Site icon runnfun.gr

Γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε με τη θέρμανση στο φουλ!

electric heater in bed room

Με το χειμώνα να αγριεύει, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να κοιμηθείτε με την κεντρική θέρμανση του χώρου σας αναμμένη για να κρατήσετε ζεστό το σώμα σας τη νύχτα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ωστόσο, ο ύπνος με τη θέρμανση στο… φουλ μπορεί να οδηγήσει σε ανήσυχο ύπνο, καθώς το σώμα μας μπορεί να υπερθερμανθεί πολύ πιο γρήγορα.

Εκτός από το γεγονός ότι δεν μπορούμε να κοιμηθούμε σωστά, μπορεί επίσης να προκαλέσει ξηρότητα στο δέρμα λόγω αφυδάτωσης και φαγούρα στο σώμα που επίσης δεν θα μας επιτρέψει να ηρεμήσουμε.

Στην πραγματικότητα, οι επιστήμονες συστήνουν ότι για να κοιμηθούμε γρηγορότερα και βαθύτερα, είναι καλύτερο να έχουμε ένα ελαφρώς πιο δροσερό δωμάτιο, ώστε η θερμοκρασία του εγκεφάλου να παραμείνει χαμηλότερη από το υπόλοιπο σώμα μας. Αυτό βοηθάει τον «κιρκάδιο χρονομετρητή» στο μυαλό μας να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νότιας Αυστραλίας, αυτοί που πάσχουν από αϋπνία έχουν συνήθως υψηλότερη θερμοκρασία όταν αρχίζουν να κοιμούνται – πράγμα που σημαίνει ότι δυσκολεύονται να χαλαρώσουν και να απολαύσουν έναν καλό ύπνο.

Ο Δρ. Cameron Van den Heuvel δήλωσε: “Η ζέστη έχει ως αποτέλεσμα μια κατάσταση αυξημένης διέγερσης που εμποδίζει τους ανθρώπους να κοιμηθούν σωστά, κυρίως γιατί το σώμα τους χρειάζεται να ρίξει τη θερμοκρασία του, προκειμένου να πετύχει ένα αποδοτικό ύπνο. Φυσικά δεν μιλάμε για ένα κρύο δωμάτιο. Μια θερμοκρασία 20 με 22 βαθμούς είναι ιδανική για το σώμα και τον εγκέφαλο. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να κρατάμε το κεφάλι μας έξω από τα σκεπάσματα”.

Μια συμβουλή είναι να ανοίξετε τη θέρμανση πριν πάτε για ύπνο και να την κλείσετε λίγο πριν ξαπλώσετε στο κρεβάτι. Με αυτόν τον τρόπο και θα χαλαρώσετε πριν τον ύπνο και κατά τη διάρκεια της νύχτας να πιάσετε τη σωστή θερμοκρασία.

Διαβάστε επίσης: Να γιατί κρυώνεις περισσότερο από τους άλλους

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version