Site icon runnfun.gr

O άθλος της Μαραθωνοδρόμου που τερματίζει πάντα με την ελληνική σημαία!

Η Κατόπη με τον τερματισμό της στο φετινό Μαραθώνιο της Βοστώνης, πέτυχε και έναν σπουδαίο άθλο.

Του Δήμου Μπουλούκου

Στις 15 Απριλίου έφτανε στον τερματισμό του Μαραθωνίου της Βοστώνης, μία από τις χιλιάδες γυναίκες που πήραν μέρος στο διάσημο αγώνα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η συγκεκριμένη είχε, όμως, κάτι διαφορετικό, καθώς πέρα από το μεγάλο χαμόγελο ευτυχίας που φώτιζε διάπλατα το πρόσωπο της, κρατούσε ψηλά μία ελληνική σημαία αποσπώντας τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα του κόσμου που ήταν στον τερματισμό.

Έλληνες και ξένοι την αποθέωσαν για τη συγκεκριμένη πράξη, με τους πολλούς συμβολισμούς. Για την Κατερίνα Κατόπη, όμως, δεν ήταν η πρώτη φορά.

Σε κάθε αγώνα του εξωτερικού στον οποίο λαμβάνει μέρος, φροντίζει να τερματίζει κρατώντας πάντα τη γαλανόλευκη, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο πολλαπλά μηνύματα για τη χώρα μας, αλλά και για να θυμίζει ότι όλα ξεκίνησαν από την Ελλάδα, ο αθλητισμός, ο Ολυμπισμός, ο Μαραθώνιος.

Η Κατόπη με τον τερματισμό της στο φετινό Μαραθώνιο της Βοστώνης, πέτυχε και έναν σπουδαίο άθλο.

Έγινε η τέταρτη γυναίκα δρομέας που τερματίζει στη σειρά Abbott World Marathon Majors, δηλαδή στους έξι σπουδαιότερους μαραθώνιους αγώνες του κόσμου: στο Τόκιο, τη Βοστώνη, το Λονδίνο, το Βερολίνο, το Σικάγο και τη Νέα Υόρκη.

Θερμά συγχαρητήρια σε αυτή τη σπουδαία δρομέα και Ελληνίδα!

 

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version