Site icon runnfun.gr

To κολύμπι στην ανοιχτή θάλασσα, το τρέξιμο στο βουνό και μια ιστορία για τον Νέμο!

Γράφει ο Σταύρος Λαγός *

Ένα από τα προνόμια του να ζεις δίπλα στη θάλασσα, αν το αποφασίσεις να το χρησιμοποιήσεις, είναι οι προπονήσεις στην κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας. Τρία χρόνια φέτος, σχεδόν όλο τον χρόνο είμαι αυτός ο προνομιούχος!

Όλες οι μέρες του χρόνου έχουν και κάτι διαφορετικό για να απολαύσεις την θάλασσα. Στην παραλία πάμε με αντηλιακό, βερμούδα και πλατσουρίζουμε στα ρηχά με συνοδεία πολύχρωμου κοκταίηλ με ομπρελίτσα χάρτινη. Ξέχνα αντιηλιακά, κοκταίηλ και άλλα φαιδρά. Η κολύμβηση στην ανοιχτή θάλασσα είναι το μουσκεμένο ανάλογο του τρεξίματος στο βουνό. Την πρώτη φορά που κολυμπάς μια διαδρομή έχεις την περιέργεια και την αγωνία του άγνωστου μονοπατιού.

Την πρώτη φορά, πίσω απο κάθε βράχο και πίσω απο κάθε λαμπύρισμα στην επιφάνεια του νερού βλέπεις σκηνές από τα “σαγόνια του καρχαρία”. Φυσικό. Όλοι τέτοιες ιστορίες θα σου πουν όταν ξεκινήσει η κουβέντα για το νέο σου “χούι”. Εγώ λοιπόν αντάλλαξα “τα σαγόνια” με το “Νέμο” για τους καλοκαιρινούς μήνες και με το “happy feet” για τους χειμερινούς. Απλό. Αντί να περιμένω τον μεγάλο λευκό καρχαρία στον επόμενο βράχο, περιμένω μια στρογγυλομούσουδη φώκια ή ένα χαρωπό δελφίνι.

Μετά την δεύτερη βόλτα στα ίδια μέρη αρχίζεις να αναγνωρίζεις τα ίδια σημεία. Μετά την τρίτη βόλτα τους δίνεις και ονόματα. Ένας βράχος που μοιάζει με πάπια, μια τρύπα που μοιάζει με πηγάδι, ένας θερμοσίφωνας που κάποιος σκέφτηκε ότι ταιριάζει απόλυτα με την διπλανή της φυκιάδα είναι πηγή έμπνευσης. Μην ανησυχείς για τον καρχαρία, να ανησυχείς για το φουσκωτό με την εξωλέμβια.

Όσα χρόνια κολυμπάω μόνο απο ένα φουσκωτό κινδύνεψα (λιγάκι). Βάζεις σημάδια στην ακτή για να έχεις μια αναφορά για το προς τα πού κολυμπάς και συγκεντρώνεσαι στις χεριές και την αναπνοή σου. Όταν περνάς πάνω από ένα ψηλό βράχο και βρίσκεις μια απότομη πλαγιά απο την άλλη μεριά έχεις μια αίσθηση ανάβασης και μετά μια αίσθηση πτήσης. Κάθε φορά θέλεις να φτάσεις και λίγο πιο μακριά, λίγο πιο γρήγορα, σε νέους βράχους…


* Ο Σταύρος Λαγός είναι καθηγητής πληροφορικής στο γυμνάσιο των Σπετσών. Είναι οξυδερκής, είναι ευγενικός, είναι λίγο τρελός λόγω αντικειμένου και το runnfun.gr του έβγαλε και το ταλέντο του blogger. Ένα ακόμα εξαιρετικό κείμενο μετά από αυτό για το Spetsathlon.


 

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version