Site icon runnfun.gr

Τροφές και ροφήματα… υπεράνω υποψίας που σας παχαίνουν

Ύπουλες τροφές και ροφήματα που σας παχαίνουν

Υπάρχουν κάποιες τροφές που είναι δεδομένο πως δεν πρέπει να τρώμε όταν θέλουμε να χάσουμε κιλά: οι τηγανητές πατάτες, τα ζυμαρικά, τα γλυκά καθώς και διάφορες άλλες. Τι γίνεται όμως με τις… άλλες που νομίζουμε ότι δεν παχαίνουν αλλά κάνουν ακριβώς το αντίθετο;

Ας τις έχουμε στο νου μας για να ξέρουμε τι μας φταίει. Μερικές από αυτές είναι οι εξής:

Κατεψυγμένα γεύματα

Συχνά είναι πολύ βολικό να τρώμε κατεψυγμένα γεύματα: πάμε στο σούπερ μάρκετ, τα αγοράζουμε, τα βάζουμε στην κατάψυξη και απλά τα βγάζουμε όταν είναι να τα φάμε. Όμως τα κατεψυγμένα γεύματα περιέχουν τόσο πολύ νάτριο που μπορούν να μετατρέψουν σε παχυντική μια τροφή που κανονικά δεν είναι. Επίσης, τα κατεψυγμένα γεύματα δεν περιέχουν επαρκείς ίνες για να σας κρατήσουν χορτάτους, κάτι που σημαίνει πως είναι δεδομένο πως θα ξαναφάτε σύντομα.

Αγορασμένοι φρουτοχυμοί

Μια πορτοκαλάδα ή ένας χυμός με πολλά φρούτα είναι πάντα μια υγιεινή και ελάχιστα παχυντική συνήθεια. Σωστά; Λάθος. Αυτό είναι κάτι που δεν ισχύει πάντα για τους χυμούς αλλά μόνο για τους σπιτικούς. Αντίθετα, οι αγορασμένοι περιέχουν πολλές επιπλέον θερμίδες και μπόλικη ζάχαρη σε αντίθεση με τον σπιτικό χυμό που εσύ ελέγχεις πόση ζάχαρη και πόσες θερμίδες θα περιέχει. Μην είστε τεμπέληδες, τα φτιάχνετε εσείς τους χυμούς σας αντί να τους αγοράζετε. Δεν θα παχύνετε απρόσμενα.

Ορισμένα χορτοφαγικά γεύματα

Αν κάτι δεν έχει μέσα κρέας αλλά αντίθετα, εμπίπτει στην κατηγορία του χορτοφαγικού γεύματος, πολλές φορές αυτόματα θεωρούμε πως δεν είναι παχυντικό. Δεν είναι έτσι πάντα όμως. Και εδώ μπαίνει ο διαχωρισμός ανάμεσα στα φρέσκα και τα συσκευασμένα. Όταν πρόκειται για συσκευασμένα λαχανικά οι θερμίδες αυξάνονται. Αποφύγετε κάθε τι που είναι επεξεργασμένο λαχανικό και σίγουρα δεν θα πάρετε κάποια περιττά και ύπουλα κιλά.

Χυμός αλόης

Το μεγαλύτερο μέρος του χυμού αλόης, του ροφήματος που προέρχεται από την καρύδα, είναι το νερό ή το τσάι και στην συνέχεια προστίθενται διάφορα γλυκαντικά και φυσικά αρώματα. Ενώ υποτίθεται πως αυτός ο χυμός έχει οφέλη για την υγεία και δεν παχαίνει, κανένας από αυτούς τους ισχυρισμούς δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.

Αλόη: Θαυματουργή για τον οργανισμό αλλά και επικίνδυνη!

Το ακριβώς αντίθετο μάλιστα αφού η γνήσια γεύση της αλόης είναι πικρή και προστίθενται διάφορα γλυκαντικά που παχαίνουν. Συν τοις άλλοις, είναι δεδομένο πως ο χυμός αλόης έχει διουρητικές ιδιότητες και αν ληφθεί σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια καλίου από το σώμα σας, η οποία είναι δυνητικά επικίνδυνη.

Ποπ-κορν (ακόμα και σπιτικό)

Για πολλούς, το σπιτικό ποπ-κορν συνδυάζει την ένοχη απόλαυση ενός αλμυρού σνακ με τα χαρακτηριστικά μιας τροφής που δεν παχαίνει ιδιαίτερα. Μεγάλο λάθος. Διότι ακόμα και σπιτικό, το ποπ-κορν είναι παχυντικό. Και αυτό γιατί δεν είναι ακριβώς… σπιτικό μόνο και μόνο επειδή το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων μας. Το νάτριο, το βούτυρο και τα τεχνητά συστατικά που περιέχει έτσι κι αλλιώς συγκροτούν ένα… κοκτέιλ θερμίδων.

Ας το θυμόμαστε αυτό όταν προτιμάμε να φτιάξουμε ποπ-κορν στο σπίτι μας πιστεύοντας ότι είναι μια πρακτική που δεν θα μας παχύνει σε αντίθεση με τα πατατάκια, τα γαριδάκια και τα υπόλοιπα σνακ.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί τρώω σαλάτες και παχαίνω;

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version