Site icon runnfun.gr

Να κάνω φυσικοθεραπεία μόνο μετά από τραυματισμούς;

Από τον Νάσος Κουτσουραδής, Φυσικοθεραπευτής, Χαλκίδα

Οι φυσιοθεραπευτές θεωρούν το σώμα ως σύνολο, αντί να εστιάζουν απλώς στις μεμονωμένες πτυχές ενός τραυματισμού ή μιας ασθένειας.

Μερικές από τις κύριες προσεγγίσεις που χρησιμοποιούνται από τους φυσιοθεραπευτές περιλαμβάνουν:

Συμβουλευτική παρέμβαση: οι φυσιοθεραπευτές μπορούν να δώσουν γενικές συμβουλές για πράγματα που μπορούν να επηρεάσουν την καθημερινή σας ζωή, όπως η στάση του σώματος και οι σωστές τεχνικές ανύψωσης ή μεταφοράς για να βοηθήσουν στην πρόληψη τραυματισμών. Επίσης , μέσα από την αξιολόγηση και την λήψη ιστορικού μπορούν αν κρίνουν να παραπέμψουν τον ασθενή τους στο να επισκεφτεί έναν άλλον ειδικό που συμπληρωματικά θα συνεργαστεί για το καλό του ασθενή.

Κινησιοθεραπεία, θεραπευτική άσκηση κατά παθολογία, προοδευτικότητα ειδικής άσκησης, πρόληψη τραυματισμών: μπορεί να συνιστώνται ασκήσεις για τη βελτίωση της γενικής υγείας και κινητικότητάς σας και για την ενίσχυση συγκεκριμένων σημείων του σώματός σας

Χειροθεραπεία: όπου ο φυσιοθεραπευτής χρησιμοποιεί τα χέρια του για να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου και της δυσκαμψίας και να ενθαρρύνει την καλύτερη κίνηση του σώματος.

Υπάρχουν και άλλες τεχνικές που μερικές φορές μπορούν να χρησιμοποιηθούν, όπως ασκήσεις που πραγματοποιούνται στο νερό (υδροθεραπεία ή υδροθεραπεία) ή βελονισμός.

Ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια δεν πρέπει κανείς να τραυματιστεί ή να αποκτήσει μία σοβαρή πάθηση για να περάσει την πόρτα ενός φυσικοθεραπευτηρίου. Υπάρχει πολύ μεγάλη μερίδα συνανθρώπων που μετά την αξιολόγηση από τον ιατρό τους, δοκιμάζουν πρώτα την φυσικοθεραπεία και έτσι γλιτώνουν την φαρμακευτική αγωγή (η οποία πάντα έρχεται με τις παρενέργειές της).

Επίσης, η προληπτική φυσικοθεραπεία αποτελεί συχνό φαινόμενα στα ελληνικά ιδιωτικά εργαστήρια φυσικοθεραπείας. Τι μπορεί να σημαίνει προληπτική φυσικοθεραπεία;

  1. Μασάζ: θεραπευτική μάλαξη ή αθλητικό μασάζ, στοχευμένο σε συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες ή ολικό (σε όλο το σώμα)
  2. Μέσα θεραπείας: που στόχο έχουν να αιματώσουν καλά την περιοχή και να προσφέρουν ανακούφιση και χαλάρωμα στον κουρασμένο, από τις συνηθισμένες δραστηριότητες, ιστό
  3. Χειροθεραπεία: Μέσω της χειροθεραπεία, ο ειδικός μυοσκελετικός φυσικοθεραπευτής κινητοποιεί για να βελτιώσει το εύρος κίνησης ή να επαναφέρει την ομαλή λειτουργία του νευρομυοσκελετικού συστήματος. Φυσικά, όλοι όσοι έχουν κάνει χειροθεραπεία μπορούν με σιγουριά να αναφέρουν την ευχαρίστηση και την ανακούφιση μετά τους χειρισμούς που ολοκληρώθηκαν με τα αγαπημένα μας «κρακ»!!

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version