Site icon runnfun.gr

Αυτή είναι η διατροφή των Νορβηγών που αποτελούν πρότυπο υγείας!

Αυτή είναι η διατροφή των Νορβηγών που αποτελούν πρότυπο υγείας!

H Unesco έδωσε στην δημοσιότητα την έκθεση Human Development, σύμφωνα με την οποία έπειτα από μελέτες αποδείχθηκε ότι οι κάτοικοι της Νορβηγίας είναι οι πιο υγιείς άνθρωποι παγκοσμίως. Το προσδόκιμο ζωής τους έχει αυξηθεί σημαντικά ενώ καταφεύγουν όλο και λιγότερο σε φαρμακευτικά σκευάσματα σε σύγκριση με άλλους λαούς.

Αν αναρωτιέστε αναφορικά με τις διατροφικές συνήθειες των Νορβηγών οι οποίοι έχουν καταφέρει να γίνουν πρότυπο υγιεινού τρόπο ζωής, παρακάτω έχετε τις απαντήσεις.

Ψάρι, ψάρι, ψάρι…

Οι Νορβηγοί  ξεκινούν την μέρα τους  με ψωμί ολικής άλεσης, τυρί, μαρμελάδα και βούτυρο. Συχνά το πρωινό τους περιλαμβάνει κρέας και ψάρι, καθώς και μούσλι..

Οι Νορβηγοί αγαπούν το τυρί και το έχουν στην διατροφή τους, ωστόσο κυρίως τρέφονται με το brunost, ένα είδος τυριού με γλυκιά γεύση και υφή που μοιάζει με καραμέλα.

Από το πιάτο των Νορβηγών δεν λείπει ποτέ το ψάρι το οποίο μπορεί να καταναλωθεί ακόμη και τις πρωινές ώρες μέσα σε σάντουιτς.

Το απογευματινό σνακ που προτιμάται περισσότερο στην Νορβηγία είναι η αγαπημένη σε όλους μας βάφλα η οποία μάλιστα σερβίρεται με τυρί ή κρέμα.

Tέλος, οι Νορβηγοί δείχνουν ιδιαίτερη αδυναμία στα κέικ. Το Kvæfjordkake είναι το πιο γνωστό τους κέικ και έχει παντεσπάνι, κρέμα ζαχαροπλαστικής, αμύγδαλα και μαρέγκα.

* Με πληροφορίες από άρθρο που δημοσιεύθηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version