Site icon runnfun.gr

Οι Ιάπωνες απαγόρεψαν τις ενέσεις σιδήρου στους δρομείς

Οι Ιάπωνες απαγόρεψαν τις ενέσεις σιδήρου στους δρομείς

Την απόφαση να απαγορέψει την ενέση χρήση σιδήρου στους δρομείς αποστάσεων ανακοίνωσε η ιαπωνική ομοσπονδία στίβου (JAAF) η οποία παράλληλα ξεκινά πειραματικά ελέγχους αίματος και ούρων σε μαθητές γυμνασίου.

Οι Ιάπωνες εξέφρασαν τις ενστάσεις τους για τη συνταγογράφηση ενέσιμου σιδήρου από τους γιατρούς για την αντιμετώπιση της ανεμίας. Για το λόγο αυτό αποφάσισαν ότι η διαδικασία χορήγησης (ενέσιμη) θα είναι πλέον παράνομη και θα τιμωρείται ζητώντας από τους αθλητές που έχουν ανεμία να χρησιμοποιούν χάπια αντί για ενέσεις.

Η ιαπωνική ομοσπονδία στίβου, τόνισε ότι οι προπονητές είναι αυτοί που καθοδηγούν τους αθλητές τους στην ενέσιμη μέθοδο και για το λόγο αυτό, όπως ανακοίνωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της JAAF Μιτσούγκι Ογκάτα, θα γίνουν σεμινάρια στους προπονητής για να βελτιωθεί το τρόπος που… σκέφτονται και η κρίσης τους.

Σύμφωνα με τις έρευνες, οι ενέσεις σιδήρου βελτιώνουν την απόδοση στους δρομείς των αποστάσεων και αν και η ουσία (σίδηρος) δεν είναι παράνομη, είναι παράνομη η μέθοδος ενώ δημιουργεί επιπλοκές στο συκώτι και την καρδιά.

Οι Ιάπωνες το προχώρησαν ακόμα παραπέρα και αποφάσισαν να εισάγουν πειραματικά τους ελέγχους αίματος και ούρων στα σχολεία αναλαμβάνοντας η JAAF το κόστος των ελέγχων.

Πηγή: sportsfeed.gr

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version