Site icon runnfun.gr

Επέστρεψε στο τρέξιμο ένα χρόνο μετά από καρδιακή προσβολή!

Την επιστροφή του σε αγώνα τρεξίματος πραγματοποίησε ο Stephane Demers την Κυριακή (25/09) στον Μαραθώνιο του Μόντρεαλ, έναν χρόνο μετά την καρδιακή προσβολή που υπέστη στον ίδιο αγώνα.

«Κάποιες μέρες αισθάνεσαι ότι δεν σου αρέσει τόσο πολύ το τρέξιμο και κάποιες άλλες αισθάνεσαι τέλεια. Εκείνη ήταν η τέλεια ημέρα για μένα», είπε ο Demers, περιγράφοντάς τα συναισθήματά του φτάνοντας κοντά στον τερματισμό στον επίμαχο αγώνα.

Βέβαια, η συνέχεια δεν ήταν τόσο καλή, καθώς μετά από λίγα δευτερόλεπτα υπέστη καρδιακή προσβολή, ενώ δεν είχε σφυγμό ή χτύπο καρδιάς για οκτώ λεπτά.

«Ενας αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής μπορεί να σώσει τη ζωή κάποιου σε συνδυασμό την εφαρμογή ΚΑΡΠΑ. Ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή τη μικρή συσκευή», ανέφερε ο Dr. Francois De Champlain, ο άνθρωπος που έσωσε τη ζωή του Demers.

Από την πλευρά του ο Demers θυμάται για τις πρώτες του στιγμές μετά το συμβάν: «Ξύπνησα στο νοσοκομείο έχοντας σωληνάκια παντού, ενώ είχα δίπλα τη σύζυγό μου που μου κρατούσε το χέρι».

Βέβαια, η περίπτωση του Demers δεν είναι η πρώτη, καθώς σύμφωνα με έρευνα στον Καναδά κάθε δώδεκα λεπτά ένας άνθρωπος παθαίνει καρδιακή προσβολή, με αρκετές να είναι απροειδοποίητες.

Διαβάστε ακόμα: Καρδιακή λειτουργία και τρέξιμο: Ένα λεπτό ζήτημα για κάθε δρομέα

Ο Demers έτρεξε μαζί με τον γιατρό του και παρουσιάστηκε ικανοποιημένος από την συμμετοχή του στον αγώνα 5χλμ:

«Ηταν μία μεγάλη χρονιά για μένα. Είναι ένα σημαντικό επίτευγμα για μένα, γιατί χρειάστηκε δουλειά για να επανέλθω σταδιακά στο τρέξιμο».

Από την πλευρά του ο De Champlain, ο οποίος ήταν στο πλευρό του Καναδού κατά τη διάρκεια του αγώνα, επεσήμανε:

«Είναι σπάνιο να γνωρίσεις καλά έναν ασθενή σου ή να γίνεται ακόμα και φίλοι, αλλά μέσα από τον Stephane ανακάλυψα ένα καταπληκτικό άτομο.

Οταν ξεκινήσαμε τον αγώνα είδα ότι δεν φορούσε. Δεν τον ένοιαζε ο χρόνο που θα έκανε. Μου είπε: «Πάω να τρέξω. Δεν ξέρω πόσα λεπτά θα κάνω».

Πάντως, κατά την διάρκεια του τερματισμού μία μικρή έκπληξη περίμενε τον Demers, καθώς στην γραμμή του τερματισμού των περίμεναν οι δύο άνθρωποι που έτρεξαν να του σώσουν τη ζωή ένα χρόνο πριν.

«Είμαι χαρούμενος που τον είδα να τρέχει ακόμα. Είναι ωραίο να βλέπεις έναν άνθρωπο που έφτασε κοντά στον θάνατο να επιστρέφει στο τρέξιμο», δήλωσε ο Frenette Del Passo, ενώ ο έτερος διασώστης, Robert Rousseau είπε:

«Είναι η πρώτη φορά που βλέπω μετά από καιρό έναν άνθρωπο που έχω σώσει. Συνήθως φέρνω την εικόνα τους στο μυαλό μου. Η ανταμοιβή μου για ότι έκανε πριν από έναν χρόνο είναι ότι με ευχαρίστησε για ότι έκανα τότε».

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version