Site icon runnfun.gr

Οι 10 πιο αντισυμβατικοί τρόποι για να χάσετε κιλά

Οι 10 πιο αντισυμβατικοί τρόποι για να χάσετε κιλά

Πολλές φορές, πέρα από τις πολύπλοκες δίαιτες, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να αλλάξεις το σώμα σου και να αισθάνεσαι καλύτερα. Μπορεί να νομίζεις ότι έχεις δοκιμάσει τα πάντα. Δεν είναι, όμως, έτσι, αφού πέρα από τα καθιερωμένα, υπάρχουν και κάποιοι παράξενοι, όσο και ανορθόδοξοι τρόποι που μπορεί να έχουν αποτέλεσμα.

Τι θα σκεφτόσασταν ας πούμε αν σας έλεγαν: Κλείσε τη μύτη σου και χάσε κιλά. Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε.

1) Να πίνεις νερό πριν από κάθε γεύμα

Μια μικρή λεπτομέρεια που πολλές φορές παραλείπεται στα περισσότερα πλάνα αδυνατίσματος. Σε μια έρευνα που διεξήχθη, οι συμμετέχοντες – παχύσαρκοι ενήλικες – χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Στην πρώτη ομάδα ζητήθηκε να πίνει περίπου μισό λίτρο νερό 30 λεπτά πριν από κάθε γεύμα, ενώ η δεύτερη ομάδα προσπαθούσε να φανταστεί πως έχει γεμάτο στομάχι πριν το φαγητό.

Στο τέλος, η ομάδα που έπινε νερό έχασε κατά μέσο όρο 4,5 κιλά. Η άλλη ομάδα έχασε κάτι λιγότερο από ένα κιλό. Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει πως το να πίνουμε μερικά ποτήρια νερό πριν από κάθε γεύμα, μας κάνει να καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες, όπως και ότι το μισό λίτρο νερό μπορεί να αυξήσει τον μεταβολικό ρυθμό μας κατά 30% μέσα σε μόλις δέκα λεπτά.

2) Αύξησε τον μυϊκό όγκο σου

Αυτό σχετίζεται με το μυϊκό όγκο. Ένα πείραμα έδειξε ότι δύο γυναίκες με το ίδιο βάρος δοκίμασαν το ίδιο, μικρότερο μέγεθος στα ρούχα. Η μία από τις κυρίες ασκούνταν περισσότερο, ενώ η άλλη καθόλου. Ε, λοιπόν μάντεψε: η κυρία που έκανε προπόνηση κατάφερε να χωρέσει στο μικρότερο μέγεθος ρούχα. Κι αυτό επειδή ο μυϊκός όγκος καταλαμβάνει λιγότερο χώρο από το λίπος, παρόλο που ζυγίζει το ίδιο!

3) Φάε περισσότερες θερμίδες για να φας λιγότερο

Είναι πιθανό ότι μετά από την κατανάλωση ενός σνακ 100 θερμίδων δεν θα πεινάς τόσο πολύ όσο αν έτρωγες κανονικό γεύμα. Το θέμα είναι όμως τι σνακ να φας; Τρώγοντας μόνο μια μικρή ποσότητα υδατανθράκων αυξάνεις τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα απότομα και αυτό σε κάνει να θέλεις περισσότερους υδατάνθρακες. Για την αντιμετώπιση της πείνας, επίλεγε πρωτεϊνικές τροφές όπως φυστικοβούτυρο ή μήλο και τυρί. Κάθε ένα από αυτά έχει περισσότερες θερμίδες ανά μερίδα, αλλά πρωτεΐνες και λίπος που σε χορταίνουν για αρκετή ώρα. Έτσι, τελικά, μπορεί να καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες αργότερα.

4) Φάε… λάδι

Αν πίνεις κάθε μέρα 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο (extra-light, όχι παρθένο) ανάμεσα στα γεύματά σου μπορείς να μειώσεις το βάρος σου γρήγορα και εύκολα. Με αυτή την τεχνική η όρεξή σου μειώνεται με αποτέλεσμα να τρως λιγότερο.

5) Κλείστε τη μύτη σας!

Επειδή η όσφρηση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο φαγητό εάν κρατάς τη μύτη σου κλειστή τρως μόνο όσο χρειάζεσαι μέχρι να χορτάσεις και αποφεύγεις να φας περισσότερο ή επειδή κάτι ωραίο «σου μύρισε.» Είναι λίγο παράξενο αλλά κάνει δουλειά!

6) Οργανώστε τα γεύματα με το… χρώμα

Σε μια άλλη μελέτη, οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως η διαφορά στο χρώμα του φαγητού και στο χρώμα του πιάτου μπορεί να μας κάνει να φάμε λιγότερο. Σε ένα εστιατόριο, οι πελάτες έπρεπε να σερβίρουν στον εαυτό τους μακαρόνια με είτε κόκκινη, είτε λευκή σάλτσα. Τους δόθηκαν στην τύχη κόκκινα ή λευκά πιάτα. Παρατηρήθηκε ότι οι πελάτες που είχαν χρώμα πιάτου αντίθετο από του φαγητού τους, σερβίρονταν κατά μέσα όρο 22% μικρότερη μερίδα. Οι ειδικοί δεν μπορούν να εξηγήσουν ακόμα σε τι ακριβώς οφείλεται αυτό, φαίνεται όμως να είναι αποτελεσματική μέθοδος.

7) Φάτε μια φορά την ημέρα

Η συγκεκριμένη τεχνική δεν δουλεύει σε όλους, ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι οργανισμοί που ανταποκρίνονται. Το να τρως μια φορά την ημέρα και μάλιστα βράδυ, είναι ένας τρόπος να καταναλώσεις κάτω από 2.000 θερμίδες που είναι ο μ.ο. για έναν φυσιολογικό άνδρα ή περίπου 1.500 για μια φυσιολογική σε κιλά γυναίκα. Ένα γεύμα, όσο μεγάλο και να είναι είναι δύσκολο να φτάσει αυτές τις θερμίδες, υποστηρίζουν ορισμένες έρευνες, ειδικά μετά από αφαγία.

8) Τούρτα για πρωινό;

Το πρωινό είναι αποδεδειγμένα το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, αλλά το εντυπωσιακό είναι ότι Ισραηλινοί ερευνητές βρήκαν ότι οι παχύσαρκοι συμμετέχοντες στην έρευνα που έτρωγαν πρωινό ύψηλό σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες που περιελάμβανε γλυκό κάταφερναν καλύτερα να κρατήσουν τη δίαιτα τους από εκείνους που ξεκινούσαν την ημέρα τους με τρόφιμα χαμηλά σε υδατάνθρακες και θερμίδες και χωρίς γλυκό.  Οι επιστήμονες υποπτεύονται ότι δίνοντας στον οργανισμό σου μια λιχουδιά το πρωί (πριν τις 12 το μεσημέρι), σου κόβει την όρεξη για γλυκά την υπόλοιπη μέρα και μπορείς πολύ πιο εύκολα να συνεχίσεις τη δίαιτά σου. Δες το σαν ένα energy boost, μια ανταμοιβή για την προσπάθεια που κάνεις κάθε μέρα. Αλλά φυσικά, τα πάντα με μέτρο…


9) Όσο πιο πικάντικο τόσο το καλύτερο!

Η ποικιλία μπαχαρικών στη διατροφή σου σε βοηθά να χάσεις κιλά κάνοντας πιο εύκολο τον έλεγχο των μερίδων. Τι εννοούμε; Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι τρώνε λιγότερο όταν το φαγητό που έχουν μπροστά τους είναι πικάντικο και διαφορετικό σε γεύση – ίσως επειδή νιώθουν ότι πρέπει να δείξουν περισσότερη προσοχή.
Όσο πιο άγνωστη η γεύση, τόσο περισσότερη προσοχή δίνεις, με αποτέλεσμα να τρως λιγότερο. Γι’ αυτό πρόσθεσε άφοβα όσα περισσότερα μπαχαρικά θες και κάνε νέους συνδυασμούς. Σου κάνει καλό! Εξάλλου, τα περισσότερα μπαχαρικά, όπως το κάρι και η κανέλα είναι γεμάτα αντιγηραντικά αντιοξειδωτικά!

10) Κοιμηθείτε καλά και αρκετά

Ο καλός βραδινός ύπνος συμβάλλει στην απώλεια βάρους. Ξαφνιαστήκατε; Και όμως ισχύει. Κατά τη διάρκεια της νύχτας το λεμφικό σύστημα εκτελεί το σημαντικό έργο της αποτοξίνωσης του σώματός σας. Αν δεν το έκανε αυτό, θα συσσωρεύονταν διάφορα βλαβερά στοιχεία στον οργανισμό σας προκαλώντας την εμφάνιση φλεγμονών και παρεμποδίζοντας τον υγιεινό τρόπο απώλειας βάρους.

Διαβάστε ακόμα: Τρεις συμβουλές για να χάσετε βάρος χωρίς να κάνετε δίαιτα!

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version