Ο ΣΕΕΔΑ έτρεξε για τη μικρή Μαρία στον Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης

O Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών (ΣΕΕΔΑ) συμμετείχε στον ΝΝ 11ο Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» με την ΣΕΕΔΑ Running Team να δίνει δυναμικό «παρών» στο Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ..

Στην φετινή διοργάνωση, η ομάδα του ΣΕΕΔΑ με 36 δρομείς, πρωταθλητές και πρωταθλήτριες των Εθνικών ομάδων με παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές νίκες, αλλά και φίλων του συλλόγου που τους ενέπνευσε ο κοινός σκοπός, επέλεξε να υποστηρίξει στοχευμένα ένα μικρό κοριτσάκι που δίνει τη δική του μάχη καθημερινά για την αποκατάσταση και αποθεραπεία της, τη μικρή Μαρία που νοσηλεύεται στην παιδογκολογική κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, αλλά κυρίως για να στείλει το θετικό μήνυμα: Ο παιδικός καρκίνος μπορεί να νικηθεί! Κανένα παιδί δεν πρέπει να μεγαλώνει σε δωμάτιο νοσοκομείου!

Ανάμεσα στους πρωταθλητές και τις πρωταθλήτριές μας που έχουν διαπρέψει με την ελληνική Εθνική ομάδα σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις (παγκόσμια πρωταθλήματα, παγκόσμια κύπελλα, πρωταθλήματα Ευρώπης, Μεσογειακούς και Βαλκανικούς Αγώνες) ήταν από την ελληνορωμαϊκή πάλη ο «χρυσός» παγκόσμιος πρωταθλητής Αριστείδης Ρουμπενιάν, από την ποδηλασία πίστας και δρόμου η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ελευθερία Ελληνικάκη, από την τεχνική κολύμβηση η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ραμπέα Ιατρίδου, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Γιώργος Τσιγάρας, ο πρωταθλητής Ευρώπης Δημήτρης Γκανέλας, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μίνα Τσαμπάζη και ο πρωταθλητής Ευρώπης Αναστάσιος Καραβανάς, από το τάε κβον ντο η παγκόσμια πρωταθλήτρια Θεοδώρα Τσίμα και ο πρωταθλητής Ευρώπης Λάμπρος Λαζαρίδης, από τη ρυθμική γυμναστική οι Γεωργία Ιντζέ και Μαρία Αϊβάτογλου, μέλη της πρώτης ιστορικής ομάδας ανσάμπλ της Ελλάδας και η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ατομικό Αναστασία Κεκιλιάδου, από την άρση βαρών οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες Κωνσταντίνα Μισιρλή, Ολυμπία Τόκα και η πρωταθλήτρια Ευρώπης Χαρούλα Κυριακίδου και από την ακροβατική γυμναστική η παγκόσμια πρωταθλήτρια Μιχαέλα Γιάννου.

Η Γενική Γραμματέας του ΣΕΕΔΑ Ραμπέα Ιατρίδου, που οργάνωσε την ομάδα, τόνισε: «Είναι πολύ σημαντική και με εξαιρετικά μεγάλο συμβολισμό η συμμετοχή των πρωταθλητών μας στις εκδηλώσεις μαζικού αθλητισμού. Δεν είναι έμπειροι δρομείς καθώς προέρχονται από πολλά διαφορετικά αθλήματα και σίγουρα δεν διεκδικούν τις πρώτες θέσεις της κατάταξης. Αντιθέτως συμμετέχουν με χαρά για να δείξουν πως ο αθλητισμός δεν σταματά ποτέ και πως είναι μια ευκαιρία να μεταδόσουμε σημαντικά μηνύματα όπως το «ΤΡΕΧΟΥΜΕ γιατί ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ! Ο παιδικός καρκίνος δεν είναι ανίκητος!» Ευχόμαστε η συμμετοχή μας να φέρει χαμόγελο στην μικρή Μαρία και στους γονείς της που συμμετείχαν στην ομάδα. Ευχή μας και προσευχή είναι στην επόμενη διοργάνωση η μικρή να είναι υγιής και να βρίσκεται μαζί μας στη γιορτή του μαζικού αθλητισμού!

Ο ΣΕΕΔΑ ευχαριστεί θερμά τους φίλους του και τα υποψήφια μέλη που έτρεξαν μαζί του: Νικόλα Σαμαρά, Βιβή Καρακατσάνη, Έφη Ραγκούσση, Σεραφείμ Πασσιά, Ευαγγελία Αποστολούδη, Εύα Παντζαρτζή, Χριστίνα Δημητριάδου, Μαρία Νικολαϊδου, Κωνσταντίνο Χατζηνικολόπουλο, Νίκο Γραμμένο, Γρηγόρη Σαντρατζάμη, Νικολέττα Ευαγγελοπούλου, Ιωάννα Ευαγγελοπούλου, Ρομίνα-Κατερίνα Μπερέτα, Ελένη Γούλα, Στεφανία Ντίνου, Σοφία Γεροκώστα, Περσεφόνη Χατζηνάκου, Κωνσταντίνο Τραπότση και Κατερίνα Παπαχρήστου.

Ο ΝΝ 11ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» διοργανώθηκε από τον ΜΕΑΣ Τρίτων Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., της AIMS, με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και υποστηρίχθηκε από τους θεσμικούς πολιτειακούς φορείς, καθώς και τους εθελοντικούς φορείς υποστήριξης, όπως αυτοί φαίνονται στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr.

Previous ArticleNext Article

Ματαίωση του αγώνα Kifisia run 2020

Η πραγματοποίηση ενός αγώνα δρόμου με αυστηρή τήρηση του ισχύοντος Υγειονομικού Πρωτοκόλλου, επιβάλλει λιγότερους δρομείς, περισσότερες εκκινήσεις, αυξημένο αριθμό εθελοντών, τήρηση αποστάσεων και κυρίως σχολαστικά μέτρα προστασίας σε κάθε διαδικασία και κάθε βήμα του.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, θεωρούμε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολη η εξασφάλιση της απρόσκοπτης διεξαγωγής  ενός αγώνα υψηλών προδιαγραφών, χωρίς οι συμμετέχοντες να εκτεθούν σε οποιονδήποτε  κίνδυνο για την υγεία τους.

Για το λόγο αυτό ο Γ.Σ.ΚΗΦΙΣΙΑΣ αποφάσισε τη ματαίωση του αγώνα Kifisia Run 2020, που ήταν προγραμματισμένος για την Κυριακή 4/10/2020.

Ευελπιστούμε ότι οι συνθήκες της επόμενης χρονιάς θα επιτρέψουν τη διοργάνωση του αγώνα κατά την επιθυμία μας και τις προσδοκίες όλων.

Με επόμενη ανακοίνωσή μας θα διευκρινισθούν οι λεπτομέρειες για την επιστροφή των χρημάτων σε όσους έχουν πληρώσει για τη συμμετοχή τους στον αγώνα που ματαιώνεται.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση

Με απόλυτη επιτυχία και ασφάλεια ολοκληρώθηκε o FAETHON OLYMPUS MARATHON

Ρεκόρ διαδρομών και στον Rupicapra από τον Πλακετά Κοσμά με χρόνο 1:57:33 και στον Faethon Trail από τον Μανώλη Πούρικα με χρόνο 0:58:28!!! Ρεκόρ διαδρομών και στις γυναίκες από την Κρυσταλία Κουτσιμάνη με χρόνο 2:35:28 στον Rupicapra  και Δήμητρα Χαιροπούλου με χρόνο 1:14:30 στον Faethon Trail.

Φέτος λόγω κορωνοϊού ακυρώθηκε ο αγώνας των 44km +3600m F.O.M, στους δύο μικρότερους αγώνες της διοργάνωσης Rupicapra 20k και Faethon Trail 14 km συμμετείχαν πάνω από 400 αθλητές!

Οι κακές καιρικές συνθήκες δεν αποτέλεσαν εμπόδιο για τη διεξαγωγή των αγώνων, αφού η διοργάνωση είχε πλάνο με εναλλακτικές διαδρομές και έτσι οι αθλητές ένιωσαν έστω και λίγη από τη μαγεία του Μυθικού βουνού.

Η διαδρομή του Rupicapra διαφοροποιήθηκε και φέτος όπως και πέρυσι λόγω σφοδρών ανέμων και ομίχλης στις κόψεις της διαδρομής ενώ η διαδρομή του Faethon Trail ολοκληρώθηκε κανονικά. Και οι δυο αγώνες χάρισαν και φέτος μοναδικά συναισθήματα στους αθλητές που τίμησαν τον Κοκκινοπλό και τον Όλυμπο!

Νικητής στον 5o Rupicapra αναδείχθηκε με ρεκόρ διαδρομής ο Πλακετάς Κοσμάς – Snowland.gr και χρόνο 1:57:33, ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος από τη διαδρομή, στη 2η θέση ο Τσιάρας Αντρέας – BALIOTIS NATURE TRAIL με χρόνο 2:03:29 και στην 3η θέση ο Γκιζλής Άρης – TRG / Σ.Δ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ με χρόνο 2:06:21.

Στις γυναίκες 1η με ρεκόρ διαδρομής τερμάτισε η Κουτσιμάνη Κρυσταλλία MY ATHLETE με χρόνο 2:35:05, 2η η Σταυρούλα  Κατσιαρίμπα – ΔΡΟΥΠΕΣ Γ.Α.Σ.ΕΡ. ΛΟΛΑ RUN με χρόνο 2:46:04 και στην 3η θέση η Κατρίνα Μπέκα – JTCOACHING με χρόνο 2:46:38.

Νικήτρια στο ομαδικό αναδείχτηκε η δυνατή ομάδα Kasimis Training.

Στον 6o Faethon Trail 14k o συναγωνισμός ήταν υψηλός από την αρχή με εναλλαγή θέσεων και πολύ δυνατό ρυθμό κάτι που φαίνεται από τα νέα ρεκόρ διαδρομής!

Στους άντρες τερμάτισε πρώτος με ρεκόρ διαδρομής ο Πούρικας Μανώλης – DRC ATHENS με χρόνο 0:58:28, στη 2η θέση ο Πούρικας Βαλεντίνος – DRC ATHENS με χρόνο 0:58:29 και στην 3η θέση o Πανταζής Κωνσταντίνος – KOURKOURIKIS TRAINING GROUP με χρόνο 1:00:20.

Στις γυναίκες πρώτη έκοψε το νήμα του τερματισμού με ρεκόρ διαδρομής η Δήμητρα Χαιροπούλου – ΣΔΥ ΚΟΖΑΝΗΣ με χρονο 1:14:30, στη 2η θέση η Νατάσα Σπανού με 1:18:43 και στην 3η θέση η Εύη Τσιγγάνου με 1:20:33.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς που στήριξαν τους σταθμούς των δύο αγώνων της διοργάνωσης, που δεν είναι άλλοι από τους εθελοντές του Faethon οι οποίοι παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες αντεπεξήλθαν με επιτυχία στο δύσκολο έργο τους.

Η φωτογράφιση έγινε από τον Μπάμπη Γκιριτζιώτη / GOExperience και η χρονομέτρηση από την εταιρεία chronolog – timekeeping solutions.

Τα αποτελέσματα των αγώνων θα τα βρείτε εδώ

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας:

Μέγας Χορηγός του FAETHON OLYMPUS MARATHON είναι η οικογένεια ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΑ που στηρίζει τον αγώνα από την πρώτη στιγμή.

Μεγάλοι χορηγοί επικοινωνίας του FAETHON OLYMPUS MARATHON  το Περιοδικό iRunmag.gr

Χρυσοί Χορηγοί του FAETHON OLYMPUS MARATHON είναι οι:

Εταιρεία ένδυσης, υπόδησης και αθλητικού εξοπλισμού DYNAFIT klaoudatos-skishop.gr/

Κορυφαίο τουριστικό γραφείο LA TRAVEL latravel.gr/

Εξειδικευμένο κατάστημα εξοπλισμού-trail running  GEORGIADIS STORE  georgiadis-store.gr/ /PEAK STORE

ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΙΚΟ ΝΕΡΟ ΔΙΟΣ – www.dios.gr

Η εταιρεία NOMAD HONEY  nomad-honey.gr/en

Χορηγοί του FAETHON OLYMPUS MARATHON οι:

Ξενοδοχείο ΔΗΜΑΤΗΣ https://dimatis.eu/welcome/

ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΤΣΙΑΤΣΙΚΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

ΖΗΒΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – Θερμοπροσόψεις – Γυψοσανίδες – Ελασσόνα http://www.thermomonoseiszivis.gr

ΒΕΝΖΙΝΑΝΤΛΙΕΣ ΧΑΤΖΟΥΛΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

ΜΠΙΖΙΟΣ Α.Ε.

ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΜΠΕΛΛΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

ΚΑΡΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ–ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ

Olympios Outdoor Shop, Παναγούλη 99, ΛΑΡΙΣΑ 2410 553521

Trekking Hellas Mt. Olympus – https://trekking.gr/location/olympos

Readmore Λαρισα – www.readmore.gr

CAFÉ LO facebook.com/pages/lo-Cafe-bar/242915172429346?fref=ts

CAFÉ MONOPOLIO   facebook.com/giannis.gkekas.7?fref=ts

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΜΠΟΥΣΙΑΣ – Βαρόσι / Ελασσόνα

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ–ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ – http://www.hrt.org.gr

Χορηγοί επικοινωνίας:

Ράδιο Ελασσόνα 88.4

Η Έκδοση της Ελασσόνας

Elassonanews.gr

Advendure.com

RunningNews.gr

Runnfun.gr

Runnermagazine.gr

Trailrun.gr

eleftheria.gr

Υποστηρικτές του FAETHON OLYMPUS MARATHON:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ Ζ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΑΡΜΟΥ

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΟΥ

Almiraman   https://www.olympos-x.com

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ SARANTAPORO MOUNTAIN RUN

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΚΑ

Team Βίκυ Παγγέα

Ραντεβού το 2021 στον 10ο FAETHON OLYMPUS MARATHON!

x
Send this to a friend