Site icon runnfun.gr

Στους ημιτελικούς αδερφές Βασιλείου, Μπελιμπασάκη, Πεσιρίδου, τελικό η Αναγνωστοπούλου (videos)

Ασημένιο μετάλλιο για Μπανιώτη και Πεσιρίδου, όριο για Βερολίνο ο Τσάκωνας

Κούρσα τακτικής επέλεξε να κάνει η Ειρήνη Βασιλείου και δικαιώθηκε. Η Ελληνίδα δίχως να σπαταλήσει περιττές δυνάμεις τερμάτισε στη δεύτερη θέση της τέταρτης προκριματικής σειράς των 400 μ. με 53.86 και πήρε την απευθείας πρόκριση στον ημιτελικό της Πέμπτης.

Η 26χρονη αθλήτρια ηγήθηκε για μεγάλο μέρος της κούρσας, της οποίας τελικά νικήτρια ήταν η Ολλανδέζα Λισάν Βιτέ (52.84).

Η Αννα Βασιλείου αν και αρχικά ακυρώθηκε , καθώς κρίθηκε πως πάτησε την εσωτερική γραμμή του διαδρόμου της, θα τρέξει τελικά στον ημιτελικό του αγωνίσματος, καθώς η ελληνική πλευρά κέρδισε την ένσταση την οποία υπέβαλε. Ο χρόνος της 53.98.

Ατομικό ρεκόρ η Μπελιμπασάκη και πρόκριση στον ημιτελικό

Το μικρός άγχος που αισθανόταν πριν από την προκριματική κούρσα των 200 μ., αποδείχθηκε πέρα για πέρα δημιουργικό.

Για την ακρίβεια δεν φάνηκε να την επηρεάζει στο ελάχιστο. Η Μαρία Μπελιμπασάκη κατάφερε στον προκριματικό των 200 μ. να κάνει αυτό που ξέρει καλά: να τρέξει γρήγορα και να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ στα 200 μ. με 23.03 (0,7).

Η επίδοση αυτή της έδωσε τη νίκη στη σειρά της, τη δεύτερη θέση στο σύνολο της κατάταξης και τη δυνατότητα να διεκδικήσει το απόγευμα έναν καλό διάδρομο και γιατί όχι και μια θέση στους οχτώ του τελικού.

Η σημερινή ήταν η τρίτη φορά που η Μαρία Μπελιμπασάκη φτάνει στον ημιτελικό των 200 μ. σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η σημερινή ομως ήταν η πρώτη που καταφέρνει να πλησιάσει τόσο πολύ το στόχο της: τη συμμετοχή στον τελικό.

Η Ελληνίδα τερμάτισε στην τρίτη θέση της πρώτης ημιτελικής σειράς με 23.16 και έμεινε στην ένατη θέση στο σύνολο με την όγδοη αθλήτρια να περνάει με 23.14. Η Μπελιμπασάκη έκανε πολύ καλή κούρσα, αφού κατάφερε να κρατηθεί στη στροφή, όπου ο αέρας ταλαιπώρησε τις αθλήτριες και να ανέβει στα τελευταία μέτρα για να “κλέψει” μία θέση πάνω στη γραμμή του τερματισμού.

Η αθλήτρια μετά από αυτή την εξέλιξη αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της και στα 100 μέτρα. Η 26χρονη  θα τρέξει στην δεύτερη διαδρομή της πρώτης σειράς και θα διεκδικήσει να είναι ανάμεσα στις τέσσερις πρώτες αθλήτριες, προκειμένου να τρέξει στον ημιτελικό.

Βασικός στόχος της Μπελιμπασάκη, που παραμένει η τρίτη Ελληνίδα όλων των εποχών στο αγώνισμα, είναι να σπάσει το φράγμα των 23.00, επίδοση που θα την ανεβάσει επίπεδο και θα της δώσει το δικαίωμα να διεκδικήσει καλά πλασαρίσματα.

Την κορυφαία επίδοση του προκριματικού σημείωσε ο Σλοβένα Γιάνα Μιχάλινετς με 23.01, ενώ στη δεύτερη σειρά η νικήτρια Γιαμίλ Σάμιουελ σημείωσε 23.04.

Στον ημιτελικό (σήμερα στις 18.30) προκρίθηκε και η Κύπρια Ελενα Αρτυματά, που ήταν τρίτη στη σειρά της με 23.46. Στον ημιτελικό θα ξεκινήσουν την προσπάθεια τους, οι αθλήτριες με τις 12 καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη, που γλίτωσαν τη διαδικασία των προκριματικών.

Φοβερή Πεσιρίδου έφυγε για ημιτελικό

Πολύ καλή εμφάνιση έκανε η Ελισάβετ Πεσιρίδου και ανταμείφθηκε με την πρόκριση στον αυριανό ημιτελικό των 100 μ. εμπ. στο Ευρωπαϊκό του Αμστερνταμ.
Η Ελληνίδα, στην πρώτη ημέρα της 23ης διοργάνωσης, κατάφερε να τερματίσει πρώτη στη δεύτερη σειρά με 12.98 (1,8), παρά το γεγονός ότι έφυγε αργά από το βατήρα και δεν ήταν όσο καλή θα ήθελε στο πρώτο εμπόδιο.

Σε κάθε περίπτωση η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου έδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση και σε θέση να απειλήσει το 12.93, που είναι το ρεκόρ της και μοιάζει ικανό να της δώσει ακόμη και μια θέση στον τελικό. Η Ελληνίδα σημείωσε την κορυφαία επίδοση του προκριματικού και ήταν η μόνη από τις αθλήτριες που κατέβηκε τα 13.00. Θυμίζουμε πως στη διαδικασία των προκριματικών δεν συμμετείχαν οι αθλήτριες με τις 12 καλύτερες επιδόσεις, οι οποίες προκρίθηκαν απευθείας στον ημιτελικο.

Ο Ημιτελικός θα γίνει την Πέμπτη στις 18.10.

Πολύ καλή εμφάνιση για την Αναγνωστοπούλου και πρόκριση στον τελικό

Την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα διάκριση της καριέρας της σημείωσε σήμερα η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου που έδειξε συνέπεια και υλοποίησε τον πρώτο της στόχο στο 23ο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα του Αμστερνταμ.

Η πρωταθλήτρια της Βάσως Παναγιωτοπούλου με βολή στα 59.16 μ. πήρε την απευθείας πρόκριση για τον τελικό της δισκοβολίας και έδειξε πως εκεί έχει περιθώρια να κυνηγήσει ακόμη καλύτερες επιδόσεις και ένα καλό πλασάρισμα.

Η Αναγνωστοπούλου ξεκίνησε τον αγώνα της στα 56,50 μ. και στη δεύτερη βολή της κατάφερε να κάνει αυτό που μπορούσε. Ο τελικός θα γίνει την Παρασκευή στις 20.15 ώρα Ελλάδος. Η αθλήτρια ταξίδεψε στο Αμστερνταμ με 59,76 μ. ενώ έχει ατομικό ρεκόρ 61,40 μέτρα.

Εξι αθλήτριες από το πρώτο γκρουπ πέτυχαν βολή καλύτερη από το όριο των 58,00 μ., με την Αναγνωστοπούλου να καταλαμβάνει την πέμπτη θέση. Καλύτερη όλων ήταν η Γερμανίδα Τζούλια Φίσερ με 66,20 μ., ενώ βολές πάνω από τα 60 μ. είχαν και οι Μούλερ (64,75 μ.) και Ρομπέρτ -Μιχόν (63,99 μ.).

Πηγή: ΣΕΓΑΣ

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version