Site icon runnfun.gr

Οι εκπληκτικές διατροφικές ιδιότητες της τσουκνίδας!

Γράφει η Χριστιάνα Αμπατζή (Διατροφολόγος – Διαιτολόγος, Λέσβος)*

Η τσουκνίδα, αυτό το περιφρονημένο φυτό που όλοι προσπαθούμε να αποφύγουμε έχει ένα πλήθος από θεραπευτικές ιδιότητες, μεγάλη θρεπτική αξία και πάρα πολλά οφέλη. Περιέχει πολλές βιταμίνες, άζωτο, χλωροφύλλη, σίδηρο και άλλα σημαντικά ιχνοστοιχεία.

Η τσουκνίδα σε πολλές πόλεις και περιοχές πουλιέται και καταναλώνεται σα βραστή σαλάτα. Το φυτό αυτό μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ολόκληρο, ακόμα και τα αγκάθια του που καταστρέφονται με τον βρασμό. Τα δε φύλλα της τσουκνίδας μπορούν να χρησιμοποιηθούν παντού, σε σαλάτες, σε πίτες ακόμα και σε ροφήματα.

Οφέλη της τσουκνίδας

Για τις γυναίκες θεωρείται ένα από τα καλύτερα μέσα για την αντιμετώπιση γυναικολογικών παθήσεων και του πόνου της εμμήνου ρύσης. Στις θηλάζουσες μητέρες επίσης βοηθάει στην παραγωγή γάλακτος με την κατανάλωση φρέσκου χυμού ή εγχύματος.

Φασκόμηλο: Το βότανο με τις απίστευτες ιδιότητες

Ιδιότητες 

Με ποιους τρόπους μπορούμε να εντάξουμε την τσουκνίδα στη διατροφή μας;

Διαβάστε επίσης: Οι εκπληκτικές ιδιότητες του παρεξηγημένου φραγκόσυκου

Πηγή: www.fmh.gr

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version