Site icon runnfun.gr

Τρέξιμο: Η πρωινή ρουτίνα μιας κορυφαίας αθλήτριας

Τρέξιμο: Η πρωινή ρουτίνα μιας κορυφαίας αθλήτριας

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 , μια ομάδα από κορυφαίες γυναίκες δρομείς της Νέας Υόρκης ξεκίνησε μια κούρσα από το Στέιτεν Άιλαντ. Οι δρομείς διέσχισαν μια εξαντλητική διαδρομή 42 χιλιομέτρων και τερμάτισαν στο Σέντραλ Παρκ.

Ανάμεσα τους βρισκόταν και η Στέφανι Μπρους, κορυφαία μαραθωνοδρόμος και μητέρα δυο αγοριών, της οποίας το περασμένο καλοκαίρι περιλάμβανε μια μεγάλη πρωτιά στον Μαραθώνιο «Peachtree Road Race» και μια τρίτη θέση στο Αμερικάνικο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στην κούρσα των 10.000 μέτρων.

Στην κούρσα αυτή, γνωστή και ως «Big Apple», η 34χρονη Μπρους τερμάτισε 11η με χρόνο  2:30:59. Αν και δεν ήταν προσωπικό της ρεκόρ (η καλύτερη απόδοση της είναι 2:29:35, στο Μαραθώνιος του Χιούστον το 2011), ο χρόνος της ήταν πιο γρήγορος από πέρυσι, όταν και τερμάτισε 10η. Στο τέλος της διαδρομής, την Μπρους περίμενε ο σύζυγός και προπονητής της, Μπεν και οι δυο γιοι, ηλικίας 3 και 4 ετών.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της ανάκαμψής της μετά το Μαραθώνιο, η Μπρους μίλησε στην αμερικάνικη ιστοσελίδα «runnersworld» για το πώς περνάει τα πρωινά της ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζεται για τους επόμενους αγώνες της.

Αυτή είναι η ρουτίνα της με τα δικά της λόγια και την παραθέτουμε γιατί έχει την αξία του να δούμε πως κινείται σε καθημερινό επίπεδο μια αθλήτρια τόσο υψηλού επιπέδου όσο η Στέφανι Μπρους:

Πολύ πρωινό ξύπνημα

Συνήθως ξυπνάω μαζί με τα παιδιά μου, δηλαδή κάποια στιγμή μεταξύ 5:30 και 6:00 μ.μ. Αφού ξέρω πως τα παιδιά μου είναι το ξυπνητήρι μου, προσπαθώ να κοιμηθώ γύρω στις 9 μ.μ. για να εξασφαλίσω ότι κοιμάμαι από οκτώ έως εννέα ώρες ανά νύχτα. Κοιμάμαι πάντα με ηλεκτρικό μαξιλάρι, το οποίο ρυθμίζει τη θερμοκρασία ώστε να μην κοιμάμαι ποτέ σε πολύ ζεστό ή πολύ κρύο περιβάλλον.

Η ώρα του καφέ και του παιχνιδιού

Μόλις σηκώνομαι από το κρεβάτι, βάζω μια κούπα καφέ, φτιάχνω το παιδικό πρωινό και τρώω μια φέτα ψωμί με βούτυρο. Αφού τρώμε, συνήθως παίζω με τα αγόρια και βάζω ένα πλυντήριο. Υπάρχει πάντα κάποια δουλειά που πρέπει να γίνει στο σπίτι, οπότε ο χρόνος μου για χαλαρωτικές δραστηριότητες είναι μειωμένος, ειδικά από τότε που η μητέρα μου άλλαξε το πρόγραμμά της και δεν έρχεται κάθε μέρα στο σπίτι να με βοηθάει. Αναγκαστικά, διαφοροποιώ το πρόγραμμά μου κάθε μέρα.

Γυμναστική και τρέξιμο

Θα βγω από το σπίτι γύρω στις 7:00 με 7:30 π.μ. και θα πάω τα αγόρια στον παιδικό σταθμό. Στη συνέχεια θα βρεθώ για να συναντηθώ με τις συμπαίκτριές μου στην ομάδα «HOKA NAZ Elite» για προπόνηση γύρω στις 8:00 με 8:30. Πριν τρέξω, θα κάνω μια σειρά από ασκήσεις προθέρμανσης για να προετοιμάσω το σώμα μου για την προπόνηση.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version