Site icon runnfun.gr

Barkley Marathon 2021: Νίκησε και πάλι όλους τους δρομείς, αφού δεν τερμάτισε κανείς!

Για τρίτη συνεχόμενη φορά ο Barkley Marathon νίκησε όλους όσους έλαβαν μέρος. Κανένας από τους δρομείς που στάθηκαν στη γραμμή εκκίνησης δεν κατάφερε να περάσει αυτή του τερματισμού.

O αγώνας υπεραπόστασης που θεωρείται και είναι ο δυσκολότερος του κόσμου, έχει νικηθεί μονάχα 15 φορές από το 1986 που διεξήχθη για πρώτη φορά.

Μάλιστα χρειάστηκε να περάσουν 9 χρόνια για να καταφέρει ο πρώτος δρομέας να ολοκληρώσει τον αγώνα που διεξάγεται στην περιοχή Frozen Head State Park στο Τενεσί, δηλαδή το 1995 και ήταν ο Άγγλος Μαρκ Ουίλιαμς.

Θυμίζουμε ότι ο περυσινός αγώνα δεν έγινε εξαιτίας της πανδημίας και φέτος υπήρχαν μεγάλοι περιορισμοί στους συμμετέχοντες, αφού τα ταξίδια προς τις ΗΠΑ από τον υπόλοιπο κόσμο δεν ήταν εύκολη υπόθεση.

O Lazarus Lake είναι η μορφή που διοργανώνει τον αγώνα

Υπήρχαν, όμως, δύο πολύ μεγάλα ονόματα. Ο Jared Campbell που έχει καταφέρει να ολοκληρώσει 3 φορές τη διαδρομή και ο Luke Nelson, που έχει τερματίσει στην 8η θέση του Tor des Géants, ενός από τους δυσκολότερους ορεινούς αγώνες που γίνεται στις Άλπεις σε Ιταλικό και Γαλλικό έδαφος.

Αμφότεροι έκαναν τους τρεις γύρους του αγώνα, αλλά δεν έκαναν ποτέ τον τέταρτο για να ολοκληρώσουν. Οι υπόλοιποι δρομείς «κόπηκαν» αφού ολοκλήρωσαν την πρώτη λούπα.

Η φετινή διαδρομή ήταν ελαφρώς διαφορετική από τις προηγούμενες εκδόσεις και φυσικά υπήρχαν ειδικά πρωτόκολλά ασφαλείας εξαιτίας του covid-19.

Κόβουν μια σελίδα από κάθε βιβλίο που είναι τοποθετημένα σε 13 θέσεις οι συμμετέχοντες για να αποδείξουν ότι πέρασαν από όλα τα σημεία τσεκαρίσματος

Μια έντονη βροχόπτωση πριν από την έναρξη του αγώνα έκανε τις συνθήκες ακόμη πιο δύσκολες από τις συνηθισμένες.

Το 2022 ελπίζουμε ο Barkley Marathon να βρει το… μάστορά του.

Δείτε ένα αφιέρωμα του runnfun.gr στον πιο δύσκολο αγώνα δρόμου του κόσμου ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version