Site icon runnfun.gr

Πώς πρέπει να χειρίζονται τα γυμναστήρια το θέμα του Κορονοϊού

Τα γυμναστήρια στην Κίνα – στο επίκεντρο της επιδημίας των Κορονοϊού στην Ουχάν- γρήγορα μετατράπηκαν σε αυτοσχέδια νοσοκομεία καθώς οι Κινέζοι αξιωματούχοι προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν την έξαρση.

Σε άλλα μέρη της Κίνας, πολλά γυμναστήρια έχουν μείνει… άδεια, είτε λόγω του φόβου, είτε από επιλογή των ιδιοκτητών, προκειμένου να μην εξαπλωθεί ο ιός.

“Σε πόλεις που έχουν πληγεί σκληρά, νομίζω ότι είναι μια συνετή απόφαση το να κλείσουν τα γυμναστήρια για μερικές ημέρες”, δήλωσε ο Τάρα Γ. Σμιθ, καθηγητής επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κέντ στις ΗΠΑ και ειδικός της μολυσματικής νόσου. “Είναι λογικό να κλείνουμε τους δημόσιους χώρους – τουλάχιστον για μια σύντομη χρονική περίοδο”.

Περίπου από 90.000 άνθρωποι σε 53 χώρες διαγνώστηκαν με το COVID-19 και σχεδόν 3.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί μέσω μικρών σταγονιδίων που εκκρίνονται από μολυσμένο άτομο (συνήθως με βήχα ή φτάρνισμα) που εισπνέονται από κάποιον λίγα μέτρα μακριά. Πιστεύεται επίσης ότι ο ιός θα μπορούσε να είναι βιώσιμος στις επιφάνειες για αρκετές ώρες.

Αναβλήθηκε ο Μαραθώνιος του Ναυπλίου λόγω του Κορωνοϊού

“Εάν αγγίξετε την επιφάνεια που έχει ιό πάνω της και έπειτα αγγίξετε το στόμα, τη μύτη ή τα μάτια σας, βασικά… έχετε εμβολιάσει τον εαυτό σας με τον ιό”, δήλωσε ο Σμιθ. “Εκεί έρχεται το πλύσιμο των χεριών. Αυτό θα εξαλείψει αυτήν την πηγή μετάδοσης.”

Πώς πρέπει να κινηθούν τα γυμναστήρια

Ο πανικός δεν πρέπει να κυριαρχήσει, αλλά να κριθεί απαραίτητο σε ορισμένες περιοχές, ίσως τα γυμναστήρια θα πρέπει να αναστείλουν για λίγες ημέρες τη λειτουργία τους.

Επίσης θα ήταν χρήσιμο οι εργαζόμενοι σε αυτά να τηρούν συγκεκριμένους κανόνες υγιεινής και να προτρέπουν τους αθλούμενους να κάνουν το ίδιο.

Το συχνό πλύσιμο χεριών, τα απολυμαντικά σπρέι και μαντιλάκια και ο καθαρισμός του εξοπλισμού πρέπει να γίνεται ακόμα πιο επιμελώς και πιο τακτικά.

Ταυτόχρονα το προσωπικό θα πρέπει να αερίζει τακτικά το χώρο και να προτρέπει όσους αθλούνται να μην πιάνουν το πρόσωπό τους ή τα μάτια τους, πριν πλύνουν τα χέρια τους ή τα απολυμάνουν με κάποιο τζελ.

Θα επίσης όσοι αντιμετωπίζουν ένα κρυολόγημα να μην γυμνάζονται.

Για προληπτικούς λόγους η απολύμανση των χώρων θα ήταν μια σοφή επιλογή από τους ιδιοκτήτες.

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσουν και οι ίδιοι οι αθλούμενοι και να τηρούν τους κανόνες υγιεινής περισσότερο από ποτέ.

Διαβάστε επίσης: Με 200 ελίτ αθλητές και θεατές με μάσκες έγινε ο Μαραθώνιος του Τόκιο (vid)

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version