Site icon runnfun.gr

Πώς να δημιουργήσετε τη δική σας διαδρομή προπόνησης στο Garmin Connect!

Forerunner 965 & 265 Lifestyle Photography

Είτε είστε δρομέας είτε ποδηλάτης, οι συσκευές Garmin μπορούν να σας καθοδηγήσουν στην προσαρμοσμένη διαδρομή σας ενώ βρίσκεστε εν κινήσει, επιτρέποντάς σας να εστιάσετε στην προπόνησή σας!

Το Garmin Connect™, η εφαρμογή που χρησιμοποιείται από τους λάτρεις της φυσικής κατάστασης σε όλο τον κόσμο για να παρακολουθούν και να αναλύουν τις μετρήσεις του σώματός τους, έρχεται γεμάτη με λειτουργίες που βοηθούν στην καθοδήγηση της προπόνησής σας.

Και ενώ υπάρχουν χιλιάδες έτοιμες προπονήσεις για να διαλέξετε αυτή που σας ταιριάζει μέσα στην εφαρμογή, μερικές φορές δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να καταφέρετε να  χαράξετε την εξατομικευμένη δική σας διαδρομή.

Είτε είστε διοργανωτής αγώνων που χρειάζεται να μετρήσετε με ακρίβεια μια απόσταση, είτε απλά θέλετε να συνθέσετε μια νέα χαλαρή διαδρομή στη γειτονιά σας, συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς αυτό μπορεί να γίνει εύκολα μέσω του Garmin Connect.

Βήμα 1
Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή στο κινητό ή τον υπολογιστή σας

Ενώ μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια διαδρομή προπόνησης στην εφαρμογή Garmin Connect στο τηλέφωνό σας, ένας υπολογιστής με οθόνη και ποντίκι θα διευκολύνει την επίτευξη της τέλειας διαδρομής, αφού μπορείτε να ρυθμίσετε μέχρι την πιο στενή γωνία αλλά και σε ποια πλευρά του δρόμου σκοπεύετε να πάτε. Εάν δημιουργήσετε τη διαδρομή στην πλατφόρμα μέσω υπολογιστή, αυτόματα θα εμφανιστεί στην εφαρμογή σας.

Βήμα 2
Δημιουργήστε μια νέα διαδρομή

Στο Garmin Connect (είτε πρόκειται για έκδοση ιστού είτε για κινητά), κάντε κλικ στην επιλογή «Προπόνηση και προγραμματισμός» και, στη συνέχεια, «Διαδρομές», όπου θα υπάρχει η επιλογή «Δημιουργία διαδρομής». Καθορίστε τον τύπο δραστηριότητας που θέλετε από τις επιλογές που αναφέρονται, οι οποίες θα περιλαμβάνουν διαφορετικά είδη τρεξίματος και ποδηλασίας.

Παρακολούθηση φυσικής κατάστασης και VO2 Max για καλύτερη υγεία

Βήμα 3
Επιλέξτε μεταξύ προσαρμοσμένης ή αυτόματης πορείας

Αυτή θα είναι η μέθοδος σχεδίασης για το επόμενο βήμα — θέλετε να δημιουργήσετε χειροκίνητα την τέλεια πορεία σας ή θέλετε να μπορείτε να επιλέξετε την τοποθεσία σας, την προτιμώμενη απόσταση και τη γενική σας κατεύθυνση και να έχετε το Garmin Connect να σας προσφέρει τρέξιμο ή ποδηλασία βρόχο με βάση αυτό; Εάν προτιμάτε να κάνετε DIY, η προσαρμοσμένη μέθοδος σχεδίασης θα πρέπει να είναι η προεπιλογή για τους περισσότερους λογαριασμούς. Εάν θέλετε μια μικρή καθοδήγηση, επιλέξτε τη μέθοδο αυτόματης σχεδίασης για ένα προτεινόμενο μάθημα.

Βήμα 4
Επιλέξτε να ακολουθήσετε δημοφιλείς διαδρομές, να ακολουθήσετε δρόμους ή να σχεδιάσετε ελεύθερα την πορεία σας

Μπορείτε να επιλέξετε να ακολουθήσετε δημοφιλείς διαδρομές από άλλους χρήστες Garmin (που μπορεί να σας βοηθήσουν να αποφύγετε εμπόδια, όπως στενούς δρόμους που περιλαμβάνουν κοντινή απόσταση από αυτοκίνητα), μπορείτε να ακολουθήσετε τους δρόμους στον χάρτη ή να σχεδιάσετε ελεύθερα την πορεία σας όπως ακριβώς το θέλετε. Εάν έχετε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σας, σας προτείνουμε να σχεδιάσετε ελεύθερα. Κάνοντας απλώς κλικ στον χάρτη για να δημιουργήσετε σημεία στην πορεία σας, μπορείτε να επιλέξετε ακριβώς πού θέλετε να τρέξετε ή να κάνετε ποδήλατο. Υποθέτοντας ότι είστε προσεκτικοί, το ελεύθερο σχέδιο μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μια πιο ακριβή απόσταση διαδρομής, η οποία είναι σημαντική εάν στοχεύετε σε έναν ακριβή χρόνο ή εάν δημιουργείτε μια πορεία για μια εκδήλωση.

Edge 1040 Lifestyle Photography

Εάν φτιάχνετε μια προπόνηση ποδηλασίας – ειδικά για ποδηλασία δρόμου, ορεινή ποδηλασία ή off-roading – θα μπορείτε επίσης να δείτε κατηγοριοποιημένες αναβάσεις, οι οποίες σας ενημερώνουν πόσο απότομος θα είναι ο δρόμος ή το μονοπάτι. Για να ξέρετε τις δυσκολίες και – αν θέλετε – να τις αποφύγετε.

Βήμα 5
Αποθηκεύστε τη διαδρομή σας

Μπορείτε να ονομάσετε την διαδρομή σας και μετά να επιλέξετε αν θα είναι δημόσια, για να την βλέπουν και άλλοι χρήστες, ή ιδιωτική. Αφού αποθηκευτεί, επιλέξτε το κουμπί «Αποστολή στη συσκευή» στο κάτω μέρος της οθόνης και καθορίστε σε ποια συσκευή θέλετε να εμφανιστεί. Την επόμενη φορά που η συσκευή σας θα συγχρονιστεί με την εφαρμογή Garmin Connect, η διαδρομή θα ληφθεί αυτόματα και θα είναι έτοιμη.

Βήμα 6
Μοιραστείτε την πορεία σας με τους φίλους σας

Αν δεν έχετε διάθεση για σόλο περιπέτεια, το μόνο που χρειάζεται είναι ένα γρήγορο μήνυμα στον φίλο σας για μοιραστείτε έναν σύνδεσμο με τη διαδρομή στο Garmin Connect που σκοπεύετε να ολοκληρώσετε. Ο φίλος σας μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτόν τον σύνδεσμο για να τον ανοίξει στην εφαρμογή Garmin Connect, να τον στείλει στη δική του συμβατή συσκευή και να είναι έτοιμος να ξεκινήσει μέσα σε δευτερόλεπτα, μια λειτουργία που μπορεί να βοηθήσει και τους προπονητές, που βγάζουν προγράμματα προπόνησης, να τα μοιράζονται με τους αθλούμενούς τους.

Εάν κάνετε ποδήλατο με έναν υπολογιστή ποδηλασίας συμβατό με το GroupRide, μπορείτε απλώς να μοιραστείτε τον κωδικό της διαδρομής με τους φίλους σας και αυτοί θα μπορούν να τον εισάγουν απευθείας στη συμβατή συσκευή τους για να συμμετάσχουν στην ομάδα και να δουν την πλοήγηση της διαδρομής. Όταν οι χρήστες ξεκινούν τη βόλτα τους, μπορούν να ενεργοποιήσουν την κοινή χρήση τοποθεσίας, ώστε όλοι όσοι βρίσκονται στη διαδρομή να μπορούν να βλέπουν πού βρίσκονται οι συνοδοί τους.

Είστε έτοιμοι να επιλέξετε τη δική σας περιπέτεια;

Διαβάστε επίσης: Λειτουργίες των Garmin Smartwatch που δουλεύουν καλύτερα όταν φοράτε το ρολόι σας στον ύπνο

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version