10 Σχολεία και 23 Οργανώσεις στηρίζουν τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

10 Σχολεία και 23 Οργανώσεις στηρίζουν τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Η γιορτή της Αθήνας πλησιάζει.Την Κυριακή 17 Μαρτίου χιλιάδες δρομείς και πολίτες θα γεμίσουν τους δρόμους της πόλης αλλάζοντας εντελώς την εικόνα της για πολλές ώρες. Ανάμεσα σε αυτούς που θα βρεθούν εκείνη της μέρα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας θα είναι και εκατοντάδες μαθητές.

Δέκα σχολεία επέλεξαν να στηρίξουν το πρόγραμμα εθελοντισμού του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε πολλούς μικρούς μαθητές να ζήσουν από κοντά μία μοναδική εμπειρία. Μέσα από τη συμμετοχή τους στον αγώνα τα παιδιά έρχονται ακόμα πιο κοντά στον αθλητισμό διασκεδάζοντας, ενώ παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν νέες φιλίες.

Φυσικά, από τη συμμετοχή τους στο εθελοντικό πρόγραμμα θα μάθουν και άλλα πράγματα τα οποία θα τους φανούν ιδιαίτερα σημαντικά στη ζωή τους. Δύο εξ αυτών είναι η ενδυνάμωση του πνεύματος της ομαδικότητας και της συνεργασίας, αλλά και η εκμάθηση της σημαντικότητας του τρίπτυχου Συνεισφορά – Αλληλεγγύη – Αλτρουισμός.

Η παρουσία τους στον Ημιμαραθώνιο θα βοηθήσει τους νεαρούς μαθητές να επιταχύνουν την ανάπτυξη των ηγετικών τους δεξιοτήτων και να αποκτήσουν θάρρος, επικοινωνία, δημιουργικότητα, ομαδικότητα, ανεξαρτησία, αυτοπεποίθηση και υπομονή.

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι μικροί μαθητές θα πάρουν και βεβαιώσεις για τη συμμετοχή τους το οποίο μετέπειτα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μετέπειτα στο Βιογραφικό τους σημείωμα.

Τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα:

Πειραματικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων

Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Γέρακα

2ο ΓΥΜΝ. ΓΛ. ΝΕΡΩΝ

Ιόνιος Σχολή (ΙΒ ΔΙΠΛΩΜΑ)

6ο Γυμνάσιο Αθηνών

2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ο ΠΛΑΤΩΝ (IB ΔΙΠΛΩΜΑ)

Λεόντειος Σχολή Ν. Σμύρνης

3ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης

Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Σ.Π.Α)

Εθελοντές: Η κινητήρια δύναμη του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας

Άνθρωποι κάθε ηλικίας μεμονωμένα, αλλά και πολλές εθελοντικές ομάδες στηρίζουν τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας.

Την Κυριακή 17 Μαρτίου χιλιάδες άνθρωποι θα βρεθούν στο κέντρο της Αθήνας για να συμμετάσχουν στον 8ο Ημιμαραθώνιο. Ο ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος της Αθήνας (ο οποίος εκπροσωπείται μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθήνας- ΟΠΑΝΔΑ) διοργανώνουν την ετήσια γιορτή της πόλης στην οποία θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 23.000 δρομείς στις τρεις αποστάσεις (Ημιμαραθώνιος, 5χλμ., 3χλμ.), ενώ αυξημένη θα είναι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια η συμμετοχή των δρομέων από το εξωτερικό.

Για να στεφθεί σε επιτυχία η διοργάνωση για μία ακόμα χρονιά, είναι απαραίτητη η συμβολή χιλιάδων εθελοντών. Άνθρωποι κάθε ηλικίας μεμονωμένα, αλλά και πολλές εθελοντικές ομάδες με το έργο τους και την καλή τους διάθεση, συμβάλλουν αποφασιστικά στη διεξαγωγή του αγώνα. Παράλληλα, στέλνουν κι ένα σπουδαίο μήνυμα για τη σημασία της προσφοράς.

Βασιζόμενο στις αρχές της ανιδιοτελούς προσφοράς, το πρόγραμμα Εθελοντισμού του Ημιμαραθωνίου Αθήνας εμπνέει μια μεγάλη και ενθουσιώδης ομάδα εθελοντών που μέσα από τις θέσεις που κατέχουν την ημέρα του αγώνα προσφέρουν υψηλή ποιότητα υπηρεσιών στους δρομείς χαρίζοντας ζεστά χαμόγελα υποστήριξης σε όλους.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα στοιχεία για το πρόγραμμα Εθελοντισμού του Ημιμαραθωνίου πατήστε εδώ. (https://athinahalfmarathon.gr/index.php/el/volunteers-gr)

Αναλυτικά οι εθελοντικές ομάδες που συμμετέχουν στον 8ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

 1. Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
 2. RSF
 3. Ελληνική Διασωστική Ομάδα Κορυδαλλού
 4. Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων
 5. Επιστημονική Εταιρεία Αθλητικής Οδοντριατικής
 6. Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Αττικής
 7. Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων
 8. Παγκρήτιος Ένωσις
 9. Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών
 10. Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχια 2004+
 11. Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα
 12. Ιόνιος Σχολή
 13. Πειραματικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων
 14. Λεόντειος Σχολή Νέας Σμύρνης
 15. Εκπαιδευτήρια ο ”ΠΛΑΤΩΝ”
 16. 2ο Γυμνάσιο Γλυκών Νερών
 17. 6ο (πρώην ΣΤ΄) Γυμνάσιο Αθηνών
 18. GPSF – Greek Pharmaceutical Students’ Federation
 19. Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Ολυμπιακού Χωριού – Αχαρνών
 20. Εθελοντές πολιτικής προστασίας Νέας Φιλαδέλφειας
 21. V Strom Riders Hellas
 22. Ποδηλατό-δραση
 23. Εθελούσιοι – Εθελοντές αθλητισμού – πολιτισμού
Previous ArticleNext Article

Ματαίωση του 10ου  αγώνα ορεινού τρεξίματος Ξηρολιβάδου 14χλμ

Η οργανωτική επιτροπή της διοργάνωσης ”10ος  αγώνας ορεινού τρεξίματος Ξηρολιβάδου” που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στις 5 Ιούλη 2020,  ανακοινώνει την ματαίωση του αγώνα  λόγω των μέτρων απαγόρευσης συνωστισμού και μαζικών εκδηλώσεων που αφορούν τον covid-19 .

Παραμένουμε συντονισμένοι και θα επανέλθουμε του χρόνου το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιούλη 2021

ΓΓΑ: Δεν υπάρχει αγωνιστικό πρωτόκολλο για αγώνες δρόμου, ούτε και δίνεται άδεια για τη διεξαγωγή τους 

Poikilo Rocky Mountain 2019

Επιστολή προς την Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ απέστειλε ο «ΠΔΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ» σχετικά με την διεξαγωγή της διοργάνωσης ορεινού τρεξίματος «Poikilo Rocky Mountain».

Η διοργάνωση με τρεις διαδρομές (22.5km, 8Km, 4km) ήταν προγραμματισμένη για τις  29 Μαρτίου 2020 στο Ποικίλο Όρος με εκκίνηση από την Πετρούπολη. Πειθαρχώντας στις οδηγίες της Κυβέρνησης για την καταπολέμηση της πανδημίας του COVID-19 οδηγηθήκαμε στην αναβολή του.

Ως σύλλογος πήραμε την πρωτοβουλία και με την επιστολή μας ζητήσαμε να ενημερωθούμε για το  Πρωτόκολλο Υγείας που πρέπει να ακολουθήσουμε για να πραγματοποιήσουμε μέχρι τα μέσα Ιουλίου μια ασφαλή και σύμφωνη με τις επιστημονικές οδηγίες διοργάνωση.

Άμεσα λάβαμε από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ την ακόλουθη απάντηση:

«Η Υ.Ε.Ε της Γ.Γ.Α είναι αρμόδια για την εκπόνηση των γενικών πρωτοκόλλων ασφαλούς άθλησης, κατά την επανεκκίνησης της αθλητικής δραστηριότητας και υπό τις συνέπειες της πανδημίας COVID 19. Τα ειδικά πρωτόκολλα προπονήσεων και αγώνων καταρτίζονται από την εκάστοτε αρμόδια εθνική ομοσπονδία κάθε αθλήματος και αποστέλλονται για έγκριση στην Υ.Ε.Ε. Επί του παρόντος δεν υπάρχει αγωνιστικό πρωτόκολλο για αγώνες δρόμου, ούτε και δίνεται άδεια για τη διεξαγωγή τους. 

Είμαστε στη διάθεσή σας για να ελέγξουμε οποιοδήποτε πρωτόκολλο συντάξετε μαζί με την αρμόδια ομοσπονδία η οποία, υποθέτουμε, θα έχει και υπό την αιγίδα της τη διοργάνωσή σας. Μέχρι τότε ισχύουν όσα ορίζουν τα πρωτόκολλα ασφαλούς άθλησης της Γ.Γ.Α.

Με εκτίμηση

Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή Γ.Γ.Α»

Βασική προτεραιότητα του Συλλόγου μας ως διοργανωτές είναι η απόλυτη ασφάλεια όσων συμμετέχουν αλλά και των συνοδών τους. Πρέπει όσοι αγαπάμε την άθληση και το δρομικό κίνημα, μέσα από συνεργασία και συνεννόηση, να κερδίσουμε ΜΑΖΙ την γρηγορότερη και ασφαλέστερη  επιστροφή σε αυτά που αγαπάμε: τους αγώνες και το τρέξιμο!

Αναμένουμε τις πρωτοβουλίες της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, που ανήκει ο Σύλλογος μας, και του ΣΕΓΑΣ για να ορίσουμε τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα.

Δείτε το περιεχόμενο της επιστολής μας

epistoli

ΠΔΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Ζωναράς

x
Send this to a friend