Site icon runnfun.gr

Το φρούτο που αυξάνει κατά 50% τις πιθανότητες για απώλεια βάρους

Ενώ όλα τα φρούτα και τα λαχανικά προσφέρουν  θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην καλή υγεία του οργανισμού, υπάρχουν ορισμένα, που μπορεί να βοηθούν περισσότερο στην απώλεια βάρους.

Σε σύγκριση με άλλα τρόφιμα όπως τα αλμυρά σνακ, τα γλυκά και τα αναψυκτικά με ζάχαρη, τα περισσότερα φρούτα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και χαμηλά σε θερμίδες.

Τα φρέσκα φρούτα έχουν ιδιαίτερες ιδιότητες, ωστόσο, δεν θα πρέπει κανείς να παραβλέπει και τις ευεργετικές ιδιότητες που έχουν τα αποξηραμένα φρούτα, ειδικά όταν η επεξεργασία τους δεν περιλαμβάνει ζάχαρη.

Οι άνθρωποι που τρώνε αποξηραμένα δαμάσκηνα ως μέρος μιας δίαιτας απώλειας βάρους έχασαν 50% περισσότερο από τις περιφέρειες της μέσης τους από εκείνους που δεν περιείχαν το συγκεκριμένο φρούτο στη διατροφή τους, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες.

Όσο για το συνολικό τους βάρος, διαπιστώθηκε ότι έχασαν 33% περισσότερο από τους άλλους.

Επίσης η κατανάλωση αποξηραμένων δαμάσκηνων αποδείχτηκε πως έδωσε περισσότερη ενέργεια στους συμμετέχοντες, σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους.

Σημειώνεται, ότι η έρευνα περιλάμβανε 100 υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα.

Όσοι έτρωγαν το «θαυματουργό» μοβ φρούτο έχασαν κατά μέσο όρο 4,4 κιλά, ενώ η άλλη ομάδα μόλις 3,3. Στη μεζούρα η διαφορά κυμάνθηκε στα 2,5 εκατοστά.

«Με τα δαμάσκηνα αντιμετωπίζεις την πείνα, ενώ παράλληλα βλέπεις και τα επιθυμητά αποτελέσματα» αναφέρει ο διατροφολόγος κι επικεφαλής της έρευνας, Τζο Χάρολντ, ενώ κατέληξε, δίνοντας κοινό μήνυμα προς όλους ότι «η σωστή διατροφή είναι μια πρόκληση».

Η έρευνα παρουσιάστηκε από τον ίδιο στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Διαβάστε επίσης: Τροφές «φάρμακα» που μας κρατούν υγιείς

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version