Site icon runnfun.gr

Το πρώτο ρομπότ δρομέας που μπορεί να κοντράρει τον Μπολτ! (video)

Δεν έχει δύο πόδια, αλλά για να καταφέρει κανείς να κοντράρει τον Γιουσέιν Μπολτ έτσι κι αλλιώς χρειάζεται παραπάνω. Το συγκεκριμένο ρομπότ-δρομέας κατασκευάστηκε από την Robotics Unlimite και πλέον μια πιο αργή έκδοσή του κυκλοφορεί στην αγορά.

Είναι τηλεκατευθυνόμενο, δουλεύει με μπαταρία η οποία κρατάει δύο ώρες και επαναφορτίζεται. Το μεγαλύτερο εμπορικό μοντέλο δεν ξεπερνάει σε ταχύτητα τα 33 χλμ/ώρα, λιγότερα δηλαδή από όσα έχει καταμετρηθεί ότι έχει κάνει ο Γιουσέιν Μπολτ το 2009 στο Βερολίνο όταν έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μ. (9:58) και είχε καταμετρηθεί στα 44,72 χλμ/ώρα, ενώ η μέση ταχύτητα του ήταν 37,58 χλμ/ωρα.

Το μοντέλο, όμως, πάνω στο οποίο βασίστηκε αυτό που κυκλοφόρησε στην αγορά έφτανε τα 40 χλμ/ωρα στο δρόμο και τα 70χλμ/ώρα στον διάδρομο. Το πρόβλημα ήταν η σταθερότητα και γι αυτό οι κατασκευαστές προτίμησαν να ρίξουν την ταχύτητα υπέρ της σταθερότητας.

Σε μια… μέτρια μέρα του ο Μπολτ, λοιπόν, μπορεί να αντιμετωπίσει πρόβλημα από τον OutRunner, όπως είναι το όνομα του ρομπότ, ενώ αν αγωνιστεί με το πρωτότυπο μπορεί να έχουμε μεγάλο ντέρμπι.

Δείτε το βίντεο

 

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version