Site icon runnfun.gr

Δισεκατομμυριούχοι που έχουν τρέξει σε μαραθώνιο

Η συμμετοχή σε μαραθώνιους είναι μια συνήθεια που συνήθως αφορά τα λαϊκά στρώματα: άνθρωποι που δεν είναι επαγγελματίες αθλητές και ως εκ τούτου δεν έχουν άπειρα λεφτά στη ζωή τους, έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν σε μια υψηλού επιπέδου αθλητική διοργάνωση.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν ισχύει ταυτόχρονα και το ανάποδο: ορισμένοι πάρα πολύ πλούσιοι άνθρωποι έχουν λάβει χώρα σε μαραθώνιους στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, από τους 1810 δισεκατομμυριούχους που υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο, υπάρχουν τουλάχιστον 10 που στο παρελθόν έχουν λάβει μέρος σε μαραθώνιο, τουλάχιστον μια φορά.

Αυτοί είναι οι εξής:

Κένεθ Φελντ, 1.8 δισ. δολάρια

Ο Κάνεθ Φελντ, ο οποίος προεδρεύει των εταιρειών «Ringling Bros» και «Barnum & Bailey Circus» έχει λάβει μέρος σε πέντε μαραθώνιους. Πρώτα, ορκίστηκε να τρέξει τον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης για τα 55α γενέθλιά του το 2003 και τον ολοκλήρωσε σε 3 ώρες και 58 λεπτά, δηλαδή δύο λεπτά κάτω από το στόχο του. Έκτοτε, συμμετείχε και πάλι τον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης, τον Μαραθώνιο του Σικάγου και μάλιστα δύο φορές αλλά και τον Μαραθώνιο της Ουάσιγκτον.

Όπρα Γουίνφρεϊ, 3.1 δισ. δολάρια

Η σούπερσταρ των αμερικάνικων media, τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Ουάσιγκτον το 1994, αφού αποφάσισε να τον τρέξει για τα 40α γενέθλιά του. «Ήταν το μεγαλύτερο όνειρό μου να τερματίσω σε έναν μαραθώνιο και αποφάσισα να το κάνω σαν δώρο στον εαυτό μου την ημέρα που θα έκλεινα τα 40», δήλωσε η Όπρα μετά τον αγώνα.

Ζανγκ Τσιν, 2.9 δισ. δολάρια

Η Ζανγκ Τσιν και ο σύζυγός της, Παν Σι έτρεξαν το 2015 στο Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης και του Παρισιού. Το ζευγάρι διαχειρίζεται τη «Soho China», μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων της χώρας. Είναι επίσης ενεργοί φιλανθρωποί και δημιουργούν υποτροφίες για Κινέζουν φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν μακριά από τη χώρα τους.

Τόμας Στέιερ, 1.61 δισ. δολάρια

Για τον Τόμας Στέιερ, το τρέξιμο δεν είναι απλώς ένας τρόπος να παραμείνε σε φόρμα. Γνωρίστηκε με τη σύζυγό του Κατ Τέιλορ στον Μαραθώνιο του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, Ο Στέιερ είναι ιδρυτής της «Farallon Capital», αλλά πούλησε το μερίδιό του το 2012. Τώρα επικεντρώνεται στην πολιτική και το περιβάλλον. Αυτός και η γυναίκα του, η οποία διευθύνων σύμβουλος της «Beneficial State Bank», δίνουν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια στο Στάνφορντ και το Γιέιλ για έρευνες.

Φίλιπ Ανσάντζ, 11 δισ. δολάρια

Ο Φίλιπ Ανσάντζ είναι ένας αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος που έχτισε την περιουσία του μέσω επενδύσεων σε πετρελαϊκά πεδία, εταιρίες τηλεπικοινωνιών και αθλητικές ομάδες. Παρ’ όλο που είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Αμερικής, ο Ανσάντζ έτρεχε σε μαραθώνιους στην πόλη του, το Κολοράντο και όμως ο κόσμος δεν τον αναγνώριζε καν. Ένας τραυματισμός στην πλάτη τον ανάγκασε να αποσυρθεί.

Στιβ Γουίν, 2.8 δισ. δολάρια

Σε αυτόν τον δισεκατομμυριούχο αρέσει να τρέχει με άλλους ισχυρούς ανθρώπους. Πρόσφατα άλλωστε, ο Γουίν έτρεξε μαραθώνιους με τον Δημοκρατικό ηγέτη της Γερουσίας των ΗΠΑ, Χάρι Ρέιντ. Ο Γουίν έκανε την περιουσία του από καζίνο και είναι το πρόσωπο πίσω από τα μεγάλα ονόματα του Λας Βέγκας όπως το Mirage και το Bellagio.

Αμπίγιο Ντος Σάντος Ντινίζ, 3.8 δισ. δολάρια

Ο Αμπίγιο Ντος Σάντος Ντινίζ δεν αφήνει την ηλικία να τον σταματήσει από την άσκηση ή την προετοιμασία για μαραθώνιους. Για την ακρίβεια, ο Βραζιλιάνος επιχειρηματίας έχει τερματίσει σε πολλούς μαραθώνιους κατά τη διάρκεια της 81χρονης ζωής του. Ο Ντινίζ ανέλαβε την εταιρεία του πατέρα του, «Grupo Pao de Acucar», και βοήθησε να γίνει ο μεγαλύτερη εταιρεία λιανικού εμπορίου της Βραζιλίας. Το 2014, πούλησε τις μετοχές του για 150 εκατομμύρια δολάρια και αποσύρθηκε από την εταιρεία.

Ανίλ Αμπάνι,3.2 δισ. δολάρια

Ο Ανιλ Αμπάνι άρχισε να τρέχει όταν ο πατέρας του του είπε: «Μπορείς να αγορέσεις οποιαδήποτε πολυτέλεια στη ζωή, αλλά δεν μπορείς να αγοράσεις υγεία». Έχει συμμετάσχει σε αρκετούς μαραθώνιους, μεταξύ των οποίων αυτός της Βοστώνης το 2003 και εκείνος της Βομβάης το 2004. Ο Αμπάνι είναι ο πρόεδρος του ομίλου Reliance και ενώ η περιουσία του μειώθηκε κατά 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2015, παραμένει ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ινδίας.

Τζόσουα Χάρις, 2.4 δισ. δολάρια

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζόσουα Χάρις έτρεξε τον τρίτο του μαραθώνιο το 2011, αφού ολοκλήρωσε την αγορά των Philadelphia 76ers. «Πίστεψα πως θα ήταν ωραίο να τρέξω στην Φιλαδέλφεια και να δω έτσι την πόλη», είπε ο Χάρις που είναι πρώην παλαιστής και έκανε μια περιουσία στην ως επενδυτής της Κρύσταλ Πάλας και στη συνέχεια των New Jersey Devils.

Ρίτσαρντ Μπράνσον, 5.4 δισ. δολάρια

Είναι ένας από τους κορυφαίους δισεκατομμυριούχους της Βρετανίας και έτρεξε στο μαραθώνιο του Λονδίνου το 2010 για φιλανθρωπικούς σκοπού. Ο Μπράνσον είναι ο άνθρωπος πίσω από την Virgin.

Διαβάστε ακόμα: Διάσημοι που δεν γνωρίζατε πως τρέχουν σε Μαραθώνιους!

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version