Site icon runnfun.gr

Τι είναι η λευκή μεμβράνη γύρω από το ασπράδι του βραστού αυγού;

Τα αυγά είναι μια ιδανική τροφή που τα τελευταία μάλιστα χρόνια, έχει αποενοχοποιηθεί από τους περισσότερους διατροφολόγους. Πρόκειται για μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης και μάλιστα συμπεριλαμβάνεται σχεδόν σε όλες τις αθλητικές δίαιτες.

από τους περισσότερους διατροφολόγους. Πρόκειται για μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης και μάλιστα συμπεριλαμβάνεται σχεδόν σε όλες τις αθλητικές δίαιτες.

Όσοι καταναλώνετε τα αυγά σας βραστά, όμως, σίγουρα θα έχετε προσέξει κάτι.

Είτε είναι σφικτό, είτε είναι μελάτο σε πολλές περιπτώσεις μετά τον βρασμό θα δείτε μία λευκή μεμβράνη να καλύπτει το ασπράδι του αβγού, η οποία εκτός ότι δυσκολεύει το καθάρισμα του, σε κάποιους μοιάζει και λίγο αηδιαστική.

Η μεμβράνη, ωστόσο, αυτή όχι μόνο δεν πρέπει να σας προβληματίζει, αλλά θα πρέπει να γνωρίζεται ότι αποτελείται από πρωτεΐνη.

Πώς τα αυγά οδηγούν σε μείωση βάρους και θωρακίζουν τον οργανισμό!

Για την ακρίβεια, τα αβγά έχουν δύο πρωτεϊνικές μεμβράνες, μία εσωτερική και μία εξωτερική και έχουν σκοπό να προστατεύουν το αβγό από εισβολές βακτηριδίων, απλά η μεμβράνη που βρίσκεται έξω από τον κρόκο είναι διάφανη και είναι πιο δύσκολο να την διακρίνει κανείς.

Αν τώρα θέλετε να αποφύγετε να σχηματιστεί αυτή η λευκή μεμβράνη μην χρησιμοποιείτε τα πιο φρέσκα αβγά που έχετε γιατί είναι πιο πιθανό να σχηματίσουν τη μεμβράνη αυτή.

Αν και δεν υπάρχει κάποια σίγουρη συνταγή, μπορείτε να βάλετε τα αβγά εξαρχής σε ζεστό νερό πριν αρχίσει να βράζει.

Αυτό που πρέπει έχετε στο μυαλό σας, είναι ότι σίγουρα δεν σας κάνει κακό και δεν είναι επικίνδυνο.

Διαβάστε επίσης: Τι είναι το πράσινο χρώμα στον κρόκο του βραστού αυγού;

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version