Aδελφοποίηση Μαραθωνίου Ρόδου και Λάρνακας, πρέσβειρα η Ρεμπούλη

Aδελφοποίηση Μαραθωνίου Ρόδου και Λάρνακας, τρέχει η Ρεμπούλη στον Ημιμαραθώνιο

Όλα έτοιμα είναι στη Ρόδο για τη διεξαγωγή του 5ου Διεθνούς Μαραθωνίου το πρωϊ της Κυριακής 29 Απριλίου, με περισσότερους από 2.700 δρομείς να μετέχουν σε όλους τους αγώνες, από τον παιδικό των 1.000 μέτρων, μέχρι τα 5 χλμ., τα 10 χλμ. , τον Ημιμαραθώνιο και τον Μαραθώνιο.

Μεταξύ των αθλητών που θα πάρουν μέρος, είναι η κορυφαία Ελληνίδα Μαραθωνοδρόμος, η Δωδεκανήσια Ράνια Ρεμπούλη που θα τρέξει στον Ημιμαραθώνιο και θα επιδιώξει να κάνει μια καλή κούρσα, αφού βρίσκεται σε καλή κατάσταση και αρχίζει να βρίσκει τον εαυτό της.

Η Ρεμπούλη ήταν το πρωϊ του Σαββάτου το κεντρικό πρόσωπο στην εκδήλωση αδελφοποίησης μεταξύ του Μαραθωνίου Ρόδου και του Μαραθωνίου Λάρνακας, που έγινε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα είναι η πρέσβειρα και των δύο αγώνων, τονίζοντας τα κοινά που έχουν οι δύο τόσο ανερχόμενοι Μαραθώνιοι Αγώνες.  «Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία και τους δύο αγώνες και θα προσπαθήσω να είμαι στον Μαραθώνιο της Λάρνακας που θα γίνει στις 18 Νοεμβρίου 2018.»

Τη διοργάνωση της Ρόδου εκπροσώπησε στην εκδήλωση η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου που δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι με την αδελφοποίηση με τον Μαραθώνιο της Λάρνακας. Πρόκειται για δύο αγώνες που έχουν πολλά κοινά και είμαι σίγουρη ότι χρόνο με το χρόνο, χάρη και στη συνεργασία, θα γίνονται καλύτεροι και θα συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη των τόπων τους.»

Το Μαραθώνιο της Λάρνακας εκπροσώπησαν, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και  Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας και ο Εκτελεστικός Διευθυντής Κώστας Ντάλτας. Ο κ. Βύρας είπε: «Οι δυο πόλεις έχουν αρκετά χαρακτηριστικά κοινά, από τη διάλεκτο μέχρι και την πολεοδομική ανάπτυξη. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς η σημερινή αδελφοποίηση, θα συνεχίσουμε μαζί σε ένα κοινό στόχο για την ανάπτυξη των δυο μαραθώνιων. Σας περιμένουμε, να σας φιλοξενήσουμε στην πόλη μας τη Λάρνακα, στον 2ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο», ενώ ο Κώστας Ντάλτας είπε: «Ως Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας έχουμε κοινό όραμα με τον Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου για την αναβάθμιση των διοργανώσεων μας με αμοιβαίες δράσεις και στρατηγική. Το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράψαμε είναι η απαρχή μιας νέας εποχής και για τις δυο διοργανώσεις.»

Το Δήμο Ρόδου εκπροσώπησε ο Στέφανος Κυριαζής, Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού  Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου, ενώ παρέστη και ο  Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, Βασίλης Ζήκας.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν και δύο ακόμα σπουδαίοι Δωδεκανήσιοι αθλητές. Πρόκειται για την Ολυμπιονίκη και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του στίβου Νίκη Ξάνθου και τον πρώτο άνθρωπο που διοργάνωσε Μαραθώνιο στη Ρόδο και ήταν και Μαραθωνοδρόμος, Λευτέρη Καστρούνη.

Το πρόγραμμα του Μαραθωνίου, την Κυριακή 29 Απριλίου

07:30

Πλατεία Ελευθερίας

Μαραθώνιος/Ημιμαραθώνιος Εκκίνηση

11:50

Πλατεία Ρίμινι (Ήχος και Φως)

Εκκίνηση Αγώνα δρόμου 5Κ

12:15 pm

Πλατεία Ρίμινι (Ήχος και Φως)

Εκκίνηση Αγώνα δρόμου 10Κ

12:30

Τελετή απονομής

13:55

Εκκίνηση Παιδικού Αγώνα 1.000μ.

Χρυσός χορηγός του Μαραθωνίου Ρόδου είναι και φέτος η Adidas μέσω του τοπικού της καταστήματος Adidas Rhodes και ονομαστικός χορηγός του αγώνα των 5 χλμ. ο όμιλος Η Hotels collection. Επίσης, η Aegean Airlines είναι ο επίσημος χορηγός αερομεταφορών του Μαραθωνίου Ρόδου ενώ η Blue Star Ferries που είναι επίσημος χορηγός ακτοπλοϊκών μεταφορών, παρέχει 50% έκπτωση στους επιβάτες και 30% στα οχήματα που θα ταξιδέψουν με τα πλοία της για τη Ρόδο, από τον Πειραιά, την Κω, την Κάλυμνο, τη Λέρο και τη Σύρο.

Επίσης στην ιστοσελίδα rhodesmarathon.gr μπορείτε να βρείτε σπουδαίες προσφορές και μεγάλες εκπτώσεις για τη διαμονή στη Ρόδο, μέσω των συνεργαζόμενων ξενοδοχείων με το Μαραθώνιο, όπως το Sheraton Rhodes Resort που στηρίζει τον Διεθνή Μαραθώνιο ως βασικός χορηγός φιλοξενίας. Αργυρός χορηγός είναι ο ΔΕΔΗΕ και χορηγός εθελοντισμού τα ξενοδοχεία AtriumΧορηγός Επικοινωνίας του 5ου Διεθνή Μαραθωνίου Ρόδου είναι η Nova.

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου, τον ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου καθώς και με τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Γίνεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και έχει συμπεριληφθεί και στο επίσημο καλεντάρι τηςAIMS.

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://rhodesmarathon.gr

Facebook:  https://www.facebook.com/roads2rhodes

Twitter: https://twitter.com/RoadstoRhodes

Instagram: https://www.instagram.com/roadstorhodes

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Olympus Marathon 2022: Άνοιξαν οι εγγραφές για τους θερινούς αγώνες

Ξεκίνησε η διαδικασία εγγράφων για τους καλοκαιρινούς αγώνες του Olympus Marathon που θα πραγματοποιηθούν το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου 2022.

Αυτοί είναι:

• Olympus Marathon ® (44km, +3300m) το Σάββατο 25.06.2022
• Olympus Ultra (70km, +5200m) το Σάββατο 25.06.2022
• Olympus Vertical (4.25km, +1000m) την Παρασκευή 24.06.2022
• Κόψη των Αετών (14km, +480m) την Κυριακή 26.06.2022
• Melindra Trail (5km, +180m) την Κυριακή 26.06.2022

Περισσότερες πληροφορίες για τους αγώνες και τον τρόπο εγγραφής μπορείτε να βρείτε στο site της διοργάνωσης www.olympus-marathon.com

Υπενθυμίζουμε, ότι δικαίωμα εγγραφής/συμμετοχής έχουν (με βάση την ισχύουσα ΚΥΑ της ΓΓΑ) οι αθλητές οι οποίοι τις ημέρες του αγώνων 24, 25 και 26 Ιουνίου 2022 θα έχουν πιστοποιητικού εμβολιασμού σε ισχύ.

Με την κάθε αλλαγή που θα γίνεται από την ΓΓΑ στους επόμενους μήνες, θα ανακοινώνουμε και το άνοιγμα των εγγραφών και για τους υπόλοιπους αθλητές (μη εμβολιασμένους ή με πιστοποιητικό νόσησης).

Ανάλογα με την πορεία της πανδημίας, θα ανακοινωθεί τους επόμενους μήνες και η ημερομηνία κλεισίματος των εγγραφών.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Χορτιάτης Trail Run: Ματαίωση του αγώνα για το 2022

Χορτιάτης Trail Run 2018: Στις 27 Μαΐου ο αγώνας

Η Οργανωτική Επιτροπή του ορεινού αγώνα «Χορτιάτης Trail Run» ανακοίνωσε την ακύρωση της φετινής διοργάνωσης που ήταν προγραμματισμένη για τον Μάρτιο του 2022.

Μάλιστα έγινε γνωστή και η ημερομηνία του αγώνα για το 2023 ή οποία είναι η Κυριακή 12 Μαρτίου. Βασική αιτία για την ματαίωση της φετινής διοργάνωσης, είναι το γεγονός ότι ο αγώνας δεν μπορεί να έχει την φυσιογνωμία των ετών πριν την πανδημία του covid-19.

Όπως εξηγούν οι άνθρωποι του Χορτιάτης Trail Run “Η απόφαση αυτή δεν ήταν εύκολη (εξαντλήσαμε όλα τα χρονικά περιθώρια), καθώς θα οδηγήσει σε δεύτερη χρονιά χωρίς την διεξαγωγή του αγώνα.

Οι κυριότεροι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι δεν θα μπορούσαμε με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί να οργανώσουμε τον αγώνα με τις εκδηλώσεις που έχουμε σχεδιάσει για την διοργάνωση. Ο αγώνας για μας ήταν και θα είναι μια γιορτή του Ορεινού Τρεξίματος που με τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να είναι.

Δεν θα θέλαμε να μείνουμε μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι χωρίς τις παράλληλες εκδηλώσεις. Δεν θα θέλαμε ο αγώνας να διεξαχθεί χωρίς να μπορούμε να συναντηθούμε και να συζητήσουμε με τους φίλους αθλητές που μας στηρίζουν τόσα χρόνια. Ζητάμε συγνώμη αν βγάζουμε τους αθλητές που θα συμμετείχαν από τον προγραμματισμό τους. Ελπίζουμε η πορεία των πραγμάτων να είναι τέτοια ώστε να έχουμε την ευκαιρία να σας υποδεχτούμε τον Μάρτιο του 2023 όπως εμείς θέλουμε!».

Θα πρέπει, πάντως, να πούμε ότι αρκετές διοργανώσεις δεν έχουν καταφέρει να… επιστρέψουν μετά το χτύπημα του Covid-19. Και το θέμα δεν είναι μόνο διοργανωτικό.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend