Site icon runnfun.gr

Γιόρτασε τα 66α γενέθλιά του μετρώντας 3.138 χλμ και 366 μπύρες!

Ο 66χρονος δρομέας, Tim Kliegl, έτρεξε συνολικά 3.138 χλμ. μέσα στο 2016 με αφορμή ένα στοίχημα που έβαλε με τον εαυτό του για τα γενέθλιά του στις 7 Δεκεμβρίου του 2015, για το οποίο έγινε πρώτη φορά αναφορά από την Daily Hampshire Gazette.

«Ηθελα να κάνω κάτι το διαφορετικό όταν πάτησα τα 65», δήλωσε ο Kliegl στο Runner’s World.

Η πρώτη διαδρομή

Αρχικά έτρεξε απόσταση πάνω από 64 χλμ. με τους φίλους του από Αμχερστ της Μασαχουσέτης. Του πήρε 7 ώρες και 40 λεπτά και εν συνεχεία το γιόρτασε με μερικές μπύρες.

Aυτό ήταν κάτι που δεν είχε ξεχάσει και ήθελε κάποια στιγμή να του δώσει συνέχεια. Με το που έφτασε την ηλικία των 66, ο Kliegl, που είχε βγει σε σύνταξη από τα 55 του, αποφάσισε να διανύει τουλάχιστον 1,6 χλμ. την ημέρα, πίνοντας στην συνέχεια για επιβράβευση μια διαφορετική μπύρα. Κατά την διάρκεια του 2016, ακολουθώντας αυτό το πρόγραμμα, κατανάλωσε 366 διαφορετικές μπύρες, καταγράφοντας τις όλες με ειδική εφαρμογή.

Ξεκίνησε την πορεία του πίνοντας μια Two Sisters Stout και ολοκλήρωσε με μια AleWerks που είναι από τις αγαπημένες του.

Έγινε ειδικός στις μπύρες

«Κάποτε έπινα μόνο την Sam Adams, αλλά πλέον έχω γίνει ειδικός σε όλες», τόνισε ο Kliegl ο οποίος ενώ σε νεότερη ηλικία έπαιζε μπάσκετ, αναγκάστηκε να διακόψει μετά από πίεση της γυναίκας του λόγω ενός τραυματισμού, σε ηλικία 50 ετών. Από τότε έτρεξε αρκετά χιλιόμετρα, συμμετέχοντας 11 φορές στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, ενώ έδωσε επίσης το «παρών», στους αγώνες TransRockies και Ironman.

«Αφού είχα τρέξει 5 φορές στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, έπρεπε να βρω κάτι πιο χαζό. Δεν είχα ανέβει σε ποδήλατο για 35 έτη, ούτε είχα κολυμπήσει σε πισίνα. Ετσι αποφάσισα να συμμετάσχω σε αγώνα Ironman. Στην συνέχεια έπρεπε να βρω κάτι ακόμη πιο χαζό και συμμετείχα στους TransRockies».

Με την συμπλήρωση των 66 χρόνων αποφάσισε να τρέξει 13 χλμ, ενώ ακόμη δεν έχει θέσει πλάνο για το τι θα δοκιμάσει στα επόμενά του γενέθλια, ωστόσο οτιδήποτε και αν κάνει θα  συνεπάγεται αρκετά χιλιόμετρα που θα έχει να διανύσει.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version