Site icon runnfun.gr

IAAF: Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η ομάδα στίβου της Ρωσίας!

Χωρίς την παρουσία Ρώσων στα αγωνίσματα του στίβου θα γίνουν κατά πάσα πιθανότητα οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο, καθώς η IAAF δεν αποσύρει την ποινή αποκλεισμού που έχει επιβάλει στη χώρα για παραβίαση των κανονισμών ντόπινγκ.

Ο αποκλεισμός ήταν αρχικά προσωρινός, υπό την προϋπόθεση ότι οι Ρώσοι θα έκαναν κινήσεις προκειμένου να αποκατασταθεί το κύρος και η ακεραιότητα των αρμόδιων οργανισμών και να εναρμονιστούν με τον κώδικα αντιντόπινγκ της IAAF.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Sky, Πωλ Κέλσο, μεταξύ των όρων που είχαν τότε τεθεί, ήταν και η δυνατότητα των αρμόδιων ελεγκτών της IAAF να ελέγξουν για ντόπινγκ του Ρώσους αθλητές, χωρίς καμία παρέμβαση από τις αντίστοιχες ρωσικές υπηρεσίες.

“Εγινε πρόοδος αλλά το πρόγραμμα αντί-ντόπινγκ της ρωσικής ομοσπονδίας δε μπορεί να γίνει αποδεκτό”, δήλωσε ο πρόεδρος της IAAF, Σεμπάστιαν Κόου.

Πάντως, δεν αποκλείεται να αναζητηθεί φόρμουλα προκειμένου να μην απουσιάσουν από τους Ολυμπιακούς, όπως η Γελένα Ισιμπάγιεβα, οι οποίοι δεν έχουν βρεθεί θετικοί σε έλεγχους ντόπινγκ.

Στήριξη Πούτιν στους «καθαρούς» αθλητές

Μιλώντας από την Αγία Πετρούπολη, ο πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν εξεκαθάρισε δεν υπάρχει καμία περίπτωση «θεσμικής ενθάρρυνσης» ντοπαρίσματος των αθλητών: «Δεν υπάρχει ούτε θα μπορούσε να υπάρξει καμία υποστήριξη παραβίασης των κανονισμών σε κυβερνητικό επίπεδο – ειδικά στο ζήτημα των αναβολικών» είπε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε πως δεν είναι δυνατόν να φέρουν οι αθλητές «συλλογική ευθύνη, για μερικά μεμονωμένα περιστατικά ντόπινγκ».

Πλέον, η μοναδική περίπτωση να επιτραπεί η συμμετοχή σε Ρώσους αθλητές στίβου που δεν έχουν εμπλακεί στο σκάνδαλο ντόπινγκ, είναι με σχετική απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία έχει συγκαλέσει, εκτάκτως, ολομέλεια για τις 21 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version