Site icon runnfun.gr

Τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγουμε να αγοράζουμε από το Super Market

Δεν είναι μυστικό ότι πολλά από τα «υγιεινά» τρόφιμα που βρίσκονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι τουλάχιστον αμφιλεγόμενα.

Ορισμένοι χυμοί φρούτων ή μερικά γιαούρτια είναι πολλές φορές τροφές που φαίνονται εντελώς υγιεινές  αλλά στην πραγματικότητα είναι φορτωμένες με πρόσθετα σάκχαρα και άλλα ανθυγιεινά συστατικά.

Καλό είναι λοιπόν να αποφεύγουμε την αγορά τους και να βρίσκουμε τα κατάλληλα μαγαζιά.

Ψωμί ολικής αλέσεως

Δεν είναι πάντα τόσο υγιεινό όσο φαίνεται. Μάλιστα, το ψωμί ολικής αλέσεως όταν το συναντάμε στο σούπερ μάρκετ έχει μέχρι και τέσσερις φορές περισσότερα συστατικά από ό, τι είναι απαραίτητο και αυτό είναι κάτι που γίνεται προκειμένου να διατηρήσει τη φρεσκάδα του. Μην ξεγελιέστε…

Τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα στο Super Market τις ημέρες του Κορωνοϊού  

Χυμοί

Οι φυσικοί φρουτοχυμοί είναι όχι μόνο πλούσιοι σε θερμίδες αλλά ταυτόχρονα πλούσιοι τόσο σε ζάχαρη όσο και σε λιπαρά. Αν σας αρέσουν οι χυμοί τότε καλό είναι να τους φτιάχνετε μόνοι σας στο σπίτι με φρούτα που έχετε αγοράσει και όχι να τους παίρνετε έτοιμους από το σούπερ μάρκετ. Αν είναι συσκευασμένοι είναι και πιο… ύπουλη κατάσταση.

Κατεψυγμένα γεύματα

Τα κατεψυγμένα γεύματα που διατίθενται στο εμπόριο και τα οποία διαφημίζονται ως γεύματά χαμηλών θερμίδων μπορεί να περιέχουν λιγότερο από 300 θερμίδες αλλά στερούνται διαφόρων σημαντικών συστατικών και σας αφήνουν πεινασμένους σε ελάχιστο χρόνο από την κατανάλωσή τους. Επίσης, τείνουν να είναι φορτωμένα με νάτριο για τη διατήρηση φρεσκάδας κάτι που δεν είναι και ιδιαίτερα ιδανικό.

Βρώμη

Η βρώμη προωθείται ως μέρος ενός ισορροπημένου και θρεπτικού πρωινού εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητας της σε ίνες. Ωστόσο δεν είναι όλα τα είδη της βρώμης το ίδιο. Πολλές συσκευασμένες εκδοχές της έχουν απίστευτα υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και νάτριο. Ψάξτε για τις ποικιλίες βρώμης που ως πρώτο συστατικό τους απαριθμούν τη βρώμη και περιέχουν λιγότερα από έξι γραμμάρια ζάχαρης και 140 χιλιοστόγραμμα νατρίου ανά μερίδα.

Τι πρέπει να κάνουμε τελικά με τα ψώνια του Super Market;

Συσκευασμένες σαλάτες

Πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι το να αγοράζεις έτοιμες σαλάτες, οι οποίες δεν έχουν λιπαρά είναι ένας υγιής τρόπος για να γλιτώσετε θερμίδες. Δεν ισχύει όμως. Οι εν λόγω σαλάτες είναι γεμάτες από χόρτα, τα οποία περιέχουν λιποδιαλυτές βιταμίνες, βασικά μέταλλα και αντιοξειδωτικά που προστατεύουν το σώμα μας από την ασθένεια. Χωρίς την προσθήκη όμως κάποιου υγιούς λίπους, το σώμα μας δεν είναι σε θέση να απορροφήσει πλήρως τα θρεπτικά συστατικά στις σαλάτες.

Διαβάστε επίσης: Πως θα αναγνωρίσεις το καλάθι του δρομέα στο Super Market!

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version