Site icon runnfun.gr

Τρεις λόγοι που οι δρομείς πρέπει να τρώνε φραγκοστάφυλα

Τρεις λόγοι που οι δρομείς πρέπει να τρώνε φραγκοστάφυλα

Όταν μιλάμε για τα λεγόμενα «σούπερ φρούτα», τα φρούτα δηλαδή εκείνα που ενδυναμώνουν τον ανθρώπινο οργανισμό με εντυπωσιακό τρόπο, τα μύρτιλα παίρνουν συνήθως όλα τα εύσημα. Αλλά είναι η ώρα να μιλήσουμε και για ένα άλλο φρούτο που είναι χαρακτηριστικό αυτής της κατηγορίας: τα μαύρα φραγκοστάφυλα.

Όλοι οι επιστήμονες διαπιστώνουν πως η προσθήκη αυτών των ασύλληπτα θρεπτικών φρούτων στη διατροφή σας μπορεί να οδηγήσει σε αξιοσημείωτα οφέλη: από την επιτάχυνση της ανάκαμψης μέχρι το κάψιμο του λίπους και από εκεί στην ενίσχυση της απόδοσής σας. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι τα μαύρα φραγκοστάφυλα έχουν πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε ανθοκυανίνες, που μπορούν να αυξήσουν τη ροή του αίματος κατά 35% κάτι που με τη σειρά του, οδηγεί σε αυξημένη αιμοσφαιρίνη και βελτιωμένη πρόσληψη και αξιοποίηση οξυγόνου κατά τη διάρκεια της άσκησης. Συν τοις άλλοις είναι πολύ νόστιμα…

Ακολουθούν τρεις λόγοι για τους οποίους οι δρομείς πρέπει να τρώνε περισσότερα φραγκοστάφυλα:

1. Επιταχύνουν την ανάκαμψη του σώματος

Μια δόση εκχυλίσματος μαύρου φραγκοστάφυλου θα μπορούσε να βοηθήσει στην επιτάχυνση της αποκατάστασης. Μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο του Τσίτσεστερ διαπίστωσε πως η κάθαρση γαλακτικού οξέος ήταν μεγαλύτερη στο 64% των συμμετεχόντων που είχαν πάρει εκχύλισμα μαύρου φραγκοστάφυλου πριν από ένα έντονο πρόγραμμα εκγύμνασης.

2. Ενισχύουν την απόδοση

Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι η λήψη εκχυλίσματος φραγκοστάφυλου προκάλεσε αύξηση κατά 6,9 έως 8,2% στη διάμετρο της μηριαίας αρτηρίας, με αποτέλεσμα την αύξηση της ροής του αίματος κατά 20-35%. Η ενισχυμένη ροή αίματος σημαίνει ότι οι μύες κουράζονται λιγότερο, κάτι που αυτόματα οδηγεί σε καλύτερη απόδοση.

3. Καίνε τα λίπη

Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Τσίτσεστερ για τα οφέλη του συμπληρώματος CurranNZ το οποίο αποτελείται από φραγκοστάφυλα διαπίστωσε ότι οδηγεί σε αύξηση της οξείδωσης λίπους κατά 15-27% σε ασκήσεις χαμηλής ή μέτριας έντασης.

Διαβάστε ακόμα: Ο ηλιόσπορος και η προσφορά του στην αντοχή των δρομέων

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version