Ποιοτικά χαρακτηριστικά και αγωνιστική ανάλυση του Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών «τρέχει» στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin

Ο Stoiximan.gr 13ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» της Κυριακής 1 Απριλίου πέρασε στην ιστορία ως ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών, όχι μόνο για τις δυνατές συγκινήσεις που προσέφερε στους πάνω από 20.000 δρομείς, αλλά επίσης για τις επιδόσεις που σημείωσαν οι Έλληνες και ξένοι πρωταθλητές που βρέθηκαν στην εκκίνηση, δημιουργώντας μάλιστα την προοπτική για ακόμα καλύτερους χρόνους στις επόμενες διοργανώσεις, εφόσον υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες.

Στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της διοργάνωσης αναφέρθηκε ο Τεχνικός Διευθυντής, Νίκος Χαλάτσης, ο οποίος προχώρησε στην αγωνιστική ανάλυση της σημαντικότερης αθλητικής εκδήλωσης της Βόρειας Ελλάδας.

Αναλυτικά

«Στον μεγάλο Μαραθώνιο είχαμε ρεκόρ συμμετοχών, στοιχείο που έχει ιδιαίτερη σημασία. Παρότι οι καιρικές συνθήκες μετά το μισό της διαδρομής δεν ευνοούσαν τις μεγάλες επιδόσεις, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και του δυνατού αντίθετου αέρα, ο Κενυάτης Ντάνιελ Ρότιτς τρέχοντας μόνος του έκανε έναν ‘μεγάλο’ χρόνο, 2:16.04. Έδειξε ότι με καλύτερες συνθήκες και ανάλογο συναγωνισμό είναι ικανός να πλησιάσει τους κορυφαίους του αγωνίσματος. Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί ότι τρεις ακόμη προσκεκλημένοι Μαραθωνοδρόμοι υψηλού επιπέδου, οι οποίοι θα προσέφεραν θέαμα και ανταγωνισμό για ακόμα μεγαλύτερες επιδόσεις, αντιμετώπισαν δυσκολίες της τελευταίας στιγμής, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να έρθουν στην πόλη μας. Ο Γιάννης Κρέκας (Volkswagen Running Team), που στα 36 του έκανε μία μεγάλη ατομική επίδοση με χρόνο 2:31:11, έδειξε επίσης ότι με πιο έντονο συναγωνισμό και καλύτερες καιρικές συνθήκες μπορεί να πετύχει μία ακόμα καλύτερη επίδοση. Ακολούθησαν οι Κυριάκος Συμιριώτης (Volkswagen Running Team), Γιάννης Ζαχαράκος, Γιώργος Τσιγκερίδης και Κώστας Τριανταφύλλου, με επιδόσεις από 2:42:00 έως 2:45:00, υψηλός μέσος όρος επιδόσεων, αλλά αδικήθηκαν και αυτοί από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Γενικά, είμαστε ευχαριστημένοι από το επίπεδο του αγωνίσματος, αν ληφθούν υπόψη τα προαναφερόμενα.

Στις γυναίκες, η Κενυάτισσα Γιούνες Μοράα Ονιάτσα κέρδισε τρέχοντας με αντίξοες καιρικές συνθήκες από τη μέση της διαδρομής και μετά, κάνοντας χρόνο 2:45:19, όχι πολύ μακριά από την ατομική της επίδοση. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Μαρία Βράιτς από την Κροατία, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η Πολωνή Όλγα Μακόφσκα. Μεγάλες απούσες οι Σόνια Τσεκίνι και Στέφανι Λεοντιάδου, οι οποίες λόγω προβλημάτων της τελευταίας στιγμής συμμετείχαν στον Δρόμο των 10 χλμ., γεγονός που τους στέρησε μία μεγάλη επίδοση στον Μαραθώνιο, δεδομένης της παρουσίας της Κενυάτισσας και της Κροάτισσας πρωταθλήτριας.

Στα 10 χλμ. των ανδρών έγινε μεγάλη μάχη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, μεταξύ του καλύτερου Ούγγρου αθλητή στις μεσαίες αποστάσεις Λάζλο Γκρέγκορ και του Έλληνα πρωταθλητή Κώστα Γκελαούζου (Arla Protein Running Team), οι οποίοι πρόσφεραν εντυπωσιακό θέαμα, αφού η νίκη κρίθηκε πάνω στο νήμα. Η μονομαχία τους σίγουρα έμεινε αξέχαστη σε όλους τους θεατές και τους φιλάθλους. Την τριάδα συμπλήρωσε, πολύ κοντά στους δύο πρωταγωνιστές της κούρσας, ο 42χρονος Θεόδωρος Αναγνώστου (Volkswagen Running Team), παλιός πρωταθλητής των στιπλ, με εντυπωσιακό χρόνο 31:31, ακολουθούμενος από τον Μαραθωνοδρόμο υψηλών επιδόσεων Αντώνη Παπαδημητρίου.

Στις γυναίκες τη νίκη κατέκτησε η Μαραθωνοδρόμος Σόνια Τσεκίνι (Volkswagen Running Team), η οποία με την επίδοσή της 36:03 στα 10 χλμ. έδειξε ότι είναι έτοιμη να κάνει πολύ καλή επίδοση στον Μαραθώνιο. Πολύ κοντά της, δεύτερη η Στέφανι Λεοντιάδου (Volkswagen Running Team), με την πολύ καλή επίδοση 36:34. Την τρίτη θέση κατέκτησε η Βίκυ Καραγεωργάκη (Volkswagen Running Team) με 37:24, η οποία στην ηλικία των 45 χρόνων συνεχίζει να τρέχει πολύ γρήγορα στις αποστάσεις που μπαίνει και εξακολουθεί να μας εκπλήσσει ευχάριστα. Οι αθλήτριες Μαργαρίτα Ντίνα, Βάσω Παπαδοπούλου, Φανή Δημητριάδου και Ξένια Βασιλειάδου ήταν εκείνες που συμπλήρωσαν την πρώτη οκτάδα, καθιστώντας τα 10 χλμ. ως τον δρόμο με τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό.

Στα 5 χλμ. νικητής ο Χρήστος Καλλίας (Stoiximan Running Team) σε εξαιρετική φόρμα και με εξαιρετική επίδοση 15:01, έδειξε ότι φέτος θα πρωταγωνιστήσει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δεύτερος ο Λάμπρος Μαλτέζος και τρίτος ο Παναγιώτης Γραμμένος του διοργανωτή συλλόγου ΜΕΑΣ Τρίτων, με αξιοπρεπείς επιδόσεις, έδειξαν ότι φέτος θα έχουν διακρίσεις τόσο σε δρόμους επί δημοσίας οδού όσο και σε μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις εντός στίβου.

Στα 5 χιλιόμετρα των γυναικών νικήτρια αναδείχθηκε η πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου και των 10 χλμ. Ράνια Ρεμπούλη (Stoiximan Running Team), που με τη νίκη της αυτή έγινε η πρώτη αθ

λήτρια που κατακτά για τρίτη συνεχόμενη φορά το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα αυτό. Πίσω της η Αθηνά Κοΐνη (Stoiximan Running Team) με 17:19 έδειξε ότι σιγά-σιγά συνέρχεται μετά από συνεχόμενους δύσκολους τραυματισμούς ενώ και η τρίτη Ζωή Ανδρικοπούλου (Stoiximan Running Team) έδειξε ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον στις αποστάσεις αυτές. Οι αθλήτριες Γεωργία Κωνσταντινοπούλου, Ειρήνη Μιχάλα, Φωτεινή Μυστακίδου, καθώς και η Κύπρια Ελπίδα Χριστοδουλίδου ήταν εκείνες που ακολούθησαν ανεβάζοντας την ποιότητα και το επίπεδο και αυτού του δρόμου». Από την πλευρά του, ο έμπειρος δημοσιογράφος και πρώην μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ, Γιάννης Μαμουζέλος, έκανε το παρακάτω αρχικό σχόλιο, αναφερόμενος στην συνολική εικόνα του αγώνα:

«Η φετινή διοργάνωση έδειξε ότι υπάρχει καλό αγωνιστικό ‘βάθος’, τόσο στον Μαραθώνιο όσο και στις άλλες δύο αποστάσεις του αγωνιστικού προγράμματος. Αυτό σημαίνει ότι οι προπονητές ή οι παράγοντες των σωματείων της Θεσσαλονίκης και των άλλων περιοχών μπορούν να κερδίσουν έναν αξιόλογο έμψυχο δυναμικό αναζητώντας δρομείς 15 έως 22-23 ετών που δεν έχουν αθλητικό δελτίο, για να τους παρακινήσουν να εγγραφούν και να ξεκινήσουν μια πιο συστηματική αθλητική δραστηριότητα.

Οι Μαραθώνιοι δρόμοι, γενικά στην Ελλάδα, δύσκολα μπορούν να έχουν περισσότερους ξένους αθλητές κορυφαίου επιπέδου, γιατί οι διαδρομές δεν είναι τόσο ελκυστικές για τους δρομείς που έχουν απαιτήσεις υψηλών επιδόσεων. Ένας άλλος παράγοντας είναι ότι για την προσέλκυση πολλών καλών δρομέων απαιτείται μεγάλο μπάτζετ για έξοδα διαμονής, πριμ συμμετοχής και πριμ ρεκόρ, κάτι που δύσκολα μπορεί να επιτευχθεί από Μαραθωνίους όπως αυτοί που διοργανώνουμε στην Ελλάδα.

Ειδικά όμως για τον Μαραθώνιο ‘Μέγας Αλέξανδρος’, πρέπει να πούμε ότι είναι μία διοργάνωση με ξεχωριστό σκοπό, που υπάρχει για να υπενθυμίζει ποιος ήταν ο Μακεδόνας στρατηλάτης και για να τιμά ένα ιστορικό πρόσωπο που δεν ανήκει μόνο στη Μακεδονία ή στην Ελλάδα, αλλά ουσιαστικά ανήκει στην παγκόσμια ιστορία.

Στους Δρόμους των 5 και 10 χιλιομέτρων, πάντοτε μπορούν να υπάρχουν στην εκκίνηση καλοί και γνωστοί δρομείς, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως συνέβη και φέτος. Είναι πολύ σημαντικό να δίνεις στους απλούς, χομπίστες δρομείς την ικανοποίηση ότι τρέχουν μαζί με τους πρωταθλητές. Είναι ένα στοιχείο που σε κάνει να θέλεις να συμμετάσχεις στον αγώνα».

Καταλήγοντας, ο κ. Μαμουζέλος αναφέρθηκε στις αγωνιστικές επιδόσεις που σημειώθηκαν στη φετινή διοργάνωση: «Ο Μαραθώνιος δρόμος είχε καλούς χρόνους, βελτιωμένους συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές. Αυτό είναι ένα θετικό βήμα, ώστε να δημιουργηθεί μεγαλύτερο αγωνιστικό ενδιαφέρον τα επόμενα χρόνια. Στα 10 χλμ. ανδρών κυριάρχησε το στοιχείο του πολύ έντονου συναγωνισμού για τη νίκη, ανάμεσα στο Ούγγρο Γκρέγκορ και τον Γκελαούζο. Αυτό το συναρπαστικό φινάλε μιας κούρσας που κρίθηκε στο νήμα ενθουσίασε τον κόσμο, που ίσως δεν έχει συνηθίσει να βλέπει τέτοιες εικόνες σε αγώνες που γίνονται σε δημόσιο δρόμο.

Στα 10 χιλιόμετρα των γυναικών είδαμε γενικά καλούς χρόνους και ωραίο συναγωνισμό μέχρι το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής. Ουσιαστικά στο τελευταίο 1 με 1,5 χιλιόμετρο κρίθηκαν οι τελικές θέσεις. Ο κόσμος έβλεπε τις προπορευόμενες αθλήτριες και ένιωθε την επιθυμία να τις ενισχύσει στην προσπάθειά τους.

Όσον αφορά στα 5 χλμ., αυτό που έμεινε ως εικόνα ήταν η παρουσία γνωστών Ελλήνων αθλητών, οι οποίο είχαν αρκετά καλό συναγωνισμό. Κυρίως, όμως, το γεγονός ότι μία αθλήτρια όπως η Ρεμπούλη κερδίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον αγώνα και αυτό αποτελεί σημείο αναφοράς. Η επιτυχημένη συμμετοχή μιας τέτοιας αθλήτριας είναι πλέον συνδεδεμένη με τη διοργάνωση».

Ο Stoiximan.gr 13ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώθηκε από τον «ΜΕΑΣ Τρίτων», τελώντας υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς και υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίχθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού – Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Ο νικητής στον Μαραθώνιο Δρόμο ανδρών, Κενυάτης Ντάνιελ Ρότιτς.
Ο 2ος στον Μαραθώνιο Δρόμο ανδρών, Γιάννης Κρέκας της Volkswagen Running Team.
Η νικήτρια στον Μαραθώνιο Δρόμο γυναικών, Κενυάτισσα Γιούνες Μορέα Ονιάτσα.
Ο νικητής στον Δρόμο 10.000μ. ανδρών, Ούγγρος Λάζλο Γκρέγκορ.
Στιγμιότυπο από την συγκλονιστική μάχη που έγινε στον Δρόμο 10.000μ. των ανδρών, ανάμεσα στον Θεόδωρο Αναγνώστου της Volkswagen Running Team, τον Ούγγρο Λάζλο Γκρέγκορ και τον Κώστα Γκελαούζο της Arla Protein Running Team.
Η νικήτρια στον Δρόμο 10.000μ. γυναικών, Σόνια Τσεκίνι-Μπουδούρη της Volkswagen Running Team.
Ο νικητής στον Δρόμο 5.000μ. ανδρών, Χρήστος Καλλίας της Stoiximan Running Team.
Η νικήτρια στον Δρόμο 5.000μ. ανδρών, Ράνια Ρεμπούλη της Stoiximan Running Team.
Εντυπωσιακή η παρουσία της Stoiximan Running Team των συνολικά 2.092 δρομέων, ανάμεσα στους οποίους βρέθηκαν ο Χρήστος Καλλίας, η Ράνια Ρεμπούλη, ο Ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής Λευτέρης Πετρούνιας, η Ζωή Ανδρικοπούλου και η Αθηνά Κοΐνη.
Η απονομή των μεταλλίων στους νικητές του Μαραθωνίου Δρόμου ανδρών, Ντάνιελ Ρότιτς (Κένυα), Γιάννη Κρέκα (Volkswagen Running Team) και Κυριάκο Συμιριώτη (Volkswagen Running Team).
Η απονομή των μεταλλίων στις νικήτριες του Μαραθωνίου Δρόμου γυναικών, Γιούνες Μορέα Ονιάτσα (Κένυα), Μαρία Βράιτς (Κροατία) και Όλγα Μακόφσκα (Πολωνία).
Η απονομή των μεταλλίων στους νικητές του Δρόμου 10.000μ. ανδρών, Λάζλο Γκρέγκορ (Ουγγαρία), Κώστα Γκελαούζο (Arla Protein Running Team) και Θεόδωρο Αναγνώστου (Volkswagen Running Team).
Η απονομή των μεταλλίων στις νικήτριες του Δρόμου 10.000μ. γυναικών, Σόνια Τσεκίνι-Μπουδούρη (Volkswagen Running Team), Στέφανι Λεοντιάδου (Volkswagen Running Team) και Βασιλική Καραγεωργάκη (Volkswagen Running Team).
Το «χατ τρικ» έκαναν στον Δρόμο 10.000μ. γυναικών οι δρομείς της Volkswagen Running Team Σόνια Τσεκίνι-Μπουδούρη, Στέφανι Λεοντιάδου και Βασιλική Καραγεωργάκη.
Η απονομή των μεταλλίων στους νικητές του Δρόμου 5.000μ. ανδρών, Χρήστο Καλλία (Stoiximan Running Team), Λάμπρο Μαλτέζο και Παναγιώτη Γραμμένο (ΜΕΑΣ Τρίτων).
Οι νικητές του Δρόμου 5.000μ. ανδρών, Χρήστος Καλλίας (Stoiximan Running Team), Λάμπρος Μαλτέζος και Παναγιώτης Γραμμένος (ΜΕΑΣ Τρίτων).
Το «χατ τρικ» έκαναν στον Δρόμο 5.000μ. γυναικών οι δρομείς της Stoiximan Running Team Ράνια Ρεμπούλη, Αθηνά Κοΐνη και Ζωή Ανδρικοπούλου.

 

Previous ArticleNext Article

Hike or Run: Γνωρίζουμε τις διαδρομές του Andros Trail Race

Hike or Run: Γνωρίζουμε τις διαδρομές του Andros Trail Race

Τις περπατήσαμε, τις τρέξαμε, τις γνωρίσαμε και συνεχίζουμε να τις απολαμβάνουμε! Η πεζοπορία και το τρέξιμο στη φύση και στα μονοπάτια δεν είναι ευεργετικά μόνο για την υγεία μας αλλά ξεδιπλώνουν μπροστά μας εικόνες, πολιτισμό, παλιές ιστορίες……ένα νησί ολόκληρο!

Περπατώντας ή τρέχοντας, δώσε και εσύ το δικό σου ρυθμό #SetThePace #androstrailrace2019

Αυτό το Σάββατο

Έλα αυτό το Σάββατο 24 Αυγούστου, να γνωρίσουμε μέρος της μεγάλης αγωνιστικής διαδρομής των 24χλμ του Andros Trail Race.

Συναντιόμαστε* στις 17.00 στο Μοναστήρι Αγιος Παντελεήμων/Πανάχραντος. Aκολουθούμε μέρος των πεζοπορικών διαδρομών Andros Routes no 1 & no 18.

Διασχίζουμε την καταπράσινη πλαγιά του Γερακώνα, με εκπληκτική θέα προς τη Χώρα και την κοιλάδα και καταλήγουμε στο χωριό Βραχνού, όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος θα μας περιμένει με διάφορα «καλούδια’ .

Είναι απαραίτητο να δηλώσετε τη συμμετοχή σας είτε με mail είτε τηλεφωνικά για να μπορέσουμε να οργανώσουμε τα μεταφορικά.

Συμμετοχή : 10 ευρώ για την ενίσχυση της Διοργάνωσης του Andros Trail Race & για το κόστος των μεταφορικών.
Για όσους δεν έχουν δικό τους μεταφορικό μέσο, συναντιόμαστε στις 16.30 στο στέκι του αγώνα .

Είναι απαραίτητο να δηλώσετε τη συμμετοχή σας είτε με mail είτε τηλεφωνικά στα [email protected] +030 6946771751

Το μετάλλιο του 6ου Δρόμου Αλληλεγγύης, Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Κατερίνης

Το μετάλλιο του 6ου Δρόμου Αλληλεγγύης, Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Κατερίνης

Στη δημοσιότητα έδωσε η Οργανωτική Επιτροπή του 6ου Αγώνα Δρόμου Αλληλεγγύης Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους που θα διεξαχθεί την Δευτέρα στις 26 Αυγούστου 2019 στην Κατερίνη, το μετάλλιο του αγώνα.

 Την εικόνα του πρωτότυπου, ανάγλυφου μεταλλίου, για τη φετινή 6η διοργάνωση του Αγώνα Δρόμου Αλληλεγγύης έδωσαν στη δημοσιότητα οι διοργανωτές. Να σημειωθεί ότι το μετάλλιο προέρχεται από αγιογραφία ειδικά για τις ανάγκες του φετινού αγώνα.

Οι εγγραφές συνεχίζονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς από οργανωμένους Συλλόγους και μεμονωμένους αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα. Η επιτυχία των περασμένων ετών, δημιουργεί βάσιμες προσδοκίες στους διοργανωτές για καταγραφή ενός νέου ρεκόρ συμμετοχών για 6η συνεχόμενη χρονιά.

Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον παρακάτω  σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/1sZBWN1NsOhuF7PvJvX8zF7vtYvmKU6LFDfs6emynJ2M/viewform?edit_requested=true ή απευθείας από τον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Κατερίνης, την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 από τις 17:30 έως 21:30

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6948180760
Από την Οργανωτική Επιτροπή

Γιατί πρέπει να τρέξεις στον 13ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων; (vid)

Γιατί πρέπει να τρέξεις στον 13ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων; (vid)

Να τρέξουμε στον 13ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων μας καλεί ο τέταρτος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου και όγδοος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Γιάννης Τσίλης.

Ο πρωταθλητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων πρωταγωνιστεί στο promo video του Ioannina Lake Run, σε μια βιωματικού τύπου διαφήμιση, στην οποία αφηγείται μια ημέρα ενός πρωταθλητή. «Η αρχή και το τέλος υπάρχουν μόνο για να μας υπενθυμίζουν ότι θα υπάρξει και συνέχεια», τονίζει ο Γιάννης Τσίλης και μας καλεί να βρεθούμε στην εκκίνηση των αγώνων του 13ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων στις 21-22 Σεπτεμβρίου.

Δημιουργός του promo video του Ioannina Lake Run είναι η εταιρεία Oner Films του Κωνσταντίνου Μανταλιά, ο οποίος προσέγγισε το θέμα με retro διάθεση, που τα τελευταία τρία χρόνια έχει επιστρέψει δυναμικά ως τάση. Φυσικά, δε θα μπορούσαν να λείψουν πλάνα από την Παμβώτιδα, με τον Γιάννη Τσίλη να σκίζει με τα κουπιά τα νερά της, αλλά και πλάνα από τη μοναδική παραλίμνια διαδρομή των 30 χλμ., που και φέτος θα διανύσουν εκατοντάδες δρομείς από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δείτε το promo video του 13ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων

Διαβάστε ακόμα: Σπάει όλα τα ρεκόρ ο 13ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων!

Τρέχω για την Κατερίνη 2019: Οι εγγραφές συνεχίζονται

Τρέχω για την Κατερίνη 2019: Οι εγγραφές συνεχίζονται

Ο αγώνας δρόμου θεσμός «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ», η μεγάλη αυτή αθλητική και πολιτιστική γιορτή, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 π.μ., με αφετηρία το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας και τερματισμό την κεντρική πλατεία της Κατερίνης (άγαλμα της ελευθερίας). 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως και την συμπλήρωση με σειρά προτεραιότητας των 2000 αριθμών, που θα διατεθούν. Σε κάθε περίπτωση ως προθεσμία υποβολής ορίζεται η Δευτέρα 07 Οκτωβρίου. Με βάση την αυξημένη ζήτηση σε αριθμούς συμμετοχής, που παρατηρείται κάθε χρόνο παρακαλείστε να δηλώνετε συμμετοχή στον αγώνα μόνο εφόσον είστε βέβαιοι ότι θα λάβετε μέρος, προκειμένου να μη στερήσετε την συμμετοχή από άλλον συναθλητή σας, που δεν προμηθεύτηκε έγκαιρα αριθμό.  

Οι δηλώσεις συμμετοχής (ατομικές και ομαδικές) γίνονται μέσω των επίσημων ιστοσελίδων της διοργάνωσης www.katerini.gr, www.zeusrunnersclub.gr  καθώς και στο επισυναπτόμενο link: 

https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=70c2638fdc269045c6d95db00afbb878&l=GR&g=0 

H ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.

Προλάβετε και εξασφαλίστε τη θέση σας εγκαίρως, καθώς είναι βέβαιο ότι οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία! 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για πληροφορίες που αφορούν τον αγώνα μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 2351047445 (Γραφείο Τύπου – Νικηφόρος Γκόλτσιος), (Ο.Π.Π.Α.Π.: Γιώργος Μίχος).

Για πληροφορίες, που αφορούν τις ομαδικές συμμετοχές μπορείτε να απευθύνεστε, στον πρόεδρο του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», Αλέξανδρο Πούλιο, τηλ. Επικοινωνίας: 6976692445  καθώς και στον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του συλλόγου Ευάγγελο Γερομιχαλό, τηλέφωνο: 6977 753 739. 

Όπως είναι γνωστό, ο αγώνας με αφετηρία το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας και τερματισμό την κεντρική πλατεία της Κατερίνης (άγαλμα ελευθερίας), διοργανώνεται από τον Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος.

Έρχεται το 2ο Trial run «Ομβριανός Πετροκεράσων» στις 29 Σεπτεμβρίου

2ο Trial run «Ομβριανός Πετροκεράσων»

Ο Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Μ.Α.Σ. Ομβριανός Πετροκεράσων διοργανώνει τον 2ο Trial run «Ομβριανός Πετροκεράσων» 15 χλμ, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019.

Η διαδρομή είναι περίπου 15 χλμ. και αποτελείται κυρίως από πανέμορφα ορεινά μονοπάτια, τα οποία καλύπτουν το 85% της διαδρομής Ο αγώνας θα διέλθει από τοπία μοναδικής φυσικής ομορφιάς (δασώδης εκτάσεις με καστανιές, οξιές και βελανιδιές, ρυάκια, δέντρα που σκεπάζουν τον δρόμο κρύβοντας τον ήλιο, φυσικές πηγές). Η διαδρομή είναι μέτριας δυσκολίας και σε κάποια σημεία απαιτεί από τους δρομείς εμπειρία κίνησης σε ορεινό μονοπάτι.

Τα πρώτα 800 μ. και τα τελευταία 200 μ. είναι άσφαλτο εντός του χωριού, τα δασικά μονοπάτια είναι περίπου 12 χλμ και έχουμε και 2 χλμ περίπου είναι αγροτικοί χωματόδρομοι. Η συνολική θετική υψομετρική είναι περίπου 680 μ.

Όλες οι λεπτομέρειες για τον αγώνα ΕΔΩ

Στις 13 Οκτωβρίου ο 3ος Αριστοτέλειος Δρόμος Αντοχής

Στις 13 Οκτωβρίου ο 3ος Αριστοτέλειος Δρόμος Αντοχής

Η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας, ο Σύνδεσμος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Νάουσας, η Γ.Ε. Νάουσας με την τεχνική υποστήριξη της Ελληνικής  Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων, (Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.Υ.) συνδιοργανώνουν τον αγώνα «3ος ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΤΟΧΗΣ» συνολικής απόστασης 26 και 5 χλμ. αντίστοιχα.  Η εκκίνηση θα δοθεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 09:00 π.μ. στη Σχολή Αριστοτέλους και ο τερματισμός θα γίνει στο ίδιο σημείο.

Ο Αγώνας των περίπου 26.000μ. διεξάγεται εξολοκλήρου σε άσφαλτο, με υψομετρικές διαφορές. Ξεκινά από την Σχολή Αριστοτέλους και θα διέλθει από τα εξής σημεία: Σχολή Αριστοτέλους, περιοχή «Πλακένια», όρια πόλης Νάουσας, οδός Νάουσας-Νέας Στράντζας αμπελουργική ζώνη Νέας Στράντζας, Κοινότητα Γιαννακοχωρίου, αμπελουργική ζώνη Γιαννακοχωρίου, οδός Γιαννακοχωρίου-Μαρίνας, Μαρίνα, όρια Κοινότητας Λευκαδίων, Μακεδονικοί Τάφοι, Αρχαία Μίεζα, Κοινότητα Κοπανού, Σχολή Αριστοτέλους.

Ο Αγώνας των 5.000μ. διεξάγεται επίσης σε άσφαλτο και ξεκινά από την Σχολή Αριστοτέλους, Κοπανός Νάουσας (περιοχή «Τζουμέλα»), Σχολή Αριστοτέλους.

Οι δηλώσεις συμμετοχής, η αναλυτική προκήρυξη του αγώνα και επιπλέον πληροφορίες θα είναι σύντομα διαθέσιμα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Νάουσας www.naoussa.gr

x

Send this to a friend