Site icon runnfun.gr

Μαυρωτάς: Ο αθλητισμός δεν είναι σαν τα πανηγύρια και τους γάμους

Ο Γιώργος Μαυρωτάς νέος Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού

Στοίχημα χαρακτήρισε το να μη σταματήσει η καρδιά του αθλητισμού να χτυπάει αυτή τη δύσκολη περίοδο του κορωνοϊού, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος βρίσκεται από το μεσημέρι στα Γιάννενα.

Σκοπός της επίσκεψής του ήταν να αποκτήσει ιδία αντίληψη για τις παρεμβάσεις που έγιναν στους αθλητικές υποδομές, η ευθύνη των οποίων ανήκει στο Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο, αλλά και να σχεδιάσει μαζί με την Επιτροπή Διοίκησης τις επόμενες.

Με την ευκαιρία παρακολούθησε και το φιλικό παιχνίδι των ομάδων μπάσκετ του Παναθηναϊκού και του Ηρακλή στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο και μίλησε εκτός των άλλων για τα τελευταία μέτρα και τις αποφάσεις τις ΓΓΑ για τους αγώνες εκτός σταδίου.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε αγώνες με 5.000 άτομα, αλλά μπορούμε να βρούμε λύση»

«Ζούμε σε δύσκολες εποχές. Ο κόσμος του αθλητισμού, ίσως περισσότερο από κάθε άλλον, και αυτό είναι μια μεγάλη προίκα που θα μπορούμε να την αξιοποιήσουμε για να κάνουμε σιγά- σιγά περισσότερο αθλητισμό, με μεγαλύτερη ασφάλεια», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες ανακοινώσεις σχετικά με τις αθλητικές διοργανώσεις εκτός σταδίων, που αίφνης μπήκαν στο ίδιο κάδρο με όλες τις υπόλοιπες συναθροίσεις, όπου δεν υπάρχουν κανόνες και υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Είμαστε σε μία φάση που συζητάμε και με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για το πώς μπορούμε να σχεδιάσουμε πιο συγκεκριμένα πράγματα, γιατί ο αθλητισμός δεν είναι σαν τα πανηγύρια και τους γάμους, που υπάρχει -ας πούμε- μια μεγαλύτερη αναρχία. Γίνονται πιο οργανωμένα και οι αθλητικές εκδηλώσεις, και οι προπονήσεις και οι αγώνες, οπότε αυτό θα μπορούσαμε να το αξιοποιήσουμε. Δεν μπορούμε σίγουρα να κάνουμε αγώνες με 5000 αθλητές, όπως κάναμε στο παρελθόν, αλλά νομίζω πως μπορούμε να βρούμε μια μέση λύση, ώστε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα αλλά να μη σταματήσει να χτυπά η καρδιά του αθλητισμού», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: www.agon.gr

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version