Με μεγάλη επιτυχία ο 2ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΕΔΙΟΥ ΑΡΕΩΣ “Στις γειτονιές της Αθήνας”

Με μεγάλη επιτυχία ο 2ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΕΔΙΟΥ ΑΡΕΩΣ "Στις γειτονιές της Αθήνας"

Την Κυριακή 15 Απριλίου 2018 ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθηναίοι Δρομείς» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής και υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία τον 2ο ΑΓΩΝΑ ΠΕΔΙΟΥ ΆΡΕΩΣ «Στις γειτονιές της Αθήνας» και ποικίλες πολιτιστικές δράσεις στο πανέμορφο και καταπράσινο χώρο του Πεδίου Άρεως, στο κέντρο της Αθήνας.

Από νωρίς το πρωί πλήθος κόσμου, γεμάτο χαμόγελα και ζωντάνια, συγκεντρώθηκε στον χώρο του Πάρκου, για να τρέξουμε όλοι μαζί, να διασκεδάσουμε και ν’ αναδείξουμε τις όμορφες γειτονιές της πόλης μας, δίνοντας έτσι νέα πνοή στο Πεδίο Άρεως, ένα Πάρκο ορόσημο της Αθήνας. Δρομείς όλων των ηλικιών, από κάθε Σύλλογο ή ατομικά, έδωσαν το δυναμικό τους παρόν στον Αγώνα, συμβάλλοντας στον κύριο στόχο του Συλλόγου, που είναι ο Αθλητισμός για όλους.

Μεταξύ των παρευρισκομένων, πολιτειακοί κι αθλητικοί παράγοντες, εκπρόσωποι Συλλόγων αλλά και άνθρωποι θρύλοι του δρομικού κινήματος τίμησαν την εκδήλωσή με την παρουσία τους. Από την Περιφέρεια Αττικής, τον πολυτιμότερο Αρωγό του Αγώνα, η Αντιπεφερειάρχης Κεντρικού Τομέα κα Ερμίνα Κυπριανίδου, ο κ. Σπύρος Πάντζας Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού της περιφέρειας και ο κ. Ανδρέας Θεολόγου ψυχή της συνεργασίας μας, που έδωσαν με τον λόγο τους μία θετική κι ελπιδοφόρα «ανάσα» στα δρώμενα του Πάρκου. Από πλευράς δρομικών Συλλόγων, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας η Πρόεδρος του «αδελφού» Συλλόγου ΣΔΥ Αθηνών και μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, κα Ελένη Μπερτσάτου, ο Πρόεδρος του ΑΠΣ ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ κ. Βλάσσης Καραβασίλης και ο Πρόεδρος του ΕΥΚΛΗ Ν ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ κ. Παύλος Λέκκας, οι οποίοι, μάλιστα, έτρεξαν τον εν λόγω Αγώνα, ο Πρόεδρος του ΑΠΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ κ. Νίκος Βεντούρας και ο Ειδικός Γραμματέας της Ε.Ο.Λ.Σ.Μ.Α.-Υ και εκπρόσωπος του Σ.Α. ΤΡΟΚΑΝΤΕΡΟ, κ. Κώστας Λιαπής. Από τον χώρο του Αθλητισμού, ο Πρόεδρος της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος πρωτοπόρησε και αθόρυβα τερμάτισε στα 5 km, ενώ το παιδικό τμήμα μπάσκετ του ΓΚΥΖΙΑΚΟΥ συμμετείχε στον παιδικό αγώνα. Από τη μεγάλη αυτή γιορτή δε θα μπορούσε, φυσικά, να λείπει ο «δάσκαλος» όλων των δρομέων, ο κ. Τάκης Σκουλής, που είναι πάντα στο πλευρό των Αθηναίων Δρομέων, δίνοντας κύρος στις δράσεις τους. Τέλος, οι μεγαλύτεροι ηλικιακά μαραθωνοδρόμοι αλλά ισάξιοι πολλών νεότερων δρομέων, ο κ. Στέλιος Πρασσάς, γεννηθείς το 1931 κι ο κ. Κυριάκος Ρεϊζης, γεννηθείς το 1938 πρόσθεσαν, επιτυχώς, άλλον έναν αγώνα στο δρομικό βιογραφικό τους, στο Πεδίον Άρεως.

Ο 2ος Αγώνας «Πεδίου Άρεως» έχει χαρακτηριστεί «Πράσινος Αγώνας». Ειδικό διαμορφωμένο περίπτερο της περιβαλλοντικής εταιρείας ΖΟΤΕΝ είχε στηθεί στην είσοδο του Πάρκου, με σκοπό να ενημερώσει με τις συμβουλές και τα προγράμματά της μικρούς και μεγάλους για τις «πράσινες» δράσεις και τα οφέλη τους στο περιβάλλον και να ενισχύσει μ’ αυτόν τον τρόπο την οικολογική συνείδηση όλων. Παράλληλα, υπήρχε και ειδικός χώρος περισυλλογής προς ανακύκλωση των παλαιών ηλεκτρικών συσκευών από την Εταιρεία FREE RECYCLE, πέρα βέβαια από την ανακύκλωση πλαστικών που παρήχθηκαν από την διοργάνωση.

Με αφορμή τον Αγώνα, δόθηκε η ευκαιρία στον κόσμο να ενημερωθεί από ειδικό stand για την αναγκαιότητα και την διαδικασία της Αιμοδοσίας, γενικά από το Ε.Κ.Α., τις προϋποθέσεις, για να γίνει κάποιος δότης μυελού των οστών από το «ΌΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑ» και για την Αιμοδοσία του Συλλόγου ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ στις 28 Απριλίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.

Η εκκίνηση του 2ου ΑΓΩΝΑ ΠΕΔΙΟΥ ΆΡΕΩΣ δόθηκε απέναντι από το άγαλμα του Κωνσταντίνου στις 8:40π.μ. από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Διαμαντή, με τον παιδικό Αγώνα 1000m. Παιδιά με χαρούμενα πρόσωπα πλημμύρισαν την αψίδα εκκίνησης, χάρηκαν τη διαδρομή στο πάρκο και μετά τον τερματισμό τους, αφέθηκαν στο ψυχαγωγικό πρόγραμμα των δύο animateur της εκδήλωσης από την Εταιρεία ΠΑΙΧΝΙΔΟΥΡΓΩ, για να παίξουν και να διασκεδάσουν. Αμέσως μετά, στις 9:00π.μ. έγινε η εκκίνηση των Αγώνων 5 και 10km. Πάνω από 700 δρομείς όλων των ηλικιών ξεκίνησαν, κάνοντας μία κυκλική διαδρομή εντός του πάρκου, περνώντας από το Άγαλμα της Αθηνάς όπου και το Μνημείο των Αυστραλών και Νεοζηλανδών Πεσόντων στην Ελλάδα, περνώντας τις προτομές των ηρώων του 1821 και κατόπιν, βγαίνοντας σε κεντρικούς δρόμους και ιστορικές γωνιές της Αθήνας γέμισαν το κέντρο της Αθήνας υγεία και χαμόγελα. Στο πέρασμά τους, αντίκρισαν σημαντικά κτίρια, και πλατείες, όπως τα Δικαστήρια της Ευελπίδων, την πλατεία Γκύζη, τον Άρειο Πάγο, την πλατεία Εξαρχείων, το Πολυτεχνείο κι έτσι έδωσαν μια άλλη πνοή «στις γειτονιές της Αθήνας».

Οι Αγώνας ολοκληρώθηκε με τον τερματισμό όλων των δρομέων στο ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ και τις βραβεύσεις/απονομές των τριών πρώτων ανδρών και γυναικών στα 5 και 10km αντίστοιχα, όπου η Εταιρεία SAUCONY πρόσφερε από ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια στον πρώτο άνδρα και πρώτη γυναίκα των 10km, καθώς κι από ένα μπλουζάκι στον δεύτερο/τρίτο άνδρα και δεύτερη/τρίτη γυναίκα των 10km και στους τρεις πρώτους άνδρες και τις τρεις πρώτες γυναίκες των 5km.

Η εταιρεία GO-HI αφου είχε παραδώσει μια συσκευασία σε ταμπλέτες σε κάθε αθλητή πρόσφερε στους 12 νικητές από δύο συσκευασίες του ενεργειακού συμπληρώματος διατροφής.

Κατόπιν, ακολούθησαν κληρώσεις, ξεκινώντας μ’ ένα tablet από το κατάστημα ηλεκτρικών ειδών του ιδρυτικού μέλους του Συλλόγου ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ, της κα Εύης Ρόδη στον Ασπρόπυργο.

Ακολούθως, η Εταιρεία HERBALIFE κλήρωσε επτά εβδομαδιαία προγράμματα διατροφής

Τέλος, κληρώθηκε μία κρεμάστρα μεταλλίων της Εταιρείας DimEl Cut.

Για την ιστορία στους αγώνες πρώτευσαν:

2ος Αγώνας Πεδίου Άρεως – «Στις Γειτονιές της Αθήνας»
Α/Α ΒΙΒ NAME YoB club net time gross
5 χλμ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1 916 ΧΡΥΣΑΕΙΔΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ 1996 OUT RUN 20:46:06 20:47:29
2 920 ΜΠΑΝΑΝΑ ΕΙΡΗΝΗ 1974 22:33:50 22:38:41
3 480 ΠΡΙΣΑΚΑΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ 1984 ΜΑΡ/ΜΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 22:44:10 22:49:23
5 χλμ ΑΝΔΡΕΣ
1 916 ΠΕΠΠΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ 1994 18:46:02 18:48:44
2 920 ΠΑΝΟΥ ΟΔΥΣΕΑΣ 1960 ΣΔΥΑ 20:03:38 20:06:37
3 480 ΠΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1976 ΘΕΡΣΙΠΟΣ 20:03:33 20:06:04
10 χλμ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1 916 ΣΑΜΠΑΝΤΑΚΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 1986 ΣΑΚΑ 0:42:51 0:42:54
2 920 ΤΣΟΛΑΚΙΔΗ ΕΛΕΝΗ 1992 ΟΦΚΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ 0:43:22 0:43:25
3 480 ΓΟΥΠΟΥ ΤΑΝΙΑ 1991 ΑΓΣ ΑΝΑΤΟΛΗ 0:44:21 0:44:26
10 χλμ ΑΝΔΡΕΣ
1 916 ΔΡΟΣΟΣ ΚΩΣΤΑΣ 1985 OUT RUN 0:35:50 0:35:53
2 920 ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦ 1986 ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 0:36:18 0:36:18
3 480 ΣΚΟΥΤΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 1982 0:36:28 0:36:29

Κατά την αποφώνηση, ο Πρόεδρος, κ. Διαμαντής, αφού επανέλαβε το μήνυμα ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ του ΠΕΔΙΟΥ ΑΡΕΩΣ, ευχαρίστησε θερμά όλους, τους παράγοντες για την παρουσία τους στην εκδήλωση. Τους δρομείς για τη συμμετοχή τους στον Αγώνα καθώς και τους χορηγούς, εθελοντές και υποστηρικτές για την προσφορά τους στην όλη Διοργάνωση, κάλεσε τον κόσμο, να γίνουν όλοι μαζί μια αγκαλιά και να φωτογραφηθούν, αποθανατίζοντας με τον ωραιότερο τρόπο τις συγκινησιακά έντονες στιγμές μέσα σ’ αυτό το υπέροχο πράσινο στολίδι της Αθήνας, το Πάρκο του Πεδίου Άρεως.

Να ευχαριστήσουμε από καρδιάς:

 • Την Συνδιοργανώτρια Περιφέρεια Αττικής για την ουσιαστική της συμβολή στον Αγώνα.
 • Την Ελληνική Αστυνομία ΕΛ.ΑΣ. που έθεσε τον Αγώνα υπό την Αιγίδα της.
 • Την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής / Υποδιεύθυνση τροχαίας Αθηνών για την πολύ καλή συνεργασία για την περιφρούρηση του Αγώνα σε κεντρικούς δρόμους της διαδρομής και για την προστασία των αθλητών. Ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε την Διευθύντρια κα Φάλκου για τον συντονισμό με την Φυσική της παρουσία.
 • Την Δημοτική Αστυνομία για την ανταπόκρισή της και την ουσιαστική βοήθεια στην περιφρούρηση του αγώνα σε δρόμους της διαδρομής, για την προστασία των αθλητών.
 • Ευχαριστούμε την εταιρεία Zoten για τη συμβολή της στη διοργάνωση και υλοποίηση του περιβαλλοντικού προγράμματος και την αναμόρφωση του Αγώνα σε Πράσινο. Η βασική μας δέσμευση είναι να χρησιμοποιήσουμε τους φυσικούς πόρους του πλανήτη μας αποτελεσματικά, να μειώσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις για το περιβάλλον και πιο συγκεκριμένα, να είμαστε υπεύθυνοι για την σωστή συλλογή και διαχωρισμό των απορριμμάτων που θα παραχθούν από τον αγώνα (κυρίως πλαστικά αντικείμενα) τα οποία θα συγκεντρωθούν και θα ανακυκλωθούν κατάλληλα σε συνεργασία με την εταιρεία ανακύκλωσης FREE-RECYCLE.
 • Tον Ο.Α.Σ.Α. Συγκοινωνίες Αθηνών για την ενημέρωση του επιβατικού κοινού σχετικά με τον αγώνα μας.
 • Tα ΚΤΕΛ Αττικής για την παραχώρηση του χώρου στην οδό Μαυροματαίων.
 • Την Εταιρεία SAUCONY για την προσφορά 2 αθλητικών ζευγαριών παπούτσια στον πρώτο/πρώτη των 10km και για τα 10 μπλουζάκια στους υπόλοιπους των βραβεύσεων των 5 & 10km καθώς και για τις σακούλες τροφοδοσίας.
 • Την Χορηγό ενυδάτωσης Εταιρεία ΒΙΚΟΣ Α.Ε. για την χορηγία των νερών και αναψυκτικών του αγώνα
 • Τον ΠΑΝ ΟΙΚΟΣ (Τα πάντα για το σπίτι) για την συμμετοχή στα όμορφα τεχνικά μπλουζάκια των Εθελοντών
 • Την Εταιρεία GO-HI για τις συσκευασίες ενεργειακού συμπληρώματος διατροφής για όλους τους συμμετέχοντες και τα ισοτονικά ποτά στους δρομείς
 • Την ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ Α.Β.Ε.Ε. για τους υπέροχους χαλβάδες
 • Την Εταιρεία DOLE HELLAS για την τροφοδοσία των αθλητών με μπανάνες.
 • Την Εταιρεία OUTRUN για τη στήριξη του Αγώνα.
 • Την Αρτοποιία Ζαχαροπλαστική ΜΑΡΕΤΣΗΣ για τα υπέροχα σάντουιτς για τους αθλητές.
 • Το Εστιατόριο – Ψητοπωλείο «Ο ΓΙΩΡΓΟΣ» στην οδό Βαραταση.
 • Τα Φροντιστήρια ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ, που θα έχει εντατικά μαθήματα το καλοκαίρι του 2018, για την ενίσχυση στον Αγώνα και τη συνολική στήριξη στον Σύλλογο.
 • Τον Φούρνο BEKER για τα κουλουράκια για τα παιδιά
 • Την Εταιρεία MARKET IN
 • Το FOTOTREXOUME για τη φωτογραφική κάλυψη του Αγώνα.
 • Την Εταιρεία ΠΑΙΧΝΙΔΟΥΡΓΩ για την απασχόληση των μικρών δρομέων.
 • Το κατάστημα Ηλεκτρικών Ηλεκτρονικών συσκευών ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ της Εύης Ρόδη (Μέλος MEGA EURONICS) για το tablet
 • Τη HERBALIFE NUTRITION (αν. συνεργάτη) για τις προσφορές.
 • Την DimEl Cut για την προσφορά της.
 • Την Tsakiris Chips
 • Την Polis Park
 • Τον Ηλία Έξαρχο για τις προσφορές πελματογράφησης.
 • Το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. και ιδιαιτέρως τον Δ/ντη Ιατρό Ε.Σ.Υ., κ. Νίκο Μίχο για την παροχή Ιατρών στο Αγώνα καθώς και τους ιατρούς κο Μαυρολιά Δημήτριο και Καπράλο Ιωάννη για τη συμβολή τους στην ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.
 • Τους ΓΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και τον ιατρό κο Κούχνερ για τη συμβολή τους στην ασφαλή διεξαγωγή του Αγώνα.
 • Τους Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού για τη συμβολή τους στην ασφαλή διεξαγωγή του Αγώνα.
 • Τον Ο.ΔΙ.Κ. για τη συμβολή τους στην ασφαλή διεξαγωγή του Αγώνα.
 • PINOY SG BIKERS
 • FILIPPINO VONENTEERS
 • Την Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Μεγάρων για τη συμβολή της στην ασφαλή διεξαγωγή του Αγώνα.
 • Τους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς ΑΘΗΝΑ 984fm και ΕΡΑ SPOR 101,8fm για τη ραδιοφωνική προβολή του Αγώνα.
 • Την ΕΡΤ και το κανάλι ΕTV για την τηλεοπτική του κάλυψη
 • Τον Δάσκαλο μας, κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΚΟΥΛΗ και την υπέροχη ομάδα του, για την συγκινητική και πολύτιμη παρουσία τους στις εκδηλώσεις μας και τη στήριξή τους στον Αγώνα.
 • Τέλος, το μεγαλύτερο Ευχαριστώ στους πολλούς εθελοντές και τους συντονιστές τους για τη ανεκτίμητη προσφορά τους τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην υλοποίηση των εκδηλώσεων. Οι εθελοντές είναι η μεγαλύτερη περιουσία του Συλλόγου

Η υπόσχεση και δέσμευση του Συλλόγου είναι μία. Το Πάρκο του Πεδίου Άρεως να ξαναζωντανέψει μέσα από τις δράσεις του και να γίνει πόλος έλξης ανθρώπων κάθε ηλικίας κάθε ενδιαφέροντος.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας, λοιπόν και σας περιμένουμε όλους στις 14 Απριλίου 2019, για να τρέξουμε μέσα σ’ αυτόν τον πράσινο πνεύμονα της Αθήνας και στις γύρω γειτονιές και να γεμίσουμε το κέντρο της Αθήνας με όμορφα χαμόγελα.

Το Δ.Σ. του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Αθηναίοι Δρομείς».

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Γλιτώνεις τους τραυματισμούς όταν τρέχεις αργά;

Είναι μια διάγνωση που κανένας δρομέας δεν θέλει να ακούσει: τόσο το υπερβολικό άγχος όσο και διάφορα προβλήματα των οστών προκαλούνται συχνά από τις έντονες και πολλές προπονήσεις.

Αν και όσον αφορά τα κατάγματα κόπωσης υπάρχουν πολλές αιτίες, όπως για παράδειγμα, η κακή διατροφή, η ελλιπής ανάκαμψη, τα παπούτσια που έχουν χρησιμοποιηθεί πολύ κ.α., πολύ συχνά το πολύ τρέξιμο θεωρείται ο νούμερο ένα παράγοντας.

Άπειροι δρομείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού έχουν ακούσει από ειδικούς πως πρέπει να μειώσουν το τρέξιμο για να μην χειροτερέψει η κατάστασή τους.

Πολλοί φυσικά αγνοούν αυτή τη συμβουλή καθώς θεωρούν ότι μια μέρα ανάκαμψης, έπειτα από μια σκληρή προπόνηση, φτάνει και περισσεύει για τη μείωση του κινδύνου τραυματισμού.

Ρίχνεις την ένταση αλλά…

Για πολλούς μάλιστα, φαίνεται λογική η υπόθεση πως όσο πιο πολύ ρίχνεις τους ρυθμούς και την ένταση με την οποία τρέχεις, τόσο λιγότερους τραυματισμούς έχεις. Αυτό όμως, απέχει από την πραγματικότητα σύμφωνα με μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ.

Στη μελέτη, 43 ερασιτέχνες δρομείς, 29 γυναίκες και 14 άνδρες από 18 έως 49 ετών, κλήθηκαν να τρέξουν μια διαδρομή 50 μέτρων, τρεις φορές με γρήγορη ταχύτητα, τρεις φορές με μέτρια ταχύτητα και τρεις φορές με αργή. Οι ερευνητές ενδιαφέρθηκαν να βρουν το σωρευτικό φορτίο τραυματισμών στην κνήμη των δρομέων, την πιο κοινή περιοχή καταγμάτων δηλαδή, στις διάφορες ταχύτητες.

Οι μεταβλητές…

Για τον υπολογισμό αυτό συνυπολογίστηκαν τρεις μεταβλητές: το κνημιαίο φορτίο (δηλαδή η πίεση που ασκήθηκε στην κνήμη κατά τη διάρκεια της επαφής με το έδαφος), ο κάθετος ρυθμός φόρτισης (δηλαδή πόσο γρήγορα εφαρμόζεται το σώμα με το πόδι καθώς το πόδι έρχεται σε επαφή με το έδαφος) και η εναέρια στιγμή (η κίνηση του κάτω μέρους του ποδιού όταν απομακρύνεται από το έδαφος).

Η συγγραφέας της μελέτης Τζέσικα Χάντερ και οι συνάδελφοί της, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το συνεχές τρέξιμο με μέτρια ταχύτητα έχει τον ίδιο αντίκτυπο στα πόδια με την διάνυση της ίδιας απόστασης κατά το ήμισυ με γρήγορο και κατά το έτερο ήμισυ με αργό ρυθμό. Μάλιστα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι είναι ο πιο αργός ρυθμός που δημιουργεί μεγαλύτερη πίεση καθώς όσο πιο αργά τρέχει ένας δρομέας τόσες περισσότερες οι πιθανότητες τραυματισμών, αφού τα πόδια χτυπούν στο έδαφος πιο συχνά.

Η έρευνα ήταν ξεκάθαρη: το γρήγορο τρέξιμο δεν συμβάλλει περισσότερο στο σωρευτικό κνημιαίο φορτίο σε σχέση με το αργό τρέξιμο άρα το συμπέρασμα πως με αργό τρέξιμο μειώνεις την πιθανότητα τραυματισμού είναι άκυρο.

«Είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε συστάσεις για το πώς οι δρομείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες για να βελτιώσουν τις εκπαιδευτικές τους συνήθειες», ξεκαθαρίζει η Χάντερ, που πάντως ένα πρώτο συμπέρασμα για την σχέση τραυματισμών και ταχύτητας μας έχει βοηθήσει να το βγάλουμε.

Διαβάστε ακόμα: Οι πιο συνηθισμένοι τραυματισμοί των δρομέων και πώς να τους αποφύγετε

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Greece Race for the Cure® 2024: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Το Greece Race for the Cure®,  ο αγώνας-θεσμός ενάντια στον καρκίνο του μαστού, επιστρέφει για 16η χρονιά την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου. Με αφετηρία το Ζάππειο, δύο νέες διαδρομές στο κέντρο της Αθήνας και με δυνατότητα απομακρυσμένης συμμετοχής από όπου κι αν βρισκόμαστε, θα είμαστε για ακόμα μια χρονιά

«Μαζί πιο δυνατοί από τον καρκίνο του μαστού».

Το Greece Race for the Cure® πραγματοποιείται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), με την έγκριση της οργάνωσης Think Pink Europe® και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση Race for the Cure® παγκοσμίως, ευαισθητοποιώντας χιλιάδες κόσμου για τον καρκίνο του μαστού κάθε χρόνο.

Εγγραφές: www.greecerace.gr

Οι εγγραφές για το 16ο Greece Race for the Cure® άνοιξαν και πραγματοποιούνται αποκλειστικά διαδικτυακά εδώ: https://greecerace.gr/greeceraceforthecureregistrations/

 • Αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων : Εκκίνηση 9.30 πμ, Ζάππειο/ Εγγραφή:10€.
  Οι εγγραφές για τον αγώνα δρόμου θα ολοκληρωθούν στις 19/09 ή με τη συμπλήρωση 10.000 δρομέων.
 • Περίπατος 2 χιλιομέτρων: Εκκίνηση 10.30 πμ, Ζάππειο / Εγγραφή: 8€
  Οι εγγραφές για τον περίπατο θα ολοκληρωθούν στις 22/09 ή με τη συμπλήρωση 35.000 συμμετεχόντων.
 • Digital Συμμετοχή: Mαζί, όπου κι αν βρισκόμαστε. Συμμετέχουμε στη διοργάνωση απομακρυσμένα και αφήνουμε το δικό μας αποτύπωμα ενάντια στον καρκίνο του μαστού μέσα από τα social media / Εγγραφές για τη digital συμμετοχή ως τις 17/09 / Εγγραφή: 8€.

Σε κάθε εγγραφή περιλαμβάνεται το συλλεκτικό t-shirt της διοργάνωσης και chip χρονομέτρησης για τους δρομείς.

Πληροφορίες διοργάνωσης

 • Ημερομηνία: Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου
 • Έναρξη διοργάνωσης: 8.30 πμ
 • Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου – Ημέρα Προαγωγής Υγείας (12μμ-6μμ): Δωρεάν δράσεις για μικρούς & μεγάλους & Συμβολική φωταγώγηση του Ζαππείου στις 10μμ

Γιατί να πάρουμε μέρος

 • Γιατί το Greece Race for the Cure® είναι μια γιορτή για τη ζωή!
 • Για να αναγνωρίσουμε τη δύναμη των γυναικών που έχουν βιώσει τον καρκίνο του μαστού.
 • Για να διαδώσουμε μαζί το μήνυμα της ευαισθητοποίησης σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο.
 • Γιατί μέσα από την διοργάνωση έχουμε ουσιαστικό αντίκτυπο ενάντια στον καρκίνο του μαστού, όλο τον χρόνο. Με κάθε μας συμμετοχή χρηματοδοτούμε προγράμματα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» για τη στήριξη και ενδυνάμωση των ασθενών, τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και την προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend