Nafplio Castle Run: Τρέχοντας στο Κάστρο του Ναυπλίου (video)

Eνας μοναδικός αγώνας θα γίνει στις 27 Νοεμβρίου 2016 στο Ναύπλιο, με τους δρομείς να ανεβαίνουν στο ιστορικό κάστρο του Παλαμηδίου και να συνεχίζουν από εκεί τη διαδρομή τους, σε έναν ξεχωριστό αγώνα που δεν έχει όμοιο του σε όλο τον κόσμο.

Η παρουσίαση του αγώνα έγινε από το Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτρη Κωστούρο, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που πήρε η Οργανωτική Επιτροπή για την διοργάνωση σε ετήσια βάση του «Παλαμηδείου Άθλου – Castle Run», στις 27 Νοεμβρίου 2016, ταυτόχρονα με τις τελετές για την άλωση του κάστρου του Παλαμηδίου και την απελευθέρωση του Ναυπλίου.

Ο Δήμαρχος, Αναφέρθηκε στην πρόθεση της Δημοτικής αρχής ο Παλαμήδειος Άθλος να αποτελέσει ένα εξίσου μεγάλο αθλητικό, συμμετοχικό, κοινωνικό και τουριστικό γεγονός στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, το οποίο θα ακολουθήσει την επιτυχία του Μαραθωνίου Ναυπλίου. Ανέδειξε και τις άλλες μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που γίνονται στο Ναύπλιο επισημένοντας ότι το Ναύπλιο αποτελεί σημαντικό Αθλητικό προορισμό. Αναφέρθηκε στην ανταπόκριση που έτυχε η διοργάνωση από όλους τους θεσμικούς, κρατικούς, τοπικούς και εθελοντικούς φορείς της πόλης και ευχαρίστησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον ΕΟΤ και την AIPS ,για την εξωστρέφεια που επιδιώκεται από την Δημοτική αρχή για τον Αθλητικό τουρισμό.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην συνεργασία της οργανωτικής επιτροπής με την εφορεία αρχαιοτήτων Αργολίδας γιατί με την συμβολή της κυρίας Άλκηστις Παπαδημητρίου εξασφαλίστηκε αφενός να διοργανωθεί για δεύτερη χρονιά ο αγώνας δρόμου με ανάβαση στο κάστρο του Παλαμηδίου και αφετέρου η δωρεάν για όλους επίσκεψη το εορταστικό αυτό διήμερο.

Ανακοίνωσε τον κοινωνικό στόχο της διοργάνωσης που είναι η ενίσχυση των δράσεων του Συλλόγου ΑμεΑ Αργολίδας και τέλος ευχαρίστησε τους Δημότες που αγκάλιασαν την διοργάνωση και τους κάλεσε να συμμετέχουν στον Παλαμήδειο Άθλο και στους παράλληλους αγώνες σαν αθλητές η φίλαθλοι και να χαρούν την ημέρα που Γιορτάζει η πόλη τους.

Στην επίσημη παρουσίαση του αγώνα, εκτός από τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτρη Κωστούρο υπήρχε παρουσία των τοπικών αρχών, του Εκπροσώπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου Θεματικό Αντίπεριφερειάρχη Κ. Βασίλη Σιδέρη, του εκπροσώπου του ΓΓ του ΕΟΤ κ. Χαροκόπου Κωνσταντίνου, του εκπροσώπου του ΣΕΓΑΣ κ. Ιωάννη Μπόλλα, των θεσμικών φορέων, πλήθος Δημοσιογράφων του έντυπού και ηλεκτρονικου τύπου από σχεδόν όλα τα Αθηναϊκά και τα τοπικά ΜΜΕ και παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθλητικών Συντακτών ( AIPS) κ. Ιωάννη Δάρρα.

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κύριος Βασίλης Σιδέρης, αναφέρθηκε στην συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και σε αυτή τη διοργάνωση τονίζοντας ότι η πρόσκληση της συμμετοχής είναι σύμφωνη με το πρόγραμμα και τους στόχους της Περιφέρειας στο πλαίσιο της ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού.

Χαρακτήρισε τον Παλαμήδειο Άθλο ως ένα δρόμο που με τα χρόνια εξελίσσεται με αποτέλεσμα να φτάσει στην σημερινή ιδιαίτερα ελκυστική αγωνιστική μορφή με την ανάβαση των σκαλοπατιών του κάστρου του Παλαμηδίου.

Ο Εκπρόσωπος του Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Χαροκόπος Κωνσταντίνος απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ, κ. Δημήτριου Τρυφωνόπουλου, ο οποίος λόγω

προγραμματισμένου υπηρεσιακού ταξιδιού, δεν κατάφερε να βρίσκεται εδώ σήμερα κοντά μας.

«Με ενθουσιασμό χαιρετίζω και τη φετινή διοργάνωση του «Παλαμηδείου Άθλου 2016- Nafplio Castle Run», που   πραγματοποιείται σε μία από τις πιο όμορφες και συνάμα ιστορικές πόλεις της χώρας μας, το Ναύπλιο.

Ο «Παλαμήδειος Άθλος» αποκτά τη δική του ξεχωριστή θέση μέσα στις υπόλοιπες διοργανώσεις της πόλης. Και αυτό γιατί του αναγνωρίζεται η συμβολή του τόσο στην ανάδειξη της ιστορικότητάς όσο και την προβολή του Ναυπλίου ως αθλητικού και τουριστικού προορισμού.

Η πρώτη πετυχημένη διοργάνωση απέδειξε αυτό που είχαν διακηρύξει μαζί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού και η Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή το 2004: ο Τουρισμός και ο Αθλητισμός οραματίζονται κοινούς στόχους. Ο Αθλητισμός περιλαμβάνει ταξίδια και ο Τουρισμός μεγάλα αθλητικά γεγονότα, ως τουριστικά εκθέματα.

palamhdi2016_sunenteuxi

Η αγωνιστική ανάβαση του κάστρου του Παλαμηδίου γίνεται παράλληλα με τις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης του Ναυπλίου κάθε τελευταία Κυριακή του Νοέμβρη (φέτος στις 27.11.2016). Την ίδια στιγμή, όλοι οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη δρομική εμπειρία με φόντο το μοναδικό Παλαμήδι, ένα από τα σημαντικότερα φρούρια βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα, την επιβλητική χερσόνησο της Ακροναυπλίας αλλά και το μαγευτικό Μπούρτζι, το επιθαλάσσιο φρούριο που αποτελεί σήμα κατατεθέν του Nαυπλίου.

Δρομικοί Αγώνες λοιπόν, όπως το Nafplio Castle Run και ο Μαραθώνιος Ναυπλίου (έγινε τον περασμένο Μάρτιο), εστιάζουν στην προβολή στο εξωτερικό της πόλης, της Αργολίδας ευρύτερα και τελικά της Ελλάδας, με σημαντικά οφέλη για το τουριστικό μας προϊόν.»

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθλητικών Συντακτών ( AIPS) κ. Ιωάννης Δάρρας αφού συνεχάρη την Δημοτική αρχή και την Οργανωτική Επιτροπή για την διοργάνωση ενός τόσο σημαντικού και συμβολικού αθλητικού γεγονότος, δεσμευτικέ να παρουσιάσει τον «Παλαμήδειο Άθλο» στην συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθλητικών Συντακτών που θα γίνει στην Αυστρία εντός του Νοεμβρίου

Ο Γενικός Δ/ντης κ. Ευάγγελος Παπαποστόλου, αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στον αγώνα, παρουσίασε το πρόγραμμα και ανακοίνωσε τα συνολικά αριθμό των συμμετεχόντων ο οποίος ξεπέρασε τις 2000 συμμετοχές, αριθμός σημαντικός στην δεύτερη υλοποίηση αυτής της διοργάνωσης. Σημείωσε ότι πέραν από τους συμμετέχοντες υπάρχουν και τα συνοδευτικά πρόσωπα και οι φίλαθλοι οι οποίοι θα προσέλθουν την Κυριακή στους αγώνες τους οποίους εκτίμησε σε 2.000 επιπλέον και Τέλος αναφέρθηκε στον συνολικό αριθμό του προσωπικού (εμμίσθου και εθελοντικού) που συμβάλει στην ασφαλή διεξαγωγή του Παλαμηδείου Άθλου και ο οποίος ανέρχεται σε 300 άτομα.

Ο κ. Παπαποστόλου ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αναδεικνύοντας την μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομικής Δ/νσης και της Τροχαίας Ναυπλίου. Ευχαρίστησε τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων δρομέων Αργολίδας, και τις διασωστικές υγειονομικές δυνάμεις (Εθελοντικών και Κρατικών φορέων) για την συμβολή τους.

Ο “Παλαμήδειος Άθλος” είναι αγώνας ειδικών απαιτήσεων σε συνολική απόσταση 5χλμ. Το πρώτο μέρος (850μ με απότομη ανωφέρεια) περιλαμβάνει την ανάβαση στο ιστορικό κάστρο από τα 999 σκαλοπάτια και τη διάσχιση του κάστρου. Το δεύτερο μέρος (4,15 κατηφορικά χιλιόμετρα) περιλαμβάνει την κάθοδο του Παλαμήδειου Λόφου μέσω της ασφαλτοστρωμένης διαδρομής μέχρι τον τερματισμό στο κέντρο του Ναυπλίου. Επίσης θα διεξαχθεί αγώνας 10 χιλιομέτρων αλλά και 3 χιλιομέτρων.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις εγγραφές:

http://nafpliocastlerun.gr/gr/other/anoigma-eggrafon

Previous ArticleNext Article

Οι “Δρομείς Ελπίδας” στο 6ο Lycabettus Run

Οι "Δρομείς Ελπίδας" στο 6ο Lycabettus Run

Χτίζεται κομμάτι κομμάτι η πυραμίδα της αγάπης και της αλληλεγγύης και σκοπός είναι το ύψος της να είναι ψηλότερο κι από τον λόφο του Λυκαβηττού στους δρόμους του οποίου γλέντησαν την περασμένη Κυριακή οι “Δρομείς Ελπίδας”.Ο ομάδα της καρδιάς γιγαντώνεται με ρυθμούς…σπριντ και τα παιδικά χαμόγελα κάνουν την κάθε Κυριακή γιορτή!

Το 6o Lycabettus Run αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά πεδίον δόξης λαμπρόν για τον “πιλότο” Σπύρο Ρούσση και την ελπιδοφόρα…παρέα του προκειμένου να αποδείξουν πως όλοι έχουν δικαίωμα στις ίσες ευκαιρίες. Τα 11χλμ της διαδρομής αποδείχθηκαν πολύ λίγα, αφού με τέτοια ενέργεια οι “Δρομείς Ελπίδας” θα μπορούσαν να τρέχουν όλη μέρα γύρω από τον Λυκαβηττό σε μια πάντα επιτυχημένη διοργάνωση.

Η παρατεταμένη…συνύπαρξη σε αυτήν την τρελοπαρέα κεφιού και προσφοράς αλλάζει τα δεδομένα σε ολόκληρο το ελληνικό δρομικό κίνημα. Νέα πρόσωπα προστίθενται διαρκώς σε αυτήν την ιδιότυπη κυψέλη του εθελοντισμού και όλοι, παλιοί και νέοι, “Δρομείς Ελπίδας” λαμβάνουν την ίδια ανταμοιβή: γίνονται αιτία καλού!

Στις 10 Μαΐου θα διεξαχθεί η «Ειρηνοδρομία 2020»

Στις 10 Μαΐου θα διεξαχθεί η «Ειρηνοδρομία 2020»

Η “Ειρηνοδρομία”, που εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Παναγούλεια» στη μνήμη του Αλέξανδρου Παναγούλη, που έχασε τη ζωή του δίπλα στην ομώνυμη πλατεία, διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημήτριου σε συνεργασία με το σωματείο κλασσικού αθλητισμού Ο.Φ.Κ.Α Οδυσσέας, είναι υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και υλοποιείται με τη στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ).

Πρόκειται για μια σειρά δρομικών αγωνισμάτων 2,5χλμ, 5χλμ, 10χλμ και 1000μέτρων – διαδρομή ευαισθησίας AMEA. Ο αγώνας των 10 χλμ. είναι πιστοποιημένη διαδρομή από την AIMS και τον ΣΕΓΑΣ η οποία, ενταγμένη στο  επίσημο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, επιλέγεται τα τελευταία χρόνια από δρομείς όχι μόνο από την Αττική, αλλά και την υπόλοιπη Επικράτεια και το εξωτερικό, καθώς θεωρείται μια από τις πιο «γρήγορες» διαδρομές της Αττικής.

Η “Ειρηνοδρομία” έχει καταφέρει να γίνει ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα δρομικά γεγονότα της Αττικής, καθώς αναδεικνύει την τοπική κοινωνία, εμπλέκει τους πολίτες και ολόκληρη τη μαθητική και αθλητική κοινότητα, προωθώντας τη συμμετοχικότητα και την αγάπη για τον αθλητισμό, έχοντας πάντοτε έντονους συμβολισμούς, όπως η ειρήνη και η αλληλεγγύη. Αξίζει να σημειωθεί πως κάθε χρόνο, μέρος των εσόδων από τις εγγραφές των δρομέων, υποστηρίζουν το έργο ενός κοινωνικού φορέα. Φέτος η Ειρηνοδρομία θα υποστηρίξει την Οργάνωση «Δρομείς της Ελπίδας».

Το σημείο εκκίνησης και τερματισμού καθώς και όλες οι υποστηρικτικές λειτουργίες της Διοργάνωσης αλλά και οι άλλες εκδηλώσεις, που εκείνη την ημέρα θα μετατρέψουν τον αγώνα σε μια γιορτή ειρήνης και συμμετοχής, θα βρίσκονται μπροστά από το Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου.

Η ώρα εκκίνησης των αγώνων προγραμματίζεται στις 09:00, στις 10/05/2020.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://www.eirinodromia.gr/

x

Send this to a friend