Site icon runnfun.gr

Τι πρέπει να προσέχετε αν πίνετε νερό τη νύχτα

Πίνετε νερό τη νύχτα; Τι πρέπει να προσέχετε

Πολύ συχνά οι άνθρωποι συνηθίζουν να βάζουν ένα ποτήρι ή ένα μπουκάλι νερό στο κομοδίνο δίπλα από το κρεβάτι τους κατά την διάρκεια της νύχτας.

Καμιά φορά το πίνουν το βράδυ 3-4 ώρες μετά, αλλά και όταν ξυπνάνε το πρωί είναι διψασμένοι και το πίνουν τότε. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγεται για το καλό της υγείας μας.

Για την ακρίβεια, όσο αφυδατωμένοι και αν νιώθετε από τον ύπνο, μην πιείτε το νερό που θα βρείτε δίπλα σας. Πηγαίνετε στην κουζίνα και βάλτε ένα άλλο. Το ποτήρι που έχετε δίπλα στο κρεβάτι σας είναι γεμάτο με σκόνη από όλο το βράδυ ενώ είναι πολύ πιθανό διάφορα κουνούπια να έχουν έρθει σε επαφή μαζί του και να έχουν αφήσει πάνω του διάφορα μικρόβια.

Το ίδιο ισχύει και για ένα μπουκάλι νερού που έχουμε ξαναγεμίσει. Μην σας ξεγελά το γεγονός ότι είναι κλειστό με καπάκι, αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Κι αυτό γιατί το πλαστικό έχει εμποτιστεί από διάφορα μικρόβια του οργανισμού μας τα οποία έχουν βρεθεί σε αυτό μέσω του σάλιου μας.

Όπως επιβεβαιώνει και ο Μαρκ Λέβι, καθηγητής στο Ιατρικό Κέντρο της Μασαχουσέτης, το να πίνουμε νερό που που βρίσκεται σε μπουκάλι το οποίο έχει επαναχρησιμοποιηθεί είναι καταστροφικό.

«Τα μικρόβια που βρίσκονται εκεί έχουν επωαστεί για ώρες και μπορεί να έχουν μολύνει και το νερό. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αρρωστήσετε πανεύκολα», λέει ο Λέβι για να συνεχίσει: «Από την στιγμή που ανοίξετε ένα πλαστικό μπουκάλι νερού, καταναλώστε το και πετάξτε το. Μην πίνετε από αυτό και την επόμενη μέρα».

Με τα δικά σας βακτήρια

Και αν σας μοιάζει παράλογο να αρρωστήσετε από τα δικά σας βακτήρια πρέπει να ξέρετε πως αυτό αποτελεί όντως μια πιθανότητα. Μικρή μεν, αν αναλογιστούμε μάλιστα πως πολλοί άνθρωποι μοιράζονται το μπουκάλι τους και με άλλα άτομα χωρίς να αρρωσταίνουν, αλλά πάντα υπαρκτή δε.

Ένας διαδεδομένος μύθος επίσης σχετικά με το νερό είναι πως το εμφιαλωμένο είναι πιο ασφαλές από το νερό της βρύσης. Δεν ισχύει όμως κάτι τέτοιο. Άλλωστε θα πρέπει να ξέρετε ότι περίπου το 25% του εμφιαλωμένου νερού προέρχεται από κεντρικούς παρόχους νερού, κάτι που σημαίνει πως σε μεγάλο βαθμό το νερό που πίνουμε από το μπουκάλι και αυτό που πίνουμε από την βρύση είναι το ίδιο.

Γενικότερα πάντως, καλό είναι να αποφεύγετε να φέρνετε σε επαφή τα χείλια σας με το πλαστικό. Βάλτε το νερό σε ένα ποτήρι και πιείτε το από εκεί αν έχετε την δυνατότητα.

Διαβάστε ακόμα: Από τι κινδυνεύουμε αν ξαναγεμίζουμε τα πλαστικά μπουκάλια νερού;

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version