Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης και ο χορηγός

Η 21.606 χαμόγελα και η δύναμη της Protergia θα «φωτίζουν» τον Protergia 5ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης που θα διεξαχθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου και όπως όλα δείχνουν, θα είναι ξεχωριστός!

Η αντίστροφη μέτρηση για το μεγαλύτερο νυχτερινό πάρτυ δρόμου της χώρας ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης (21/09), με την Συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στην Αίθουσα Τεχνών «Αιμίλιος Ριάδης» της ΔΕΘ – HELEXPO, με θέματα την παρουσίαση της Protergia ως Ονομαστικού Χορηγού της διοργάνωσης, καθώς και την παρουσίαση του Επίσημου Προγράμματος του φετινού «Νυχτερινού».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της ΔΕΘ – HELEXPO, κ. Τάσος Τζήκας, η Πρόεδρος της Ο.Ε. κυρία Βούλα Πατουλίδου, ο Γενικός Γραμματέας της Ο.Ε., κ. Γιάννης Ποδιώτης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, η Διευθύντρια Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Μακεδονίας – Θράκης), κυρία Θεοφανία Κλεανθίδου, ο Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, κ. Τάσος Τομπούλης, η Marketing and Communication Manager της Protergia, κυρία Κατερίνα Μυτιληναίου, η Υπεύθυνη Μάρκετινγκ της διοργάνωσης, κυρία Φανή Χαλκιά, ο Γενικός Διευθυντής της διοργάνωσης, κ. Δρόσος Χριστόπουλος, οι πρωταθλητές Μιχάλης Παρμάκης, Δήμητρα Ιορδανίδου, Γιάννης Κουρκουρίκης, η Γεν. Γραμματέας του ΣΕΕΔΑ, κυρία Ραμπέα Ιατρίδου, καθώς και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΠΑ – παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης, κ. Γιώργος Αυγουστίδης.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο “οικοδεσπότης “Τάσος Τζήκας (Πρόεδρος ΔΕΘ – HELEXPO) καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους απευθύνοντας τον χαιρετισμό του. Χαιρετισμούς επίσης απεύθυναν ο Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης (εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης), η Θεοφανία Κλεανθίδου (Διευθύντρια Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, πρώην Μακεδονίας – Θράκης)και ο Τάσος Τομπούλης (Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης).

Κατά το πρώτο μέρος της εκδήλωσης έγινε η παρουσίαση της Protergia του Ονομαστικού Χορηγού της.

Βούλα Πατουλίδου (Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής): «Ξεκινήσαμε πριν από πέντε χρόνια και όταν κάτι ξεκινάει δεν είναι εύκολο, αλλά όταν υπάρχει υγιής ανταγωνισμός είναι εύλογο ότι την επόμενη χρονιά τα πράγματα θα πάνε ακόμα καλύτερα. Πλέον υπάρχει Ονομαστικός Χορηγός, ευχαριστούμε την Protergia και ελπίζουμε να παραμείνει για πολλά, πολλά χρόνια στο πλευρό της διοργάνωσης.
Οι εγγραφές έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες για άλλη μια φορά. Οι πολίτες, εντός και εκτός των ορίων της Θεσσαλονίκης, βγαίνουμε να τρέξουμε και να περπατήσουμε, συναγωνιζόμαστε τους διπλανούς μας, ταυτόχρονα ενισχύουμε ιδρύματα, γεμίζει η ψυχή μας με μουσικές μέσα στη διαδρομή. Πέρσι υπήρχε βροχή, αλλά ο κόσμος ήταν όλος εκεί! Φέτος δεν θα βρέχει και δίνουμε ραντεβού όλοι στις 8 Οκτωβρίου. Ένα ξεχωριστό ‘ευχαριστώ’ αξίζει στους εθελοντές, που δίνουν ένα άλλο νόημα και χάρη σ’ αυτούς μπορείς να είσαι όσο καλύτερος γίνεται».

Κατερίνα Μυτιληναίου (Marketing and Communication Manager της Protergia): «Ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν στη χώρα, όπως η Φανή Χαλκιά. Η Protergia είναι Ονομαστικός Χορηγός του 5ου Διεθνούς Νυχτερινούς Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, για να δώσει την ενέργειά της στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας. Ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος αποτελεί μια μεγάλη γιορτή για την πόλη της Θεσσαλονίκης και είμαστε χαρούμενοι που θα είμαστε κι εμείς εδώ, συμμετέχοντας σ’ αυτή τη διοργάνωση υψηλού επιπέδου, που εκτός από το αθλητικό, τουριστικό, πολιτιστικό της πρόσωπο, έχει επίσης έναν έντονα κοινωνικό χαρακτήρα. Η δραστηριότητά μας στην Protergia και στον Όμιλο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με κοινωνική προσφορά. Κάθε επιχειρηματική επιλογή μας, κάθε πλάνο μας, οφείλει να προσθέτει αξία στην κοινωνία και γι’ αυτό βρισκόμαστε εδώ. Σας περιμένουμε λοιπόν στις 8 Οκτωβρίου, για να ‘φωτίσουμε’ την πόλη και να τρέξουμε μαζί!»

Φανή Χαλκιά (Υπεύθυνη Μάρκετινγκ διοργάνωσης): «Ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος είναι ένα γεγονός που το περιμένει όλη η πόλη. Θέλω να απευθύνω ένα ‘ευχαριστώ’ στον Όμιλο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, στην Protergia και στην Κατερίνα Μυτιληναίου, που ενδιαφέρθηκαν πρώτα απ’ όλα για το πώς θα γίνει πιο ευχάριστη η συμμετοχή των δρομέων στον αγώνα. Η προσέλευση κόσμου στη διοργάνωση αυξάνεται διαρκώς, οι συνθήκες και οι παροχές βελτιώνονται προς όφελος όλων αυτών των δρομέων, τους οποίους βλέπουμε να χαμογελούν και να απολαμβάνουν μία βραδιά γεμάτη χαρά. Σας περιμένουμε όλους εκεί!»

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του επίσημου Tshirt της διοργάνωσης από τις κυρίες Μυτιληναίου και Πατουλίδου και του επίσημου μεταλλίου της διοργάνωσης, πριν από την προβολή ενός ξεχωριστού βίντεο-καλέσματος, με μηνύματα από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, τον τηλεπαρουσιαστή – tattoo artist Γιώργο Μαυρίδη και τον μπασκετμπολίστα του Άρη Μάικλ Τζένκινς, οι οποίοι επίσης στηρίζουν τον Protergia 5ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης άνοιξε ο Γιάννης Ποδιώτης (Γεν. Γραμματέας Ο.Ε.) παρουσιάζοντας τους θεσμικούς φορείς υποστήριξης της διοργάνωσης καθώς επίσης και τους εθελοντικούς φορείς υποστήριξης της: «Όταν καταφέρνεις να συγκεντρώσεις τόσους φορείς, μπορείς και πετυχαίνεις κάτι μεγάλο. Το 2012 που ξεκινούσαμε το εγχείρημα του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου, δεν φανταζόταν κανείς ότι λίγα χρόνια αργότερα θα συγκεντρώναμε στο ίδιο τραπέζι εκπροσώπους Υπουργείων και άλλων σημαντικών φορέων, αλλά και έναν μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο, που είναι η Protergia. Δεν πρόκειται απλώς για ένα αθλητικό γεγονός, αφού μέσα από αυτή τη διοργάνωση ενισχύονται πάνω από 50 φορείς κοινωνικής προσφοράς. Η επιτυχία της διοργάνωσης μας γεμίζει ευθύνη για τα επόμενα βήματά μας. Το επόμενο στοίχημα είναι να έχουμε πολλούς ξένους δρομείς τον ερχόμενο Απρίλιο, στον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’».

Κατόπιν ο Δρόσος Χριστόπουλος (Γενικός Διευθυντής) παρουσίασε το επίσημο πρόγραμμα της διοργάνωσης ως εξής: το αγωνιστικό πρόγραμμα, τις διαδρομές του αγωνιστικού προγράμματος, τις αγωνιστικές παρουσίες των επίλεκτων αθλητών-τριών και τις ξεχωριστές παρουσίες δρομέων κοινωνικού χαρακτήρα.
«Συνολικά είχαμε 20.106 εγγραφές δρομέων στη φετινή διοργάνωση: 15.953 εγγραφές στο Δρόμο 5.000μ. και 4.153 στον Ημιμαραθώνιο. Άλλες 1.500 θέσεις θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας στις 6 και 7 Οκτωβρίου από το Κέντρο Εγγραφών, στη ΔΕΘ – HELEXPO. Έτσι, το τελικό νούμερο των εγγεγραμμένων δρομέων μπορεί να φτάσει τους 21.606, δημιουργώντας νέο ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού.

Το μυστικό είναι ένα: Η αγάπη του κόσμου για τη διοργάνωση και η αγάπη όλων αυτών των φορέων, που έχουν άριστη συνεργασία μεταξύ τους, έχοντας κάνει τη διοργάνωση δική τους. Όλοι μεταξύ μας έχουμε φιλική σχέση και απόλυτη συνεννόηση, βασικό συστατικό της συνεχούς ανοδικής πορείας της διοργάνωσης.
Η διαδρομή του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου είναι διαδρομή υψηλού επιπέδου, προσφέρει τεράστια ευχαρίστηση και αγωνιστικά ρεκόρ, επειδή είναι απολύτως επίπεδη, διεξάγεται στο κέντρο της πόλης μας, σε άριστη ποιότητα οδοστρώματος και σε ιδανική ώρα, ενώ υπάρχει διαρκής εμψύχωση από πάρα πολλούς θεατές. Παράλληλα φέτος θα υπάρχουν διάσπαρτα πολλά σημεία ηχητικής και μουσικής ενθάρρυνσης των δρομέων.

Πέραν της μαζικής συμμετοχής του κόσμου, θα τιμήσουν την διοργάνωση μας πολλοί πρωταθλητές – τριες με στόχο την επίτευξη αξιόλογων επιδόσεων. Είναι μία διεθνής διοργάνωση, ενταγμένη στο ελληνικό καλεντάρι της ομοσπονδίας μας ΣΕΓΑΣ καθώς και στο διεθνές καλεντάρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας AIMS. Επιδίωξή μας είναι όλοι να βάλουν στη ζωή τους το τρέξιμο, για τη βελτίωση της σωματικής και της ψυχικής τους υγείας, ταυτόχρονα όμως η διεθνής διοργάνωσή μας προσφέρει άριστη αγωνιστική υποστήριξη στους πρωταθλητές μας, ώστε τα μικρά παιδιά να απολαμβάνουν τον ανταγωνισμό τους και να γεμίζουν τα στάδια θαυμάζοντας τους σπουδαίους αθλητές που αποτελούν τα πρότυπά τους.
Ένας τέτοιος αθλητής είναι ο Μιχάλης Παρμάκης, ένας εξαιρετικός δρομέας, που ξεπέρασε την περσινή περιπέτεια υγείας, σήμερα είναι μαζί μας και στις 8 του μηνός θα βρίσκεται στη γραμμή της εκκίνησης του Ημιμαραθωνίου. Για μένα είναι ήρωας και τον ευχαριστώ πολύ».

Κατόπιν ο λόγος εδόθη στους συμμετέχοντες πρωταθλητές-τριες, καθώς και σε δύο εξαιρετικές περιπτώσεις συμμετοχής κοινωνικής ευθύνης:

Μιχάλης Παρμάκης (πρωταθλητής Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου): «Είμαι αθλητής εδώ και 23 χρόνια, αγαπώ αυτό που κάνω και γι’ αυτό συνεχίζω. Πήγα να χάσω τη ζωή μου πέρσι, πριν από τον Μαραθώνιο της Αθήνας, αλλά πιστεύω ότι βγήκα πιο δυνατός, όπως οφείλει να είναι ένας αθλητής του επιπέδου μου. Για μένα φέτος είναι μια γιορτή και μια νέα αρχή, το να τρέχω στη Θεσσαλονίκη είναι ό,τι πιο ευχάριστο γιατί εδώ πέτυχα τα μεγαλύτερα ρεκόρ μου και θα προσπαθήσω να κάνω ένα νέο ρεκόρ διαδρομής φέτος στον Νυχτερινό».

Δήμητρα Ιορδανίδου (νικήτρια των 5.000μ. στον 1ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης): «Είναι πολύ θετικό να βλέπεις στην πόλη που ζεις και αγαπάς να συμμετέχουν τόσες χιλιάδες κόσμου σ’ ένα τέτοιο δρομικό γεγονός. Είναι μία νίκη σε πολλά επίπεδα και πρώτα απ’ όλα σε ό,τι αφορά στη νοοτροπία του κόσμου, που έχει αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν: Όλο και περισσότεροι άνθρωποι όλων των ηλικιών βάζουν στη ζωή τους την άσκηση, ο καθένας για το δικό τους λόγο. Το σημαντικότερο είναι ότι οι νέοι και κυρίως τα παιδιά ασχολούνται με τις αθλητικές δραστηριότητες και μέσα από αυτές μαθαίνουν να προσπαθούν, να μαθαίνουν, να πέφτουν αλλά να ξανασηκώνονται. Μαθαίνουν επίσης να πιστεύουν στα όνειρά τους και να γίνονται πιο δυνατοί. Τι πιο όμορφο και τι πιο ωραίο, από το να βγούμε όλοι στους δρόμους τη νύχτα της 8ης Οκτώβρη και να τρέξουμε».

Γιάννης Κουρκουρίκης (παγκόσμιος πρωταθλητής κωπηλασίας και υπερμαραθωνοδρόμος): «Ήμουν από την πρώτη στιγμή παρών στη διοργάνωση, κάθε χρόνο τη βλέπω να μεγαλώνει και τον κόσμο να αποκτά δρομική παιδεία. Αυτός ο Δρόμος 5.000μ. θα αποτελέσει για πολλούς από τους 15.000 εγγεγραμμένους δρομείς την απαρχή της ενασχόλησής τους με τον αθλητισμό. Είναι πολύ διασκεδαστικό να τρέχεις το βράδυ, χωρίς αυτοκίνητα, χωρίς φανάρια, κάθε χρόνο βλέπω ότι μπαίνει νέο αίμα, αλλάζει κουλτούρα ο κόσμος και ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος κερδίζει το στοίχημα κάθε φορά. Πέρσι μέσα στη βροχή έβλεπες τον κόσμο να γελάει, να διασκεδάζει. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους, εγώ θα βρίσκομαι στην εκκίνηση μαζί με όλα τα υπόλοιπα παιδιά και ελπίζω να τερματίσω, παρότι θα προέρχομαι από μια μεγάλη προσπάθεια στο ‘Σπάρταθλον’!»

Ραμπέα Ιατρίδου (Γεν. Γραμματέας ΣΕΕΔΑ): «Φέτος ο Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών επέλεξε, αντί να στηρίξει οικονομικά κάποιον φορέα κοινωνικής φροντίδας, να στηρίξει τη Μαρία Σαμπανίδου, μητέρα ενός αγοριού 11 μηνών και πρώην πρωταθλήτρια της υδατοσφαίρισης, της κολύμβησης και του τριάθλου, η οποία υπέστη βαρύ εγκεφαλικό και βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης. Έχει ξεκινήσει μια καμπάνια για την συγκέντρωση χρημάτων για την αποκατάστασή της, θα χρειαστούν συνολικά 54.000 ευρώ για τους 18 μήνες της θεραπείας της και η δική μας συνεισφορά αποτελεί ένα μικρό κομμάτι της συνολικής προσπάθειας που γίνεται σε όλη την Ελλάδα για την στήριξή της».

Γιώργος Αυγουστίδης (πρόεδρος ΠΑΣΠΑ – παράρτημα Μακεδονίας-Θράκης): «Συγχαρητήρια σε καθέναν ξεχωριστά από την Οργανωτική Επιτροπή, αλλά και στους εθελοντές. Με πολλή χαρά συμμετέχουμε ως συνεργαζόμενος και υποστηριζόμενος φορέας. Στην αρχή ήμασταν έξι – επτά φορείς, αλλά πλέον έχουν φτάσει τους 50 και παραπάνω φορείς κοινωνικής προσφοράς. Σε όλους εμάς, ο Μαραθώνιος δίνει τη δυνατότητα της συμμετοχής σε ανθρώπους που διαφορετικά ίσως να μην έβγαιναν καν από το σπίτι τους. Το χαμόγελο των δρομέων, το χειροκρότημα, το δάκρυ, είναι το μεγαλύτερο πράγμα που μπορεί να συναντήσει κάποιος. Όλα αυτά τα συναισθήματα δεν μπορεί να τα αντικαταστήσει τίποτε. Επιπλέον, μέσα από κάθε συμμετοχή στις ομάδες δρομέων μας, παίρνουμε ένα μικρό ποσό, που όμως είναι πολύ μεγάλο για την ενίσχυση των δράσεων κάθε συλλόγου».

Τις παράλληλες εκδηλώσεις καθώς επίσης και τα μουσικά σχήματα παρουσίασε η κα. Κατερίνα Σεφερλή, η οποία τόνισε ότι η Ο.Ε. εξασφάλισε την ηχητική ενθάρρυνση των δρομέων σε κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής τοποθετώντας σταθερές μουσικές σκηνές και συγκροτήματα κρουστών.

Ο Κωνσταντίνος Τσιγκαράς (Υπεύθυνος Εθελοντισμού της διοργάνωσης) αναφέρθηκε στο σημαντικότερο μέρος της διοργάνωσης, τον τομέα Εθελοντισμού: «Με την παρουσία τους, μας ενισχύουν πάνω από 70 εθελοντικές ομάδες και πάνω από 1.100 μεμονωμένοι εθελοντές, τους ευχαριστούμε από την καρδιά μας γιατί χάρη σ’ αυτούς μπορούμε να προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε κάθε δρομέα, μέσα σ’ ένα κλίμα γιορτής και χαράς».

Ιδιαίτερη μνεία και παρουσίαση έγινε από τον κ. Δρόσο Χριστόπουλο των υπόλοιπων χορηγών της διοργάνωσης ως εξής:

Επίσημοι χορηγοί: ΑΥΡΑ, DHL EXPRESS, ELLINAIR, ΕΡΤ Α.Ε., NOVASPORTS (Media partner),
Επίσημοι υποστηρικτές: IKEA, LIDL, ΑΘΗΝΑΪΚΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Υποστηρικτές-προμηθευτές: HIGH5, INTERSPORT, ΟΑΣΘ, CAPSIS HOTEL, PLAISIR, TAXI WAY, SAMIOTAKIS CATERING, EXPOSYSTEM, HONEYBEE

O Protergia 5ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, της AIMS και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ενώ παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και πλήθος θεσμικών φορέων, φορέων υποστήριξης και εθελοντικών φορέων. Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση θα βρείτε στον επίσημο δικτυακό τόπο, www.thesshalfmarathon.org.

Η εκκίνηση των 21,1 χλμ., θα δοθεί με τη δύση του ηλίου στις 18:45, ενώ η εκκίνηση του Δρόμου Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ., στις 21:15.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Taygetos Challenge 2022: Άνοιξαν οι εγγραφές!

Μετά από δύο χρόνια απουσίας, το Taygetos Challenge επιστρέφει! Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την διοργάνωση του 11ου Taygetos Challenge στις 26-27 Μαρτίου 2022 στην Καρδαμύλη της δυτικής Μάνης.

Οι εγγραφές άνοιξαν σήμερα, 1η Δεκεμβρίου 2021, και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις  11 Μαρτίου 2022.

Το Taygetos Challenge, με φόντο το πανέμορφο μανιάτικο τοπίο της Καρδαμύλης ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού, είναι από τους πιο επιτυχημένους αγώνες ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα, θεσμός πλέον. Φιλοξενεί την αφρόκρεμα των αθλητών ορεινού τρεξίματος και παράλληλα αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για όλους όσους θέλουν να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία στην αγκαλιά του Ταϋγέτου μόνοι ή με την οικογένεια τους και την παρέα τους το τριήμερο της 25ης Μαρτίου.

Η ιδέα του αγώνα εξαρχής είχε ως στόχο την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μάνης και την “άγνωστη” αυτή πλευρά του Ταϋγέτου, καθώς συνδέει κάποια από τα ομορφότερα και αρχαιότερα μονοπάτια της περιοχής, τα οποία ξεκινούν και καταλήγουν στην Καρδαμύλη. Το Taygetos Challenge, εδώ και δεκατρία χρόνια, συμβάλλει με ήπια μέσα, στη συντήρηση, την αναβάθμιση και προβολή των αρχαίων αυτών μονοπατιών ως ιδιαίτερο τμήμα της φυσικής και πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου μας.

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του επετειακού 10ου Taygetos Challenge τον Μάρτιο του 2019, με ρεκόρ συμμετοχών, επισκεπτών και με την παρουσία όλων των μεγάλων αθλητών του ορεινού τρεξίματος και μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω των δύσκολων συνθηκών της πανδημίας,  η διοργάνωση του 2022 αποτελεί πρόκληση! Έτσι, για το 2022 το Taygetos Challenge εμπλουτίζεται με την προσθήκη ακόμα μιας διαδρομής!

Το “Taygetos Challenge” παρέχει την επιλογή των παρακάτω 4+1 αγωνισμάτων. Πιο συγκεκριμένα:

  • Taygetos Marathon – 37 χλμ με θετική υψομετρική 2154μ. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 2/3 των μονοπατιών του αγώνα διέρχονται μέσα από την προστατευόμενη ζώνη Natura 2000. Οι διαδρομές περνούν μέσα από το φαράγγι του Βυρού το οποίο πέρα από τη φυσική του ομορφιά, ξεχωρίζει και λόγω της ιστορικής του σημασίας καθώς κατά μήκος του διερχόταν η αρχαία Βασιλική Οδός που ένωνε την αρχαία Σπάρτη με το λιμάνι της Καρδαμύλης. Το πέρασμα από τα Ντουμπίτσια αποτελεί επίσης εμβληματικό τμήμα του αγώνα αλλά και της προστατευόμενης περιοχής: πρόκειται για ένα υψίπεδο με ιδιαίτερη χλωρίδα αλλά και απομεινάρια αλλοτινών καιρών, πεζούλες, κτίσματα και στέρνες, να συνθέτουν το φυσικό τοπίο. Μία από τις “μυστικές” γωνιές του Ταϋγέτου η οποία, καθόλου άδικα, έχει χαρακτηριστεί “Καταφύγιο Άγριας Ζωής”.
  • Taygetos Experience – 20 χλμ με θετική υψομετρική 1.731μ. Θα έλεγε κανείς ότι είναι μια διαδρομή επίσης απαιτητική, αν και με τα μισά υψομετρικά σε σύγκριση με το Marathon. Αν όχι για έμπειρους αθλητές σίγουρα για καλά προπονημένους. Υπάρχουν κοινά σημεία με το Marathon, όπως το πέρασμα από το φαράγγι του Βυρού και μέρος της διαδρομής του περάσματος από τα Ντουμπίτσια.
  • Για πρώτη φορά φέτος, Taygetos Basic 10 χλμ με θετική υψομετρική 460μ για όσους ξεκινούν τώρα το ορεινό τρέξιμο. Μια γεύση από τα καλντερίμια και τα πετρόχτιστα μονοπάτια, ιδανική για μια πρώτη αγωνιστική επαφή με το ορεινό τρέξιμο.

  • Taygetos Fun 5χλμ με θετική υψομετρική 201μ. H Fun διαδρομή κάνει αυτό ακριβώς που υπόσχεται. Διασκέδαση και απόλαυση σε μια ήπια διαδρομή γύρω από την Καρδαμύλη. Θα έλεγε κανείς πως το να πάρει μέρος στη fun διαδρομή είναι οικογενειακή υπόθεση. Κατάλληλη για όλους, προσελκύει κάθε χρόνο κυρίως παιδιά και οικογένειες που θέλουν να συμμετέχουν στο δρώμενο και να έρθουν σε επαφή με τη φύση και το μανιάτικο τοπίο. Η θέα αποζημιώνει τις ανηφόρες και τα περάσματα μέσα από ρεματιές και τα μονοπάτια κάνουν την εμπειρία αξέχαστη.
  • Vertical Speed – 650μ. με θετική υψομετρική 150μ. Να μια πρόκληση για μαραθωνοδρόμους! Συνηθισμένοι στις μεγάλες αποστάσεις, πόσο εύκολα μπορούν να διανύσουν μια γρήγορη αναβατική διαδρομή; Η συμμετοχή στο Vertical Speed είναι υποχρεωτική για τους αθλητές που ενδιαφέρονται να πάρουν κατάταξη στο Taygetos Challenge το οποίο είναι ο συνδυασμός των αποτελεσμάτων του Vertical που γίνεται το Σάββατο και μίας από τις διαδρομές της Κυριακής (Marathon, Experience, Basic).

Οι διαδρομές του αγώνα ακολουθούν άσφαλτο, πετρόκτιστα καλντερίμια, μονοπάτια, βατούς χωματόδρομους, φαράγγια και βραχώδες έδαφος. Είναι σηματοδοτημένες σε όλο τους το μήκος και δεν απαιτούν γνώσεις προσανατολισμού. Στη συνέχιση της σωστής διαδρομής βοηθά η κανονική σηματοδότηση των μονοπατιών (χρωματιστές ενδείξεις σε βράχους) καθώς και το φυσικό τους ανάγλυφο όπου υπάρχει.

Τον αγώνα “TAYGETOS CHALLENGE” διοργανώνει η εταιρεία 2407 Outdoor Experience. Η εταιρεία έχει έδρα στην Καρδαμύλη, με δυο καταστήματα λιανικής προϊόντων outdoor στην Καρδαμύλη και ενοικίασης ποδηλάτου και ποδηλατικού εξοπλισμού στη Στούπα.

Η 2407 Outdoor Experience έχει διοργανώσει ήδη 10 επιτυχημένους αγώνες προσελκύοντας τους ελίτ αθλητές του ορεινού τρεξίματος. Επιπλέον, έχοντας τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις και την τεχνογνωσία, διοργανώνει δραστηριότητες και εξατομικευμένες σχεδιασμένες ξεναγήσεις στην Μάνη, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, όπως περιηγήσεις πεζοπορίας και ποδηλασίας. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο https://www.2407m.com

H διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί με βάση το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σεβόμενη τις συνθήκες της πανδημίας COVID-19.

Σε περίπτωση αναβολής ή ματαίωσης του Αγώνα λόγω έκτακτων μέτρων ή περιορισμών από πλευράς πολιτείας, οι αθλητές θα έχουν δικαίωμα είτε να μεταφέρουν τη συμμετοχή τους στη μελλοντική διεξαγωγή του Taygetos Challenge είτε να τους επιστραφεί το αντίτιμο της συμμετοχής τους αφαιρουμένης της τραπεζικής προμήθειας.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.taygetoschallenge.com/

Facebook: Taygetos Challenge

Instagram: @taygetoschallenge

Video διοργάνωσης επετειακού 10ου Taygetos Challenge 2019

Ανυπομονούμε να σας δούμε όλους από κοντά σε μια υπέροχη διοργάνωση.

Μείνετε συντονισμένοι…

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Το Ναύπλιο γιόρτασε την 6η διοργάνωση του Παλαμηδείου Άθλου με την άλωση των ρεκόρ

Με την τήρηση των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων και το  πλήθος των εγγεγραμμένων – συμμετεχόντων να ξεπερνά τους 1.100 δρομείς, από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, πάρα τις αντίξοες πρωινές καιρικές συνθήκες, με εξαιρετική επιτυχία ο 6ος Παλαμήδειος Άθλος.

Στις αγωνιστικές εκδηλώσεις και σε όλα τα αγωνίσματα μετείχαν και οι Ευέλπιδες με την διάκριση του σπουδαστεί της ΣΣΕ από την Σενεγάλη Tine Jean Bernard στην 2η Θέση του αγωνίσματος των 10χλμ.

Εξαιρετικά τιμητική για μια ακόμη χρονιά (από το 2014) για τις διοργανώσεις του Ναυπλίου η Συμμετοχή του Γρήγορη Σκουλαρίκη και της Ντενιζ Δημάκη. Ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης έτρεξε τον Ημιμαραθώνιος μαζί με την Αγγελική σε χρόνο 1ωρ.22.15 αποσπώντας τον θαυμασμό! όλων μας.

Εκκωφαντική πτώση …ρεκόρ στο Ναύπλιο!

Τελικά εφέτος στους αγώνες του Ναυπλίου, στον Παλαμήδειο Άθλο, οι πολυάριθμοι δρομείς νίκησαν και την πανδημία και τα χρονόμετρα, καθώς τα ρεκόρ στον «Παλαμήδειο Άθλο»  (castle Run) «γκρεμίστηκαν» εκκωφαντικά!

Συνολικά 5 ρεκόρ αγώνων έγιναν την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, αποδεικνύοντας ότι οι δρομείς (άντρες και γυναίκες) είναι έτοιμοι για όλα!

Στην Αγωνιστική Ανάβαση Κάστρου:

Στους άνδρες ο Γιώργος Διαλεκτός επιστρέφοντας στην κορυφή μετά το 2016, θριάμβευσε με νέο ρεκόρ της συνολικής διαδρομής 5χλμ. με 19.40 (παλαιό δικό του απ’ το 2016 με 19.53)! Στην «ανάβαση» όμως στο κάστρο με εντυπωσιακό χρόνο 7.09 ο Γιώργος Λουφέκης του πήρε το ρεκόρ (προηγούμενο 7.14/2016)!

Στις γυναίκες η Μαρία Μαλάϊ τα πήρε όλα απ’ τη προηγούμενη κάτοχο Νεφ. Παπαγεωργίου… Ρεκόρ διαδρομής με 23.16 (παλιό 24.02/2019) και ανάβασης με 8. 44 (παλιό 9.04/2019)!

Στον αγώνα 10χλμ.: η Ντενίζ Δημάκη σημείωσε το εντυπωσιακό 38.21 (προηγούμενο ρεκόρ Κατ. Μπερδούση 38.58 από το 2018) και λίγη ώρα μετά είδε την 12χρονη κόρη της (Λυδία Βαξεβάνη) να παίρνει την 3η θέση στη γενική κατάταξη των 5χλμ!

Ημιμαραθώνιος: Αξιοσημείωτη η επιτυχία ο χρόνος του νικητή του Ημιμαραθωνίου Ευαγγελου Μαλιόγλου 1ωρ.13.23 που ισοφαρίζει την 6η καλύτερη επίδοση στα χρονικά των  διοργανώσεων του Ναυπλίου! Και της Παναγιώτας Τόκα να είναι 3η συνεχή φορά στο βάθρο του «Παλαμήδειου Άθλου».

Αναλυτικά τα ανεπίσημα αποτελέσματα του 6ου Παλαμηδείου Άθλου https://www.nafpliocastlerun.gr/results-2021/

Την παραμονή του αγώνα η Λαμπαδηδρομία του κάστρου με την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων να συμμετέχει τιμητικά για μια ακόμη χρονιά στην έναρξη των εκδηλώσεων μας ενέπνευσε και μας συγκίνησε.

Δρομείς έλαβαν μέρος στα αγωνίσματα της ανάβασης του κάστρου στα πλαίσια του Παλαμήδειου Άθλου στην πόλη του Ναυπλίου που γιορτάζει την απελευθέρωση της από τον Τούρκικο ζυγό ,Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021. Η αγωνιστική εκδήλωση, μοναδική στην Ελλάδα του είδους της με την άνοδο του κάστρου του Παλαμηδίου, που αριθμεί 999 σκαλοπάτια (850μ. με ανωφέρεια), και στη συνέχεια συνδυάζεται με την ασφαλτοστρωμένη διαδρομή 4,15 χιλιομέτρων καθόδου από το κάστρο αποτελώντας έναν ενιαίο αγώνα 5 χιλιομέτρων., τον Παλαμήδειο Άθλο. Φέτος οι αγώνες ήταν αφιερωμένοι στο κοινωνικό έργου του συλλόγου «ΑμεΑ Αργολίδας» .Σε όλα τα αγωνίσματα συμμετέχει τιμητικά και η Σχολή Ευελπίδων.

Η Οργανωτική Επιτροπή συγχαίρει τους αθλητές για τις επιδόσεις τους αλλά και όλους τους δρομείς για την συμμετοχή και την προσπάθειά τους.

Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη δρομική εμπειρία με φόντο το επιβλητικό και μοναδικό κάστρο του Παλαμηδείου, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα.

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί για την πολύ σημαντική συμβολή τους:

  • την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας και ιδιαίτερα την Τροχαία Ναυπλίου, το Λιμενικό Σώμα, τον Ιατρικό Σύλλογο και Φαρμακευτικό σύλλογο και τον ΣΥΦΑΠΕΛ, το Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας, το ΕΚΑΒ , το Ερρίκος Ντυνάν και τις διασωστικές εθελοντικές δυνάμεις της ΕΟΔ και του ΕΕΣ και το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας.
  • Το προσωπικό του ΔΟΠΠΑΤ του Δήμου Ναυπλίου που συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχημένη διοργάνωση και όλους τους Εθελοντές και εθελόντριες οι οποίοι δήλωσαν ατομικά και ομαδικά το παρόν για να προσφέρουν στη Διοργάνωση.
  • Τους χορηγούς: ΦΟΥΓΑΡΟ, AMSTEL Free, Οικογένεια Χριστοδούλου. Τους Υποστηρικτές: ΒΙΚΟΣ, New Balance, Tottis

Τους Δημότες και Επαγγελματίες του Ναυπλίου για την υποστήριξη τους και όλους τους συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα, για την τιμητική για τον αγώνα μας συμμετοχή τους.

Καλή αντάμωση στον 7ο Παλαμήδειο Άθλο στις 27/11/2022,  μαζί με τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την άλωση του Κάστρου και την απελευθέρωση της πόλης του Ναυπλίου

George Spyros
George Spyros
George Spyros

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend