Site icon runnfun.gr

Γνωριμία με την αναρρίχηση στην Άνδρο

Έλα το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Αυγούστου για δύο ημέρες αναρρίχησης σε βράχο. Τόλμησε να δοκιμάσεις εσύ ή τα παιδιά σου και ίσως γίνει η αγαπημένη σας δραστηριότητα.

Με την αναρρίχηση, που είναι πλέον ολυμπιακό άθλημα, μπορεί να ασχοληθεί ο καθένας ανεξάρτητα από την ηλικία του, το φύλο ή τη φυσική του κατάσταση. Πρόκειται για ένα άθλημα που γυμνάζει όσο κανένα άλλο το σώμα, ενώ βελτιώνει την πνευματική δύναμη. Συμβάλει στην ενδυνάμωση του σώματος, αυξάνει την ευλυγισία, την ικανότητα ισορροπίας αλλά και το νευρομυϊκό συντονισμό.

Η αναρρίχηση είναι η τεχνική ανάβασης ενός βράχου χρησιμοποιώντας το ανάγλυφο της επιφάνειάς του, όπως εσοχές, εξοχές και σχισμές για στήριξη ή πάτημα, προκειμένου να ολοκληρωθεί μία διαδρομή.

Ανάμεσα στα χωριά Γιαννισαίο και Έξω Βουνί βρίσκονται τρεις εντυπωσιακοί γεωλογικοί σχηματισμοί από ασβεστιτικά μεταμορφωμένα πετρώματα. Στο μεσαίο, όπου στην κορυφή του δεσπόζει το εκκλησάκι του Προφ.Ηλία, θα βρεις συνολικά 7 καλοσφαλισμένες διαδρομές από 4ου βαθμού έως 6α, με μαγευτική θέα προς τη θάλασσα και το Επάνω Κάστρο.Με τη καθοδήγηση και την επίβλεψη του έμπειρου αναρριχητή της One Foot Forward, θα έχεις την ευκαιρία να έρθεις σε μια πρώτη επαφή με το βράχο και να αποκτήσεις την πρώτη σου αναρριχητική εμπειρία.

Αρχικά θα γίνει μια μικρή ενημέρωση σχετικά με τις τεχνικές που πρέπει να γνωρίζουμε, τα υλικά που χρησιμοποιούμε και τους κανόνες ασφαλείας. Έπειτα υπό την καθοδήγησή και επίβλεψη του θα ξεκινήσεις να σκαρφαλώνεις.

Οι πρώτες διαδρομές κάθε αρχάριου γίνονται με την τεχνική top-rope, δηλαδή αναρρίχηση με το σχοινί από πάνω. Είναι μια τεχνική όπου το σχοινί τοποθετείται από πριν σε μόνιμες ασφάλειες στην κορυφή της διαδρομής και έτσι, ένας αναρριχητής σκαρφαλώνει και ο εκπαιδευτής τον ασφαλίζει. Αυτός είναι ο πιο ασφαλής τρόπος αναρρίχησης για αρχάριους, επειδή δεν υπάρχει κίνδυνος πτώσης ούτε κατανάλωση δύναμης . Αυτή η τεχνική ασφάλισης γίνεται συνήθως σε διαδρομές χαμηλού ύψους. To top rope είναι ένας άριστος και ασφαλής τρόπος για να μάθεις να σκαρφαλώνεις.

Αν αγαπάς την περιπέτεια, την εξερεύνηση, το κυνήγι των στόχων και τη φύση τότε είναι μία εμπειρία που δεν πρέπει να χάσεις! Περιλαμβάνεται όλος ο εξοπλισμός για την υλοποίηση της δραστηριότητας ! Το μόνο που χρειάζεστε είναι άνετο αθλητικό ντύσιμο

Δήλωσε τώρα τη συμμετοχή σου

Λεπτομέρειες 

Ηλικία από 9 ετών έως 99 !
Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας καθώς ο αριθμός των συμμετοχών είναι περιορισμένος. Ελάχιστο αριθμός 5 άτομα – μέγιστος 10 ανά ημέρα.

Κόστος για μία ημέρα 35ε το άτομο
Κόστος για δύο ημέρες : 50ε το άτομο

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής σας στην παρακάτω φόρμα καθώς και η κατάθεση προκαταβολής.

Δήλωση Συμμετοχής

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version