Aδελφοποιήθηκαν ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου και ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας

Aδελφοποιήθηκαν ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου και ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας

Σε εξαιρετικά θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε στις 28 Απριλίου στη Ρόδο, η τελετή αδελφοποίησης του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου και του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας. Στην κατάμεστη από αθλητές, στελέχη του εγχώριου αθλητισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης, αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου οι δύο διοργανώσεις προχώρησαν σε μία κίνηση ιδιαίτερα μεγάλης συμβολικής σημασίας, που περιλαμβάνει ταυτόχρονα σειρά κοινών δράσεων. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, τα επόμενα βήματα της αδελφοποίησης των δύο διοργανώσεων περιλαμβάνουν:

-Ανταλλαγή αντιπροσωπειών
-Φιλοξενία των πρώτων νικητών της κάθε διοργάνωσης
-Κοινά αγωνιστικά πακέτα
-Κοινά πακέτα φιλοξενίας
-Κοινές δράσεις επικοινωνίας
-Κοινή εμπορική συνεργασία

Ο Δήμαρχος Λάρνακας, κ. Ανδρέας Βύρας, που έδωσε το παρών στην τελετή, αναφέρθηκε στα κοινά χαρακτηριστικά που διέπουν Κύπρο και Ρόδο, τα οποία όπως χαρακτηριστικά σχολίασε “προκύπτουν μέσα από τις ιστορικά στενές σχέσεις των δύο νησιών”. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να μεταφέρει τη χαρά των Λαρνακέων για την αδελφοποίηση των δύο αθλητικών διοργανώσεων, που αποτελούν σημαντικά ορόσημα για το δρομικό κίνημα, υπερβαίνοντας τα σύνορα των δύο χωρών.

Κατά την ομιλία της, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου, κα Μαριέτα Παπαβασιλείου επεσήμανε το κοινό όραμα που μοιράζονται οι δύο διοργανώσεις. Ταυτόχρονα δε, αναφέρθηκε στη σημασία των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, ως μέσου ανάδειξης και ανάπτυξης των περιφερειακών πόλεων.

Ο εκτελεστικός Διευθυντής της Οργανωτικής Επιτροπής του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, κ. Κώστας Ντάλτας αναφέρθηκε στις μεγάλες προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο διοργανώσεων, χάρις όχι μόνο στα κοινά τους χαρακτηριστικά, αλλά και στη γεωγραφική εγγύτητα. Παράλληλα απηύθυνε πρόσκληση, ώστε η παρουσία Ροδιτών στον 2ο Radisson Blu Διεθνή  Μαραθώνιο Λάρνακας να είναι αυξημένη, δίνοντας την ευκαιρία στους Λαρνακείς να ανταποδώσουν τη φιλοξενία που τους ετοίμασαν οι τοπικές αρχές και οι κάτοικοι της Ρόδου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αδελφοποίησης των διοργανώσεων, τιμήθηκε η Ολυμπιονίκης Νίκη Ξάνθου, η Πανελληνιονίκης Ουρανία Ρεμπούλη και ο πρωτεργάτης του Μαραθωνίου της Ρόδου, Λευτέρης Καστρούνης, για τη σημαντική προσφορά τους στον αθλητισμό και τη συνεχή παρουσία τους στην αθλητική ενεργοποίηση της νέας γενιάς.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Ρόδο, ο Δήμαρχος Λάρνακας, κ. Ανδρέας Βύρας και ο εκτελεστικός Διευθυντής της Οργανωτικής Επιτροπής του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, κ. Κώστας Ντάλτας πραγματοποίησαν παράλληλα συναντήσεις με τον Δήμαρχο Ρόδου, κ. Φώτη Χατζηδιάκου και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργο Χατζημάρκου. Αμφότεροι οι πολιτειακοί παράγοντες εξέφρασαν το θαυμασμό τους προς τη διοργάνωση της Λάρνακας για την καλλιέργεια του μαζικού αθλητισμού, ενώ δέχτηκαν τα συγχαρητήρια των φιλοξενούμενων για την παγκόσμια ανάδειξη της Ρόδου, μέσω της εκεί διοργάνωσης.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 18 Νοεμβρίου 2018, στον 2ο RadissonBlu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας.

Previous ArticleNext Article

Εκδρομή στον Ομήρειο Ημιμαραθώνιο της Ίου οι Αθηναίοι Δρομείς

Εκδρομή στον Ομήρειο Ημιμαραθώνιο της Ίου οι Αθηναίοι Δρομείς

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αθηναίοι Δρομείς θα πραγματοποιήσει διήμερη εκδρομή 9 και 10 Ιουνίου καθώς και ομαδική εγγραφή, για τον 3ο Ομήρειο Ημιμαραθώνιο Δρόμο που θα διεξαχθεί στην πανέμορφη Ιο.

Θα υπάρχουν δωρεάν ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Πειραιά για Ιο και επιστροφή, μια ευγενική χορηγία της BLUE STAR FERRIES και της διοργάνωσης του αγώνα, καθώς και σημαντικές εκπτώσεις στα δωμάτια.

ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ

21 ΧΛΜ

10 ΧΛΜ

3 ΧΛΜ

Το κόστος συμμετοχής για τον αγώνα των 21ΧΛΜ είναι 10 €, για τα 10ΧΛΜ είναι 5 €, για τα 3ΧΛΜ είναι 5 € και περιλαμβάνει ηλεκτρονική χρονομέτρηση αναμνηστικό μετάλλιο καθώς και t-shirt.

Για συμμετοχές παρακαλούμε τα μέλη και τους φίλους από όλους τους Συλλόγους να επικοινωνούν ηλεκτρονικά [email protected] και τηλεφωνικά κ. Βαγγέλη Λεμπέση 6977212169 μέχρι 3/6/2018 δηλώνοντας:

  • ΕΠΩΝΥΜΟ
  • ΟΝΟΜΑ
  • ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ
  • ΑΓΩΝΙΣΜΑ
  • ΦΥΛΟ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ
  • ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑΣ
  • Email
  • ΜΕΓΕΘΟΣ T Shirt

Μέχρι 40 συμμετοχές θα γίνουν δεκτές και για αυτό θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Για να θεωρείτε έγκυρη η συμμετοχή σας θα πρέπει να έχει κατατεθεί μέχρι 3/6/2018 το αντίστοιχο κόστος του αγώνα.

Η καταβολή μπορεί να γίνει με κατάθεση στους λογαριασμούς:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕZA

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ            721/322525-93

IBAN                GR50 0110 7210 0000 7213 2252 593

ΤΡΑΠΕZAEUROBANK

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ            0026-0604-74-0101580382

IBAN                GR70 02606040000740101580382

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ Γιώργος Διαμαντής και στις δύο περιπτώσεις.

Παράκληση, να αναγράφεται στις παρατηρήσεις το όνομα του συμμετέχοντα και τον αγωνα σε 24 χαρακτήρες (πχ Παναγιώτης Βλάχος Ιος). Το καταθετήριο με email [email protected] Μόνο σε περίπτωση αδυναμίας με fax στο 2106420949.

* Η φωτογραφία είναι από το sportcyclades.gr

Με το Spike άρχισε η δράση στο 2ο Amorgos Trail Challenge

Με το Spike άρχισε η δράση στο 2ο Amorgos Trail Challenge

Σε εξέλιξη βρίσκεται το 2ο Amorgos Trail Challenge στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων. Η αρχή έγινε με το απαιτητικό και ξεχωριστό Spike. Μια μοναδική προσπάθεια δεκάδων αθλητών να κατακτήσουν την κορυφή της Νικουριάς, του νησιού που βρίσκεται απέναντι από τον λιμάνι της Αιγιάλης.

Οι αθλητές επιβιβάστηκαν σε λάντζες από τον όρμο του Αγ. Παύλου και λίγα λεπτά αργότερα δόθηκε η εκκίνηση από την παραλία της Νικουριάς. Οι αθλητές «κατέκτησαν» μία από τις κορυφές  του νησιού και τερμάτισαν στην ακροθαλασσιά, διανύοντας μια απόσταση 1500μ. Το χαρακτηριστικό και η ομορφιά του Spike είναι η απουσία σηματοδοτημένου μονοπατιού.

Οι αθλητές καλούνται να βρουν μόνοι τους το μονοπάτι που θα τους οδηγήσει στην κορυφή ενώ η επιστροφή γίνεται μέσα από το ρέμα μικρού χειμμάρου που καταλήγει στην πανέμορφη παραλία και τα γαλαζοπράσινα νερά.

Νικητές της διαδρομής στους άνδρες: Νίκος Ροδόπουλος, Νίκος Θεολογίτης, Νικήτας Πλακούτας. Οι τρεις πρώτες γυναίκες που τερμάτισαν το Spike είναι οι : Ασπασία Σιαμπάνη, Αθανασία Τσουμελέκα, Ασημίνα Ιγγλέζου.

Το Spike εντυπωσίασε και είναι ο  προάγγελος των αγώνων της Κυριακή με δύο διαδρομές. Η μεγάλη διαδρομή των 19,5χλμ με εκκίνηση από το μοναστήρι της Παναγιάς Χοζοβιώτισσας υπό τους ήχους της καμπάνας και μέσω της κορυφογραμμής της Αμοργού τερματισμός στην παραλία της Αιγιάλης. Η μικρότερη διαδρομή των 5,5χλμ  έχει εκκίνηση από το χωριό της Λαγκάδας, περνάει μέσα από τα Θολάρια και τερματίζει στην ακροθαλασσιά της Αιγιάλης. Το runnfun.gr είναι στην Αμοργό και συμμετέχει σε όλες τις διαδρομές

Photo Credits : Nikos Libertas, Manolis Papadakis, Μάνος Χρυσσός

 

 

 

Ο Αλέξανδρος Φωτιάδης στο Χορτιάτης Trail Run

Ο Αλέξανδρος Φωτιάδης στο Χορτιάτης Trail Run 2018

Ο Αλέξανδρος Φωτιάδης,νικητής του RODOPI CHALLENGE 50 M πριν απο λίγες μέρες και κάτοχος του ρεκόρ διαδρομής του αγώνα μας,θα δώσει το παρόν στον 8ο Χορτιάτης Trail Run.

Ένας εξαιρετικός αθλητής και άνθρωπος ,που θα προσπαθήσει για το καλύτερο στον αγώνα,είναι συμμετοχή που τιμά τον αγώνα,και είναι χαρά μας που θα τον φιλοξενήσουμε.

Στις 27 Μαϊου ο αγώνας

Θυμίζουμε ότι ο αγώνας που είχε προγραμματιστεί για τις 04/03/2018, αλλά αναβλήθηκε λόγω μεγάλης ποσότητας χιονιού που υπήρχε στα μονοπάτια θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27/05/2018 για 8η συνεχόμενη χρονιά.

Ο φετινός αγώνας είναι αφιερωμένος στην μνήμη του Δημήτρη Κρυστάλλη και του Γιάτσεκ Μπόγκοτς που έφυγαν πρόωρα από τη ζωή.

Για την Οργανωτική Επιτροπή
Ο Τεχνικός Διευθυντής του αγώνα
Καιάφας Στυλιανός

Send this to a friend