Site icon runnfun.gr

Μια εναλλακτική μουσική συλλογή για όσους τρέχουν και αθλούνται

Του Βασίλη Μπλούνα*

Η μουσική κάνει την καρδιά μας να χτυπάει πιο δυνατά και το μυαλό μας να ταξιδεύει. Για τους δρομείς, λοιπόν, δεν υπάρχει καλύτερη… ντόπα από μερικές σκόρπιες νότες. Με αυτόν τον τρόπο τα χιλιόμετρα φαίνονται λιγότερα.

Αν πάλι η προπόνηση δεν σου βγαίνει, όταν ο έχεις… αρρυθμίες, όταν έχεις τις μαύρες σου, όταν χρειάζεσαι λίγο… σπρώξιμο, τότε βάλε τα ακουστικά σου και πάτα το play. Είναι δεδομένο ότι θα τα καταφέρεις. Και αν δεν σου βγει σε τρέξιμο, ρίξτο στο χορό.

1) CLUB FOOT – KASABIAN

Όταν τα πόδια μας δίνουν έναν ρυθμό και μια ταχύτητα, ο τίτλος του τραγουδιού και ο ρυθμός του μετά το πρώτο μισό λεπτό εισαγωγής, μας βοηθάει σε μια τέτοια άσκηση.

2) ΦΑΡΟΣ – ΚΩΣΤΗΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ

Σίγουρα αν έχουμε κάποιον να μας αγαπά, η αγάπη του είναι καύσιμο και μας δίνει το θάρρος να κάνουμε αμέτρητα χιλιόμετρα όχι μόνο για να γυμναστούμε αλλά και για να πάμε σε αυτόν που μας αγαπά μια φορά με τα πόδια…

3) ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ – ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ

Σε περίπτωση όμως που δεν έχουμε κάποιον να μας αγαπά, άρα και τόσο καύσιμο, είτε περπατώντας, είτε τρέχοντας θα περάσετε, θα προσπεράσετε και θα σας δουν. Άθελά σας μπορεί να εμπνεύσετε τραγούδια σαν και αυτό. Γιατί να μην το δοκιμάσετε;

4) HAVE A NICE DAY – BON JOVI

Για όσους έχουν το τρέξιμο στην μέρα τους, μαζί με αυτό το τραγούδι είναι σίγουρο ότι θα πάει όμορφα. Όσοι δεν το κάνετε ο ρυθμός που δίνει αυτό το τραγούδι είναι στ’ αλήθεια μια καλή αφορμή να το ξεκινήσετε!

5) ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗ – ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΑΘΙΑ

To αίμα βράζει – φιλιά που πέφτουν χαλάζι, όμως αυτός είναι στίχος από άλλο τραγούδι των ιστορικών Ξύλινων Σπαθιών! Εδώ κρατάμε ότι η Αδρεναλίνη βοηθά τον οργανισμό να κινητοποιήσει όλες τις πηγές ενέργειάς του, σε περιπτώσεις έντονης δραστηριότητας!!

6) RUN TO THE HILLS – IRON MAIDEN

Η επιτομή του ροκ τραγουδιού. Τρέξιμο και ορειβασία; Είναι πολλά τα επίπεδα δυσκολίας… Πάντως μπορείτε στις 20/7 να τρέξετε μέχρι τη Μαλακάσα να το ακούσετε ζωντανά…

7) ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΣΤΥΛ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ

Ιδανικό τραγούδι για όσες προτιμούν την πρωινή γυμναστική… Αυτό το τραγούδι θα σας αποδείξει ότι η γυμναστική του τρεξίματος θα σας προσφέρει θαυμαστές…

8) BLISTER IN THE SUN – VIOLENT FEMMES

Ο ήλιος συνήθως δεν είναι σύμμαχος στο τρέξιμο, όμως μπορεί να μας δώσει ιδέες για όμορφα τραγούδια για να μας κάνουν παρέα κατά τη διάρκεια της άσκησης όπως αυτό!

9) THUNDERSTRACK – AC/DC

Ότι και να πεις γι’ αυτό το τραγούδι είναι λίγο… Ρυθμός, ένταση, πάθος μέσα σε έναν αρμονικό συνδυασμό. Αυτό το τραγούδι είναι η έξτρα μπαταρία σας να σας δώσει ενέργεια για να τρέξετε περισσότερο…

10) ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ – TERROR X CREW

Αυτό το τραγούδι είναι ιδανικό και για τρέξιμο, να τους τρέχεις δηλαδή, αλλά και από την πλευρά του θεατή, όταν πέσουν οι «μπαταρίες» και αναγκάζεσαι να είσαι σε ρόλο παρατηρητή… Οι στίχοι είναι κοινωνικοπολιτικοί, αλλά πάντα σε ρυθμούς τρεξίματος!

11) YOU COULD BE MINE – GUNS N ROSES

Ένα από τα τραγούδια που μπορούμε να ακούσουμε στη κορύφωση του τρεξίματος. Πέρα από το καταιγίστικο ρυθμό, στους περισσότερους έρχεται η εικόνα του πιτσιρικά που τρέχοντας σαν να μην υπάρχει αύριο προκειμένου να γλυτώσει από τα χέρια του Terminator.

12) ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ – ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ

Ότι στο δρόμο συναντήσεις, δεν ήταν πάντοτε εκεί, δεν φτιάχτηκε για τον καθένα, είναι που έτρεξες (πέρασες) εσύ!!

13) RUN TO YOU – ΒRYAN ADAMS

Είναι όμορφο να τρέχεις για κάποιο στόχο… Με το τρέξιμο πέρα από τα οφέλη του, δεν πρέπει να ξεχνάς ότι τον πλησιάζεις…

14) ΔΡΟΜΕΑΣ – ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Σκεφτήκαμε να βάλουμε και ένα τραγούδι με μόνο μουσική, ιδιαίτερο, με ρυθμό και με χάλκινα μουσικά όργανα το οποίο όσο περισσότερο τρέχεις, τόσο ο ρυθμός του γίνεται πιο έντονος. Ο τίτλος δείχνει τον δρόμο!

15) WE WEREN’T BORN TO FOLLOW – BON JOVI

Και τέλος ένα τραγούδι για τους πιο απαιτητικούς από τον εαυτό τους, αυτούς που θέλουν να προπορεύονται παντού, ακόμα και στο τρέξιμο.

Διαβάστε ακόμα: Οι καλύτερες εφαρμογές στα smartphones για το τρέξιμο (vids)


* Ο Βασίλης Μπλούνας είναι φίλος του site, δημοσιογράφος, μουσικός παραγωγός, μουσικό αυτί, ερωτευμένος με τον Παναθηναϊκό, τη ροκ και την Αγγελική. Του αρέσει να φτιάχνει λίστες. Εκανε και για μας μία από τις εξαιρετικές του επιλογές και τον ευχαριστούμε.


 

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version