Site icon runnfun.gr

Έλληνες μαραθωνοδρόμοι “ψάχνουν” το ορίο για Ρίο

Μια επίδοση που θα τους εξασφαλίσει την συμμετοχή στον μαραθώνιο της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης θα διεκδικήσουν Ελληνίδες και Ελληνες πρωταθλητές των μεγάλων αποστάσεων στους «γρήγορους» μαραθώνιους του εξωτερικού τις επόμενες εβδομάδες. Οι αλλαγές στα όρια πρόκρισης των Ολυμπιακών αγώνων του Ρίο τις οποίες ανακοίνωσε η IAAF στις 10 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους σίγουρα φέρνουν το όνειρο πιο κοντά. Όριο πρόκρισης για του άνδρες είναι πλέον το 2:19 ενώ πριν τις αλλαγές ήταν στο 2:17. O «πήχης» έχει κατέβει και στις γυναίκες καθώς το όριο είναι 2:45 αντί για 2:42 που ήταν πριν τις 10 Δεκεμβρίου.

Ποιοι είναι στο κυνήγι της επίδοσης-εισιτήριο για το Ρίο

Κώστας Πούλιος: O αθλητής του Παναθηναϊκού θα διεκδικήσει την δεύτερη συμμετοχή του σε Ολυμπιάδα στον μαραθώνιο του Αμβούργου στις 17/4 ενώ υπάρχει και «plan b» για συμμετοχή του στον μαραθώνιο του Ντίσελντορφ αν δεν πάνε όλα καλά στο Αμβούργο. O Πούλιος έχει ατομικό ρεκόρ στο μαραθώνιο 2:17:12 επίδοση την οποία είχε σημειώσει στο μαραθώνιο του Βερολίνου τον Σεπτέμβριο του 2011.

Δημήτρης Θεοδωρακάκος:  Η «σταθερή αξία» στον μαραθώνιο της Αθήνας τα τελευταία χρονιά έχει επικεντρωθεί στην προπόνηση του για τον μαραθώνιο απέχοντας από διεθνείς και εγχώριους αγώνες βουνού στους οποίους πρωταγωνιστει τα τελευταία χρόνια. Καλώς εχόντων των πραγμάτων ο  «all terrain runner» θα αγωνιστεί στον μαραθώνιο του Ντίσελντορφ στις 24/4. Ο Θεοδωρακάκος έχει ατομικό ρεκόρ στο μαραθώνιο 2:19:20(Μαραθώνιος Άμστερνταμ 2011)

Κώστας Γκελαούζος: Στο κυνήγι του ορίου βρίσκεται και ο 26χρονος πρωταθλητής. Πριν μερικές εβδομάδες αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδος στον ημιμαραθώνιο και μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε στην ΕΡΤ πως θα κυνηγήσει το όριο στο μαραθώνιο του Ντίσελντορφ όπου και θα κάνει το ντεμπούτο του στο επίπονο αγώνισμα του μαραθωνίου.

Μάγδα Γαζεά: H πολύπειρη αθλήτρια από την Ζάκυνθο θα αγωνιστεί σε μαραθώνιο επί ευρωπαϊκού εδάφους με στόχο το όριο για το Ρίο. H Γαζέα έχει ατομικό ρεκόρ 2:41:05 στον μαραθώνιο.

Τέλος πολύ πιθανό είναι να δούμε τη νεαρή Γιώτα Βλαχάκη να διεκδικεί τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο σε μαραθώνιο του εξωτερικού. Με αξιώσεις ίσως κυνηγήσει το όριο για το Ρίο και η Ντενίζ Δημάκη.

Να θυμίσουμε πως ο Χριστόφος Μερούσης, η Σοφία Ρήγα και η Ράνια Ρεμπούλη έχουν ήδη «πιάσει» το όριο για τον μαραθώνιο των Ολυμπιακών αγώνων του Ρίο. Το ιδανικό σενάριο θέλει της τρεις γυναίκες και άντρες με την καλύτερη επίδοση κάτω απο το όριο που έχει θέσει η IAAF να εκπροσωπούν την χώρα μας στο αγώνισμα του μαραθωνίου, στην Ολυμπιάδα του Ρίο.

Πηγή: runnersclub.gr

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version