Site icon runnfun.gr

Ο κορωνοϊός «απειλεί» με ακύρωση τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο

Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει με την εξάπλωση του κορωνοϊού με τη ΔΟΕ να αποφασίζει σε λίγους μήνες για ενδεχόμενη ακύρωση των Ολυμπιακών αγώνων!

Η μεγάλη γιορτή του παγκόσμιου αθλητισμού είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 24 Ιουλίου. Το γεγονός ότι θα διεξαχθούν στο Τόκιο σε συνδυασμό με την ραγδαία μετάδοσή του στην Ασία θέτουν σε αμφιβολία τη διεξαγωγή τους.

Ήδη μετατέθηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που θα γινόταν στην πόλη Νανζίνγκ ενώ ακυρώθηκε και το παγκόσμιο πρωτάθλημα πινγκ πονγκ που θα διεξαγόταν στην Κίνα.

Όπως αναφέρει το Associated Press, ο παλαίμαχος Καναδός κολυμβητής και νυν μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ντικ Πάουντ, υποστήριξε πως μέχρι το τέλος Μαΐου θα υπάρξει οριστική απόφαση για τη διεξαγωγή τους: «Γύρω σε αυτό το διάστημα, οι αθλητές θα αρχίσουν να ρωτούν. Υπάρχει αρκετός έλεγχος, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το Τόκιο ή όχι; Θα πρέπει να συμβούν πολλά. Πρέπει να ενισχύσουμε τα μέτρα ασφάλειας, το φαγητό, το Ολυμπιακό Χωριό, τα ξενοδοχεία. Οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να χτίσουν τα δικά τους studios. Αν η ΔΟΕ αποφασίσει ότι οι αγώνες δεν μπορούν να διοργανωθούν όπως είχαν προγραμματιστεί, τότε είναι πιθανό να κοιτάξουμε την ακύρωσή τους» σημείωσε σχετικά.

Ωστόσο, ο Πάουντ προτρέπει τους αθλητές να συνεχίσουν κανονικά την προετοιμασία τους: «Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, θα βρεθείτε στο Τόκιο. Όλες οι ενδείξεις λένε ότι η δουλειά θα γίνει κανονικά. Συγκεντρωθείτε στο άθλημά σας και να είστε σίγουροι ότι η ΔΟΕ δεν θα σας στείλει σε μια κατάσταση πανδημίας».

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version