Site icon runnfun.gr

Γιατί δακρύζουν συνεχώς τα μάτια μου;

Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ένα σωρό άνθρωποι δεν είναι άλλο από αυτό των υγρών ματιών. Πρόκειται για μια κατάσταση που μας δυσκολεύει σε πολλά πρακτικά πράγματα μέσα στην καθημερινότητά μας και η οποία προκαλείται όταν τα μάτια μας παράγουν μεγαλύτερη ποσότητα δακρύων από τη φυσιολογική με αποτέλεσμα να μην «απελευθερώνονται» με αρμονία.

Ένας άλλος λόγος που τα μάτια μας είναι πιο υγρά από το κανονικό είναι η εμπλοκή στην παροχέτευσή τους. Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει υπερπαραγωγή δακρύων, απλά συσσωρεύονται στα μάτια μας και το αποτέλεσμα είναι να θολώνει η όρασή μας. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα πολύ δυσάρεστο πρόβλημα. Ωστόσο υπάρχουν και καλά νέα σχετικά με αυτό: είναι μια απόλυτα διαχειρίσιμη κατάσταση.

Tα υγρά μάτια δεν αποτελούν παθολογική κατάσταση. Φυσικά, αν το πρόβλημα κρατάει καιρό μάλλον θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον οφθαλμίατρο, ο οποίος με τη σειρά του μάλλον θα σας προτείνει ορισμένες θεραπείες όπως η χρήση οφθαλμικών σταγόνων ή τεχνητών δακρύων. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, η καλύτερη «θεραπεία» είναι πάντα η πρόληψη. Και στην περίπτωσή μας, το να γνωρίζεις το γιατί προκαλείται το συγκεκριμένο πρόβλημα στα μάτια σου είναι και η απαρχή για να το αποφύγεις.

Τροφές για να αποκτήσετε υγιές δέρμα και δυνατά μαλλιά

Ακολουθούν οι βασικότερες αιτίες που προκαλούν υγρά μάτια:

Κρύωμα

Τα συμπτώματα που έχει το κοινό κρύωμα συμπεριλαμβάνει -μαζί με τον πυρετό, τον πόνο στα κόκκαλα, την αδυναμία, τον πονοκέφαλο, τον εμετό και την διάρροια- και τα υγρά μάτια. Σε αυτή την περίπτωση το πρόβλημα είναι παρωδικό…

Αλλεργίες

Οι αλλεργίες που είτε προκαλούνται από την αλλαγή καιρού είτε από την επαφή με κάτι που δεν αντέχει ο οργανισμός μας, είναι από τις βασικότερες αιτίες πρόκλησης υγρασίας στα μάτια. Σε αυτή την περίπτωση πρόκειται για ένα ευεργετικό φαινόμενο: ο ρόλος των δακρύων είναι να εξουδετερώσουν το αλλεργιογόνο και να ανακουφίσουν τα μάτια από το αίσθημα φαγούρας.

Ξηροφθαλμία

Πολλές φορές τα υγρά μάτια αποτελούν το αντανακλαστικό του οργανισμού για να αντιμετωπιστεί  η ξηρότητα των ματιών. Συγκεκριμένα, τα νεύρα ωθούν τον δακρυϊκό αδένα να εκκρίνει επιπλέον δάκρυα ως αντίδραση στο γεγονός ότι αν η επιφάνεια των ματιών είναι υπερβολικά στεγνή.

Φραγή στον αγωγό των δακρύων

Αν ο αγωγός δακρύων είναι φραγμένος σε πλήρες ή σε μερικό επίπεδο, τα μάτια γίνονται υγρά και ερεθισμένα. Καλό θα ήταν, σε μία τέτοια περίπτωση, να συμβουλευτείτε έναν ειδικό, που θα σας δώσει λύση στο πρόβλημά.

Φάρμακα που προκαλούν ξηροφθαλμία

Η ξηροφθαλμία και τα υγρά μάτια είναι πολύ πιθανό να είναι αποτέλεσμα μιας κακής λειτουργίας της δακρυϊκής μεμβράνης λόγω της χορήγησης φαρμάκων. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και ζητήστε του οδηγίες για το πως πρέπει να διαχειριστείτε μια φαρμακευτική αγωγή.

Διαβάστε επίσης: Πώς θα καταλάβετε ότι έχετε έλλειψη ασβεστίου

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version