Ο ΣΕΕΔΑ έτρεξε για τη μικρή Μαρία στον Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης

O Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών (ΣΕΕΔΑ) συμμετείχε στον ΝΝ 11ο Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» με την ΣΕΕΔΑ Running Team να δίνει δυναμικό «παρών» στο Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ..

Στην φετινή διοργάνωση, η ομάδα του ΣΕΕΔΑ με 36 δρομείς, πρωταθλητές και πρωταθλήτριες των Εθνικών ομάδων με παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές νίκες, αλλά και φίλων του συλλόγου που τους ενέπνευσε ο κοινός σκοπός, επέλεξε να υποστηρίξει στοχευμένα ένα μικρό κοριτσάκι που δίνει τη δική του μάχη καθημερινά για την αποκατάσταση και αποθεραπεία της, τη μικρή Μαρία που νοσηλεύεται στην παιδογκολογική κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, αλλά κυρίως για να στείλει το θετικό μήνυμα: Ο παιδικός καρκίνος μπορεί να νικηθεί! Κανένα παιδί δεν πρέπει να μεγαλώνει σε δωμάτιο νοσοκομείου!

Ανάμεσα στους πρωταθλητές και τις πρωταθλήτριές μας που έχουν διαπρέψει με την ελληνική Εθνική ομάδα σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις (παγκόσμια πρωταθλήματα, παγκόσμια κύπελλα, πρωταθλήματα Ευρώπης, Μεσογειακούς και Βαλκανικούς Αγώνες) ήταν από την ελληνορωμαϊκή πάλη ο «χρυσός» παγκόσμιος πρωταθλητής Αριστείδης Ρουμπενιάν, από την ποδηλασία πίστας και δρόμου η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ελευθερία Ελληνικάκη, από την τεχνική κολύμβηση η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ραμπέα Ιατρίδου, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Γιώργος Τσιγάρας, ο πρωταθλητής Ευρώπης Δημήτρης Γκανέλας, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μίνα Τσαμπάζη και ο πρωταθλητής Ευρώπης Αναστάσιος Καραβανάς, από το τάε κβον ντο η παγκόσμια πρωταθλήτρια Θεοδώρα Τσίμα και ο πρωταθλητής Ευρώπης Λάμπρος Λαζαρίδης, από τη ρυθμική γυμναστική οι Γεωργία Ιντζέ και Μαρία Αϊβάτογλου, μέλη της πρώτης ιστορικής ομάδας ανσάμπλ της Ελλάδας και η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ατομικό Αναστασία Κεκιλιάδου, από την άρση βαρών οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες Κωνσταντίνα Μισιρλή, Ολυμπία Τόκα και η πρωταθλήτρια Ευρώπης Χαρούλα Κυριακίδου και από την ακροβατική γυμναστική η παγκόσμια πρωταθλήτρια Μιχαέλα Γιάννου.

Η Γενική Γραμματέας του ΣΕΕΔΑ Ραμπέα Ιατρίδου, που οργάνωσε την ομάδα, τόνισε: «Είναι πολύ σημαντική και με εξαιρετικά μεγάλο συμβολισμό η συμμετοχή των πρωταθλητών μας στις εκδηλώσεις μαζικού αθλητισμού. Δεν είναι έμπειροι δρομείς καθώς προέρχονται από πολλά διαφορετικά αθλήματα και σίγουρα δεν διεκδικούν τις πρώτες θέσεις της κατάταξης. Αντιθέτως συμμετέχουν με χαρά για να δείξουν πως ο αθλητισμός δεν σταματά ποτέ και πως είναι μια ευκαιρία να μεταδόσουμε σημαντικά μηνύματα όπως το «ΤΡΕΧΟΥΜΕ γιατί ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ! Ο παιδικός καρκίνος δεν είναι ανίκητος!» Ευχόμαστε η συμμετοχή μας να φέρει χαμόγελο στην μικρή Μαρία και στους γονείς της που συμμετείχαν στην ομάδα. Ευχή μας και προσευχή είναι στην επόμενη διοργάνωση η μικρή να είναι υγιής και να βρίσκεται μαζί μας στη γιορτή του μαζικού αθλητισμού!

Ο ΣΕΕΔΑ ευχαριστεί θερμά τους φίλους του και τα υποψήφια μέλη που έτρεξαν μαζί του: Νικόλα Σαμαρά, Βιβή Καρακατσάνη, Έφη Ραγκούσση, Σεραφείμ Πασσιά, Ευαγγελία Αποστολούδη, Εύα Παντζαρτζή, Χριστίνα Δημητριάδου, Μαρία Νικολαϊδου, Κωνσταντίνο Χατζηνικολόπουλο, Νίκο Γραμμένο, Γρηγόρη Σαντρατζάμη, Νικολέττα Ευαγγελοπούλου, Ιωάννα Ευαγγελοπούλου, Ρομίνα-Κατερίνα Μπερέτα, Ελένη Γούλα, Στεφανία Ντίνου, Σοφία Γεροκώστα, Περσεφόνη Χατζηνάκου, Κωνσταντίνο Τραπότση και Κατερίνα Παπαχρήστου.

Ο ΝΝ 11ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» διοργανώθηκε από τον ΜΕΑΣ Τρίτων Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., της AIMS, με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και υποστηρίχθηκε από τους θεσμικούς πολιτειακούς φορείς, καθώς και τους εθελοντικούς φορείς υποστήριξης, όπως αυτοί φαίνονται στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Το T-shirt του 5ο Veikou Trail τα… σπάει!

Η Οργανωτική Επιτροπή του 5ο Veikou Trail είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει το T-shirt  της φετινής διοργάνωσης.

Η σχεδίαση του φετινού T-shirt είναι πραγματικά φανταστική και ξεφεύγει από τα κλασικά  σχέδια άλλων διοργανώσεων. Άλλωστε στόχος της Οργανωτικής Επιτροπής δεν είναι η κατασκευή ενός T-shirt που μετά την διοργάνωση απλά θα μπει στο συρτάρι, αλλά να μπορεί όποιος το αποκτήσει να το φοράει με χαρά στις προπονήσεις και στην καθημερινότητά του.

Στο κομμάτι του χρώματος, λόγω και της ζέστης, αποκλείστηκε η πιθανότητα σκούρου χρώματος. Από την άλλη να μην επαναληφθεί το λευκό των προηγούμενων διοργανώσεων. Επιλέχθηκε το χρώμα της μέντας, που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα και δίνει ένα άρωμα δροσιάς.

Οι εγγραφές ακόμα τρέχουν. Πιθανότατα θα κλείσουν την προσεχή Κυριακή 27/06 ή γρηγορότερα, αν συμπληρωθεί το όριο των 300 ατόμων/ απόσταση . Όποιος επιθυμεί, μπορεί να το αποκτήσει μαζί με την εγγραφή του, σε μια από τις 2 αποστάσεις της διοργάνωσης.

Όσοι έχουν ήδη πραγματοποιήσει ήδη της εγγραφή τους, (ακόμα και όσοι έχουν εγγραφεί για την διοργάνωση του Ιανουαρίου  που αναβλήθηκε και μετέφεραν την εγγραφή τους για τώρα), μπορούν να το αποκτήσουν. Πως;;; Πολύ απλά αποστέλλουν email στην διοργάνωση στο [email protected], γράφοντας το ονοματεπώνυμο του δρομέα, το μέγεθος T-shirt  και τον κωδικό  VT που έλαβαν κατά την εγγραφή τους. Στη συνέχεια θα πρέπει να καταβληθεί το ποσό των 8,00€ στον τραπεζικό λογαριασμό που κατατέθηκε και το αντίτιμο συμμετοχής, με αιτιολογία το ονοματεπώνυμο του δρομέα και τον κωδικό VT της εγγραφής τους. Σε κάθε περίπτωση μπορούν να επικοινωνούν με το ανωτέρω email.

Η παραλαβή των T-shirt θα πραγματοποιείται μόνο από το σημείο, που οι δρομείς επέλεξαν κατά την εγγραφή τους, μαζί με τον αριθμό συμμετοχής.

Οι εγγραφές τρέχουν και κλείνουν σύντομα

Όλοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εύκολα και γρήγορα αρκεί να μπουν στη σελίδα της διοργάνωσης www.veikoutrail.gr. Στην ειδική κατηγορία των εγγραφών, συμπληρώνουν τα στοιχεία τους στην σχετική φόρμα και επιλέγουν το αγώνισμα όπου επιθυμούν. Στο τέλος, ορίζουν και σημείο παραλαβής του πακέτου συμμετοχής από τα 5 διαθέσιμα που προσφέρονται από την διοργάνωση.

Εγγραφές πραγματοποιούνται και μέσω της πλατφόρμας  www.racefinder.gr

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η διοργάνωση, όπως και οι υπόλοιπες διοργανώσεις που θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο διάστημα, θα υλοποιηθούν σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες της ΓΓΑ. Οι βασικοί όροι και οι προϋποθέσεις για συμμετοχή στην διοργάνωση, που ισχύουν μέχρι αυτή τη στιγμή, αναφέρονται και στην προκήρυξη που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης. Την προκήρυξη μπορείτε να την διαβάσετε ΕΔΩ

Οι εγγεγραμμένοι δρομείς θα παραλαμβάνουν τους αριθμούς και τα πακέτα συμμετοχής από το σημείο παραλαβής που επέλεξαν κατά την εγγραφή τους, την Παρασκευή 02/07 και το Σάββατο 03/07 σε ώρες που θα ανακοινωθούν από την διοργάνωση

  • Κατάστημα Cosmos Sport |  Κηφισιά, Αργυροπούλου 4
  • Κατάστημα Cosmos Sport |  Κορυδαλλός, Ταξιαρχών 57
  • Κατάστημα Outrun | Παλαιό Φάληρο, Mαρίνα Φλοίσβου,
  • Κατάστημα Top Cycles | Περιστέρι, Βασ. Αλεξάνδρου 72,
  • Κεντρική είσοδος Άλσους Βεΐκου | Λεωφ. Βεΐκου, Γαλάτσι

Για περισσότερες πληροφορίες, οι δρομείς μπορούν να επικοινωνούν με την οργανωτική επιτροπή του αγώνα μέσω email στο [email protected].

Διαρκής ενημέρωση για το Veikou Trail παρέχεται επίσης μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης www.veikoutrail.gr και της σελίδας facebook www.facebook.com/veikoutrail.

“Τρέξε στο βουνό μέσα στην πόλη”

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Γιατί ειδικά οι δρομείς δεν πρέπει να κοιμούνται με ανεμιστήρα το βράδυ

Γιατί ειδικά οι δρομείς δεν πρέπει να κοιμούνται με ανεμιστήρα το βράδυ

Σε αυτές τις τόσο θερμές μέρες του καλοκαιριού, ο βραδινός ύπνος δεν είναι μια εύκολη υπόθεση και ειδικά αν στο σπίτι δεν υπάρχει κλιματιστικό. Η ζέστη είναι τόσο έντονη που ο βραδινός ύπνος γίνεται αληθινό μαρτύριο.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι αγορές αδειάζουν από τους ανεμιστήρες: όσοι δεν έχουν κλιματιστικό αγοράζουν έναν ανεμιστήρα και τα βράδια τον χρησιμοποιούν χωρίς διακοπή.

Αν είσαι δρομέας και έχεις κάνει την παραπάνω επιλογή, τα νέα δεν είναι καλά για εσένα: είναι μια από τις χειρότερες επιλογές που μπορείς να κάνεις το να κοιμάσαι το βράδυ με έναν ανεμιστήρα. Είναι πολύ κακό από άποψη υγιεινής και είναι δεδομένο πως θα έχεις προβλήματα με το τρέξιμό σου.

Ας μην ξεχνάμε, ότι ο ύπνος είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της προπόνησης, αλλά και της προετοιμασίας πριν από έναν αγώνα.

Σκόνη…

Όπως τονίζεται στο «The Sleep Advisor», την αμερικάνικη ιστοσελίδα που ειδικεύεται σε θέματα ύπνου, η λειτουργία του ανεμιστήρα μπορεί να κάνει το δωμάτιο πιο δροσερό αλλά ταυτόχρονα το γεμίζει με σκόνη. Ουσιαστικά «σηκώνει» ό,τι σκόνη υπάρχει μέσα στο δωμάτιο και την διαχέει στον αέρα, γεγονός που προκαλεί προβλήματα με την αναπνοή τα οποία θα έχουν άμεσο αντίκτυπο και στις προπονήσεις σας. Ειδικά αν είστε αλλεργικοί ή έχετε άσθμα, ο ανεμιστήρας το βράδυ είναι η χειρότερη δυνατή επιλογή.

«Κοιτάξτε προσεκτικά τον ανεμιστήρα σας. Θα διαπιστώσετε ότι μαζεύει σκόνη στις λεπίδες του και όλη αυτή η σκόνη πετάει στην ατμόσφαιρα κάθε φορά που τον ανοίγετε», αναφέρει χαρακτηριστικά το «The Sleep Advisor».

Αναπνοή

Υπάρχουν όμως και άλλοι λόγοι που ένας δρομέας δεν πρέπει να κοιμάται με ανεμιστήρα το βράδυ. Ένας σημαντικός από αυτούς είναι πως ο ανεμιστήρας στεγνώνει το δέρμα σας καθώς και τα ρινικά σας περάσματα και αν τα τελευταία γίνουν πολύ στεγνά το σώμα σας παράγει αυτόματα υπερβολικά πολύ οξυγόνο με αποτέλεσμα να έχετε δυσκολία στην αναπνοή. Επίσης, η μύτη σας θα είναι υπερβολικά υγρή, σε ενοχλητικό βαθμό, κάθε φορά που θα τρέχετε.

Κράμπες

Αν όλα αυτά δεν σας φτάνουν τότε προσθέστε και τις μυϊκές κράμπες, που είναι με διαφορά ο χειρότερος εφιάλτης ενός δρομέα. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ειδικοί του «The Sleep Advisor»: «Οι άνθρωποι που κοιμούνται με τον αέρα να τους χτυπάει, μπορεί να ξυπνήσουν με δύσκαμπτους μύες, γιατί ο συμπυκνωμένος δροσερός αέρας μπορεί να κάνει τους μύες να συμπιέζονται και να υποφέρουν από κράμπες. Επίσης, ένα πολύ συχνό πρόβλημα για τους ανθρώπους που κοιμούνται μαζί του με τον ανεμιστήρα κοντά στο πρόσωπο και το λαιμό τους είναι να ξυπνάνε με πονόλαιμο».

Ενώ λοιπόν ο ύπνος με έναν ανεμιστήρα φαίνεται σαν ο μοναδικός τρόπος για να αντιμετωπιστεί η ζέστη, μάλλον πρέπει να δοκιμάσετε άλλα πράγματα όπως μια δροσερή φανέλα σε ένα μπολ με νερό κοντά στο κρεβάτι σας ή το προσπαθήσετε να κοιμάστε πολύ κοντά σε ένα ανοιχτό παράθυρο.

Διαβάστε ακόμα: Πώς θα κάνετε καλό ύπνο χωρίς κλιματισμό στον καύσωνα!

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend