Τι είναι το WOGG που έρχεται 7 Ιουλίου 2019 στο Καλλιμάρμαρο

Τι είναι το WOGG που έρχεται 7 Ιουλίου 2019 στο Καλλιμάρμαρο

Mία νέα διοργάνωση έρχεται να αλλάξει πολλά στην παγκόσμια γυμναστική. Ο λόγος για το WOGG, το οποίο με Gold Partner τη Stoiximan θα διεξαχθεί στις 7 Ιουλίου στο Καλλιμάρμαρο με τη συμμετοχή σπουδαίων αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.Το πρωί της Πέμπτης(29/11) πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της ΕΟΕ η συνέντευξη Τύπου όπου έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τη διοργάνωση.

Το World Outdoor Gymnastics Gala θα διεξαχθεί το καλοκαίρι με πολλές καινοτομίες. Η πρώτη εξ αυτών είναι η ένωση όλων των γυμναστών αφού μπροστά στους θεατές θα γίνουν προσπάθειες της ενόργανης, της ρυθμικής καθώς και στο τραμπολίνο. Την ίδια ώρα οι θεατές του αγώνα θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν και το σύστημα βαθμολόγησης στους αγώνες. Με τη βοήθεια του WOGGATAR, το οποίο αποτελεί την τέλεια ψηφιακή εκδοχή κάθε αθλητή που εκτελεί το πρόγραμμά του με άψογο τρόπο, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν κατευθείαν τις διαφορές και να καταλάβουν πως βγαίνει η βαθμολογία κάθε αθλητή.

Τη συνέντευξη Τύπου προσφώνησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, τονίζοντας μεταξύ άλλων: “Είναι μία ιδέα η οποία ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και μετά από προσπάθεια που έγινε καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα υπήρχαν με τη γραφειοκρατεία. Θέλαμε να δώσουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουν οι Έλληνες πολίτες τα είδωλά τους. Οι αθλητές θα έχουν δυνατότητα να ανταγωνιστούν με τον ίδιο τους τον εαυτό. Μπήκε στην τελική ευθεία η διοργάνωση και ελπίζουμε να έχει Παγκόσμιο αντίκτυπο και να γίνει και θεσμός. Θα είμαστε εδώ να συμπαρασταθούμε κάθε τρόπο στους αθλητές μας”.

Από την πλευρά του ο Σπύρος Πάντζας (Σύμβουλος Αθλητισμού Περιφέρειας Αττικής) δήλωσε: ““Είμαι πολύ περήφανος που στέκομαι δίπλα στους αθλητές που έχουν προσφέρει τόσα πολλά στη χώρα μας. Είναι προνόμιο να παρακολουθούμε αυτούς τους αθλητές που με τις επιδόσεις τους και το ήθος τους έχουν τιμήσει την πατρίδα μας. Συγχαρητήρια στην Ομοσπονδία και τη διοργάνωση για την πρωτοβουλία αυτή που θα φέρει Ολυμπιονίκες από 20 χώρες”.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο προπονητής των επιτυχιών, Δημήτρης Ράφτης. Για μία ακόμα φορά ο Ομοσπονδιακός προπονητής επιστράτευσε το χιούμορ του για να κρύψει την αμηχανία που νιώθει κάθε φορά που είναι μπροστά στα μικρόφωνα και στη συνέχεια δήλωσε μεταξύ άλλων: “Πρώτα απ όλα θέλω να συγχαρώ αυτούς που είχαν την ιδέα. Θα υπάρχει μεγάλη λάμψη στο Καλλιμάρμαρο. Είναι μία εξαιρετική ιδέα που θα γίνει πραγματικότητα. Θα παρέχει στο αθλητικό κοινό μια μεγάλη διοργάνωση και να συμμετέχει διαδραστικά. Θα εμπνεύσει τα νέα παιδιά βλέποντας μύθους της γυμναστικής να έρχονται σε επαφή μαζί τους. Είναι μια περίφημη ευκαιρία να παραδειγματίσει τους ικανούς ανθρώπους που έχουν όραμα να μη μένουν στη σκιά ασήμαντων που έχουν επιφανείς θέσεις. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να παράξουν μεγάλα πράγματα. Εύχομαι να γίνει παγκόσμιο γεγονός”.

Η Ελένη Δόικα (Olympian, Ανσάμπλ Ρυθμικής Γυμναστικής) δήλωσε: “Για πρώτη φορά η γυμναστική θα γίνει σε εξωτερικό χώρο. Η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να δει ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός που δεν έχει την απαιτούμενη προσοχή. Οι αθλητές δε θα ανταγωνιστούν τους αντιπάλους τους αλλά τον τέλειο εαυτό τους. Δίνουμε τη δυνατότητα στο κοινό με την ψήφο του να αποφασίσει για το καλύτερο”.

Το πρώτο σκέλος της συνέντευξης Τύπου έκλεισε η Ολυμπία Δραγούνη (Χορογράφος-προπονήτρια Παγόσμιας πρωταθλήτριας ομάδας Γυμναστικής για όλους): “Ζούμε μια σπουδαία στιγμή καθώς όλα τα αθλήματα συσπειρώνονται για ένα σκοπό σε ένα τόσο σημαντικό και σπουδαίο στάδιο. Η οικογένεια της γυμναστικής θα είναι εκεί και θα υποστηρίξει την προσπάθεια αυτή. Το ίδιο θα πράξω κι εγώ με τη δική μου ομάδα και τα 1000 παιδιά που έχουμε στο σύλλογο μας”.

Στη συνέχεια ο λόγος πήγε στους καθ ύλην αρμοδίους. Ο Θανάσης Βασιλειάδης (Πρόεδρος Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας) είπε αρχικά:  “Σήμερα ένα ένα πρωτοποριακό γεγονός που θα το κάνουμε θεσμό. Όταν συζητήθηκε η ιδέα ξεκίνησε για να γίνει σε κλειστό χώρο. Ρίσκο το Καλλιμάρμαρο, όμως χωρίς ρίσκο δεν πετυχαίνεις. Αισθανόμαστε χαρούμενοι γιατί θα το θυμούνται για πολλά χρόνια! Δε θα μείνει μόνο στα στενά πλαίσια της καλύψεις, καθώς θα αναμειχθεί και η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Οι πρεσβευτές θα μαγέψουν το κοινό και σας ευχαριστώ όλους. Ελάτε να δείτε όλοι τον αγώνα γιατί θα ανταγωνιστούν τον εαυτό τους. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να γίνει ακόμα πιο εντυπωσιακή η ιδέα”.

Ο επόμενος που μίλησε ήταν ο ένας από τους δύο ανθρώπους που εμπνεύστηκαν τη διοργάνωση. Ο Ιωάννης Πάνου (Γενικός Γραμματέας Ενόργανης Γυμναστικής) μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ανέφερε ορισμένες λεπτομέρειες για τη διοργάνωση: “‘Θα βρίσκονται 20 αθλητές από 20 χώρες, οι οποίοι είναι όλοι καλεσμένοι από τους δικούς μας Ολυμπιονίκες και αθλητές. Κάθε θεατής θα μπορεί να ψηφίσει μέχρι τέσσερις αθλητές, όπου κάθε ψήφος θα μετατρέπεται σε ευρώ με σκοπό να δοθεί το μεγαλύτερο έπαθλο που έχει δοθεί ποτέ στη γυμναστική! Μετά τη διοργάνωση θα υπάρχει εκδήλωση για 1000 vip, όπου κάθε πρόσκληση θα κοστίζει 100 ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα δοθούν στην Ομοσπονδία για να βοηθήσει τους αθλητές για το δρόμο στο Τόκιο”.

Από την πλευρά του, ο Πάνος Κωνσταντόπουλος (Διευθυντής Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Stoiximan) δήλωσε: “Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ και που θα στηρίξουμε το πρώτο WOGG. Η σχέση μας με τη γυμναστική ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια, σε αυτή την αίθουσα, στο πρόγραμμα της ΕΟΕ και του κ. Καπράλου, υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Ρίο. Εκείνη την ημέρα ξεκίνησε η σχέση μας με τον Λευτέρη και τη Βασιλική και άλλα παιδιά. Σήμερα χαίρομαι που βλέπω καινούρια πρόσωπα. Στην αφετηρία αυτής της σχέσης μας ήταν να στηρίξουμε τη γυμναστική, να ενισχύσουμε τη δημοφηλία του αθλήματος. Πιστεύω μετά από τέσσερα χρόνια τα έχουμε καταφέρει και είμαι περήφανος που βλέπω την πρωτοβουλία του κ. Πάνου να στηρίζεται από την Πολιτεία και τους υπόλοιπους φορείς. Η διοργάνωση WOGG συμβάλει στο σκοπό αυτό και είναι ένας από τους λόγους που την στηρίζουμε. Το να δούμε σε ένα εμβληματικό στάδιο όπως το Καλλιμάρμαρο, ορισμένους από τους μεγαλύτερους αθλητές να ανταγωνίζονται τον ίδιο τους τον εαυτό είναι παράδειγμα εξωστρέφειας και σύγχρονης αντίληψης διάδοσης του αθλήματος. Είμαστε χαρούμενοι που θα στηρίξουμε τη διοργάνωση αυτή”.

Έπειτα, το λόγο πήρε ο Λευτέρης Πετρούνιας, τις προσπάθειες του οποίου στηρίζει η Stoiximan (Χρυσός Ολυμπιονίκης ενόργανης γυμναστικής):  “Από μικρός είχα όνειρο να γίνει δημοφιλές το άθλημα στη χώρα. Θεωρώ πως με αρκετή βοήθεια έχουμε καταφέρει να γίνει η ενόργανη γνωστή. Ένας αγώνας στην Ελλάδα είναι αυτό που έλειπε και χαίρομαι γιατί είναι πολύ θετικό γεγονός. Η γυμναστική στο ύπαιθρο είναι συναρπαστικό γιατί δεν το έχουμε ξαναζήσει και έχω μεγάλη περιέργεια για το αποτέλεσμα αν και είμαι σίγουρος ότι θα είναι καλό. Η επαφή του κόσμου με τους αθλητές θα είναι σε απευθείας επαφή και θα μπορεί να κρίνει τον καλύτερο. Δεν υπάρχει κάτι σημαντικότερο από το να σκέφτεσαι πως ο μοναδικός σου αντίπαλος είναι ο εαυτός σου. Θα δώσουμε ραντεβού τον Ιούλιο για μια συναρπαστική διοργάνωση.”

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Βασιλική Μιλλούση (μέλος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής):  “Είχα τη χαρά να είμαι σε πολλά Gala και δυστυχώς δεν ήταν δημοφιλής η γυμναστική στην Ελλάδα και δεν μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. Είμαι πολύ χαρούμενη που θα γίνει μια ιδιαίτερη διοργάνωση και είναι κάτι που δεν έχουμε ξανακάνει ποτέ. Ως πρόεδρος των αθλητών θα προσκαλέσω όλους τους αθλητές από όλα τα αθλήματα να έρθουν να μας δουν και να μας βοηθήσουν”.

Ο Βλάσης Μάρας (παγκόσμιο πρωταθλητής ενόργανης γυμναστικής) ανέφερε:  “Ήθελα να αγωνιστώ σε εξωτερικό χώρο, ύστερα από ένα βίντεο που είδα στο διαδίκτυο και με έκανε να ζηλέψω τον αθλητή που αγωνιζόταν στο Καλλιμάρμαρο. Είναι τιμή να ανέβω στο μονόζυγο εκείνο το βράδυ. Σκοπός μου είναι να μάθουν τα παιδιά τον κόσμο της γυμναστικής και να δουν αθλητές που έχουν βοηθήσει να φτάσει το άθλημα σε τόσο υψηλό επίπεδο”.

πό την πλευρά του ο Νίκος Ηλιόπουλος ο οποίος εμπνεύστηκε μαζί με τον Ιωάννη Πάνου τη διοργάνωση δήλωσε: “Αυτό που με έχει εντυπωσιάσει είναι η αγάπη που έχουν δείξει οι συναθλητές μου σε Ελλάδα και εξωτερικό για να γίνει αυτό το Gala. Στις 7 Ιουλίου όσοι έρθουν θα νιώσουν και θα δουν κάτι μοναδικό”.

Η Ευαγγελία Πλυτά (Πρωταθλήτρια ενόργανης γυμναστικής) δήλωσε:  “Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε γνωστό σε Πανεπιστήμια τη διοργάνωση και με βοήθησαν να δω τη σχέση που έχει ένας αθλητής με το άθλημα που αγαπάει”.

Από την πλευρά του ο Απόστολος Κουταβάς (πρωταθλητής τραμπολίνο) είπε:  “Θα προσπαθήσω κι εγώ με τη σειρά μου να κάνω ευρέως γνωστό το WOGG σε Πανεπιστήμια και σχολές, καθώς ακόμα σπουδάζω και αυτό θα βοηθήσει ακόμα πιο πολύ το ρόλο που έχω”.

Τέλος, η Λίλα Κασάπογλου(πρωταθλήτρια τραμπλίνο) τόνισε: “Είναι μεγάλη τιμή για μένα η συμμετοχή αυτή, καθώς θα συμμετάσχω σε ένα θρυλικό στάδιο όπως το Καλλιμάρμαρο. Θα μπορέσουμε να δούμε πόσο κοντά στην τελειότητα βρισκόμαστε όλοι οι αθλητές. Μακάρι το θέαμα να είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό από ότι περιμένουμε”.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι διοργανωτές ετοίμασαν μία έκπληξη στη Βασιλική Μιλλούση. Η σπουδαία Ελληνίδα γυμνάστρια αποσύρθηκε από την αγαπημένη της γυμναστική μετά από 27 χρόνια και έτσι οι διοργανωτές για να την τιμήσουν της έδωσαν συμβολικά το πρώτο μετάλλιο του WOGG.

 

 

Previous ArticleNext Article

Ζουν περισσότερο οι άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερη μυϊκή ισχύ;

Μια ντουζίνα λάθη που κάνετε στο γυμναστήριο και μένετε στάσιμοι

Οι άνθρωποι με μεγαλύτερη μυϊκή ισχύ, οι οποίοι μπορούν να σηκώσουν γρήγορα βάρη, τείνουν να ζουν περισσότερο.

Αυτό δείχνει για πρώτη φορά μια βραζιλιάνικη έρευνα, σύμφωνα με την οποία η άσκηση που βασίζεται σε βάρη μπορεί να παρατείνει το προσδόκιμο ζωής, χωρίς όμως όλες οι μέθοδοι ενδυνάμωσης να επιφέρουν το ίδιο θετικό αποτέλεσμα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Κλαούδιο Τζιλ Αραούζο, διευθυντή έρευνας και εκπαίδευσης της Κλινικής CLINIMEX στο Ρίο ντε Τζανέιρο, έκαναν σχετική παρουσίαση στο συνέδριο EuroPrevent («Ευρω-πρόληψη 2019») της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας, στη Λισαβόνα.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 3.878 μη αθλητές ηλικίας 41-85 ετών, των οποίων εξετάστηκε η μυϊκή δύναμη και ισχύς μέσω ειδικού τεστ.

Ο Αραούζο υπογράμμισε τη διαφορά μεταξύ μυϊκής ισχύος (power) και μυϊκής δύναμης (strength). Σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ οι περισσότερες κινήσεις που κάνουμε στην καθημερινότητά μας απαιτούν μυϊκή ισχύ, η πλειονότητα των προγραμμάτων ενδυνάμωσης επικεντρώνεται στην αύξηση της μυϊκής δύναμης.

Δύναμη, ταχύτητα, συντονισμός

Η ισχύς περιλαμβάνει εκτός του στοιχείου της δύναμης και αυτό της ταχύτητας και του συντονισμού των κινήσεων. Περισσότερη μυϊκή ισχύς παράγεται όταν η ίδια εργασία ολοκληρώνεται σε μικρότερο χρονικό διάστημα ή όταν εκτελείται περισσότερη εργασία κατά την ίδια περίοδο. Για παράδειγμα, όταν ανεβαίνει κάποιος γρήγορα τις σκάλες, χρειάζεται μεγαλύτερη μυϊκή ισχύ, αλλά για να ανυψώσει ένα βαρύ αντικείμενο του αρκεί η μυϊκή δύναμη.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα άτομα με μυϊκή ισχύ ανώτερη του μέσου όρου για το φύλο τους είχαν μεγαλύτερα ποσοστά επιβίωσης, συγκριτικά με τους συμμετέχοντες με μυϊκή ισχύ κάτω του μέσου όρου.

Η μέχρι τώρα επιστημονική έρευνα έχει εστιάσει στη μυϊκή δύναμη – παραλείποντας το στοιχείο της ταχύτητας- και, μάλιστα, με εφαρμογή σε ασκήσεις αποκλειστικά χεριών.

Πόσο γρήγορα;

Συνεπώς στο γυμναστήριο δεν έχει σημασία μόνο πόσα βάρη σηκώνει κάποιος, αλλά και πόσο γρήγορα το κάνει. «Για το καλύτερο αποτέλεσμα στην εξάσκηση της μυϊκής ισχύος, πρέπει κάποιος να πάει πέρα από την τυπική μυϊκή δύναμη και να προσθέσει ταχύτητα στην ανύψωση των βαρών» ανέφερε ο Αραούζο. «Εφόσον η ισχύς συνάδει με τη μακροζωία, είναι ανάγκη τα προγράμματα ενδυνάμωσης να εμπλουτιστούν με το στοιχείο της ταχύτητας» πρόσθεσε.

Η μυϊκή ισχύς μειώνεται σταδιακά μετά την ηλικία των 40 ετών. Οι ερευνητές, που εξετάζουν τώρα τη συσχέτιση της μυϊκής ισχύος και των αιτιών θανάτου λόγω σοβαρών παθήσεων (καρδιαγγειακών, καρκίνου κλπ), προτείνουν ότι οι γιατροί θα πρέπει αφενός να αξιολογούν το επίπεδο μυϊκής ισχύος των ασθενών τους και αφετέρου θα πρέπει να τους παρέχουν χρήσιμες συμβουλές για την αύξηση της μυϊκής ισχύος.

Πηγή: www.healthyliving.gr

Δερματικά προβλήματα εξαιτίας της προπόνησης και λύσεις

Το δέρμα σου μπορεί να απορροφήσει πολλά μικρόβια κατα τη διάρκεια της γυμναστικής σου, είτε από τις χειρολαβές στα μηχανήματα του γυμναστηρίου, είτε από το βρόμικο πάτωμα των αποδυτηρίων.

Ρίξε μια ματιά παρακάτω στις πιο συνηθισμένες περιπτώσεις όπου η γυμναστική μπορεί να επηρεάζει το δέρμα σου και πως να το διατηρείς καθαρό μετά από κάθε άσκηση.

1. Οι δερματικές μολύνσεις από τον εξοπλισμό του γυμναστηρίου

Υπάρχουν αμέτρητοι άνθρωποι που χρησιμοποιούν καθημερινά τα μηχανήματα του γυμναστηρίου με αποτέλεσμα τα μικρόβια και τα βακτήρια να μπορούν να εξαπλώνονται με ταχύτατους ρυθμούς. Με το τρόπο αυτό μπορεί να οδηγήσει το δέρμα σου σε σοβαρές δερματικές μολύνσεις.

Πως να το αντιμετωπίσεις

Όποτε έχεις τη δυνατότητα φρόντιζε να καθαρίζεις με υγρά αντισηπτικά μαντηλάκια τα μηχανήματα γυμναστικής πριν τα χρησιμοποιήσεις, ακόμη και αν έχεις σκεφτεί πως μπορεί κάποιος άλλος να το έχει κάνει πριν από εσένα. Και ποτέ μα ποτέ μην ακουμπάς το πρόσωπο σου αν δεν έχεις πλύνει πρώτα τα χέρια σου. Με το να πιάνεις τα βρόμικα μηχανήματα και στη συνέχεια να ακουμπάς το πρόσωπο σου, μπορείς εύκολα να μεταφέρεις τα βακτήρια στο δέρμα σου προκαλώντας ακμή ή ακόμη και μόλυνση.

Σε ποια θερμοκρασία σκοτώνονται τα μικρόβια των ρούχων των δρομέων στο πλυντήριο;

2. Τα εξανθήματα μπορεί να προκληθούν από τη γυμναστική στη ζέστη

Η ζέστη και η υγρασία μπορεί να μπλοκάρει τους πόρους σου, δημιουργώντας πρήξιμο και κατ΄επέκταση να οδηγήσει σε κάποιο εξάνθημα. Η κατάσταση αυτή συνηθίζει να εμφανίζεται με τη μορφή μικρών ροζ ή κόκκινων στιγμάτων που μοιάζουν με σπυράκια και συνήθως παρουσιάζονται σε σημεία του δέρματος όπου τα ρούχα προκαλούν τριβή.

Πως να το αντιμετωπίσεις

Αν συνηθίζεις να βγαίνεις στη φύση για περπάτημα, για τρέξιμο ή για να κάνεις ποδήλατο, φρόντισε να σταματάς σε ένα μέρος δροσερό με σκιά για να ξεκουράζεσαι μια στο τόσο.

3. Γυμναστική σε εξωτερικούς χώρους χωρίς αντηλιακό.

Η ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει σημαντική ζημιά στο δέρμα σου και να οδηγήσει σε ρυτίδες, λεκέδες καθώς μπορεί να αυξήσει και τις πιθανότητες για καρκίνο του δέρματος.

Πως να το αντιμετωπίσεις

Αν κάνεις γυμναστική σε εξωτερικούς χώρους, είναι πολύ σημαντικό να βάζεις στο εκτεθειμένο δέρμα σου ένα προϊόν με αντηλιακή προστασία τουλάχιστον μισή ώρα πριν βγεις από το σπίτι και φρόντισε να επαναλαμβάνεις συχνά τη διαδικασία. Προτίμησε κάποιο αδιάβροχο αντηλιακό το οποίο δεν θα απομακρύνεται εύκολα από τον ιδρώτα σου και δεν θα τσούζει τα μάτια σου.

4. Η ακμή στη πλάτη και στο στήθος μπορεί να προκληθεί από τα στενά ρούχα γυμναστικής σου.

Με το να κάνεις γυμναστική φορώντας ρούχα τα οποία είναι πολύ εφαρμοστά πάνω σου μπορεί να προκαλέσουν ιδρώτα και να αναπτυχθούν βακτήρια τα οποία θα εγκλωβιστούν μέσα στα ρούχα σου. Με τον τρόπο αυτό προκαλείς ερεθισμό στο δέρμα σου με αποτέλεσμα οι πόροι σου να «βουλώνουν» και να δημιουργούνται ανεπιθύμητα σπυράκια. Ο ιδρώτας σου δημιουργεί ένα ζεστό και υγρό περιβάλλον, ιδανικό για την ανάπτυξη των βακτηρίων και τη δημιουργία ακμής.

Πως να το αντιμετωπίσεις

Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψεις την ακμή του σώματος είναι να κάνεις μπάνιο αμέσως μετά τη γυμναστική σου, ειδικότερα αν τα ρούχα που φοράς είναι πολύ εφαρμοστά πάνω σου. Επέλεξε ένα αφρόλουτρο με αντιβακτηριδιακές ιδιότητες το οποίο περιέχει υπεροξείδιο του βενζολίου, ιδανικό για την καταπολέμηση της ακμής.

Το υπεροξείδιο του βενζολίου απομακρύνει με ήπιο τρόπο το περιττό λάδι του σώματος, το σμήγμα, τα βακτήρια, τη βρομιά και όλα όσα επηρεάζουν το δέρμα σου.

Αν το γυμναστήριο σου δεν έχει ντουζιέρες φρόντισε να αλλάζεις τα ρούχα της γυμναστικής σου φορώντας άλλα φρεσκοπλυμένα ρούχα και κάνε μπάνιο αμέσως  μόλις φτάσεις στο σπίτι σου. Δοκίμασε επίσης να φορέσεις πιο ανάλαφρα ρούχα τα οποία έχουν υφάσματα που επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει έτσι ώστε να μειώσεις τη ποσότητα του εγκλωβισμένου ιδρώτα.

Αν παρατηρήσεις σπυράκια στη πλάτη ή στο στήθος σου, αγόρασε ένα τοπικό προϊόν το οποίο περιέχει σαλικυλικό οξύ, ιδανική θεραπεία για την αντιμετώπιση της ακμής.

Ο καναπές του σπιτιού έχει περισσότερα μικρόβια από την τουαλέτα!

5. Η φαγούρα μπορεί να προκληθεί από τη συνεχή τριβή του δέρματος με τα ρούχα σου.

Όταν το δέρμα σου τρίβεται συνεχώς με τα ρούχα σου ή με άλλα μέρη του δέρματος σου, μερικές φορές μπορεί να προκληθεί φαγούρα, κοκκινίλες, τσούξιμο ή κάψιμο.

Πως να το αντιμετωπίσεις

Φρόντισε να κάνεις γυμναστική φορώντας απαλά υφάσματα τα οποία προκαλούν λιγότερη τριβή στο δέρμα αποφεύγοντας τα πολύ ανάλαφρα ρούχα σε ευαίσθητες περιοχές που συνηθίζουν να τρίβονται και να ερεθίζονται με τις κινήσεις σου.

Αν αντιμετωπίζεις προβλήματα με φαγούρα ή τσουξίματα και κοκκινίλες, φρόντισε να πλένεις τις ευαίσθητες περιοχές σου με χλιαρό έως κρύο νερό χρησιμοποιώντας ένα ήπιο καθαριστικό και εφαρμόζοντας μια αντιβιοτική κρέμα. Είναι σημαντικό να κρατήσεις καλυμμένες τις ευαίσθητες περιοχές σου με τη κρέμα μέχρι να επουλωθεί το δέρμα σου.

Από τη στιγμή που θα επιτρέψεις στη γυμναστική σου, φρόντισε να χρησιμοποιήσεις μια πούδρα με αντιμυκητιακές ιδιότητες για να απορροφήσει την περιττή υγρασία όσο θα γυμνάζεσαι.

6. Οι μύκητες προσβάλλουν τα ξυπόλητα πόδια σου στις δημόσιες ντουζιέρες.

Οι μύκητες στα πόδια που μπορεί να προκαλέσουν φαγούρα, κάψιμο και τσούξιμο ανάμεσα από τα δάχτυλα σου, συνηθίζουν να αναπτύσσονται στο πάτωμα από τις δημόσιες ντουζιέρες των γυμναστηρίων. Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος να πάθεις ονυχομυκητίαση όπου μπορεί να καταστρέψει τα νύχια σου κάνοντας τα αδύναμα και εύθραυστα με δυσχρωμίες.

Πως να το αντιμετωπίσεις

Ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψεις τα πόδια σου όταν κάνεις ντουζ στο γυμναστήριο ή στο κολυμβητήριο είναι να φοράς πάντα ειδικά παπούτσια για μπάνιο, ακόμη και όταν αλλάζεις ρούχα στα αποδυτήρια. Μια επίσης καλή ιδέα είναι να καθαρίζεις τα παπούτσια του μπάνιου σου με ένα απολυμαντικό προϊόν όπως η χλωρίνη και φρόντισε να τα αντικαθιστάς συχνά.

Αν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα στα πόδια ή στα νύχια σου, φρόντισε να αγοράσεις μια κρέμα με κορτιζόνη η οποία μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και τις πιο σοβαρές μολύνσεις.

Διαβάστε επίσης: H κατάλληλη διατροφή για να… κοιμήσεις τις αλλεργίες!

x
Send this to a friend