Site icon runnfun.gr

Αυτά είναι τα καλύτερα παπούτσια για δρομείς με παραπανίσια κιλά (pics)

Με το τρέξιμο επιβαρύνεις κατά μέσο όρο 1.5 με 3 φορές περισσότερο από το κανονικό τις αρθρώσεις σου σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες που διεξήχθησαν στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Αναλογίσου μόνο το πόσο τις επιβαρύνεις καθώς χτυπάς με τα πόδια σου το έδαφος περισσότερες από 1000 φορές για κάθε μίλι που διανύεις. Το σοκ για τις αρθρώσεις είναι ακόμη μεγαλύτερο όταν έχουμε να κάνουμε με αθλητή μεγαλύτερου σωματικού βάρους. Για τον λόγο αυτό τα παπούτσια που θα χρησιμοποιήσεις μπορούν να αποτελέσουν τον καλύτερο ή τον χειρότερο φίλο σου.

«Το κλειδί για τους δρομείς μεγαλύτερου σωματικού βάρους είναι το ίδιο με εκείνο για τους πιο αδύνατους. Όλα ξεκινούν από την ανεύρεση του κατάλληλου παπουτσιού για το πόδι», υπογραμμίζει ο  Steven Crnic από το The Brooklyn Running Co και παράλληλα προσθέτει: «Είναι πολύ σημαντικό να αναλύσετε το βάδισμά σας ώστε να αποφύγετε παγίδες που έχουν να κάνουν με την λανθασμένη επιλογή παπουτσιού».

Στην συνέχεια θα πρέπει ο δρομέας να αναλογιστεί το είδος του τρεξίματος για τα οποίο θα αγοράσει το παπούτσι, αλλά και το ιστορικό τραυματισμών του και το ποσοστό κραδασμών που επιδιώκει να απορροφήσει με το εν λόγω sneaker.

«Ενας αθλητής που είναι πιο βαρύς, ενδεχομένως να χρειαστεί ένα παπούτσι που θα απορροφά τους κραδασμούς  με μεγαλύτερη άνεση», προσθέτει ο Crnic. «Αλλά και πάλι υπάρχουν περιπτώσεις όπου τέτοιου είδους παπούτσια δεν έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, αλλά αντίθετα μπορεί να αποδειχθούν επιζήμια για τον δρομέα με παραπάνω κιλά».

Για τον λόγο αυτό όλοι οι δρομείς θα πρέπει να καταφεύγουν στα τοπικά καταστήματα προκειμένου να κάνουν μια έρευνα για όλα τα διαθέσιμα παπούτσια και να επιλέγουν αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους, αναλογιζόμενοι πως με την πάροδο του χρόνου τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν και να κυκλοφορήσει κάποιο νέο σχέδιο που θα ταιριάζει καλύτερα σε αυτό που αναζητούν.

Είναι επίσης σημαντικό να αναλυθεί το είδος των παπουτσιών που φορούσε ο δρομέας στο παρελθόν. Αν επρόκειτο για casual υποδήματα που τα φορούσε τακτικά ή αν επρόκειτο για παπούτσια που κάνουν περισσότερο για τρέξιμο.

«Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να προσδιορίσουμε τα επίπεδα φθοράς στα πέλματα και να αναλύσουμε παράλληλα το πώς κινείται το πόδι με το κάθε παπούτσι», τονίζει ο Crnic.

Η απορρόφηση των κραδασμών, η σωστή υποστήριξη και η τάση να κυλά το πόδι μέσα στο παπούτσι την ώρα του τρεξίματος, αποτελούν σημαντικούς παράγοντες όταν καλείσαι να επιλέξεις το κατάλληλο sneaker.

Ακολουθούν προτάσεις για τους δρομείς μεγαλύτερου σωματικού βάρους:

adidas ultra boost st
asics cumulus
brooks adrenaline
brooks dyad
brooks glycerin
mizuno wave enigma

 

new balance 1123
nike zoom
saucony hurricane
saucony triumph

ΠΗΓΗ: theactivetimes.com

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version