Site icon runnfun.gr

Παναγόπουλος για Μαραθώνιο: Η εξέλιξη της πανδημίας δεν επιτρέπει ιδιαίτερη αισιοδοξία

“Η εξέλιξη της πανδημίας ειδικά στην Αττική δεν επιτρέπει ιδιαίτερη αισιοδοξία”, δήλωσε για τη διεξαγωγή του Αυθεντικου Μαραθωνίου της Αθήνας ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος μιλώντας στην εκπομπή “Over The Top” με τον Αντώνη Κυρίκο και τον Νίκο Αρμένη στον Ρ/Σ Over Fm.

Ο κ. Παναγόπουλος ανέφερε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο ΣΕΓΑΣ ολοκλήρωσε τις επαφές με τον ΕΟΔΥ και περιμένει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδες τις απαντήσεις των ειδικών σχετικά με τη διεξαγωγή του αγώνα.

Διευκρίνισε ότι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Δρόμου θα πραγματοποιηθεί σε κάθε περίπτωση και πως για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο με τη συμμετοχή όλων των δρομέων ο ΣΕΓΑΣ θα κινηθεί με βάση τις αποφάσεις των ειδικών και θα συνεργαστεί πλήρως με τις αρμόδιες αρχές.

Ανέφερε ωστόσο ότι από τη μεριά του ΣΕΓΑΣ υπάρχει η πρόθεση και η πρόταση για τη διεξαγωγή του αγώνα, εφόσον θεωρηθεί ότι κάτι τέτοιο είναι επαρκές και καλύπτει υγειονομικά, με τη συμμετοχή των δρομέων με αρνητικό τεστ. “Αυτό που προέχει είναι η δημόσια υγεία και η γνώμη των ειδικών”, συνέχισε ενώ μεταξύ άλλων τόνισε πως “αν τα δεδομένα όπως δοθούν από τον ΕΟΔΥ δεν είναι θετικά προφανώς ο μαραθώνιος της Αθήνας θα προστατεύσει την εικόνα και την ιστορία του”.

Αφού επανέλαβε ότι ίσως και πριν τη μέση της ερχόμενης εβδομάδας γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις, ξεκαθάρισε πως η πρόβλεψη που υπήρχε στους όρους συμμετοχής για παρακράτηση μέρους του ποσού συμμετοχής στην περίπτωση που η ενδεχόμενη ακύρωση του αγώνα αποφασιστεί μετά την 1η Οκτωβρίου δεν ισχύει.

“Ακόμα και αν ο αγώνας δεν πραγματοποιηθεί, έχουμε φροντίσει για να μην υπάρχει καμία πρόσθετη επιβάρυνση. Οι δρομείς είναι η καρδιά και η ψυχή του μαραθωνίου και όχι μόνο το σώμα του”, υπογράμμισε και τους κάλεσε σε μία τέτοια περίπτωση να μεταφέρουν την εγγραφή τους για το 2021 “έτσι ώστε να μπορεί και ο μαραθώνιος να βγει στην κοινωνία και την αγορά και την επόμενη χρονιά διεκδικώντας αυτά που δικαιούται”.

Τέλος για την επόμενη ημέρα στον ΣΕΓΑΣ τόνισε πως έχει διοικητικά στελέχη που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να τα καταφέρνουν και στα δύσκολα. “Ασχέτως αν δεν θα είμαι εγώ μέλος της διοίκησης υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν, θέλουν και μπορούν να κρατήσουν την Ομοσπονδία και να επαναφέρουν το χορηγικό πρόγραμμα το οποίο είναι πολύ σημαντικό και πολύ μεγαλύτερο από την κρατική χρηματοδότηση η οποία επαρκεί μόνο για τις ανελαστικές και λειτουργικές δαπάνες”, τόνισε.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version