 , την Παρασκευή 22 Μαρτίου έως τις 20:00.

Το Σάββατο 23 Μαρτίου, η λειτουργία της γραμματείας για παραλαβή εξοπλισμού και διάθεση τελευταίων διαθέσιμων συμμετοχών θα είναι στην πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Α’ από 10:00 έως 16:00.

Ο αγώνας γίνεται με τη συνεργασία του Πατραϊκού Ομίλου Φίλων Αθλητισμού, του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Αχαΐας «Φειδιππίδης» και του «Ερμής 1877», καθώς και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η Βίκος, η κορυφαία ελληνική βιομηχανία νερών και αναψυκτικών, είναι ο Ονομαστικός Χορηγός των Street Relays για έκτη συνεχή χρονιά, ενώ η WATT+VOLT, η κορυφαία ελληνική εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών ενέργειας, είναι ο Μεγάλος Χορηγός των αγώνων. Επίσημος Χορηγός είναι η Interwetten, ένα από τα σημαντικότερα διεθνή brand names στο χώρο του online gaming, το οποίο συνδυάζει κορυφαία ασφάλεια και αξιοπιστία, καθώς το Ypostirixis Group. Μεγάλοι υποστηρικτές είναι η κορυφαία εταιρεία αθλητικών ειδών Saucony, η νo 1 θερμαντική αναλγητική κρέμα Counterpain και τα καταστήματα αθλητικών ειδών Intersport.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Email[email protected] (για θέματα συμμετοχών και γενικών πληροφοριών), [email protected] (για θέματα media), [email protected] (για θέματα marketing)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

http://relays.gr/

https://www.facebook.com/StreetRelaysGreece/

https://www.instagram.com/street_relays/

https://twitter.com/StreetRelays

x

Send this to a friend